Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Nem jött semmiféle visszajelzés tegnap a VAH-tól a Klubot illetôen. Nem volt idejük rátérni a kérdésre. Pedig direkt jeleztem, hogy nekünk fontos lenne a gyorsaság, mert szervezni kellene a szeptemberi talit.
Az öreg Volvo adatait illetôen pontosíthatnál, de félek hogy nem lesz egyszerű megszerezni azokat. Olyan site-ról én nem tudok, ahol megkaphatnád az alvázszám alapján a felszereltségi adatokat, pedig lennie kell valaminek, a szervízek is a gyárból kérik le ellenôrzéskor az anyagot, ez biztos. Viszont lehet, hogy zárt rendszer -- majd utánanézek.
Sziasztok!
Üdvözlök minden Volvobarátot. Végre sikerült bejutnom közétek.
Köszönöm fargónak, hogy megmutatta e fórumot, és azt, hogy már oly sok erőfeszítést tettetek a Volvoklub létrehozására.
Kérdésem van: tud e nekem valaki segíteni abban, hogy egy öreg Volvo adatait megszerezzem a gyártól, felújításhoz. Van-e honlap, vagy valami, ahol beütve az alvázszámot stb, megkapom a felszereltségről az adatokat?
A K7-800 csak elrettentésül volt, nem akartam, hogy rá lehessen fogni azt, hogy lassú. Otthonra elég a 128 Mb, nekem w2k mellett is van még 70 mega hely a RAMban, igaz ez nem egy szerver(habár most az, 1 egész gép tulakodik ki rajta a netre:). Igaz, hogy mostanában már egyre jobbak az ide-s vinyók, de azok ált kommerszek szoktak lenni, itt pedig egésznapos meggyötört használatról van szó, ahol 1 frame kiesése tönkreteheti a munkát. A raid ma már tényleg nem oly fontos, hacsak nem olyan a kártyesz, ami tömörítés nélkül dolgozik, dehát ehhez hely is kell dögivel, nem éri meg. Hogy lőjék össze ők? Ebben van igazság, de pl a Sony az ES-3-as Editstationbe PII333-as procit és 128Mb RAM-ot tesz. Én mondjuk ezt egy kicsit kevésnek tartom, de biztos jól müxik, különben nem kérnének érte 4M Ft-ot. Álmaim PC-je? Hát min 2 gép kéne, mert a munka meg a játék nem ugyanaz. Ez a két gép viszont többe kerülne, mint egy S80-as, és biztos lenne egy-két dolog, ami nem tetszene, ráadásul 2 év múlva dobhatnám ki az egészet. Konklúzió: jobban megéri S80-ast venni:)
Ketonom,
most már csak azt áruld el, hogy otthonra minek neked egy K7-800-as proci? Elárulok neked néhány titkot:
Hiába gyors a proci, ha kevés a memória,
pc-s videózáshoz nem kell raid, de még scsi se nagyon,
ha videot akarnék editálni, akkor együtt venném meg a vasat a szoftverrel, lőjék össze ők a cuccot,
nem szükséges, hogy összeállíts nekem konfigot, lehet, hogy jobb áron tudok vásárolni, mint Te:))
Van egy kérdésem: Állítottad már össze álmaid pc-jét, amiben minden volt, ami szemed-szád ingere? És működött?:)
off,
OT,
az általam összeállított PC kizárólag otthoni célokat szolgált. Videoeditálásra is összeállíthatok egy konfigot, ha akarod. Itt a dolgok 256Mb RAMtól indulnak, min PIII/600, SCSI, ajánlott RAID, valamint egy profi kártya (tehát nem tvtuner gagyi), ami kb a Matrox RT2000-től indul (ez fél-profi), és a határ a csillagos ég, de kb 2M HUF-ért már jókat lehet kapni. Egyébként a Sony Editstation-ök PC-re épülnek (4M Ft+). Egyébként a tökfőzelékkel elkerülhető a lefagyás, míg a gagyi spenót nálam kiakasztotta a gépet:)
on
hétfőn megy a Volvonk az Ivanixhoz, vizsga, stb, az első futóművet be köll állítani, mert szegény találkozott egy jó nagy gödörrel, mit gondoltok, rájuk lehet ezt bízni?
Itt figyel a régi chip, becsomagolva. Mikor az újat csinálják, akkor sütnek frisset, a gyárit meg a kezedbe nyomják. Már ha kéred. Én kértem. Szóval chip kiugrik, chip beugrik, oszt máris néhai szép fényében tündököl a 210 lóerô...
Kíváncsi is leszek, hogy így majd mekkorát mutat az autó, vajon kevésnek fogom-e találni, lletve hogyan alakul a fogyasztása. Most városban 13-15 liter...
Mellesleg jó nyaralást, kéz- és lábtörést...
Hintsd az igét a dzsadoknak.
Drága volvósok,
ma Fargobácsival ebédeltem, teljesen zaklatott volt szegény. Ősz haj, ráncos arc, etc...
Haggyátok Őt békén, a mac az mac, és kész. Remek kis gép, meg szép is, és nem rózsaszín a bekapcsológomb, mint egy-két szuttyadt pc-n.
Keton
az összehasonlításodról az jutott eszembe, mintha arról beszélnél, hogy a hangya, vagy a bolha veri meg az elefántot. Video editálásra pc-t maximum esküvői felvétel készítő lámák használnak. Oda azért kell még egy-két dolog. Nem tudom, hogy az általad összeollózott pc-t mire használnád, de 128mega rammal, már a quake is akadozik, dtp-re meg tökéletesen alkalmatlan.
Néhány apró észrevétel :
a mac-et ugyanazon a dzsunkán rakják össze, csak másik műszakban.
Ciki, ha lefagy a mac, amikor ugyanaz gyártja a vasat, mint a progit
Csoda, hogy a pc egyáltalán műxik, mivel mindenki mélyen tojik a szabványokra.
Ha a megfelelő gépre megfelelő os-t raksz fel, akkor nem lesz gondod.
Nekem évente 2-3 alkalommal fagynak le a gépeim, és sosem kell újratelepíteni. Két évente cserélem a gépem (amin dolgozok).
Van egy 93'-as évjáratú Olivetti szerverem, 2db dx66-os procival. A hét év alatt kb. 2 hetet állt, nt4.0 server van rajta, hibátlan a gép. A jó pc ára simán ott teker a mac mellett.
És most győzzetek meg arról, hogy én szeretem a tökfőzeléket, mikor még sosem ízlett, és hogy ne egyek spenótot, amikor azt szeretem.
Fargo-t meg tessék békén hagyni, gyerekei vannak, nem kaphat infaktust:)
A napokban tervezem az 760-at elvinni Ivanicshoz egy állapotfelmérésre. Mint törzsvendéget kérdezlek, hogy van valami spec szakember akit meg kellene keresni, vagy hívjam fel őket eccerűen azt mennyek?
Anyag:
6 liter olaj / 2 db tömítés / olajszűrô / 1 db vízcsôbilincs / gumibak / benzinszűrô / 1 db helyzetjelzô izzó / sportszűrô tisztító és mosó anyag.
A kocsin a motortartó gumibak cseréjén kívül nem akadt más javítanivaló, a szervíz így került bruttó 67k forintba. Nem is sok, meg voltam lepôdve.
Pedig kértem, hogy cseréljék a hátsó ajtóban a mikrokapcsolót, mert nem akart becsukott állapotot jelezni. Ezt az ajtó pár erôs becsapásával orvosolták, cserére nem került sor.
A eldurrantnak hitt wastegete szeleppel állítólag minden rendben van. Mértek turbonyomást, szerintük a sziszegô hang a tuningtôl van.
Azt mondják, a hintáztató tempomat is a chiptuning rovására írható, normális dolog.
Ez utóbbi kettôt nem tudom elhinni, mert a chiptuning után vagy 2 hónapig a kocsi nem produkálta a tüneteket. A bibik csak jóval késbb jelentkeztek. Szóval el kell vinnem a kocsit az ATC-hez, visszarakatni a régi chipet, és akkor majd meglátjuk, mi a dörgés...
Ami a hátsó ajtót illeti: állítólag a mikrokapcsolót nem lehet bele külön rendelni, csak a komplett zárszerkezetet (40+K). Fél éve pedig cserélték a mikrokapcsolót, az S70-be (az ugye lépcsôs hátú) rendelhetô alkatrész "véletlenül" ugyebár illik bele. (Nem az egész zár, csak a kapcsoló.) Most is ki lehetett volna cserélni, de azt mondták a srácok, hogy elôbb-utóbb úgyis el fog romlani.
Nomármost miért vegyek bele komplett zárat az ugyanolyan mikrokapcsoló helyett, egy nagyságrenddel magasabb összegért, ha "úgyis el fog romlani". Mivel a felhasznált alkatrész tkp. ugyanaz, ezért a 40k-s komplett zár is ugyanúgy el fog romlani? Ezt kicsit nem értem...
Az ilyen sörözőtopikokban lehet offolni, de nem így 'vazziga'! Ez nem jó téma, mert reménytelenül akarjátok meggyőzni egymást. Az ellentéteknek pedig a látszata is kerülendő. Már régóta készülök megírni ezt a kioktató hozzászólást, de a gépem állandóan ideiglenesen fagyizott, aztán az explorer bejelentkezésekor resetelt...
:-))))))))))
Hehe, bevettétek, hogy lore moderálni akar :-)))
Vannak jobb offtopik témák is:
-lsd. BMW E30 topik éjszakai műszak (juj, miket mondok házasosfejes létemre)
-lsd. Volvo topik chat-style pergései
-stb.
Ja, a képernyővédő is nagyon sakál, elkezdtem spórolni egy új V70-esre :-)
kicsit félreérthető voltam, ez nem a jelenlegi gépem (jó volna...) hanem amit képzeletben gyártottam. Egyébként hazánkban video-editálásra szinte csak pc-ket használnak (FAST, Matrox, szoftverek: Adobe Premiere-gagyi, In:Sync Speed Razor-OK, Discreet Edit*-profi, király, stb), Mac-et talán csak az IMMIX használ, de az elég gagyi, de erről nem a mac tehet.
"Tudok adni tobb dtp studios, levilagitos, 3D renderelo ceg telcsiszamot ahol CSAK pc-t, esetleg O2-t hasznalnak, es valszeg bottal kergetnenek el ha MAC-ot akarnal rajuk sozni... (fox video, mtv1,etc)"
Cheapskate amatôrök vannak mindenhol. Nem említeném ôket egy lapon a top 500 USA stúdióval...
Akkor jön a pc-m:
ASUS K7M alaplap
AMD K7/800 MHz CPU
128 Mb SDRAM (hirtelen nem tudom, hogy "csak" 768 megáig, vagy 1 gigáig lehet bővíteni)
ASUS 8X DVD/40X CD
Matrox Millennium G400 32Mb SGRAM, Dualhead
Diamond MX400 Dolby Digital/EAX/A3D
FDD (!)
20Gb Quantum UDMA/66 7200rpm
10Mbit UTP hálókártya
MAG 17" moncsi
56k modem
Már nem emléxem milyen, de márkás hangszórószett
MIDI ATX ház (tégla alakú, hogy témánál legyünk)
a már felsorolt egér, billentyűzet.
két éve is volt már PII/400, olcsóbban is
nekem egy ismerősöm sincs, akinek ZIPje, CD-írója lenne (otthon). Így hát marad a jó öreg floppy. Mostanában modemezünk, reggelig minden átmegy.
>Macintosh-on a fű zöld, (nem barna), meg a fák is zöldek (nem feketék), a tarló sárga, (nem terrakotta), fényes nappal nincs naplemente, az ezüst színű autód meg ezüst színű autó...
>
wow akkor neked CGA monitorod lehet...
Szinkalibracio pc-n is van, pantone, meg ilyesmi.
Tudok adni tobb dtp studios, levilagitos, 3D renderelo ceg telcsiszamot ahol CSAK pc-t, esetleg O2-t hasznalnak, es valszeg bottal kergetnenek el ha MAC-ot akarnal rajuk sozni...
(fox video, mtv1,etc)
Ha a gyermeked nagyobb lesz, hazajon a sulibol, apu quake 9.0-kell nekem (tekintsunk el a jatek stilusatol) mit mondasz majd neki? varj 1 evet fiam,majd ha megjelenik MAC-re is???
A MAC munkaeszkoz, a PC pedig ezenfelul meg jatek is.
autos hasonlatok:kombajnkulcs es tranzisztor
A sales pointerek pedig inkabb 'szolo' izu az a bizonyos torta, nem almas.
De szerintem kar folytatani a flamet, mert ugyanaz mint a pc vs. amiga volt, ill. windows vs. linux most.
Teged a MAC fertozott meg. minket pedig a PC.
itt es most vagjuk el a dolgot.
------------------------------------------ ollo helye
lacka
Minek a floppy? 20 éves technológia, semmi értelme ragaszkodni hozzá. A PC-s társadalom képtelen túllépni rajta, pedig ma már igazán semmiség beszerezni egy ZIP-et: 100-250 mega kapacitással. A floppy halott dolog. 1,4 Mb, nevetséges.