Keresés

Részletes keresés

ördög hárfája Creative Commons License 2019.07.11 -2 0 66

dehogy 🤷🏻♀

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 0 1 65

Nagyon érthető.

És nagyon igaz

”ahol szükség van rá” ez nekem is nagyon fontos

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 0 0 64

"- Nagy Zoárd a lépkedő fenyőfa.

- Tud menni?!

- Tud. Azt kérte annak idején egy tündértől, hogy engedje őt vándorolni. Nem akar örökké egy sziklás hegyoldalban állni egy tölgy meg egy bükk szomszédságában, örökké ugyanazt a völgyet nézni, ugyanazt a folyót. "Pedig nincs annál szebb - mondta neki a tündér -, mint háromszáz évig nézni egy völgyet. Egy percig nézni nem érdemes, húsz év nagyon kevés rá, de háromszáz év... az igen!" De Nagy Zoárdnak aztán beszélhetett! "Jól van - mondta a tündér - mehetsz!" Na, el is indult Nagy Zoárd. Megjárta a sivatag homokját, a tengerek partjait, szigeteken járt, délszaki földeken, jéghideg északon. Talán nincs is olyan hely, ahol Nagy Zoárd ne járt volna. Igen ám, csakhogy egyszer elkezdett sajogni a szíve. Újra látni szerette volna a völgyet, a folyót, szeretett volna elbeszélgetni a tölggyel és a bükkel. Fogta magát, hazament. Van lába, megtehette. Otthon aztán úgy érezte, hogy ez nem ugyanaz a völgy, nem ugyanaz a folyó, s a tölgy se meg a bükk se ugyanaz. "Ez nem ugyanaz a hely, ahol születtem!" - kiáltotta, és nekivágott a világnak, hogy megkeresse azt a völgyet, azt a folyót, azt a bükköt és azt a tölgyet. Járt, járt körbe a világban örökké, szakadatlan. De hogy találta volna meg, amit keresett?! Belefáradt, elszomorodott.

- És akkor találkoztatok.

- Igen - mondta Mikkamakka -, találkoztunk.

- Köztetek jól érzi magát? - kérdeztem.

- Járkálhat kedvére, álldogálhat kedvére - mondta Mikkamakka. - Lehet, hogy néha elvágyódik.

- Miért nem megy akkor el?

Mikkamakka elmosolyodott.

- Mert tudja, hogy szükségünk van rá. Karácsonykor feldíszítjük, gyertyákat teszünk rá. Ha elmenne, ki lenne akkor a karácsonyfánk? S boldog ám ő is a gyertyáival meg a díszeivel, csak látnád!"

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő

-----------------------------------------------------------------

Nagy Zoárdnak minden vágya az volt, h mozdulni tudjon a születési helyéről, ki tudjon lépni az állandóságból. Végül nem találta meg azt, amit keresett. Cserébe egy közösséget lelt, ahol szükség van rá. Nem tudni, h megérte-e neki a csere, mindenesetre be kell érnie ezzel. 

Ma mindenki kerget vmit, és azonnal meg akarja kapni. A több évtizedes együttélést azonban nem lehet máról holnapra megkapni. Nincs türelmünk. Nincs időnk feldolgozni a sebeket, amiket a másik ejt rajtunk. Nem is hagyjuk begyógyulni. Vakargatjuk, mutogatjuk a másik felünknek. Az meg a sajátjaival tromfol... 

Pl. a szüzen való férjhezmenést is avíttnak tartják. Talán ffi sincs akiben ez elvárásként megfogalmazódna a leendő párjával kapcsolatban. A tapasztalat nem azt jelenti, h egy embert kitapasztalni, hanem azt, h több faszt fogjál, mint kilincset. Pedig azt kellene, h jelentse, h megtanulni a másikat magunkkal együtt. Együtt kopni össze, mint két egymás mellé került kavics a folyómederben. Formálni egymást, magunkat, együtt. Összeedződni. A sérelmeket pedig úgy venni, mint edzés után az izomlázat, h ez vele jár a folyamattal, míg egyek nem lesznek... Ezek ma nincsenek. Nem értékek. Mindenhez idő kell, és abból van a legkevesebb... 

Hát, nem tom, mennyire érthető ez a zagyvaság... 

Éshát nagyon szépen beszéltem együtt töltött hosszú évekről, de sajnos sosem volt enyém. És olyan áron, mint amiről Salamon Töke is beszélt, nem is kéne... 

Melós dolog lett a hosszú távú együttműködés, elköteleződés, mert megszűnt a trsdlmi kényszer. Ma már csak önös elhatározásból lehet bennmaradni egy házasságban, és ehhez a ffiaknak is nyitni kell...

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 0 0 63

Hopp, dolgozott a moderáció

ördög hárfája Creative Commons License 2019.07.11 0 1 62

:-)

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 0 1 57

Bigámia

egy féfi elvégezne a ház körüli munkát

egy jó lenne az ágyban

egy a tenyerén hordozna

Velem lehet alkudni

:-D

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 0 2 56

Jó alakja van

és mégsem érzem úgy, h cserélnék vele

Előzmény: saktele (51)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 0 0 55

Nagy Zoárd a Négyszögletű Kerek Erdőből?

A második linken levő előadást kezdtem el nézni, de számomra a hölgy -szerintem erőltetett- nyugtatónak szánt hangja idegesítő, és a mondandója az elmutogatássalmsem nyerte meg a tetszésem, így nem néztem végig.

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 -1 0 54

Nincs idő, tehát rohanjunk. És ha nem sikerül 10 perc vagy egy nap alatt, dobjuk el. Van mááásik

A nők beszélgetnének, de nincs férfi, aki meghallgassa őket. A féfiak szűkszavúan odavetnek valamit. Azt nem tartom beszélgetésnek. Csak odafigyelés kellene.

Ezek szerint te megbecsülted, megbecsülöd a körülötted lévőket. Ők is ezt mondják?

A gyors véleményalkotásról meg az jut az eszembe, amikor a tanár beállítja a tanulót, hogy ez kettes, az meg hiába erőlködik meg tanul, soha nem kap jobb jegyet.

Hahó Öcsi: nincs idő. Ha valamire nem szánunk időt, az olyan is lesz

Előzmény: endrebá (52)
endrebá Creative Commons License 2019.07.11 0 1 53

..csak kerüljek a nagyképességű számgéphez..  :-))  Ezen az abakuszon örülök ha olvasni tudok.

endrebá Creative Commons License 2019.07.11 0 1 52

Nade.. a férfijeleket szavakkal adják le.. ott nem kérdéses hogy elmondta-e.

Amúgy az első bekezdésedben egy szót változtatnék meg : nem kommunikálni hanem megérteni nem tanulnak. Ezért írtam hogy a női jeleket nem érti a célcsoport akinek érteni kellene. Nincsen jelfejtő táblázat, és nincsen oktatva. Poénok vannak hogy a nem az néha igent, néha nemet jelent - de hogy mitől jelent mást, azt már nem mondja el a tananyag.

A második bekezdésed ott sántít hogy a nők mire eldöntik hogy milyen oldalakat akarnak megtapasztalni : Idő. Mire egy oldalt megtapasztalnak : Idő. Mire még egypár oldalt megtapasztalnak : Sok idő.. Aztán beleállnak a legjobbnak tűnő oldal megfejtésébe, és kiderül hogy a múló idővel túl sok dolog változott meg. Akkor aztán hiába a saját tapasztalat, ha a képesség már nemolyan.

(és ezt nem a repülőgépvezetésre értettem)

A megbecsülésről nem egyezik a véleményünk.. tényleg vannak akik csak a mindenkori teljesítményt értékelik, de azoktól el is kell menekülni. És szerintem ők a kisebbség. A többség tudja hogy a feleség valamikori feszes bőre a kislányon, a szép zöld szeme a nagyfiún van most már - de mosolyogva még mindíg ő a gyönyörű.

A gyors véleményalkotás sem baj..

Amit a mások tapasztalataira nem kíváncsi általános hozzáállásról írsz, azzal muszáj egyetértenem. Mégis remélem hogy ha a harcba indulók nem is, de a sérültek vagy a romok alatt rekedtek keresgélik a helyes válaszokat a kérdéseikre.. és nem elégednek meg a már egyszer érthetetlennek bizonyult válaszokkal.

A gyerekeim ugyanez.. csak előttük ott vagyok, elérhető közelségben. Ha kérdez akkor válaszolok.

Ez is több a semminél.

Előzmény: Törölt nick (49)
saktele Creative Commons License 2019.07.11 0 2 51

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 0 1 50

Most nincs időm kifejteni, de majd még jövök.

Addig is ide raknám magamnak emlékeztetőül, h mire mit szeretnék reagálni címszavakban

valakicsakúgynak a hosszútávú örömökről: Nagy Zoárddal kezdődött

Endre bá nak ffi-női gondolkodás: a csodaelixír a bigámia. Ehhez kapcsolt videó: https://www.youtube.com/watch?v=JQM0sEYqqkM

Illetve addig is fogadjátok szeretettel:

https://www.youtube.com/watch?v=UEZSgRpg0VI

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.11 0 0 49

Női jelek, férfi jelek. A fene tudja. Én inkább azt mondanám, nincs kommunikáció. Azt nem tanulják meg az emberek. Szerintem nem a hatalom megosztás mikéntjét, hanem a kommunikációt kellene megtanulni.

Mindenki rohan, kerget valamilyen álmokat. És közben esetleg ott van mellette, amit keres, csak nem veszi észre. Ahhoz, h a nők eldöntsék, hogyan akarnak élni, meg kellene tapasztalniuk több oldalt. A többség kiszolgáltatottnak érzi magát, ha otthon kell maradnia bezárva, ha nem mutathatja meg pl valami munkában, mit tud. Aki meg otthon akar maradni, az meg lusta lesz, és hozzászokik, h eltartják. Nem tudom, hol az egyensúly. Szerintem sok csalódás vagy sok tapasztalat után döntenek. Gyanítom, egy rész inkább kompromisszimot köt és azt hazudja, jó lesz úgy neki, amit ajánlanak. De az egy idő után (hónapok, egy év) kiderül. Hosszú távon nem tudja azt hazudni, h jó, ha nem így van. Ha valaki hosszan kitart, az szerintem megbecsülendő. Barátságban, kapcsolatban. 

Nem becsülik meg az emberek a hosszú távot. Nem becsülik meg a régi barátokat, mert messze kerültek, mert mások az anyagi körülményeik, mert más a politikai nézetük. Nem becsülik meg a partnerüket, mert öregszik, hízik, fogy, szebbet, erősebbet, mutatósabbat láttak meg valahol. Ki értékeli manapság a kitartást, amikor minden eldobható, lecserélhető?

Eszembe jutnak idős ismerőseim, ahol a férj fogta a feleség kezét halálakor. Együtt öregedtek meg. Voltak mély gödrök, nem maradtak szépek, de egymásnak fontosak voltak. Manapság a haldoklókat is eldugják. 

Aztán az értékek teljesen eltolódtak. Ránéznek valakire, és rögtön ítéletet mondanak. Nem érdekli a másikat a “belső”. A külső jegyek múlandóak, mégis, mindenki szép ruhát, sminket, alakot, arcbőrt, izmokat, melleket stb akar. Nem akarják megismerni a másikat, külső jegyek alapján döntenek. Nem beszélgetnek. Én azt mondom, nem is éreznek, csak pillanatnyi fellángolások vannak. 

Nem, szerintem az emberek nem kiváncsiak a mások tapasztalataira. Nem hiszik, h velük is úgy lesz, meg nem szeretnek ilyenekről beszélgetni. Megint a beszélgetéshez jutottunk. A nők nem fognak veled egyetérteni, a férfiakat meg nem fogja érdekelni, mert miért lelkiznének, vagy szélsőségesen azt mondják, a női egyenjogúsodás az oka mindennek. És mindenki azt akarja, a másik gondolja ügy, ahogy ő. 

Nem akarok minősíteni senkit, illetve semmilyen viselkedést. Mert nem láttam, nem ismerem a hátterét. Biztosan megvan az oka, amiért ezt írta.

A gyerekeidet csak pár évig tudod irányítani. Utána csak a saját kárukon tanulnak. Hiába mondod, h milyen rossz történhet, úgysem hiszik el. Gondolj bele, szerintem te sem a szüleid útmutatása szerint tapasztaltál, tanultál. Az ember már csak ilyen.

Hogy mi milyen, annak kitapasztalásához idő kell. És ezt nem akarják megadni az emberek egymásnak. Rohannak, gyorsan kell minden, ami szép legyen, csillogó, mutatós

Előzmény: endrebá (48)
endrebá Creative Commons License 2019.07.11 0 1 48

..nem tudom.

Szerintem a női jelek sincsenek se egyértelműen megmagyarázva, se a férfiaknak megtanítva.

Én nem mondhattam azt hogy ilyen áron nem akarom fenntartani a házasságot, inkább váljunk el.  Ezért mondom azt hogy kidobtak.

Ezért lettem kíváncsi arra hogy ezt csak velem lehetett-e megtenni vagy ilyen a világ.. és ha ilyen a világ akkor mit tehetek ellene illetve magamért.  (és hogy tovább tudom-e adni a tapasztalataimat, van-e rá kíváncsiság)

Mi a célom a topikkal.. 

Mondom hogy jó hogy jöttél.  Beszélgetni szeretnék a nőhatalomról.  Szeretnék egyetérteni abban hogy minél több van belőle, annál boldogtalanabb mindenki.  Szépnek látszó eredmények mögött egyformásított emberek egyformává tett érzelmei.. hm.. nem érzik jól magukat.

tudod mit.. anno bele kellett nyugodjak abba hogy a városiaknak jobban ízlik az ízetlen teszkósparadicsom mint az itthonról vitt kertben termett és napon érlelt.  Mert azt szokták meg.

Na ezen az alapon el tudom képzelni hogy arra várnak a nőhatalom erőltetői hogy a következő generáció másnemű szereplői megszokják az egyformaságot - de reménykedem benne hogy ez nem lesz ilyen egyszerű

Vagyis nemcsak reménykedem hanem ezt-azt próbálok tenni is a beletörődés ellen.

Nem a megcsalós férjekről szeretnék beszélgetni, csak elismerem hogy én is ilyen vagyok - de nem ez a téma.  Nem az elválás a téma, nem a párkeresés a téma.. hanem ezek mind, ha észreveszi tőle a nő hogy gyenge nőnek lenni jobb, és megtanulja tőle a férfi hogy erős férfinek lenni nem az amit a külvilág sugall neki.

Napi beszélgetés mindíg van, hiszen például nyílméregbékát tisztelem és becsülöm.. biztos hogy eljuttatom neki a hűtőmágnest.  De ahogy veled már vannak kérdések és válaszok, úgy remélem lesznek másokkal is.

Harc.. harcnak az érzelemvezérelt, vitának álcázott vádaskodást nevezem.  Szóharc talán.

Ha valaki egyszerre zúdítja rám az élete csalódásait mintha én lettem volna aki csalta, vagy ha az általam leírtakból kikövetkeztet valami égbekiáltót, akkor azt harcnak érzem..

Ha neked arra van szükséged hogy aki a hűséget kétfélének látja azt legalább szóval megbántsd, akkor azt te minek minősíted?  (nem te voltál, de minősítsd)

..miért kellene egymást meggyőznünk..  hát hogy elmondhassuk hogy .. hm.. hogy "értésére adtam".

Nekem most már nem rossz.  Az a baj hogy a gyerekeim rágják a körmüket, az a baj hogy négyük közül már csak a legkisebb lakik stabilan itthon, hogy az egész birtok elhanyagolt, hogy a volt feleségem hiába húsz kilóval könnyebb, nemnagyon látni mosolyt az arcán..  ezek a bajok, és sok minden más is.  Én köszönöm sokkal jobban érzem magam mint mikor a gödör alján voltam, de sajnálom a kölköket, sajnálom az otthonomat, és sajnálom azokat akik még csak befelé menetelnek a csatamezőre.

..jól gondolod..

megtanultam az INDEXleckét.. életem legfontosabb tanulsága :

soha semmi nemolyan

(mint ahogy elképzeli az ember)

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 0 2 47

Nem lehet, h te nem vetted észre a jeleket? Hogy nem vetted komolyan?

De mi a célod ezzel a topikkal? Szerintem sok topik szól a megcsalós férjekről, az elválásról, a párkeresésről. Itt lesz pár hozzászólás, és kifullad a téma. Átmegy valami napi beszélgetésbe, ami szintén van több helyen a topikcímektől függetlenül.

Miben, miért harcoljak? Ez a te életed, nem az enyém. Miért kellene egymást bármiről meggyőznünk?

Neked most már nem rossz? Jól jártál azzal, h elhagyott az asszony? Akkor mi a baj? Vagy mi a sőt?

Gondolom, nem itt keresel feleséget?

Előzmény: endrebá (46)
endrebá Creative Commons License 2019.07.10 -1 1 46

Minden szép és jó volt, igen.. annyira mindenképpen hogy ott és azok között érezzem magam otthon.  És azért az érzésért nagyon sokat megtettem.. mindent ami tőlem telt.

Olyan férfiaknak nyitottam - meg mindenki másnak.  Nem kell velem egyetérteni mindenkinek, szívesen meghallgatom hogy más hogyan látja a nőhatalom helyzetét

Hm.. akkor lásd úgy.  És mit fogsz csinálni, harcolsz velem hogy ne lehessen békém?     ..találd ki, aztán hajrá.

Én tudom amit tudok, nem igazolást kérek tőled.. ha neked más jutott akkor sajnállak mert nekem most már nem rossz (sőt)

Azt szeretném ha beszélgetésnek tűnne  itt is a fórumozás, és nem kődobálásnak.  Nehogy azt hidd hogy csak férfi és férfi értheti meg egymást - én elég jól szót értek a nőkkel is.

Ami a befejező sorodat illeti.. igen, a nő helye otthon és pont úgy ahogyan írod - csak ezt mind mind saját meggyőződésből.  Nekem most pont ilyen feleség kell.. csak hogy élet legyen ami ezután következik, ne vegetálás.

Előzmény: Törölt nick (43)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 0 0 45

Igen, valahogy én is így látom az életben. Lehet, h az ellentétek vonzzák egymást?

Előzmény: Törölt nick (39)
endrebá Creative Commons License 2019.07.10 0 0 44

Ja hogy ja..

Nem ismersz mégsem, ha azt állítod hogy én nem törődök a gyerekeimmel.

Így ez nem beszélgetés ha én felzabálom és eliszom a kicsik meg sírnak, és közben a nők meg miért ne élhetnék ki a saját nőies ösztönkésztetésüket.

(bár ezzel az eperrel nagyon mellélőttél, mert a volt feleségem pont szereti a primőr epret)

Nem tudom hogy mennyit lehet otthagyni a pattanások elleni szerekre, de hidd el hogy amikor megláttam hogy a lány is rágja a körmeit akkor nekem jutott először eszembe a műköröm, és vittem el, és súgtam a fülébe hogy alattuk megerősödhetnek azok a körmök és széppé tudják tenni az ujjai formáit.. és mikor tényleg összejött akkor volt is öröm addíg amíg újra el nem kezdte rágni őket.

Füzetet.. nem nyittatok, arra már nem vagyok kíváncsi.

Ha még főszereplője lennék a történetüknek akkor mélyebben is érdekelne, de mellékszereplővé tettek. Nem nyittatok olyan füzetet.

Előzmény: sejvargáné (38)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 0 1 43

Elváltak tőled. Te hol voltál közben? Minden szép és jó volt szerinted? 

Féfiellenes a világ, úgy érted? Akkor olyan férfiaknak nyiss topikot, akik elitélik az egyre erősödő nőket. Különben ne lepődj meg, hogy a XXI. században csak azok a férfiak fognak veled egyetérteni, akik hasonlóak hozzád. Azaz hazamentek vacsorázni, tiszta ruháért, meg a “nyugalomért”. Az izgalmat meg máshol keresték. És sértve érzik magukat, ha a feleségük ki akar lépni ebből.

Én továbbra is úgy érzem, önigazolást akarsz. Hogy neked van igazad, gonosz a világ, gonoszodnak a nők és összefognak szegény kiszolgáltatott férfiak ellen. Ha ide nők írnak (úgy látom, többségében), akkor kevés egyetértő hozzászólót találsz. Mit akarsz elérni? Bocs, az jut eszembe, jöjjön pár alkoholista meg máshol szexelő férfi, és veled szídja a rendszert? Az idő eljárt, ne várd azt, ami a XX. század elején volt, h a nő dolga otthon háztartást vezetni, gyereket nevelni és mindent tűrni, amit a férj akart.

Előzmény: endrebá (41)
endrebá Creative Commons License 2019.07.10 0 1 42

Én még mindíg nem tudom hogy miért vált el tőlem a feleségem, mesélj kérlek.. 

Ami az első sorodat illeti, az én férfiviselkedésem mögé nem fér el minden nő.

Nem tudom mikor és hol írtam hogy a feleségem nem beszélte meg velem az én szükségleteimet.  Amit az utolsó bekezdésedben írsz azt annyival egészíteném ki hogy először a felségem hagyott el engem még kilencvenkilencben.  Csak az új szerelme akivel el is költözött, egykét hónap múlva meghalt mélyvénás trombózisban.  Utána kicsit másképpen éltünk tovább, de kétszerannyi időt (és még két gyereket) mint annak előtte.

Szóval tiszta feleséget és piszkos férjet belemagyaráznod az én történelmembe.. (és ennyire tudálékosan).. hm.. erős túlzás.

..megcsúfoltam.. aha.. 

Akkor én nem beszélhetek nőhatalomról?

Kinek engeded meg, mondd?

..telezabálnám?  felruháznám?  Kit?  Nem értelek.

Előzmény: sejvargáné (37)
endrebá Creative Commons License 2019.07.10 -1 1 41

Na ez egy fontos kérdés, nem hittem volna hogy ilyen hamar felteszi valaki - gyors voltál.

Nem akarom magam sajnáltatni, ez nem az a közeg. Azokra a történetekre amik valakinek a sokadik szomszédjával történtek, azt tudom elmesélni ami velem megtörtént - ennek van súlya.

Ha önsajnáltatónak látod, akkor biztosan rosszul fogalmaztam.. mondd hogy mi hangzott panaszként.

A feleségem volt-e a rossz.. hm.. azt te minek látod hogy a házasságunkat egyedüli döntéssel bontatta fel?  Hogy nem mondta azt hogy ha ezésez ígyésígy megy tovább akkor tönkremegy a házasságunk, és elválok - és én nem mondhattam egyetértőleg hogy azok a dolgok fontosabbak nálad úgyhogy én is el akarok válni.  Nem, bejelentette hogy vége.  Én nem akartam elválni, de elváltak tőlem.

A nők hatalmáról.. nem.  A nőhatalomról akarok beszélgetni,ami több mint a nők hatalma.

Részrehajló törvények, egyenlősítési törekvés, ellenségkép-gyártás.. van ott sokféle gonosz dolog.

Előzmény: Törölt nick (33)
endrebá Creative Commons License 2019.07.10 -1 1 40

Az a véleményem amit írtam, és nem az amit te kihoztál belőle.

Kicsit sok a kérdésed, és nem is választ akarsz hanem csak annyit hogy szégyelljem magam amiért nem a te szemeddel nézem a világot.

Ez így nem fog menni, kérdezz kevesebbet kérlek.

Előzmény: sejvargáné (32)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 0 5 39

Mondjuk ki őszintén, hogy vannak férfiak, akik nem becsülnek meg és nem is érdemelnek meg egy tisztességes feleséget.

Mégis vhogy az ilyeneknek kijut belőle. És fordítva is. Ordas nagy kurváknak, házisárkányoknak vannak jó férjeik. Vhogy nem találkoznak, vagy csak elvétve a jó férjek, a jó feleségekkel... 

sejvargáné Creative Commons License 2019.07.10 -1 3 38

Elszállt a komment, elnézést...

Szóval te jóllaknál és ruháznád magad mielőtt a gyerekeidnek ezekben hiányt szenvednek? Az anyák nem így működnek, hanem úgy, hogy a gyerek szükségletei az elsők, a maradékból meg (ha jut), akkor talán a maga szükségleteire is költhet.

Tudod, az anyák nem "szeretik" a primőr epret, csak a férjek és a gyerekek.

Tudod te, hogy csak havonta mennyit kell otthagyni a papírboltban egy középiskolás gyerekre, hogy mindene meglegyen az iskolában? Menzáról, osztálypénzről már ne is beszéljünk.Tudod te, hogy mibe kerül egy kamaszgyerek pattanásos bőrének havi kezelése csak egy drogériából, és itt még nem is beszéltem bőrgyógyászról vagy kozmetikusról. 

Nyittass egy füzetet a gyerekeiddel, hogy egy hónapig abba vezessék, hogy mire költött rájuk egy hónapig az anyjuk, de a gombóc fagyit meg a mosás áramszámláját és víz-csatorna díját is írják bele arányosítva.

El fogsz hűlni. 

Itt a nyári szünet, gondolom a sok szeretőd azt sem tudja, hogy hogyan járjon a fiaid kedvében: fogadják őket hetekre, és nyaraltatják, kényeztetik őket, elvégre mi az az a napi 500 forint gyerekenként és naponta csak két gombóc fagyira....

Vagy várj csak....

sejvargáné Creative Commons License 2019.07.10 -1 3 37

De hiszen azt írod, hogy te a férfiösztöneidet nem fékezted meg a házasságod alatt, akkor miért baj, ha nő is az ösztönei szerint él és elhagyja a párját egy jobbért?

Bár úgy tudom, hogy a feleséged csak nem tűrte tovább, hogy eljárogatsz vendégségbe, nem egy másik férfi miatt vált el tőled.

Azt tudtad, hogy ma a vezető válóok a megcsalás, a második pedig szorosan utána az alkoholizmus? 

Mivel személyes példával indítottál, azért említem, hogy te csak azt sérelmezed, hogy a feleséged nem beszélte meg veled a szexuális szükségletedet az évtizedes megcsalási sorozatod után, de neked eszedbe sem jut, hogy arról is beszéljetek, hogy ezt a megaláztatást ő hogyan viselte. Most már tudod, hogy rosszul, azért vált el tőled és feltételezem, hogy előtte is sokszor jelezte ezt neked. 

Volt egy nőd, aki szeretett téged, szült neked fiakat, tisztességgel gondozta és nevelte őket, vezette a háztartást, szégyent nem hozott a fejedre, pénzt is keresett, hogy ne egyedül a te válladat nyomja a családfenntartás terhe. 

Te pedig az ösztöneidet követve megaláztad és szégyent hoztál a fejére.

Nincs jogod felróni neki, hogy elege lett belőled és nem vállalt téged tovább.

Mondjuk ki őszintén, hogy vannak férfiak, akik nem becsülnek meg és nem is érdemelnek meg egy tisztességes feleséget.

A soraid mögött olvasva, te pont egy ilyen férfi vagy, endrebá. 

Női hatalomról beszélsz, miközben te megcsúfoltad a feleségedet. Erről ennyit.

A gyerektartásról meg csak annyit, hogy te telezabálnád és felruháznád 

Előzmény: endrebá (15)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 0 1 35

Hát én több ilyet is ismerek, ahol a gyerek váltott elhelyezésben van.

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 0 2 33

Próbálom értelmezni, h a nők hatalmáról akarsz beszélgetni, vagy magadat sajnáltatni? Esetleg önigazolást keresel, h a feleséged volt a rossz, mert elvált?

Előzmény: endrebá (29)
sejvargáné Creative Commons License 2019.07.09 -1 4 32

Tényleg az a véleményed, hogy az a férfi hűséges, aki el-eljár vendégségbe csemegézni, de ehhez az asszonyával mosatja ki otthon az alsógatyáját? 

Még tán hálásnak is kellene lennie az asszonynak, amiért az ura megtartja házicselédnek?

Ha a csemegepultos hölgyike a jóllakottságtól véletlenül felfúvódna, azt hogyan intézné el a hűséges férfi az otthoni konyhás nénivel? Érezze magát megtisztelve, ugye? 

Minden apa kérheti a közös felügyeletet és a váltott elhelyezést a gyerekeire, önmagával beszélje meg, ha mégsem érnek neki ennyit a gyerekei váláskor.

Férfiak által alkotott évezredes morált akarsz felülírni azzal, hogy szerinted a férfi szexuális kilengése nem számít megcsalásnak, amíg hazajár a feleségéhez. 

Ő. Haza. A feleségéhez.

Nem érzed a szavaid mögött az érzéketlenséget és az önzőséget?

Előzmény: endrebá (29)
endrebá Creative Commons License 2019.07.09 0 2 31

Hol itt a véleménykülönbség..? :-)

Komolyra fordítva :

Mindenkinél van erősebb, csak nem mindenki akar házastársának egy nálánál erősebbet.

Előzmény: Törölt nick (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!