Sajnos én lemaradtam a WALL-e-ről. Nem tudtam eldönteni, hogy mennyire kell, így végül nem vettem meg... Kicsit bánom már. A linkelt videó zseniális, még nem is láttam:).
Ez még a "szedett-vedett" (saját alkatrészekből megépített) verzió. Persze volt pár elem-hiány.... A később beszerzett eredeti verzió még bontatlan. Egy darabig így is hagyom.
A motorról:
a (garázs)szomszédom (=egyik legjobb haverom) a hétvégén garázs-kipakolást rendezett, mert elköltöztek. A serdülő fiuk oda akarta nekem ajándékozni az összes eltárolt legóját (egy krumplis-zsáknyit.) Ingyen nem fogadtam el, de így is nagyon jutányos volt. Rögtön felismertem az alkatrészek között ezt a motort. Csak 1-2 elem hiányzott belőle, de azt is kipótoltam. :-)
Ja, megvettem, de egyelőre nem bontottam ki. Itt figyel (... tényleg, "nézi" a monitort ;-)...) az asztalomon a saját gyártmány. A 3napos ünnepben/ hétvégén lefényképezem majd.
Én is gondolkodom a megvásárlásán, annak ellenére, hogy már 85%-ban készen van - az itthon meglévő cuccokból. Nagyon kevés elem hiányzik belőle; Van, amit egy kicsit át kellett alakítanom, de szerintem nemhogy kompromisszum, hanem még jobb is lett. Nekem pl. nem fog "nyekleni" a nyaka. ...
Mindehhez viszont előbb óriási rendet kellett rakni a saját és főleg a gyerek (7é) Lego-i között. Nem kevés van itthon. Most konkrétan átjárhatatlan a nagyszoba a cipős-dobozoktól és még folyik a szortírozás. A derekam (46é) úgy kivan, mintha súlyt emeltem volna egész nap. (Vasárnap hajnal 1-ig raktam a WALLI-E-t, a végén már fejlámpával, hogy ne zavarjam az alvó családot :-))
Holnapra ideér elvileg :) Szóval remélem jól van kitalálva. Karácsonyi ajándék lesz, magamnak magamtól.
A klikk blogon ígértek egy 'tesztet' mostanság, remélem hamarosan kikerül végre. A fej lebicsaklása a videók alapján úgy tűnik, hogy egy billentőkarral történik.
Én még nem láttam élőben, csak a YouTube-on, de meglepően elhibázottnak tűnik. Túl hosszú a nyaka és tényleg lekókad néha a feje hátra ellenállás nélkül?! Meg nem is tud érdekes dolgokat csinálni, pl. összepréselni valamit, csak járkálni a kezében a növénnyel...
Azért ne vesszetek össze most miattam:-) Mindenkinek kösz a segítséget, egyelőre vettem olcsó 1.5V-os elemeket, meglátjuk meddig megy vele a vonat.
Csak hogy bonyolítsam valahol olvastam hogy az eneloopra írt 1.2V az nem gond alapvetően mert leadott feszültség így meg úgy, felét nem is értettem, de a lényege az volt, hogy azzal is fog menni ugyanúgy. Majd elválik mikor egyszer kipróbálom.
2000 ft a 2 db enelop a legolcsóbb helyen a neten, de jellemzően mindenhol 2-3000 / pártól indul az áruk. Ebből kell neki 9 darab. A legolcsóbb esetben is 4 csomag, azaz 8000 ft. (Igény szerint a töltő még pluszba).
Nem megyek abba bele, hogy ebből a pénzből 360 darab alkáli elemet tudna venni, viszont két csomaggal bőven elvan addig, amíg azok kimerülnek. Nincs információm a kisvonat fogyasztására, de jellemzően ugyanazt az üzemidőt tudja 9 jó alkáli, mint 9 lítium akksi.
(plusz kényelem, ha kifogy, nem kell töltögetni kettesével, max négyesével, hanem bont egy újabb pakkot).
A V (volt) nem a teljesítmény jele. (Amikor a levetett pulóver szikrázik a hajadon, a sötétben, akkor állítólag jó-pár-ezer V feszültség van jelen; Mégse tudsz vele villanyvonatot hajtani...) Különben is miért "kínozná" a vonatot, ha esetleg kisebb feszkó van az elemekben ???
Az elemek teljesítménye a lényeg.
A spórolásra tett alábbi megjegyzést meg végképp nem értem: "ne az elemen spórolj !", de vegyél 300 Ft-ért egy rakat elemet, ahelyett, hogy beruháznál töltőbe, Eneloop-ba... - több ezerért (?!) Akkor most mi a spórolás ?
A tölthető elemek, különösen az Eneloop - szerintem - nagyon jók. Fogják azok vinni a szerkentyűt, mint a mérgezett egér ;-)
Amire még javasolnék beruházni: hama BT2 battery and rechargeable battery tester (vagy hasonló), hogy tudd is, mennyi kakaó van az elemeidben.
Ha harmincpárezret kiadtál legóra, akkor ne az elemen spórolj. Auchanban a 1,5 voltos alkáli cerka tökéletes erre a célra, aztán 10, vagy 12 darab kerül 300 forintba.
Vegyük sorba. A dobozon lévő elem fajtát vegyél. Egy elemre jutó V. 1.5. A töltősnél meg 1.2 kevesebb a teljesítménye 1 elemnek és kínoznád a mechanikát. A második link egy elemtartó dobozt tartalmaz azt a technic lego-ba használjuk és arra kell rákötni a technic-ben a motort. Szóval nem. Gratulálok a lego-hoz. Jó építést és kellemes játékot kívánok.
A dobozon azt írják 9db AAA-s 1.5V-os elemmel megy. A boltban tanácsolták hogy majd tölthető elemet vegyek hozzá. Na most, azokra mindre 1.2V van írva. Megvehetek hozzá szerintetek most akkor 9 db Eneloop 1.2V-os tölthető elemet? Fog menni vele? Csak mielőtt még beruházok jó pár ezer Ft-ot ilyesmibe a semmiért:-)
Hozzáteszem, elektronikához egyébként hülye vagyok.
És akkor még pl. lehet ilyet is venni külön, ez nem tudom mi egyébként, lehet ezzel is menne:
Megvételre keresnék Lego City 3180-as nyerges tartálykocsit,kb. 5 darabot! Akinek,Akiknek lenne eladó,kérem jelentkezzen! A válaszokat,előre is köszönöm szépen!