hát ha neked ez "ökörködés" és "semmi értelme", akkor lehet, hogy jobb volna letenni a lantot...:)
a cure pedig egyátalán nem jobb, hanem teljesen más stílus. méghogy 'jobb'..., a jános passió jobb mint a képzelt riport..?! zappa jobb mint moby..?! azé ne hasonlítsuk már össze a kerecsensólyomot a telefonfülkével!
sztm nagyon kevés zene 'hallgathatatlan', ilyen pl. az ummagumma stúdiólemez a floyd-tól. nahát az hallgathatatlan! :))
nem azt mondtam, hogy a primus legyen az első lecke, hé!:) mondjuk a pixies! az női basszeros is és aranyos is!
nincs... megmondom őszintén, soha eszembe nem jutott cure-t kottából leszedni, vagy lekottázni, (azért adott a jóisten fület:)
de ha kell valamelyik dal, szívesen lekottázom neked, kb. ötperces munka, cserébe mondjuk egy szkennelt radiohead koncertjegy, vagy a twin-peaks-dé-vé-dééé!:)
azér kotta, mer mint mondtam hangonként pontosan szeretem tudni a dolgokat, es ha mar itt tartunk, nincs meg nektek a Cure Greatest hits tab kotta? (az egyetlen letezo..), mert szivesen beszkenelnek, masolnék érte valamit cserébe :)
amin nagyon elképedtem az a level42 basszerosa, mert ha nem muszáj nem szokott ripacskodni, de lejött egy kis mark king 'ízelítő' mp3 és nem normális miket művel ott az a srác......!!!
még flea is elbújhat mögötte!
lehet ám, hogy a gallup is leegyszerűsítve játssza a boysot, nem szokta túlzásba vinni, dehát a cure nem is a jó zenészekről szól (persze szigorúan leszámítva a dobosokat!!!), hanem sok kicsiből-nagy egészet építkezésről.
(The Kiss: persze ez is csusztatás. inkább ugy mondom, hogy szükös esetben legkevesebb két hanggal el lehet lenni, de van azért több is.. pl néha azok a 32ednek tünö pürrrrl-pirrrrlll dolgok, amit mondjuk pengeto nélkül nem nagyon tudok elképzelni..)
najo, a boysban tényleg hallok 'furcsa' dolgokat :)) de le lehet nyomni par hanggal is.
nem tudom, melyik a bonyi, az a baj, hogy én mindig mindent "recorded version"ben akarok megtanulni, ezért még soha semmit sem sikerült. Szoval minél többször ismétlodik ugyanaz, annál jobb. Ha a ritmus pedig egyenletes 16odok, esetleg egy hangon.. :)
fleat inkabb hagyjuk .. pont nem vettem meg egy ilyen füzetet, hogy "Step by step jacc chillit mint a Flea" mer beleneztem, es gáz volt.. :) inkabb vettem egy nirvana kottat. Tudsz még vmi ilyen primitiv basszu zenekart ajánlani?
fenét! a boys don't cry-ban van egy 'misjudged your limits' rész és mellesleg a verse-ben sem csak egy hangokat penget (a,h,c,d), hanem minden hangra ráléptet egy kvintet,..dempsey-vel vigyázni kell, ő tényleg ügyes volt..!
gallup főleg pengetővel penget, a forest klip idején ugyan még megpróbálta a lehetetlent:) de tipikus pengetős pank. ezért is nem szól soha olyan jó szleppesen a lets go to bed, merthát szegény nem tud szleppelni (lehet, h szólni kéne flea-nek...? á, kiröhögné..:)
hat, a fire megy, meg a charlotte es a forest is, de az ujabbak akkor is bonyik.. de inkabb memoriailag.. nem tudok annyi utemet megjegyezni (ilyen szempontbol a boys dont cry a nyero, egyetlen riff, az is 4 hangbol)
tenyleg, a gallup ujjal penget? a punkokhoz jobban megy a pengeto.. mondjuk nekem egyformán szar, mert a fortressemen se lent se fent nem lehet tamaszkodni semmin...
én bőven megszavazom neked! ráadásul tsaj!
ha a killing an arab-ot el tudod játszani, akkor gyakorlatilag az összes cure-t..:))
a számok zöme úgyis déből ából vagy éből kezdődik (minő ritkaság) és egy pank is eljátssza 3/4 részegen..:) ha ebben a három dúr/moll hangnemben permutálod a skála 8 hangját, önkéntelenül egy cure számot kapsz! :))
najó kicsit sarkítok.
de tudodmit, ha 'bonyolultat' keresel, amit ajánlani tudok az a fire in cairo vagy az it's not you,..persze azért meg Dempsey-díj jár...
őszintén szólva basszusgitár szempontjából éppen ezek a számok NEM voltak még primkók, ezért dobták ugyebár szegény dempsey-t... tudott játszani...:)
vettem egy curevajo basszgitárt, és már el tudom játszani a boys dont cryt meg killing an arabt, tök örülök most, hogy vannak ilyen primko cure számok kezdőknek (nem is a nehezseg miatt, hanem mert nem is férne több a memoriámba..). :))
kapok Tiszteletbeli Gallup cimet?
Én kb egy hete nem kapok vírusos levelet.Nem hiszem ugyan,hogy Gallup barátom nem netezik azóta.:-))
Pedig egy darabig saját magamtól kaptam a másik címemre leveleket:-))
De ez most nagyon off volt.
Ha esetleg valaki birtokába jutna a dvd-nek,megtenné e nekem,hogy szerény anyagi helyzetemre tekintettel,készít egy videó cd verzsönt?(most meg pofátlan voltam)
:-)))
A DVD hétfő du-tól kapható a bp-i Wave lemezboltban ( Révay u. 4 ), illetve a Westend Media Markt-ban (ott lehet, hogy csak kedd reggeltől)!
Jó vadászatot!
Thanx.
(Egyúttal visszavonnám a múltkori meggondolatlan kérésemet, miszerint arra kértelek fel, hogy légy a barátnőm. Nem vagyok hímsoviniszta, de nekem egy ilyen "egyenjogú", feminista jány nem kő. B+! :-)))
"PÉNZEN. Sok pénzen, és azon, aki ezt adja. És az nem ő."
Nem is ő fogja kiadni. De a részleteket úgy sem árulnám el...
Kétkedni emberi dolog, de NEKEM NAGYON SOKAT JELENT az a kötet, ezt tudja Gallup is jól. Ő is régóta tervezi, hogy megszületik egyszer, és most tényleg a küszöbön áll a dolog. Ne félj, én rajta vagyok a témán, ez nekem már személyes ügy, ahogyan Gallup-nak is...
nem kétlem a cure értékét, nincs semmi gond.. csak arra céloztam, hogy hamarabb fog megjelenni a következő utáni lemezük, mint a gallup-website. :)
A kötet meg hadd ne magyarázzam, min mulik. Nem a file-on, baz.. ne röhögtess. PÉNZEN. Sok pénzen, és azon, aki ezt adja. És az nem ő.
"a megjelent kotetet, ami a hazug lényedhez viszonyitva igen kétséges, de lelkiismereted rajta (ami nincs)."
A kötet jelentem: fájl formában gyakorlatilag kész. Remélem az én szavahihetőségemet nem vonod kétségbe. Ez a kötet nekem is nagyon fontos hidd el, hatalmas önigazolás lenne, ha tényleg megjelenne (el se hinném, annyira örülnék neki). És én ebben Gallup-ot mindenben támogatom.
Ami a vírusokat illeti: én már napok óta nem kapok tőle, állítólag megtörtént a féregtelenítés...
"ha azt vesszuk, hogy egy szép napon megjelenik az uj cure lemez szaz ev alatt, akkor talan még vannak csodák.. "
Tudod mit? Már az is csoda, hogy
1. A Cure ennyi lemezt csinált (gyakorlatilag mindegyik mestermunka)
2. Egy lassan 25 éve létező együttes még mindig létezik (még akkor is, ha az alapítók közül csak Smith maradt meg).
Ha a Cure története ebben a percben érne véget, engem az is elégedéssel töltene el. 1 dalukkal többet adtak az emberiségnek,mint más együttes 10 albumuk alatt...
De a Cure értékét úgyis az idő fogja majd visszaigazolni és majd akkor jön rá az utókor a Cure MŰVÉSZETÉRE, amikor se mi, se Smith bácsi nem leszünk... (hanem 6 feet deep).
kulonben en még egyiket sem lattam. se a hosszu micsodad (szerencsére), se a weboldalad, amit evek alatt nem birtal feltenni, sem a megjelent kotetet, ami a hazug lényedhez viszonyitva igen kétséges, de lelkiismereted rajta (ami nincs). a virusos leveleid viszont a mai napig látom, hálám idővel utolér.
(majd hétfőn megveszem a DVD-t es nyomogatom az arnyekod a kepernyon.. vuduu..)
bar, ha azt vesszuk, hogy egy szép napon megjelenik az uj cure lemez szaz ev alatt, akkor talan még vannak csodák.. kivánom, akinek kell.
Először is jó hosszú! :-) És mivel még beleraktam vagy 10-12 verset, még hosszabb lett. De sebaj, remélem nem higítottam a színvonalat. Amúgy nagyon tetszik, de hát ugye az ördög a részletekben rejlik és nagyon fontos a kiadás "milyensége is". Legalább nézzen majd ki úgy mint az "Üvegszendvics". Ha jól eltalált a borító, a cím és a papír - persze a leglényegesebb dolgot, magukat a verseket nem számítva -, akkor el lehet vele indulni szerintem. Inkább legyen kevesebb a pld.szám, de jobb minőségű a kiadás, mint több, de silányabb. Nos?
ON