jah, jó kérdés. mindegyiket szeretem, de a fúvósok (szaxofon, trombita, fuvola, harsona, klarinét stb.) különösen a szívem csücske, még a vonósok is (hegedű, bőgő). ezektől szinte extázisba tudok kerülni, a szaxofon pláne nagyon el szokott bűvölni, talán ezen. de már nem fogok:((
:-)Sokat változott a találós kérdéses kép óta a zenekar tagjainak stílusa külsőre. Sok év el is telt. :-) Nemrég tettem be a pasiról egy aktuálisabb képet. Na, súgok: Moonchilde
az a helyzet, hogy régi a film (1995-ös), úgyhogy reménytelen moziban keresni, talán filmklubokban felbukkan időnként, mert a rendező elég nagy név, az operatőrről nem is beszélve.
(csak) videokazettán lehet beszerezni az Odeon Kiadóban (kb. 1800,- Ft), de itt az info róla:
Bocsi, a "csaj"-t ebben a topicban képletesen kell érteni. :-)
Majd augusztusban tudok töltögetni, ha akkor vmikor átküldesz canto-t, az jó lenne. köszi. :-)
Sárkány:
remek dolgot találtál. A Sex Machinegunsot ugyan nem ismerem, de az X-Japan, Gackt, a DIR EN GREY !!! és Larc en Ciel a legnépszerűbb együttesek, legalábbis hazánk kicsiny japán fan színterén biztosan. :-)
X-Japan 1997-ben oszlott fel, ő volt a modern értelemben vett japán rock első populáris és eszméletlenjó zenekara, példakép a következő fiatalabb generációknak. Nem tudom, hogy fejezzem ki magam, az X Japan, az Az X J -A-P-A-N . :-)
a kantoni (és a mandarin) nyelvet szokni kell, elég furi, de úgyanúgy hozzá lehet szokni, mint a többihez. a kantoniban a magánhangzók ejtése bonyolultabb, elnyújtottabb, hangsúlyosabb, éneklősebb, többféle hangmagasságban ejtik, így a jelentésük is különbözik egymástól.
én sem beszélem egyik ázsiai nyelvet se, pedig nagyon szívesen és örömmel megtanulnék japánul és kantoniul, de sajnos egyelőre pénzkérdése a dolog.
pl. a koreai nyelv hangzásra nagyon hasonlít a japánra (sokszor nem is tudom eldönteni melyiket hallom), csak az írásjeleik nem. persze nem véletlen, hisz anno erről a területről vándoroltak be tömegével a japán szigetekre, keveredve az ottani őslakosokkal.
Leon Lai-hoz ajánlanám neked az egyetlen itthon elérhető filmjét, amiben nagyon cool, de a film is cool és a zenéje is. abszolut formabontó művészfilm. szerintem neked nagyon tetszene. anno (1996) a mozikban itt nagy sikerrel ment, azóta már kulti film lett. a másik főszereplő fiú benne, a már említett Takeshi Kaneshiro (alias Aniki). ha érdekel, megadom a film pontos paramétereit.
folyt.: elképesztő erotikus, szexuális kisugárzása (volt). ez így a képekről nem jön le, de a filmjeiben szívdöglesztő, és ez nála nem image-ként jelent meg, születten ilyen volt. igazi, ösztönös, kifinomult művészlélek (volt), asszem festegett is.
jahh, azt elfelejtettem mondani, hogy ő meg biszex (volt), és nyíltan vállalta a homoszexualitását. sosem nősült meg. egyébként Hongkong legnagyobb színész-és popbálványa (volt), hihehetetlen (ha nem isten verte) tehetséggel megáldva. tavaly, 47 évesen öngyilkos lett, leugrott egy szálloda tetejéről:((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Nos, mielőtt visszavonulnék, itt egy találós kérdés. A képen a hátsó barna lányt kell nézni. Kérdés, hogy a már korábban betett képek közül, melyiken van ugyanő?
Köszi a bevezetésért canto-ba. :-) Majd eccer belehallgatnék, hogy hogy bírom a canto nyelvet zenehallgatásügyileg. A japán nyelvvel gond nélkül megbarátkoztam. Amúgy nem tok japánul. Bár, a dalszövegek által rámragadt némi ez-az. :-)
Gakuto állítólag nem régen bevallotta, hogy '74-es. csak nem biztos, hogy el kell neki hinni:)
ahogy elnézem, szeret hülyét csinálni az emberekből, vagy notórius hazudozó:)
ez a kép se piskóta, szerintem a legdurvább eddig. már korábban észrevettem, csak nem akartam szólni. Gakuto miatt még piroskarikát fog kapni a topik:)