Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Akkor a bíztatások után az élmény.
Kb úgy 4 éve lehetett amikor egy tízfős társaságban Hannovebre utaztunk 3 autóval. A VOLVO-m volt a legidősebb akkor volt 4 éves. A másik két jármű egy 320i BuszMetro..., a másik egy VR6 Golf. Nekem akkortájt a 2,5 10 V GLE-m volt. Én 10 l-rrel mentem. 3 literrel kevesebbet evett a masinám , mint a BMW, és 8-al mint a VW. A tempo 180-200 között mozgott (ejszaka volt, úgyhogy alig fékeztünk) A sort én vezettem tehát mégcsak szélárnyékom sem volt (velük ellentétben).
Akkor döbbentem rá előszőr, hogy a VOLVO fogyasztása a hasonló kategóriájú autókhoz képest átlagon felüli, nem pedig átlag alatti.
A másik érdekesség, hogy a VR6-nak 220-250 km volt a hatótávolsága ,mert 40l a gyári tartály mérete.
MINDEN Volvos élmény érdekel, nyomjad bátran. A hosszú lé nem is volt olyan hosszú, ennél voltak már 10x hosszabb levek is itt, nem gond. Ráadásul a Volvosok zöme tud olvasni is :-)))
Sziasztok!
A fogyasztási témához csatlakoznék
Az első 850-esem 2,5 10V (144 LE) volt átlagosan 12 literrel jártam, városban sem volt több 13-nál
A második 2,0 20V (140 LE) már kicsit magasabb de csak 1 literrrel
A jelenlegi 2,0 R (210 LE) sokkal inkább függ a lábamtól. Ha rendesen odapakolom neki, akkor jó ha elmegyek 300 km-rt egy tankkal (17-18l). Ha vigyázok rá, akkor össze tudom hozni a 11 l városban.
Egyik külföldi utam során BP-Eindhoven-BP (kitérőkkel) 9l alatt volt átlag 140-160-as tempónál. Tapasztalatom szerint a gyorsításon nagyon sok múlik a fogyasztásnál. Sikerült már úgy elindulnom, hogy a pillanatnyi fogyasztási mutató nem ment 16 l fölé. De ebben az esetben nem én voltam az első. Azt kell, hogy megállapítsam, hogy valamit valamiért. A VOLVO nem egy olcsó mulatság, de hiszem, hogy megéri. Van más, összehasonlitási élményem is a VOLVOkkal, ha valakit érdekel szívesen közkicsé teszem.
Bocs a hosszú léért.
Nem tudtok véletlenül egy Volvo szerelőt Pesten (18. kerület előnyben), aki tudna rajtam segíteni? Meghalt a kuplung az autómban, és a szerelő, akihez hordani szoktam, csak a jövő héten érne rá vele foglalkozni. Tehát olyan szerelőt keresek, aki nem drága, megbízható és még a héten meg tudná csinálni a kocsit (Volvo 360 GLS, 17 éves). Minden segítséget előre is köszönök.
A fogyasztási témát látva, hallva és olvasva megrettentem egy kicsit,
így tapasztalatokat várnék S70 2.0T manuális váltóval mért fogyasztásokat
másoktól is.
Tudom, hogy egy Volvonál nem ez az elsődleges de hátha.
sikamika,
a hetesek kulonosen erdekelnek :-) Amugy LORE kisebetukkel...
fargofynn vagy miacsoda,
nekem is volt anno, amikor nem akart beengedni az index, meg massal is megesett mar. Mar epp irni akartam a moderator(ok)nak, amikor meggyogyult a lorenick.
850 fogyasztas: 11 l koruli, klimaval, tempomat 160-on. Varosi forgalomban a 14-15 litert is megeszi, viszont klima nelkul autopalyan 110 koruli temponal sikerult vasarnap 8,7 l-t is mernem:-)
Vége a szabinak (a francba..!) De legalább kipróbáltam a 460-asomat 190-nél. Töklyó, de a kerekek kissé rázták a kasznit, meg kell csináltatnom a felniket, mer lekközelebb elszállok, mint a győzelmi zászló!
Hallok harangozni valamit Volvo találkozóról! Ha valaki a Városligetnél jár a Közlekedési Múzeum melletti parkolóban, tűzzön má egy cetlit nekem is, hogy hol es mikor lesz! (piros 460 GLE - jó koszos!). Előre is köszi!
fargo, aki szegény meghasonult
és kilépett önhibáján kívül a keretébol..
Immár skizofrén módon van jelen körünkben.
Reméljük hamarosan visszatalál nickjébe és újra fargoként köszönhet be!
Bolas, aki rémes-rímes verses kedvében valék és Berzsenyi-féle rímet aprít..
fargo volnék, csak nem műxik az igazi nickem -- az index mindig visszadobja, hogy "nincs ilyen felhasználónév". Már írtam a moderátornak, de úgy látszik, alszanak, nem történik semmi. Egy másik topicban is panaszkodtak, hogy fagyizik a rendszer, hát ez van. Jobb híján faragtam egy új nicket. Majd ha magához tér az Index, visszaváltok fargora :-(