Igen, vannak dolgok, amiben egyetértek és valóban igazat adok pl. ezzel a fejlődéssel kapcsolatban amit írsz. Viszont a Maiden és még azok, akik nem fejlődnek inkább csak másolják saját magukat albumról albumra. És ezért nem fejlődnek. De sztem a Megadeth-ről az egyáltalán nem mondható el, hogy megpróbálta egyik előző albumát is lemásolni. Sőt, azt sem lehet mondani, hogy nem próbált meg kísérletezni, mert hát ott van az élő példa rá, a Risk. Elég nagyot buktak is vele, és mivel mindenki pénzből él, nem mert Mustaine tovább kísérletezni, ezért is tért vissza a TWNAH-on a szokásos kétlábgépes témákhoz, a jól bevált klasszikusnak mondható "bólogatós" riffekhez. Sztem erre a megváltozásra - amit hiányolsz - is elmondható az, amit Mustaine a Metallica hajlevágós korszakáról mondott, hogy a tigris sem vetheti le csíkos bundáját, ő sem fog már nagyon megváltozni.
"Mellesleg az ilyen újraösszeállások sosem voltak túl sikeresek, mivel inkább az egymásra hamisan mosolygó tagokról szólt, mint a zenéről." Iron Maiden? Nem túl sikeresek? :)))
Az ilyen kaliberű zenészek vérprofik, minden értelemben. A közönség semmit sem vesz észre abból, ha utálják egymást.
No bazeg... Szerintem a következő lemez is Megadeth név alatt jön majd ki. :))) Mustaine:
"At that point I am going to have to seriously consider what my plans are. I can tell you this, I love being onstage with the three men that I am playing with right now, they are some of the funnest, most humble, and talented people I have ever played with. I am sure all will agree that Vinnie Colaiuta [drummer on the band's latest CD, 'The System Has Failed' Ed.] was the pinnacle, but these guys are the complete package. And anything that has ever been put in front of them, they have risen mightily to the occasion.
"We have actually started playing the music I wrote for my next record, and it is starting to sound like we have our own new music now. In other words, MEGADETH or whatever I call my solo-next venture, it will be with these three young stars. Unless they have too much fun and explode. . . or sue me."
Hát én nemismertem, de most már ott csücsül a kedvencek közt jól. :P
Leszedtem az összes koncertet ami fenn volt, hát nem valami csúcsminőség/hang de azért jobb mint a semmi.
A woodstocki koncerten (crush 'em) kicsit morci volt Mustaine, van a refrénnél az a rész ahol a közönségnek kell(ene) énekelnie, jobban mondva ordítania.:P
Még az elején direkt fel is készítette rá őket, elpróbáltatta velük azt a részt. Akkor még ment, de a szám közben nem igazán, még mondta is "gyerünk megy ez nektek jobban is". Hát nem ment :D. Aztán ahogy vége lett el is húzott gyorsan 1 szó nélkül. Bár erre a számra valahogy nem lehet beindulni sztem, túl lassú, és unalmas.
+ azt vettem észre, bár ez csak személyes véleményem, Mustaine valahogy nem éli át igazán a koncerteken az egészet, csak ott áll gitározik és énekel, bár az is igaz ezek mellett így nagyon nem is tudna mást csinálni.
Csak nekem valahogy hiányzik a GNR koncerteken látott pörgés (Axl Rose), vagy az AC/DC koncerteken a gitáros (nem tudom a nevét) "ugrálásos baromkodása", valahogy az ilyen zenének ez a része sztem, így sokkal nagyobb a hatása (persze itt is van fejkörzéses hajforgatós semmitnemlátós gitározás, az is valami :P)
Mindezektől függetlenül teljesen rabja lettem a megadeth-nek, egyszerűen nem lehet megunni, rengeteg számot írt már Mustaine, de mind hihetetlen változatos, és 2 egyforma egyszerűen nincs is. Nemrég óta ismerem amúgy az együttest, kb. 1 éve. :> Persze előtte is hallottam számait (duke nukem, paranoid, symphony), teccettek is de valahogy nem is igazán izgatott milyen együtteshez kapcsolódnak ezek a számok. Azután egy counter-strike movieban hallottam először a Trust-ot, és ott volt a Duke Nukem is a végén pedig kiírták az előadókat. Nah azóta beszereztem minden albumukat és teljesen kész vagyok tőlük. :D
Ne érts félre, itt nem aktuális divatmajmolásról beszélek, hanem egy kicsit "maibb" metálról. Személy szerint a Megadeth mellett a másik kedvenc csapatom a Dream Theater, s valahogy örülnék, ha az ő irányukba mozdulna el Dave.
Egyébkélnt számomra a metál már csak egy emlék a '80-as évekből. Nem igazán tartom helyesnek, ha egy csapat stílusa 20 év alatt semmit sem fejlődik, lásd Iron Maiden, aminek pl. a Wicker Man számát nyugodtan át lehetne pakolni az 1982-es Number of the Beastre anélkül, hogy bárki is észrevenné, aki nem ismeri a Maident. Ők például - véleményem szerint - semmit sem fejlődtek, amit nagyon fájlalok.
Pontosan emiatt a TWNAH-t is visszalépésnek tartom a Megadeth életében (nem a technikára értem)
Igen, szerintem is kár állandóan szajkózni ezt az örökös RIP visszasírást! Jó persze, hogy jó lenne, meg tényleg kurva jó album, ami az áttörés első lépését jelentette a zenekarnak, de egyesek úgy beszélnek erről az albumról, mintha ezután már nem is csinált volna a zenekar maradandót! Holott sztem pont a Megadeth az egyike még azon zenekarok között, - akik már szintén huszon x éve vannak a pályán - aki folyamatosan meg tud újulni, és a fejlődési görbéje még felfelé ível. (Nem úgy, mint pl. a Metallica, aki sztem a fekete album óta nem találja helyét) [bár ezek most nagyon szubjektív vélemények és biztosan sokan nem értenek vele egyet]
"Valójában abban reménykedem, hogy ha Mustaine megvalósítja a szólókarrierjét, akkor egy kicsit már modernebb, mai zenét fog játszani, mert az, hogy 2005-ben még mindig a "hevimedült" emlegeti, már egy kicsit gázos."
A heavy metal miért gázos 2005-ben???? Sztem az igenis jó, hogy vannak még zenekarok, akik próbálnak klasszikusnak mondható heavy metal lemezt csinálni és vállalják önmagukat, nem lesznek divatmajmok. És pont az ilyenek miatt maradt még fenn a mai napig is műfaj, ami lehet, hogy mostanában nem olyan népszerű, de előbb-utóbb újra fénykorát fogja élni sztem. Na most pont Mustaine nem lesz az, akitől elvárhatod, hogy majd fog numetal-ozni. (Már a Risk-től is totál ki volt bukva, ami sztem nem rossz, sőt mindenképpen jobb, mint modjuk a Metallica Load, Re-Load kísérletezős lemeze) Aki numetal-t akar hallgatni, az hallgasson mondjuk "limbiszkittet" vagy korn-t!
Hát, nem tudom, de szerintem nem sok jó sülne ki abból, ha újra összeállna a RIP-es csapat:
- Nagyon jól tudjuk, hogy a Megadeth felé legtöbbször elutasítóak voltak az újságírók is, meg úgy általában az értékelők is. Tegyük fel, hogy összeállnak, és összeraknak egy baromi jó anyagot, ami vetekszik a RIP-el és CTE-el. Mi lenne a kritika? : Jó-jó, de azért a RIP volt a legjobb... Ennyivel le is rendeznék. A Megadethet legfőképp a rajongók tartották életben, mintsem a "jóindulatú" kritikusok
- Mellesleg az ilyen újraösszeállások sosem voltak túl sikeresek, mivel inkább az egymásra hamisan mosolygó tagokról szólt, mint a zenéről.
Valójában abban reménykedem, hogy ha Mustaine megvalósítja a szólókarrierjét, akkor egy kicsit már modernebb, mai zenét fog játszani, mert az, hogy 2005-ben még mindig a "hevimedült" emlegeti, már egy kicsit gázos. Örülnék neki, ha egy kicsit progresszívebb irányba fordulna, bár erre nem látok sok esélyt. Nekem pl a Risk ezért is tetszik (Insomnia, Pronce oD), bár az tény, hogy technikailag a killingel vetekszik az album. Viszont a Prince refrénje alatti gitártéma szuper!
Ezt most vadásztam le a Megadeth fórumból, személyesen Dave Mustaine írta be ezt a közleményt tegnapi dátummal:
I have had such a great time on this tour, everything is selling out, I am getting to spend time with one of my guitar heroes, and meeting so many of you that I hope it never stops. Unfortunately I know it will.
Until then, I wanted to tell you what we are planning in the imediate future:
We confirmed the Japan dates as you know, and there are tentatively three dates in Oz. After that would be the summer of festivals in the UK, Europe, and our own thing we are trying to put together for one last big run in North America. At the end of summer, there is a possibility we will be making our Swan Song festival run down to South America for two weeks.
At that point I am going to have to seriously consider what my plans are. I can tell you this, I love being onstage with the three men that I am playing with right now, they are some of the funnest, most humble, and talented people I have ever played with. I am sure all will agree that Vinnie Colaiuta was the pinnacle, but these guys are the complete package. And anything that has ever been put in front of them, they have risen mightily to the occasion.
We have actually started playing the music I wrote for my next record, and it is starting to sound like we have our own new music now. In otherwords, Megadeth or whatever I call my solo-next venture, it will be with these three young stars. Unless they have too much fun and explode. . . or sue me
"Csak kérdés, hogy a néha nem túl baráti elválásokkor keletkezett sebek, mennyire forrottak össze az idő előrehaladtával!"
Pont a Maiden meg a Judas példája a legjobb arra, hogy ez másodlagos szempont... De ott a Rolling Stones is, akik több, mint négy évtizede működnek úgy, hogy Mick Jagger és Keith Richards köztudottan nem szívelik egymást túlságosan. Persze vannak csapatok és helyzetek, ahol a dolgok jelen állása szerint a világ összes pénze sem segíthetne, lásd pl. Guns N' Roses. :)))
monnyuk én nem bánnám, sőt! Jó lenne egy Marty, Nick, Junior, Dave felállás újra! A pénz meg mint tudjuk mindenhol nagy úr! (Csak kérdés, hogy a néha nem túl baráti elválásokkor keletkezett sebek, mennyire forrottak össze az idő előrehaladtával!)
"A Rust felállásra sztem azért nincs már sok esély, mert Marty Friedman már soha többé nem akar (legalább is a nyilatkozatai alapján) metál zenét játszani. Azt mondta, elege van belőle."
Ja, persze. Dickinsonnak meg Halfordnak is elegük volt belőle egy időben, most ehhez képest meg lehet nézni őket. :))) Marty most jól elvan a japán dolgaival meg a szólólemezeivel, de ha itt lesz az ideje, meggyőződésem, hogy Mustaine és a menedzsment majd őelé is letesz egy olyan összeget, ami a nézetei revideálására készteti. ;)
"Ami meg a szólókarriert illeti: meggyőződésem, hogy egy, legfeljebb két szólóanyag után újra lesz Megadeth."
Bruce Dickinson is ugyanezt csinálta és nem dőlt össze a világ, sőt most újra fut (és nem is akárhogyan) a Maiden szekere! (Lehet ki is megyek májusban Prágába megnézni őket!)
"Ha ellenben így lesz, annak én már csak és kizárólag a Rust In Peace felállással látnám értelmét, azt is tekintetbe véve, hogy ellenkező esetben Mustaine nemcsak ismét segget csinál majd a szájából, magából pedig totál hülyét. Mondjuk most belegondolva, a RIP felállás összetrombitálása is parádés szájbólseggcsinálás lenne... :))"
A Rust felállásra sztem azért nincs már sok esély, mert Marty Friedman már soha többé nem akar (legalább is a nyilatkozatai alapján) metál zenét játszani. Azt mondta, elege van belőle. :-(((
A "szájbólseggetcsinálásról" meg nekem elsősorba sok politikus jut eszembe, akik nem csinálnak semmit, cserébe Mustaine legalább ír jó zenéket! :-))
Simple-nek meg igaza van abban, hogy akármilyen szóló lemezt fog Mustaine csinálni, úgyis Megadeth-es lesz. Neki már annyira összeforrott a neve ezzel a szóval, hogy azért is írtam korábba, hogy Dave Mustaine a Megadeth!!
Jimmy DeGrasso szerintem tök jól hozta Menza dolgait - a 2001-es bulin is tetszett, ahogy játszott, meg a koncertlemezen is. Amúgy is az egyik kedvenc dobosom, mondjuk nem elsősorban a Megadeth, hanem a Y&T, Suicidal Tendencies dolgai miatt.
Nézve az új felállással készült koncert felvételeket, megint csak az ötlik elibém, ami az előző felállásnál is, hogy senki sem bírja normálisan eldobolni Menza témáit????? Pedig nem bonyolultak, de például a többi dobos keze alatt veszít a húzásból! Példa a Train, ami a magyar honlapról letölthető! Sokkal jobb szerintem ez a Drover, mint az előző, de csak annyi a különbség, hogy ő metálabb, mint rockabb!!! Ezt jól megfogalmaztam! Azok a szintén letölthető számok, amik a Countdown turnén készültek, és a japán tv felvette, jól visszaadják a menzáskodást! Úgy látszik, nem könnyű - nem utánozni - elérni azt a szintet! Élőben!!!
Ami az Anarchy-t illeti, szerintem meg már épp ideje volt kihagyni a műsorból. Szarból nem lehet várat építeni -értsd: Sex Pistols zöngeményből igazi dalt faragni ;)-, nekik sem sikerült. Attól, hogy annak idején nagy siker volt ez a feldolgozás -tudomásom szerint mind az amerikai, mind a brit single-listákra ezzel kerültek fel először-, én bizony sosem tudtam igazán jó szívvel hallgatni.
Ami meg a szólókarriert illeti: meggyőződésem, hogy egy, legfeljebb két szólóanyag után újra lesz Megadeth. Az elmúlt hónapok következetes nyilatkozataival ellentétben legutóbb már nem zárta ki kategorikusan ezt a lehetőséget. Ha ellenben így lesz, annak én már csak és kizárólag a Rust In Peace felállással látnám értelmét, azt is tekintetbe véve, hogy ellenkező esetben Mustaine nemcsak ismét segget csinál majd a szájából, magából pedig totál hülyét. Mondjuk most belegondolva, a RIP felállás összetrombitálása is parádés szájbólseggcsinálás lenne... :))) Mindegy, 100 százalék, hogy lesz még Megadeth.
"Még olyasmit is mondott, hogy a mostani turné alkalmával minden olyan országba ellátogat, ahol valahol is koncertet adtak. Ez azért elég jól hangzik..."
Ez nagyon jó is lenne, de sztem fölösleges reménykedni. Annak a százalékos esélye, hogy idejönnek, sztem igen erősen a nullához közelít. Ezért is mentem ki megnézni őket, mert biztosra akartam menni. De ha mégis jönnének: "... I'll be the first in line!"
Nem, sztem a MEGADETH legjobb szininímája DAVE MUSTAINE! Sőt Dave Mustaine a Megadeth! Mindig is ő volt a zenekar motorja, ő írta a zenéket, szövegeket.
fölmentem a színpadra, lenyomtam egyet Mustaine-nek és kitekertem a kezéből, 'oszt mondtam neki magyarul, hogy "na add ide öcsém!"! :-))))) Persze, hogy bedobta, hogyan máshogyan??? Na, de a viccet tényleg félre téve, úgy történt, hogy ami pengető még maradta a mikrofonállványán az utolsó szám után, azt szépen egyesével leszedte a markába és egy mozdulattal bedobta. Szált össze-vissza, volt nagy küzdés érte. Kicsit olyan volt a jelenet, mintha éhes krokodiloktól hemzsegő vízbe dobnának be egy pár cafat húst. :-))
Más: Mustaine szóló karrierje egy percig sem volt vitás, már ezt az új lemezt sem Megadeth név alatt akarta megjelentetni, de a kiadó közbeszólt.
ui.: sztem azért volt jó a setlist, mert 7(!) számot nyomtak az új albumról, ami nálam 10 pontos lemez, meg hát elvégre ezzel az albummal van most turnén. Viszont elég unikum volt a Set the world afire, Paranoid, Skin of my teeth. Persze amiket felsoroltatok is nagyon tuti számok, de hát már annyi tuti száma van a proferssor Dave-nek [(erre az elnevezésre emléxik még vki az Evolver videóról? :-))) sztem óriási, amikor be van ott öltözve tanárnak és magyarázza a kis nebulóknak a lemezkészíítés fortélyait] hogy ha mindet lenyomná, 3-4 órás lenne egy koncert.
Kill the King, Return to Hangar, 1000 Times Goodbye, Train Of Consequences, She-Wolf, Hook In Mouth pl.
Bár nekem tök8 nem valószínű megyek koncertre hacsak nem Magyaroszágon lesz. :> Mongyuk az is igaz utólag szívesen hallgatnám, így most ezzel az előbb hülyeséget mondtam, namind1. :>
Amúgy nálam a Train.... volt eddig az überfavorit (hosszú 1 éve tartó Megadeth imádatom óta), most a Die Dead Enough a gigaüberhiperfelülmúlhatatlan. :>
Nézegetve a setlist-et, valahogy nem vág földhöz így első ránézésre. Persze ott lenni a koncerten egészen más.
Nagyon hiányolom az Anarchy-t, ami az egyik legjobb kocertszám. A Wake up Dead és a Darkest Hour helyett már más klasszikusokat is nyomhatnának azok közül, amik eddig a háttérben maradtak - például nagyon szeretném egyszer a kedvenc számomat hallani koncerten: a Rust in Peace...Polaris-t is. (nálam ez a mindentvivő), vagy ott van a Never Say Die és a Duke Nukem Forever.
S bár lehet, hogy a TWNAH-ból nem gazdagodtak meg, de azért ott is voltak jó zenék...
Ti milyen számokat hallanátok szívesen a setlisten szereplőkön kívül?
Egy Mustaine-interjúban olyasmit olvastam, hogy Dave mindenképp folytatni akarja a zenélést, csak már nem Megadeth, hanem a sajátja alatt. Valahol érthető is egyébként, hiszen a Megadeth legjobb szinonímája az átjáróház lett.
Ha pedig saját szólókarriert csinál, akkor evidens, hogy ott aztán - rajta kívül - mindenkinek kuss van. Végtére is saját bevallása szerint akkor mentek a legjobban a dolgok a Megadethben, amikor mindenről egyszemélyben döntött. Egyébként, ha megnézitek a www.davemustaine.com-ot, akkor látható, hogy az oldal fejlesztés alatt áll, magyarán valami készülődik a háttérben.
Még olyasmit is mondott, hogy a mostani turné alkalmával minden olyan országba ellátogat, ahol valahol is koncertet adtak. Ez azért elég jól hangzik...
Hát nem volt túl nagy, kb. mint a PeCSa belső részének a fele, de volt viszont fenti páholyos, rendes ülésekkel lévő rész is. Majd küldök egy képet, még a Diamond Head kezdésekorl készítettem, amikor még a keverő pult mögötti résznél voltam. Viszont "full house" volt. Nagyon rossz becslő vagyok, de sztem 1000-1200 ember biztos volt.
"iszonyatosan szarul volt Mustaine hangja keverve, mintha nem is énekelne" Mustaine-t mondjuk nem kell szarul keverni ahhoz, hogy élőben ne lehessen hallani a hangját! :)))
Mekkora helyen volt amúgy a koncert? Sokan voltak?