Keresés

Részletes keresés

ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.08.02 0 0 5655
Mivan punyik? senkivel sem történik semmi?
Persze, Fargót fikázni a mac-jével az megy....

Meséljetek valamit, de iziben!!!!!!!!!

trz

fargo Creative Commons License 2000.08.02 0 0 5654
Nem jött semmiféle visszajelzés tegnap a VAH-tól a Klubot illetôen. Nem volt idejük rátérni a kérdésre. Pedig direkt jeleztem, hogy nekünk fontos lenne a gyorsaság, mert szervezni kellene a szeptemberi talit.

:-/

fargo Creative Commons License 2000.08.02 0 0 5653
Szia Kollega!

Üdv a Klubban :-) Mi újság Szegeden?

Az öreg Volvo adatait illetôen pontosíthatnál, de félek hogy nem lesz egyszerű megszerezni azokat. Olyan site-ról én nem tudok, ahol megkaphatnád az alvázszám alapján a felszereltségi adatokat, pedig lennie kell valaminek, a szervízek is a gyárból kérik le ellenôrzéskor az anyagot, ez biztos. Viszont lehet, hogy zárt rendszer -- majd utánanézek.

Mikor jársz Bp-n?

volvis Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5652
Sziasztok!
Üdvözlök minden Volvobarátot. Végre sikerült bejutnom közétek.
Köszönöm fargónak, hogy megmutatta e fórumot, és azt, hogy már oly sok erőfeszítést tettetek a Volvoklub létrehozására.
Kérdésem van: tud e nekem valaki segíteni abban, hogy egy öreg Volvo adatait megszerezzem a gyártól, felújításhoz. Van-e honlap, vagy valami, ahol beütve az alvázszámot stb, megkapom a felszereltségről az adatokat?
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5651
Most mivan?
Mindenki a kanalat nézi?:))

trz

ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5650
Okés koncentráljunk, megaztán van olyan is, hogy mail:)
Én ápítettem/teszteltem már álomgépet. Hááááát, semmi extra

trz

keton Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5649
egyébként szerintem véglegesen lezárhatjuk a PC-MAC témát, és koncentráljunk a Volvokra:)
Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (5647)
keton Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5648
A K7-800 csak elrettentésül volt, nem akartam, hogy rá lehessen fogni azt, hogy lassú. Otthonra elég a 128 Mb, nekem w2k mellett is van még 70 mega hely a RAMban, igaz ez nem egy szerver(habár most az, 1 egész gép tulakodik ki rajta a netre:). Igaz, hogy mostanában már egyre jobbak az ide-s vinyók, de azok ált kommerszek szoktak lenni, itt pedig egésznapos meggyötört használatról van szó, ahol 1 frame kiesése tönkreteheti a munkát. A raid ma már tényleg nem oly fontos, hacsak nem olyan a kártyesz, ami tömörítés nélkül dolgozik, dehát ehhez hely is kell dögivel, nem éri meg. Hogy lőjék össze ők? Ebben van igazság, de pl a Sony az ES-3-as Editstationbe PII333-as procit és 128Mb RAM-ot tesz. Én mondjuk ezt egy kicsit kevésnek tartom, de biztos jól müxik, különben nem kérnének érte 4M Ft-ot. Álmaim PC-je? Hát min 2 gép kéne, mert a munka meg a játék nem ugyanaz. Ez a két gép viszont többe kerülne, mint egy S80-as, és biztos lenne egy-két dolog, ami nem tetszene, ráadásul 2 év múlva dobhatnám ki az egészet. Konklúzió: jobban megéri S80-ast venni:)

Ivanixos futómű-beállítás? Kellennek linkek?

DCs

Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (5647)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5647
Ketonom,
most már csak azt áruld el, hogy otthonra minek neked egy K7-800-as proci? Elárulok neked néhány titkot:
Hiába gyors a proci, ha kevés a memória,
pc-s videózáshoz nem kell raid, de még scsi se nagyon,
ha videot akarnék editálni, akkor együtt venném meg a vasat a szoftverrel, lőjék össze ők a cuccot,
nem szükséges, hogy összeállíts nekem konfigot, lehet, hogy jobb áron tudok vásárolni, mint Te:))

Van egy kérdésem: Állítottad már össze álmaid pc-jét, amiben minden volt, ami szemed-szád ingere? És működött?:)

trz

keton Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5646
off,
OT,
az általam összeállított PC kizárólag otthoni célokat szolgált. Videoeditálásra is összeállíthatok egy konfigot, ha akarod. Itt a dolgok 256Mb RAMtól indulnak, min PIII/600, SCSI, ajánlott RAID, valamint egy profi kártya (tehát nem tvtuner gagyi), ami kb a Matrox RT2000-től indul (ez fél-profi), és a határ a csillagos ég, de kb 2M HUF-ért már jókat lehet kapni. Egyébként a Sony Editstation-ök PC-re épülnek (4M Ft+). Egyébként a tökfőzelékkel elkerülhető a lefagyás, míg a gagyi spenót nálam kiakasztotta a gépet:)
on

hétfőn megy a Volvonk az Ivanixhoz, vizsga, stb, az első futóművet be köll állítani, mert szegény találkozott egy jó nagy gödörrel, mit gondoltok, rájuk lehet ezt bízni?

DCs

fargo Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5645
lore: (ha még itt vagy...)

Itt figyel a régi chip, becsomagolva. Mikor az újat csinálják, akkor sütnek frisset, a gyárit meg a kezedbe nyomják. Már ha kéred. Én kértem. Szóval chip kiugrik, chip beugrik, oszt máris néhai szép fényében tündököl a 210 lóerô...

Kíváncsi is leszek, hogy így majd mekkorát mutat az autó, vajon kevésnek fogom-e találni, lletve hogyan alakul a fogyasztása. Most városban 13-15 liter...

Mellesleg jó nyaralást, kéz- és lábtörést...
Hintsd az igét a dzsadoknak.

Előzmény: lore (5640)
fargo Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5644
Templar:
Megy egy mail.
Előzmény: Templar (5641)
fargo Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5643
Ammen...
Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (5642)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5642
off

Drága volvósok,
ma Fargobácsival ebédeltem, teljesen zaklatott volt szegény. Ősz haj, ráncos arc, etc...
Haggyátok Őt békén, a mac az mac, és kész. Remek kis gép, meg szép is, és nem rózsaszín a bekapcsológomb, mint egy-két szuttyadt pc-n.

Keton
az összehasonlításodról az jutott eszembe, mintha arról beszélnél, hogy a hangya, vagy a bolha veri meg az elefántot. Video editálásra pc-t maximum esküvői felvétel készítő lámák használnak. Oda azért kell még egy-két dolog. Nem tudom, hogy az általad összeollózott pc-t mire használnád, de 128mega rammal, már a quake is akadozik, dtp-re meg tökéletesen alkalmatlan.

Néhány apró észrevétel :
a mac-et ugyanazon a dzsunkán rakják össze, csak másik műszakban.
Ciki, ha lefagy a mac, amikor ugyanaz gyártja a vasat, mint a progit
Csoda, hogy a pc egyáltalán műxik, mivel mindenki mélyen tojik a szabványokra.
Ha a megfelelő gépre megfelelő os-t raksz fel, akkor nem lesz gondod.
Nekem évente 2-3 alkalommal fagynak le a gépeim, és sosem kell újratelepíteni. Két évente cserélem a gépem (amin dolgozok).
Van egy 93'-as évjáratú Olivetti szerverem, 2db dx66-os procival. A hét év alatt kb. 2 hetet állt, nt4.0 server van rajta, hibátlan a gép. A jó pc ára simán ott teker a mac mellett.

És most győzzetek meg arról, hogy én szeretem a tökfőzeléket, mikor még sosem ízlett, és hogy ne egyek spenótot, amikor azt szeretem.

Fargo-t meg tessék békén hagyni, gyerekei vannak, nem kaphat infaktust:)

on

trz

Templar Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5641
fargo,

A napokban tervezem az 760-at elvinni Ivanicshoz egy állapotfelmérésre. Mint törzsvendéget kérdezlek, hogy van valami spec szakember akit meg kellene keresni, vagy hívjam fel őket eccerűen azt mennyek?

Templar
a tanácstalan

lore Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5640
Jó reggelt!

Kezdődik a Tau bácsi :-)

fargo,
van régi chip? Ott őrzik vagy mi? Nem csak átprogramozásról van szó?
A wastegate annyira nem lehet rossz, nagyon megy a gép :-)

lore

Előzmény: fargo (5639)
fargo Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5639
Jó Reggelt :-)

Tegnap 'megesett' a kocsin a 105 ezres szervíz:

Munkadíj:
átvizsgálás / teszter / fojtószelep tisztítás / alapjárati motor tisztítás / motortartó gumibak csere / sportlégszűrô tisztítás / elektromos átvizsgálás /

Anyag:
6 liter olaj / 2 db tömítés / olajszűrô / 1 db vízcsôbilincs / gumibak / benzinszűrô / 1 db helyzetjelzô izzó / sportszűrô tisztító és mosó anyag.

A kocsin a motortartó gumibak cseréjén kívül nem akadt más javítanivaló, a szervíz így került bruttó 67k forintba. Nem is sok, meg voltam lepôdve.

Pedig kértem, hogy cseréljék a hátsó ajtóban a mikrokapcsolót, mert nem akart becsukott állapotot jelezni. Ezt az ajtó pár erôs becsapásával orvosolták, cserére nem került sor.

A eldurrantnak hitt wastegete szeleppel állítólag minden rendben van. Mértek turbonyomást, szerintük a sziszegô hang a tuningtôl van.

Azt mondják, a hintáztató tempomat is a chiptuning rovására írható, normális dolog.

Ez utóbbi kettôt nem tudom elhinni, mert a chiptuning után vagy 2 hónapig a kocsi nem produkálta a tüneteket. A bibik csak jóval késbb jelentkeztek. Szóval el kell vinnem a kocsit az ATC-hez, visszarakatni a régi chipet, és akkor majd meglátjuk, mi a dörgés...

Ami a hátsó ajtót illeti: állítólag a mikrokapcsolót nem lehet bele külön rendelni, csak a komplett zárszerkezetet (40+K). Fél éve pedig cserélték a mikrokapcsolót, az S70-be (az ugye lépcsôs hátú) rendelhetô alkatrész "véletlenül" ugyebár illik bele. (Nem az egész zár, csak a kapcsoló.) Most is ki lehetett volna cserélni, de azt mondták a srácok, hogy elôbb-utóbb úgyis el fog romlani.

Nomármost miért vegyek bele komplett zárat az ugyanolyan mikrokapcsoló helyett, egy nagyságrenddel magasabb összegért, ha "úgyis el fog romlani". Mivel a felhasznált alkatrész tkp. ugyanaz, ezért a 40k-s komplett zár is ugyanúgy el fog romlani? Ezt kicsit nem értem...

lore Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5638
Az ilyen sörözőtopikokban lehet offolni, de nem így 'vazziga'! Ez nem jó téma, mert reménytelenül akarjátok meggyőzni egymást. Az ellentéteknek pedig a látszata is kerülendő. Már régóta készülök megírni ezt a kioktató hozzászólást, de a gépem állandóan ideiglenesen fagyizott, aztán az explorer bejelentkezésekor resetelt...
:-))))))))))

Hehe, bevettétek, hogy lore moderálni akar :-)))

Vannak jobb offtopik témák is:
-lsd. BMW E30 topik éjszakai műszak (juj, miket mondok házasosfejes létemre)
-lsd. Volvo topik chat-style pergései
-stb.

Ja, a képernyővédő is nagyon sakál, elkezdtem spórolni egy új V70-esre :-)

lore akit már csak rövid ideig élvezhettek ;)

fargo Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5637
Van itt még valami Nektek:

Plug and Pray?

480T Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5636
Az USA top 500 nem izgat, mivel M.o-n elek...

z
zz
zzz
zzzz
zzzzz

480T Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5635
Nem baj hogy szetoffoltuk, te is benne voltal;))

Keton,

szerintem alljunk le, nem lehet mar rajta segiteni;))

Majd jon oriza, azt jol megaszongya...

ps. imadom a remult arcokat amikor floppyn kapnak pc-s anyagot...

jocca, mek alunni

lacka

keton Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5634
én is megyek, a papír V70-es ott figyel a _PC_ tetején (az iMacről folyton legurulna, ezért vettünk pc-t:)), jóccakát
keton Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5633
kicsit félreérthető voltam, ez nem a jelenlegi gépem (jó volna...) hanem amit képzeletben gyártottam. Egyébként hazánkban video-editálásra szinte csak pc-ket használnak (FAST, Matrox, szoftverek: Adobe Premiere-gagyi, In:Sync Speed Razor-OK, Discreet Edit*-profi, király, stb), Mac-et talán csak az IMMIX használ, de az elég gagyi, de erről nem a mac tehet.
fargo Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5632
Jól szét-offoltuk a topikot, vazziga.

Ennek örömére elmegyek aludni.

Jóccakát :-)

fargo Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5631
"nekem egy ismerősöm sincs, akinek ZIPje, CD-írója lenne (otthon)"

De van :-)

(Fél éve nem is láttam floppy-t...)

Előzmény: keton (5629)
fargo Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5630
"Tudok adni tobb dtp studios, levilagitos, 3D renderelo ceg telcsiszamot ahol CSAK pc-t, esetleg O2-t hasznalnak, es valszeg bottal kergetnenek el ha MAC-ot akarnal rajuk sozni... (fox video, mtv1,etc)"

Cheapskate amatôrök vannak mindenhol. Nem említeném ôket egy lapon a top 500 USA stúdióval...

"miert akarod 24 000 000 huf scannert osszehasonlitani keton 12 000 huf scannerevel?"

Dehogy akarom! Ott volt, hogy :-P...

Előzmény: 480T (5627)
keton Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5629
Akkor jön a pc-m:
ASUS K7M alaplap
AMD K7/800 MHz CPU
128 Mb SDRAM (hirtelen nem tudom, hogy "csak" 768 megáig, vagy 1 gigáig lehet bővíteni)
ASUS 8X DVD/40X CD
Matrox Millennium G400 32Mb SGRAM, Dualhead
Diamond MX400 Dolby Digital/EAX/A3D
FDD (!)
20Gb Quantum UDMA/66 7200rpm
10Mbit UTP hálókártya
MAG 17" moncsi
56k modem
Már nem emléxem milyen, de márkás hangszórószett
MIDI ATX ház (tégla alakú, hogy témánál legyünk)
a már felsorolt egér, billentyűzet.

két éve is volt már PII/400, olcsóbban is
nekem egy ismerősöm sincs, akinek ZIPje, CD-írója lenne (otthon). Így hát marad a jó öreg floppy. Mostanában modemezünk, reggelig minden átmegy.

fargo Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5628
A Quake-et Mac-en csinálták. Mac-re jött ki elôbb. Amirôl Te beszélsz, az a Doom :-)))))
Előzmény: 480T (5627)
480T Creative Commons License 2000.08.01 0 0 5627
Namivelatobbiekalszanak:

>Macintosh-on a fű zöld, (nem barna), meg a fák is zöldek (nem feketék), a tarló sárga, (nem terrakotta), fényes nappal nincs naplemente, az ezüst színű autód meg ezüst színű autó...
>
wow akkor neked CGA monitorod lehet...

Szinkalibracio pc-n is van, pantone, meg ilyesmi.

Tudok adni tobb dtp studios, levilagitos, 3D renderelo ceg telcsiszamot ahol CSAK pc-t, esetleg O2-t hasznalnak, es valszeg bottal kergetnenek el ha MAC-ot akarnal rajuk sozni...
(fox video, mtv1,etc)

miert akarod 24 000 000 huf scannert osszehasonlitani keton 12 000 huf scannerevel?

Ha a gyermeked nagyobb lesz, hazajon a sulibol, apu quake 9.0-kell nekem (tekintsunk el a jatek stilusatol) mit mondasz majd neki? varj 1 evet fiam,majd ha megjelenik MAC-re is???

A MAC munkaeszkoz, a PC pedig ezenfelul meg jatek is.

autos hasonlatok:kombajnkulcs es tranzisztor

A sales pointerek pedig inkabb 'szolo' izu az a bizonyos torta, nem almas.

De szerintem kar folytatani a flamet, mert ugyanaz mint a pc vs. amiga volt, ill. windows vs. linux most.

Teged a MAC fertozott meg. minket pedig a PC.

itt es most vagjuk el a dolgot.

------------------------------------------ ollo helye
lacka

fargo Creative Commons License 2000.07.31 0 0 5626
Ezek kétéves adatok, cicám.

Minek a floppy? 20 éves technológia, semmi értelme ragaszkodni hozzá. A PC-s társadalom képtelen túllépni rajta, pedig ma már igazán semmiség beszerezni egy ZIP-et: 100-250 mega kapacitással. A floppy halott dolog. 1,4 Mb, nevetséges.

Előzmény: keton (5623)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!