Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Valaki még régebben kérte (amikor tanácsot kértem autóvásárlást illetőleg), hogy számoljak be a tapasztalataimról. Úgy sincsen nagyon (egyáltalán) 3-as Volvos a környéken, hátha valakit azért érdekel. Íme:
kb. 2 hónapja vezetem a kis 360-as Volvomat (~3500 km). Kellett cserélni benne olajat, szűrőket, első fékbetéteket és a két első kerékcsapágyat. Ki kell még cserélni benne a kinyomócsapágyat, illetve a karosszérián kell javítani egy-két apróságot. Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, prímán megy a "kis" autó. A Volkswagenem után kicsit szokatlan volt, de a jót gyorsan meg lehet szokni :-) Nagyon kényelmes, bár egy kicsit dinamikusabbra számítottam (azért elég jól megy). Hiába, mégis csak 1150 kg a kocsi. Ami gond egy kicsit, hogy le van amortizálva a belseje, itt-ott zörög a kárpit, hiányzik pár csavar. Majd szépen apránként összerakom.
Egyébként ebben a kocsiban nem Renault motor van, hanem egy B19A jelű, amit a 240-es Volvokban használtak.
Szóval jó kis kocsi, bár nagy Volvot még nem vezettem, szóval nem tudom hasonlítani. Ha esetleg valakit érdekelnek egyéb adatok, akkor állok rendelkezésre.
Eladod a Tehenet?
Én nem veszem meg, de szívesen kisvesézem és kiveszek belole minden mozdítható-használható alkatrészt, hogy beépíthessem a Bálnámba..
:-)
Bolas, a zoológus, aki rájöt arra, hogy a Tenén és a Bálna kompatibilis..
Lorentin
Nézd meg a www.nic.hu-t, elindult a bejegyzés, szvsz 2 nap, és megvan. Örülsz?:)
Ja, és megszületett a koncepció, megyek renault express-t nézni. És ha megvettem, akkor már semmi sem álhatja útját egy amazonnak:)
Van egy eladó 760-asom. Érdekel valakit? Üzembe lesz hozva...
Nagyon vágod a témát!
Minden elismerésem!
A flash és a sajtó is eléggé rendben van!
Nálam az volt a gond, hogy a 'hosszú ö' helyett egy > jelet kaptam.
(De szerintem ez az én hibám, mert egy ideje valami oknál fogva nem tudom megjeleníteni a 'hosszú ö-t és ü-t'.
Pontosabban írás közben én látom, de a fórumban már nem látszik.)
Kicsit faragtam a honlapon, a "sajtó" szekció elkészült, jó lenne, ha bekukkantanátok, mert sokat kínlódtam az ékezetekkel, nálam most műxik, de az még nem jelent semmit. A "Téka" is készül, küldjetek mindenféle címeket (bontók, szervízek, boltok).
Látod, néha ilyen is elofordul..
Sot egyre gyakrabban.
Tudod a fiatalos-sportos hév kezd lanyhulni hála a rend szigorú oreinek..
De ok még nem tudják, hogy szeptemberben megcsinálom a nagymotor vizsgát..
Ha nem néznél be indulás elott, akkor is jó utat kívánok!
És tartsd nyitva a szemed!
Ha látsz nagyon jó állapotban lévo eladó 7-est (márpedig fogsz látni!) akkor szóljál nekem!
fargo!
Egyetértek veled, de akkor is próbáljuk meg belenyomni a feliratot!
Ki gondolna arra, hogy nem használhatjuk a hutorács közepén a feliratot?
Szerintem nekik eszükbe sem fog jutni!
Csak a külsoségekre koncentrálnak!
Tegyük fel és ha beszólnak legfeljebb lekapjuk ismét!
Hogy lehet, hogy a Saabos haveroknak nem volt ilyen és ehhez kapcsolódó problémájuk?
Ok bátran használják úton-útszélen a logot, a feliratot a szineket..
Mégsincs belole gubanc!
Álljunk ki a logonál és ne hagyjuk hogy belénk kössenek!
Bolas, aki ha kell akárki ellen is kiássa a csatabárdot
keton,
az 91-et (kicsit gyanús, de van ilyen) futott 900-as a tulajdonom akar lenni. Érzem. De nem lehet :(
Bolas,
látod, látod tudsz te suhanni szépen, normálisan is. Egy pillanatig aszittem kölcsönadtad a bálnád vmi családtagnak :)))
Triz,
köszi a meghívást, fejlemény esetén röpíccs egy méélt. Köszi :)
fargo,
nagyon ügyi vagy, csak így tovább. Azért keton füstölése sem semmi! :)
Templar,
ma ezer dógom volt, délelott egy helyen csak távol tudtam parkolni. Elkezdtem gondolkodni, hogy akkor mi lesz ha ellopják a kocsit. Arra jutottam, hogy akkor semmi perc alatt megveszem az utak kék királyát. De nem lopták el :) Azért ne szomorkodj, ami késik nem múlik. Pl. holnap akár totálra is törhetem! :))
csütörtök nekem is jó, egyelôre szabad az egész napom, mondj egy idôpontot és helyet...
Volvo bontó:
Én nem tudok pontos címet mondani, de talán betéved majd Templar vagy valaki más, aki ismeri a pontos adataikat.
Fogok nyitni 2 új szekciót a kezdôoldalon, az egyik "Sajtó" lesz, ahol a hivatalos sajtóközleményeet fogom felrakni, meg a letölthetô logókat, stb. A másik neve "Téka" lesz, ahol például a bontók, szerbízek, kereskdések, egyebek címeit lehet elérni.
Neki is állok izibe, holnapra még össze akarom kalapálni a sajtóanyagokat, hogy végre kiküldhessem ôket...
Igen, ez nagyon függ az állapottól, meg kell nézni. Ma is az Ivanixos ember azt mondta a teflonba, hogy gyönyörű a 960-as, erre vagy 3 helyen meg van nyomva, pár helyen lepattogzott a festék, meg van repedve az index, ki van égve a plüss, stb... Csak a saját szemednek higgy!:-)
keton.....
igen, a 3literes 6hengeres moci...én csak a 188e km -tol tartanék egy picit... - azt mondják van több mint félmillió km-es példány is ebbol....
.....nem ismerem a benzineseket, de dieselbol (2,4-es td volkswagen moci) valóban láttam több mint félmill km-es példányt (saját volt és ismerem a mostani tulajt is)......
......nagypon szép a képen, le kell menni debrecenbe, megnézni......
...szívem szerint megvenném, ha nem építkeznék....
....
fargo...
hááát, szomorú, hogy mo.-on egy volvo hungária igy belerondít egy épülo klub életébe....
...mondanám, hogy irjatok a svédeknek, de nem bizti, hogy sikeres lenne egy iylen hátsóajtós akció.....
mindegy...ez van.... DE: azért negyon szép igy is az embléma, le a sapkával :))
...
gbrL
....
ui: a citroen xantia automata váltóját (zf) nem ismeri valaki? - 2-bol 3-ba és 4-be késve (4-5000-nél) kapcsol..... thnx
Szia Fargo!
Most bp.-en vagyok a héten, talán csütörtökön le tudnánk ülni beszélgetni. Mit szólsz hozzá?
Az animáció szerintem tök jó!!!!
A klublogo sem rossz, de nem az igazi, egyetértek veled, de talán még lehet ezeket a majdnem volvosokat puhítani!!! :))))
Tudtok ajánlani egy jó Volvo bontót?
Szükségem lenne majd a 244 GLE-hez néhány alkatrészre.
A láblógatós partyra elmegyek, a cégünk kapott meghívást, és kíváncsi vagyok ki jár a nagykutyák közül Volvoval, és a program sem lesz rossz, majd mesélek nektek.
A változtatásokra sajna szükség volt, a következô okok miatt:
- A "Volvo" felirat, logo, akármi védett, félô hogy belekötnek a használatába, magyarul nem kapjuk meg rá a használati jogot.
- A "Volvo" szokásos betűtípusa, azaz amivel a logo rajzolva van, szintén védett. Egyrészt megintcsak félô, hogy nem használhatjuk, másrészt grafikai szempontokból sem szerencsés azzal feliratozni. Az embléma "megerôszakolása" bármi egyebet azzal írni. Amúgy az a betű, amivel a "Baráti Társaság" íródott, a Volvo anyagokon hivatalosan használt betűtípus, ha megnézel egy Volvo prosit, fel fogod ismerni.
Nekem a nagy szívfájdalmam az, hogy elvették a "Volvoklub" nevet. Mi más ez az egész, ha nem Klub? Ez a BT olyan erôltetett, semmitmondó és snassz... Baráti Társaság -- kész besz@rás!
hi, fargo....
szerinted a logo olyan volvo típusú betukkel nem lenne jobb? .....- csak egy ötlet......:) ....
.
.
all ......
láttam a képesben (KAE) egy 91/92-es volvo 960-as kombit-t. sötétzöld, 7személyes, full (bor és napfényteto leszámítva).....törésmentes, 188e km van benne, szervízkönyves, mo.-i.
lent van debrecenben a volvo-nál.... belme...
ja: 1.8M huf-ot kérnek érte....
kinek mi a véleménye?
...
gbrL
Ma megnéztük a 960-ast. Hát-hát... Külsőre talán rosszabb állapotban van, mint a mienk, egyáltalán nem ér meg annyit, amennyiért árulják(2.69M Ft). Két helyen is ki van égve a plüss, ez nagyon ronda. Viszont itt Óbudán találtunk helyette egy 940 estate-et. 93-as, nagyon szép állapotban, egyetlen karc van rajta a tanksapkánál. 91e !!! km van benne, klíma, ülésfűtés, minden elektronyos, vonóhorog, Sony rádiómagnó, félbőr, 7 személyes (hehe, hárman vagyunk), 2.3i motor, ABS, SIPS, MSD (csak úgy vágom a rövidítéseket:), egy garnitúra téligumi+felni, mindez 2.3M-ért. A baj csak az, hogy 800k-t akarnak csak beszámítani. Mennyenek a francba:(. Na, ez történt ma. Egyébként punny...
Ha elso próbálkozás volt a flash, méginkább gratulálok!
Szerintem a Klub logojába tegyük vissza a volvo feliratot középre!
Olyan ronda így nélküle!
Igaz, hogy a volvo férfias, de így túl van hangsúlyozva szerintem..
Többieknek mi errol a véleménye?
Csak benéztem, rohanok tovább, baromi sok a dolgom.
850-S70 témában most már inkább hajlok az S70-re, csak kicsit még várni kell,
hogy több eladó legyen.
Bolas,
összemosnék én több képet is, csak most kezdtem a Flashben turkálni, ez az elsô próbálkozás. Majd ha lesz egy kis idôm, a honlapra csinálok mindenféle szépségeket...
lacka:
a Klub már átköltözött a Triz szerverére, ez az extrán csücsül. Nekem pikk-pakk átjött, még a gagyi 28k-s modemen is. 150k összesen.
a 480-ban benne hagyod az összes tesztert meg diagnosztikát meg Kit-féle cuccokat? ;-) Akkor jöhet 400k körül, bevállalom. Egy részét kólásüvegekben, meg Flash animációkban törlesztem, de ha kell, tudok adni pár Mac-es alkatrészt is...
Fargo: nekem teccik;)
csak szaz ev mire letoltodik, jo lenne mar a tar.hu-ra atkoltozni. sokkal gyorsabb, es nincs limit, csak egy file max 6 mega lehet, de abbol akarhany.
Mas.
Hat igen vannak szintek, es mi meg nem a legfelso szinten jatszunk..
Szerintem egyebkent mi jol ereznenk magunkat, csak oket zavarnak..;)
en mar voltam ilyen bulin, egy lany vitt el, en rettenetesen jol szorakoztam, de masnap a szulei tanacsara kirugott...;))
egyebekent szept. vegen lesz egy elado 480turbo, fullos, kb. 800k-ert. fekete-metal,bor, klima,abs,elekt. tetoablak, etc. csak ulesfutes nincs benne.