Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
345
igen, 340, 82bol, motorja fiatalabb - legalisan cserelt, bejegyzett -, szama alapjan 85-86ra teheto. 1,4 b, nem egy gyorsulobajnok de nem is tetu, telepakolva is elmegy, igen civilizalt fogyasztasu, eves atlaga 6,7-7 liter, hosszu uton kevesebb, igenytelen, strapabiro, elpusztithatatlan motor. az iden gyujtaselosztot csereltem, mas nem is varhato, max kipufogodob.
eletkor nem gond, megbizhatobb mint sok tiz eves egyeb marka, alkareszarak korrektek, jo bontok vannak, ha egyszer elindul akkor el is megy, nem elindulni meg nem szokasa. a kenyelem onmagaert beszel.
egyebkent elado, ha valakit erdekel, muszaki jovo decemberig, rozsda nem jellemzo, gumik jok.
hasonlora cserelnem csak fiatalabbra, ha mar egyszer megvan ra a penz.
>hatso kerekek fuggolegesttol eltero szogben allasara gondoltam, amit majd' minden 3asnal
>lattam, mely pl trabanttol elteroen kifele all.
Fogalmam sincs, meg kellene kérdezni egy Volvo szerelőt.
Apropó, neked 340-es autód van, ugye? Nem kevés neki az 1.4-es motor? Mennyire megbízható ez a motor 16-17 éves korában? Ugyanis lehet, hogy lecserélném egy ilyenre az öreg Volkswagenemet (egyre több a gond vele).
Dízel 340-essel van valakinek tapasztalata (meg ne kövezz Fargo:-)?
Esetleg benzin-gáz üzemű 3-as Volvoval?
Na aggódj, itt nem szokás a fikázás, nekem se Volvom van (egyelőre).
Ami az árakat és az évjáratokat illeti, S40 96-tól van, S(V)70 97-től, de ezek
meglehetősen drágák. Ami neked aktuális lehet, az a 850, 440-460.
Egy árlistát tudok, ez a www.ivanics.hu oldalon a használt autók linken van.
Ha rákeresel néhány használtautó oldalon (autoinfo.hu, totalcar.hu, expressz.hu)
a fent említett típusokra, akkor szerintem képbe kerülhetsz.
Nehezet kérdezel mivel elég sok tényezo befolyásolhatja a két év múlva esedékes árakat.
Most csak az infláció az üzemanyagárak alakulása jut eszembe mint növelo tényezo és persze az új modellek térnyerése szükségszeruen csökkenti az árat. Ha komolyan érdekel a dolog érdemes elnézni az Ivanicshoz megszemlélni a jelenlegi használt autó felhozatalt.
Más kérdés,hogy ha Volvót veszel úgyis a feeling miatt teszed:-))
bike,
Nekem benzines 244-em volt (illetve a reklám kedvéért: még megvan ha érdekel valakit:-)) de a kényelemhez és a megbízhatósághoz annyit mindenképp bírok szólni, hogy a kategóriájában páratlan.
A www.extra.hu/kettesvolvo honlapon találsz egy pár fickót akinek ilyen van.
345
hatso kerekek fuggolegesttol eltero szogben allasara gondoltam, amit majd' minden 3asnal lattam, mely pl trabanttol elteroen kifele all. meg egy kerdes, jelenleg 4es valto van benn, lehet-e 5 seb. valtot tenni bele, ez mibe kerulhet es egyaltalan erdemes foglalkozni vele? anyagilag lehet, hogy nem jonne vissza de a motort mindenkepp kimelne.
Úgy tervezem, hogy veszek egy 245-ös kombit. D6 motorral. Megköszönném, ha mondanátok róla valamit. FOgyasztás, kényelem, megbizhatóság, költségek. Köszi.
Egy baromi nagy kéréssel fordulok hozzátok! Nincs valami használt Volvo árlistátok? Úgy 4-10 éves korig. Az olcsóbb kategóriából, ha lehet, mondjuk 1.6, 1.8-as motorral. S40, V70? Nem igazán ismerem a típusokat, de ha sok időm lesz egyszer, végigolvasom az egész topic-ot. Tudjátok, el gondolkodni az embernek egyszer azon, hogy család lesz, meg minden néhány év múlva, és természetesen szeretné a leendő családot biztonságban és kényelemben tudni. Jelenleg egy Matizom van. (Itt lehet fikázni, már úgyis megszoktam, és teljesen immunis vagyok rá, mivel azért valamennyire tisztában vagyok az autókkal, így tudom szelektálni a véleményeket, és azzal is tisztában vagyok, hogy melyik autót hova soroljam be. De jelenleg ez a masina felelt meg legjobban a mindennapi használatra.) Help! Kb.: 1-2 év múlva lehet aktuális a dolog. Milyen árakat tudtok jelenleg? Ha, segítetek köszönöm, ha nem az sem baj.
Baráti üdvözlettel: Detonátor az előrelátó
hej
orommel figyelem mikent tarolunk a 3as szeriaval, vegul is ezek sem rosszabbak a tobbinel. eredeti otromba csorosek, de aki hajtott ilyet az tudja ertekelni, a biztonsag magatol adodik. kerdesem az hogy a hatso kerekek kinyilasaval mennyire erdemes foglalkozni, vagy ennek igy kell lenni?
Sajnos most csak egy hétköznapi példánnyal tudok szolgálni (ez valamivel közelebb van az én autóm kinézetéhez, mint az előző :-) Megint piszkálnak a munkahelyemen, de ígérem később keresek még szép 3-as Volvokat.