Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Persze, tök jó. Szerintem belül egyáltalán nem nagyobb mint a 850, hiszen ha jól tudom akkora mint egy hetes belülről. Azt se szabad elfelejteni, hogy a 850 újabb konstrukció.
Ja, azt nem mondtam, hogy nem reális az ár, csak azt, hogy drága. Amit úgy értettem, hogy ennyi pénz sok pénz :-)
hobe: Hát persze, hogy játszhatsz vele. Viszont figyuzz! Csak akkor menj utána, ha ez Neked nem gond, nekem abszolút nem fontos a dolog, de ha véletlenül belebotolnál egy darabba, akkor nagyon örülnék neki...
quasii: A Haynes-féle Volvo könyvet lehet forgatni, ha jól sejtem kiadták valami mgyar változatban is. A könyvet gondolom a Maróti könyvesboltban pár ezer forintos áron beszerezheted...
Frigyes Mester: Én szívesen elmennék Veled megnézni a T5-öst, csak össze kellene szerveznünk. Nagyon jó vételnek látszik, de azért egy állapotfelmérést megér...
keton: Az a 960-as tényleg drágának tűnik. Nemrég emlegetett ott valaki egy 95-ös darabot, már az új arccal, 3M pénzért. Az is 3 literes fullos példány volt. A KAE valamelyik korábbi számában volt több hasonló korú és árú példány is. '92-es autóért szerintem az nagyon sok, azokat 2M körül szokták vesztegetni...
Sokminden történt máma, úgyhogy kezdem a mesét:
Reggel elnéztünk a 850 felé, hogy mennénk vele egy kört, kipróbálunk rajta mindent, stb. 1: A klíma semmit sem hűt, tölteni kéne (állítólag). 2: az autó aksija arra sem volt képes, hogy beindítsa a motort. 3: kagylós volt a szélvédő. 4: alufelni nincs. A motortól sem voltam elájulva, ennyire a mienk is megy, ha nyomja az ember. Az autó jelenlegi állapotában semmivel sem tud többet, mint a mienk, a semmiért meg nem ad ki az ember egy vagon lóvét.
Viszont ugyanott láttunk 850k Ft-ért egy 144-est. 1973-as volt, gyári Volvo rádiómagnó, egész szép állapotban volt.
Aztán voltunk az Ivanixnál is, hátha van vmijük. Volt pár 850-es egy jó vételnek tűnő is, de közelebbről megnézve látszott rajta, hogy puffos volt. Láttunk új S40-est is.
Aztán most este még átböngésztük az Ivanix használtautó-lapját, van ott egy 960as, jónak tűnik, lehet, hogy érdeklődünk. Ezt tudja: VOLVO 960 3.0 204 LE, 1992.10. évjáratú, 139.250 km futásteljesítménnyel, színe v.kémetál Felszerelés: automataváltó, ECC klímaberendezés, tolótető, plüss kárpit, tempomat, bőrkormány, rádió-magnó, ködfényszórók, fényszóró törlő -mosó, riasztóberendezés, ülésfűtés, hótálca, Mo-i szervízkönyv 2.t.Vételára: 2.650.000,-Ft. Na, milyen?
fargo vagy más: nem ér rá valaki feltételesen (ha megszervezhető egyáltalán) holnap
megnézni az emlegetett 97.11-es T5-öst? Most már kíváncsi vagyok és
a sötétzöld az egyik kedvenc színem.
Jó híreim vannak, főnököm zöld utat adott a vásárláshoz, ezért felhívom mindenki figyelmét!
max 4.5M-ig keresek 850 2.0T5-öst, jól felszerelve, kevés kilóméterrel, 96-97-es évjárattal.
Ehhez még el kellene adnom az apósom Astráját, ha érdekel valakit:
Astra Sedan 1.6 16V, 96.08. 45.000!!! km, Champion felszereltség (2 lufi, ködlámpa, k.zár,
v.horog,metálfény, 14"kerék, r.magnó), irányár 1.7M.
Na végre, sikerült regisztráltatnom magam! Sziasztok!
Nem tud valaki 460 GLE-ről valami lyo könyvet? Nem bírok beszerezni egyet sehonnan!
Pedig csomó mindent magam megbütykölnék, ha lenne iylenem!
fargo: felhívtam az illetőt (97.11 T5), nem sok ideje volt, de kiderült:
81.000km, félbőr, automatán kívül full (szerintem csak szerinte, mert elég sok extráról valszeg
nem is hallott, lásd a te autód), ha nincs semmi disznóság, meg is felelhetne.
Lehet, hogy meg kéne nézni.
Sziasztok Volvo fan-ok.
Lehetne egy tiszteletteljes kérésem. Egy haverom venni akar egy Volvo Amason-t valami 60-as évjáratut, és mondogatja nekem hogy ilyen, meg olyan szép a gép, de én ezt a tipust nem tudom beazonosítani. Nem tuna valaki közületek egy két szép képet idelinkelni?
Megköszönném.
Hali.
Most jóval olcsóbbak a hasonló darabok, 3.5M környékén i láttam már. Szerintem szeptemberben, hogy megint megindul az élet, fel fog menni az áruk egy kicsit, most érdemes keresgélni. Szinte biztos, hogy 4.5M körül kapsz T5-öst...
Van akkor reményem arra, hogy hasonló futásteljesítménnyel de szerényebb
felszereltséggel kapjak egyet 4.5M környékén? Sajnos ennél többet nem hiszem, hogy ki tudok
préselni, bár még nem beszéltem a cég főnökével.
Tavaly ilyenkor (pénteken lesz a kocsi szülinapja) 5M és 6.2M között lehetett kapni hasonló évjáratú, futásteljesítményű és felszereltségű kocsikat. Az én kocsim ára a vázolt intervallum alsó felében mozgott...
fargo: köszönöm a listát, meglehetősen impozáns, nekem ennyi mindenre
nincs feltétlenül igényem. Egy dolog viszont lemaradt, nem tudom hogy véletlenül e:
mennyiért jutottál hozzá ?