Keresés

Részletes keresés

hajnalvé Creative Commons License 1999.01.26 0 0 181
Üdv mindenkinek, Új Ember volnék...

A Meet Joe Black című filmrôl csak annyit, hogy ennél laasab sodrású, vontatottabb filmet keveset láttam. Ez a látszólagos nyugalom, elvszôdés a részletekben messze nem keverendô össze a romantikával és a témánál való elidôzôs elmélkedéssel. Egyszerűen minden jelenet túl van csavarva, éppen annyira, hogy elb.szott hosszú film kerekedjen ki (a másfél óra, az már nem is filmhossz). Jellemzô példa erre az elsô jelenetek egyike, a kávézói beszélgetést lezáró búcsuzkodást megéneklô. A más más irányba távozó (láthatóan egymásba esett) szerelmesek mindig akkor fordulnak vissza, a másik tekintetét keresve, amikor az már éppen hátat fordított, és távolodik... ezt a poént (amellett, hogy nagyon sokan elsütötték már), meg lehet csinálni egyszer, kétszer, eseleg háromszor. DE ÖTSZÖR?! Ez a plusz egy perc nehezít meg minden dialógust.
De van két zseniális dolog a filmben. 1.: a karambolos jelenet (döbbenetes!). 2.: a cím magyar fordítása. Két hosszt ver az eredetire.

lomo Creative Commons License 1999.01.25 0 0 180
---offtopic---
iLane: szerintem egyetlen szoval sem emlitettem a muveszfilm kifejezest (nem is volt szandekomban utalni ra), lehet, hogy felreertheto voltam, ez esetben elnezest.
---offtopic---

Muveszfilm temaban csak koruliros handabanda dumat tudnek elengedni, szoval gozom sincs rola. :)

Neil Creative Commons License 1999.01.24 0 0 179
Sziasztok!

Ezt a hétvégémet mozizással töltöttem, és megnéztem a Pengét és a Ha eljön Joe Black-et.
Penge:
kiábrándító. Én a sztorit ismertem, mivel képregényben olvastam. Nem tudom. Ha ahhoz igazodnak teljes mértékben, akkor a történet nem is lett volna rossz, bár, akkor sem az igazi, mert én személy szerint jobban szeretem Drakula grófot, a maga charme-os, nőket elcsábító elegánsosságával, mint ezeket a karatezó, röpködő idétlen tökös gyerekeket. Az akciórésze ennyire sem tetszett. Wesley Snipesot szeretem, mert az eddigi filmjeiben, ha esetleg egy karatejelenet volt, akkor az jól volt megcsinálva. Azért mondom, mert elég régóta foglalkozom harcművészettel, úgyhogy emiatt is ültem be erre a borzadályra. És a legrosszabb az operatőri munka volt. Kapkodják a kamerát, a nagy fejetlenségben azt sem tudja az ember, ki üt kit, ki a jófiú, ki a rossz. Ennyi.
Ha eljön Joe Black:
Akiben hírmondója sincs a romantikának, esetleg a szentimentalizmusnak, az ne nézze meg. Egyébként ajánlom. Néhol törölgetni kell a szirupot, de nem is Hollywoodban készült volna, ha nem kéne. Anthony Hopkins és Brad Pitt amúgy is kedvenceim, szerintem ebben is jók. Viszont, nagy negatívuma a filmnek a női főszereplő, akit életemben előszőr és utoljára a Shop-Showban láttam, amiben hálistennek, túl nagy szerepe nem volt.
Sziasztok
Neil

ds9 Creative Commons License 1999.01.22 0 0 178
Némiképpen revidiálnom kell az álláspontomat a Blade/Penge címü filmalkotásról.
A mai nap egy barátom, más hülyét nem találván rávett, hogy nézzem meg vele újra.
Hát így másodszorra egy fokkal, jobb, de ennek ellenére ne várjatok tőle túl sokat.
Akkor akár még tetszhet is.
jezsek Creative Commons License 1999.01.22 0 0 177
Szóval, csak úgy általában. Néha teljessen kiakadok azon, ha az okostónik lenyomnak valami oltári nagy kritikával valami akció filmet. Kérdem - Miért teszik ezt? Miért nem irányul a figyelmük a "művész" filmek felé? Ha annyira értenek az esztétikához, hát akkor nyomják a sódert arról. Kész abszurdum, hogy akció filmek történeteiről, látásmódról, stb hadoválnak. Az akció film ezek szerint nem nekik készült. Olvastam A Narancsban egy régebbi kritikát az Armagedon névre hallgató filmről - hogy ez igy meg úgy, micsoda hülyeség, amik, megmentik a világot stb. A véleményem szerint nem helyénvaló egy akciófilmről kritikákat publikálni. Az vagy látványos vagy nem. Ha a történetet vonjuk kérdőre, ilyen alapon rákérdezhetünk a Piroska és a farkas mesére is, hogy hogyan tudott egy kislány a faskassal beszélgetni? Kész röhej. Az akciófilmeknek az a dolguk, hogy a látvánnyal kikapcsolják a nézőt, s a nézőnek - legalábbis a profi nézőnek, ha már szabd ilyen kifejezést használni - az a dolga, hogy rá se kérdezzen, hogy mi ez? Mit akar egy néző az akció filmtől? Hát persze hogy kiszámitható, ha ez a heppje a nézőnek. De ne akarja, kérem, hanem csak nézze, tátsa ki a száját, adja átt magát a filmnek, és tuti hogy jól fogja magát érezni. Persze az is más dolog, hogy vannak zsáner filmek, kinek-kinek. Én például szeretem a látványos akciókat, kicsit humorral vegyitve stb...-Nehogy már egy szubjektiv dologról próbáljak irni...Na. Ennyit az akció filmekről. A művészfilmekről annyit, hogy néhány napja csak művészfilmeket avagy független alkotók filmjeit néztük. Aztán visszazökkenve a valós életbe csak kapcsolgattuk a TV, mert egy Nagy zabálás, Cigányok ideje, Törvénytől sújtva, Hullaégető stb filmek után a TV programok kiábránditóaknak tűntek. Néhány nap elmúlt, mire lassacskán elfogadtam - mit lehet tenni - a TV kommersz kinálatát. Túlzásba sem szabad esni, mert az ember tényleg kiakad, s magányossá válik. Persze ez is egy másik dolog.
iLane Creative Commons License 1999.01.22 0 0 176
lomo: szerintem most ne keverjuk ide az amcsi tucatfilm<->muveszfilm temat. Tisztaban vagyok vele, hogy a hollywoodi filmgyartas nem a filmrol szol, es a kedvenc filmjeimet nem is Hollywoodban csinaltak, de ettol meg egy Felelem es retteges Las Vegasban cimu blodseg nem lesz muveszfilm. Egy muveszfilm nem attol muveszfilm hogy az emberek nem birjak vegignezni...
Tenyleg! Mitol muveszfilm a muveszfilm? :)
lomo Creative Commons License 1999.01.22 0 0 175
Izlesek es pofonok mar megint. Gilliam termekerol nem birtam levenni a szemem, mig Ronin alatt szemugyre vettem a kozonseget is a moziban...
Az egyik abszolut nem kozonsegfilm, a masik pedig egy amcsi atirat (Francia kapcsolat).
fuego Creative Commons License 1999.01.22 0 0 174
Ronin szerintem is jó, aki művészi magasságokat vár el az rossz helyen kopogtat. A film szórakoztat, a helyszín tényleg szuperül megválasztott, de Niro és Reno is felüdölés a manapság tapasztalható silány színvonalban. S hogy miért ? Talán mer' láttam a Rajtaütést, ahol másfél órán keresztül mindenkit lelőnek, megkéselnek, felrobbantanak, halálra vernek ( kiv. van Damme )ökörségből, sztori nélkül. Bár őszintén szólva, korábbra tippeltem hogy lekerül a póló hősünk kétembernyi felsőtestéről, de hát tévedni......)))
ds9 Creative Commons License 1999.01.21 0 0 173
Hát ami Terry Gilliam-et illeti én nem tudom hova tenni a pasast, a Monty Python's flying circus-ban / Magyar 1 adta végig / ő csinálta az animációkat, amik kevés kivételtől eltekintve baromira idegesítettek - megjegyezném, mellesleg, a M.P.-t minden idők legzseniálisabb csapatának tartom - és ha videón nézem mindig tekerem.
Legjobb alakítása amikor a spanyol inkviziciós jelenetben ő volt az egyik inkvizítor / aki csúnyán mosolyog /.

Vegyük le azokat a filmeket amiket mint Monty Python csapattag jegyez.

Maradnak a következők:

- Time Bandits, nekem nagyon nem tetszett
- Brazil, zseniális
- Adventures of Baron Munchausen, szerintem katasztrofális
- The Fisher King, a legjobb filmje
- 12 Monkeys, ha nem ő rendezte volna és nem lenne tele kábelekkel, csövekkel, összetörött tévékkel, és teljesen elvont, rá jellemző dógokkal akkor nagyon jó film lenne, így csak / énszerintem / közepes
- Fear and loathing in Las Vegas, meg se nézem

iLane Creative Commons License 1999.01.21 0 0 172
Mondom, hogy nekem miert tetszett a Ronin, aztan majd mindenki eldonti...
1. Nem Amerikaban jatszodott, hanem nagyon hangulatos francia varosokban. 2. DeNiro es Reno is azt a formajat hozta, amit szeretek toluk. Jok voltak a szerepek es intelligensek voltak a karakterek. (fenykepes megfigyeleses trukk) 3. Jok voltak az autos uldozesek (es az autok is :) 4. Nem voltak benne bosszanto logikai bukfencek, jol atgondoltnak tunt a forgatokonyv. 5. Volt sok varatlan fordulat, izgalom.
Akinek nem tetszett orulnek, ha megirna, hogy miert nem.

Mas. Valaki irta, hogy milyen kiraly volt a Felelem es retteges LasVegasban. Haaat... Ez volt a masodik film eletemben, amirol kijottem eloadas kozben (az elso a Lovesek a Broadway-n volt) Terry Gilliam miatt mentem be a moziba, de ez a film egy bukas. Iszonyu primitiv poenszerusegek, idetlen burleszk-szereplok, es egyaltalan nem tortenik semmi. Nulla. Oke, tudom, ne pofazzak, ha nem neztem vegig, de 45 perc szenvedes utan mar akarmilyen lehetett volna a vege, az sem valtoztat a velemenyemen...
Any comments?

mackó Creative Commons License 1999.01.21 0 0 171
Hi ds9!

Köszi a véleményt. Ha tényleg ilyen gagyi a Zsilett :), akkor inkább kihagyom. Igazándiból nem vagyok nagy eksönmúvi rajongó, de a DTS stb... hanghatásokért odavagyok+vissza. A Kossuthban láttam a bemutatóját, ott a hang ace volt.
De ha a sztori nagyon primitív, akkor nem ér annyit az egész.

Jókedvet!
Mackó, a kezdő

ds9 Creative Commons License 1999.01.20 0 0 170
Kedves Mackó,

A Pengét / Blade / még tavaly, augusztusban láttam amikor New York-ban voltam.
Azóta is sajnálom azt a 9 dollárt amit a jegyre költöttem.
A film teljesen banális, tökéletesen kiszámítható, szerintem rém egyszerű, bár ízlések és pofonok...
Wesley Snipes-t nagyon szeretem, nagyon szomorú voltam, hogy ebben a filmben kellett látnom.
A film egyetlen jó jelenete amivel kezdődik az is csak azért mert a zene kurva jó / New Order: Confusion ( Pump Panel Reconstruction Mix )/.
Szerintem ez egy olyan film / nem tudom voltatok már-e így vele /, hogy 10 perc után már azt várod, hogy mikor lesz vége mert olyan szar.
Az amerikaiaknak tetszett, jó sok pénzt hozott, az InternetMovieDataBase-en az átlaga 7.2 / 10-ből /.

mackó Creative Commons License 1999.01.20 0 0 169
Halihó!

Hétvégén láttam a Ronint.
Tényleg nagy nevek, gyenge alakítás.
Kicsit úgy éreztem, hogy a készítők a film vége felé állandóan nézték az órájukat, hogy jajj csak legyen má' vége, rakjunk bele eztis-aztis...csak menjen az idő.
Az meg, hogy nem derült ki mi van a táskában a Ponyvaregényből lopott ötlet.

Viszont a Keresd a nőt! jobb volt,mint vártam.Rég voltam olyan filmen, amin az egész mozi kollektívan sikított a röhögéstől ("hajzselés" jelenet :)

Régen voltam már egy igazán jó csihipuhidolbiszörrándeksön filmen.
A Pengét néztem ki,
látta már valaki?
(rímet faragni könnyű, én vagyok a Kuka :)

Jókedvet!
Mackó, a kezdő

lomo Creative Commons License 1999.01.20 0 0 168
Ronin: egyszer nezheto. Autos jelenetek nagyon jok, tobbi hanyagolhato. Erosen. Nagy nevek, kis alakitasok. Javaslom inkabb az uj Emma Thompson filmet (Teli vendeg). Igeretesnek tunik a bemutato alapjan.
Neil Creative Commons License 1999.01.19 0 0 167
Sziasztok!

Teljesen zöldfülű vagyok itt, csak azért merek beleszólni, mert tetszik ez a téma és elég sokat járok moziba!
Szóval, vasárnap megnéztem a Ronint, és tetszett. Ami legfőképp tetszett benne, az a Gregort játszó színész alakítása volt, és az, hogy elővették újra a régi kémfilmeknél bejáratott kis trükköket. Teljesen profi veteránok, kis utcák, sikátorok, ahol idegszaggató csikorgással lehet kézifékes fordulást bemutatni a szuper M5-ös BMW-vel, beteljesületlen szerelem, stb. Szóval, szerintem kikapcsolódásnak mindenképpen megéri. Persze, bakik itt is voltak, teszem azt, Gregort, aki szuper számítógépzseni, ugyanúgy követik, ahogy előzőleg ő követte az ellent, mégpedig a saját mobilján keresztül. Na, de szerintem ezt el lehet nézni, nem?

Kalózok
Na, ez viszont az a film volt, amira sajnáltam, hogy kidobtam a 600 Ft-ot. Történet semmi, szereplők nem jók, egyedüli pozitívum a zene volt, ami köré végülis az egész film épült. Mert szerintem nem volt más, mint egy költséges reklám Geszti új lemezéhez.
Szóval, szerintem nem egy csúcsalkotás, sőt...
Sziasztok
Neil

Caveman_(tm) Creative Commons License 1999.01.19 0 0 166
Hello !

A Ronin-t láttátok? Ma nézném, és szeretnék egy kicsit tájékozódni felőle.

Caveman

lomo Creative Commons License 1999.01.13 0 0 165
Udv,

Felelem es reszketes Las Vegasban. Ez volt az egyetlen film mostanaban, amiert utolag nem sajnaltam a mozijegy arat, sot megnezem masodszor is. Csak javasolni tudom; megyjegyzendo, hogy nem felhotlen szorakozas.

Atkozott boszorkanyok: moziba akartunk menni es a Lost in space-re nem akartam beulni. A feleig akar erdekesnek is mondhatnam, utana egy vasarnap delutani csaladi filmre emlkekeztetett. Erosen hanyagolhato.

Daisy Creative Commons License 1999.01.12 0 0 164
Geo!
Hát ahhoz,hogy jól mutasson nem.
De ez már elég is?
Én nekem az a férfiszínész
pl. egyáltalán nem is
tetszi akicsupán a külsejével
akar elbűvölni.
szilard Creative Commons License 1999.01.12 0 0 163
Keresd a nőt!

Vizsgaidőszak közben két óra teljes kikapcsolódás, tömény röhögés.

Monthy Creative Commons License 1999.01.12 0 0 162
Kalózok.
Jó.
Egész jó poénok. Nagyon jó nőstények. Kellemes színészi alakítások. Kicsit szar történet. De azért egészében véve pozitív volt a benyomásom a filmről.

Monthy

Daisy Creative Commons License 1999.01.11 0 0 160
Hátazénemá!
Dobó Katica és Leo egy kalap alatt!
A magyar "végzet asszonya" azért mégsem
u.a. mint a tehetséges amrikai ifjonc
akit látom itt egyszerűen kirakatbabának lett
titulálva.Jó persze az, hogy a Titanicban
hősszerelmest játszott nyilván
nem igényelt nagyobb művészi tudást,de
ajánlom mindenki figyelmébe
a Teljes napfogyatkozást,v. a Gilbert Grape-et.
Fantasztikus!
(Mellesleg érdemes megjegyezni fent emlí-
tett nagynépszerűségű katasztrófa filmbeli
játékának tetszésindexe egyedülálló
a filmtörténetben.Ez már nem hinném,hogy
egyedül az édes kis pofijának köszönhető.)
Bocs,ha netalántán offtopic voltam.
Törölt nick Creative Commons License 1999.01.11 0 0 159
Teljesen meghal ez a topic? Csak a Horn-Orbán-Torgyán tengely él és virul...?
Munchausen Creative Commons License 1998.12.28 0 0 158
Tomi!
Leoka még lehet nagy szinész, de emberfeletti munka kell hozzá, ugyanis az ilyen lökhajtásos start mint az övé, nem szokott sok jót jelenteni, inkább az eltanácsolt tehetségtelennek tartott szaros kis epizodszinészekből lesznek az igazán nagyok. Capribogyó és Dobó Katica, (nem az törökök ost"romlott"jára gondolok) fényévekre van attól, hogy jó szinésznek tartsák. ;-)
De persze ezen a pályán minden lehetséges, gondoljatok csak a fahangu Linduska aranylemezére. ;-DDD
Greedo Creative Commons License 1998.12.28 0 0 157
Leo öregen, mint Yoda? :)
Munchausen Creative Commons License 1998.12.28 0 0 156
Ha Capribogyó még nem lett volna pelenkás, akkor Luke Szájvaker szerepe is az övé lett volna???
kerenyitomi Creative Commons License 1998.12.26 0 0 155
azt, hogy nem a leo lesz a foszereplo, mert o manager tanácsára elállt abbéli szándékától, hogy végre egy komoly filmbe szerepeljen, és mint szinészt is lehessen jegyezni....
Hancu Creative Commons License 1998.12.26 0 0 154
Na és mit szóltok az Amerikai Psycho-hoz Leonardo Capribogyóval...?
Törölt nick Creative Commons License 1998.12.24 0 0 153
Én pedig Dobó Katának még ezt is megbocsátom... :-)
HoD Creative Commons License 1998.12.24 0 0 152
Ami a Galaxis Utikalauzt illeti, reménykedem Douglas Adams mester érzékében, ugyanis a forgatókönyv-írás feladatát nem engedte ki a kezéből, valószínűleg mindannyiunk szerencséjére.

Más: Az Ámbár tanár úr gagyi. Úgy láccik, Koltai - mióta elkezdett "közönségfilmeket" csinálni - folyamatosan süllyed. Unis ez a film a Szambánál is rosszabb. A forgatókönyv csapnivaló, amit meg lehetett menteni, azért a színészek megtettek mindent. Persze nem a 2.éves főiskolás gigantobrutálmódon tehetségtelen Dobó Kata, hanem a valóban színészek: Pogány Judit, Hernádi Judit nadjon jók, persze Koltai sem jáccik rosszul.
Nagy baly viszont, hogy nem találtak tehetségesebb domborítót Dobó Katánál, aki sajnos főszerepet kapott és emiatt elég sok celluoid ment rá. Kifejezetten idegesítő mindaz, amit 'színészi játék' címén előad.
Na mind1, szar film, nem érdemes megnézni.

Greedo Creative Commons License 1998.12.23 0 0 151
Kellemes ünnepeket Stöki! Miért nem álnéven nyomulsz? (Én sem a Pif-et használom.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!