Keresés

Részletes keresés

fargo Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6953
hallali :-)

lore:
A kuplung kinyomásának vannak persze mindenféle egyéb okai is, de állítólag a legfôbb elônye az, hogy amikor elveszed a kerekekrôl a hajtást, akkor a kocsi súlypontja elôrébb billen, azaz több súly nehezedik az elsô kerekekre, ezáltal ott nagyobb lesz a tapadás, ergo késôbb csúszik meg. Ez már kis sebességnél is érezhetô, a Gerhard Berger tanpályán a körpálya jeges szakaszán a vészesen kifelé sodródó kocsit is meg lehetett fogni a kuplung kinyomásával. Nem igazán akartuk elhinni, de tény ami tény, működött...

JB007:
Az infocenter reteszelôs trükkje a 460-as gyári kezelési útmutatójában volt. Érdekes módon a többi paramétert nem magyarázta, pedig alkalomadtán azokból is hasznos tudnivalókat lehetne nyerni. A szervízben sem tudtak mit mondani rá, pedig lenni kell valahol egy gépkönyvnek, ami minden ilyesmit megmagyaráz.

Lehet ez a reteszelôs trükk az elsô Volvos "Easter Egg"? Gyűjtsünk még!

SITI:
Eladó Cross Countryt találni elég nehéz Magyarországon. Egyrészt mert kevés van belôle, másrészt mert ha valaki vesz egy ilyen bestiát, az bizony hosszú évekig hajtja. Szerintem is nagyobb eséllyel találsz XC-t külföldön. Mindenesetre sok szerencsét a kereséshez, ha találsz egy darabot, meséld el!

(Pont egy órája futottam össze eggyel, a Tétényi úton "integettem le", elsô intésre meg is állt, ki is szállt a gazdája, mikor meséltem neki 2 szóban a klubról meg a taliról, nagyon lelkes lett, épp most vett egy S40-est is a nejének, annyira beleszerelmesedett a Volvoba. Ma szétosztottam legalább 50 kártyát...)

Bolas, CYRUS:
Mikor jöttök el kártyáért? Sajna nem tudok most szaladgálni, de nagyon szívesen adnék mindenkinek, osztogassuk szorgalmasan.

T A L I * H Í R E K :

Résztvevôk:
- Ivanix
- Good Kft nem, lemondták, helyettük a Zengô Gumiszervíz.
- Török Audio
- Sistemax Autókozmetika
- ICO talán,
- SKF talán,
- VBT, of course.

Ma elküldtem a meghívókat a márkakereskedéseknek.
Ma megjelent a hír a taliról a Lóerô c. újságban.
A Totalcar oldalain lesz (van?) bannerünk, ha minden igaz.
Ma vittem 4 posztert az Ivanixhoz.
Holnap reggel nyomdában lesz a SVÉDACÉL, a klub magazinja.
A VAH kérte, hogy szánkra se vegyük a "Klub" szót, mi csak "Társaság" vagyunk, a "Klub" majd ôk lesznek.

Segítség kellene:
Szükség lenne egy kerti asztalra 2-3 székkel, ahol a klubos (ooops!) papírokat meg a kvízt meg miegymást kezelni lehetne.

Szükség lenne pár segítôre a tali ideje alatt. Templar és Bolas már jelezték, hogy beszállnának, de kellene még pár ember, apró de felelôsségteljes feladatokra.

Ha eseteg valaki tud szerezni egy katonai vagy hasonló sátrat, az igen nagy segítség lenne. Esô esetén meg vagyunk lôve...

Egyelôre ennyi, most alszok pár órát, aztán még visszajövök.

480T Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6952
James Bond 007
-- Valaki elmeselt egy tortenetet, hogy egy no 30 metert csuszott a jegen es belement egy kocsiba, es hogy ez azert volt, mert ha csak nyomod a fekpedalt, akkor ABS-nel a fekhatas folyamatosan gyengul, ezert kell pumpalni.

rontom-bondom, remelem nem hitted el...
az ABS pumpa kozben mit csinal? lemegy powersave-be? ulj be egy ABS-es autoba, inditsd be, kezd el nyomogatni a feket. kis ido mulva hallani fogod a pumpat ahogy 'bepotolja' az 'elveszett' nyomast..

lehet hogy a csajszi a dudat nyomogatta...;)

lacka

lore Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6951
Szia SITI,
egy honapja talan meg volt egy elado az Ivanicsnal, igaz az 10M felett volt, szinte uj. Nezegesd a KAE-t.
Az, hogy kotelezo szervizek alkalmaval mikor ellenorzik nem sokat jelent. Erdemes lenne atbongeszni tobb marka szervizkonyvet, hogy ez mikor kotelezo, meg fox lepodni...
Nekem csak egy ilyen nemissveddel van tapasztalatom, annak 60-nal meg gyari turesen belul volt minden erteke, ellentetben az AutoMotor piros 1.6-os V40-esenek, aminek mar talan 15k utan is allitani kellett...
Ja, az igaz, hogy a 850-re epitett V70 inkabb volvo...

lore

Előzmény: SITI (6948)
lore Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6950
Valami max. biztos, hogy van, hogy mennyit enged max. a befecskendezo. A vectranal 39.8 a max. az S40-nel meg asszem 38.9. Vagy valami ilyesmi. Egy T6-os persze lehet, hogy tobbet kepes benyelni.
Előzmény: hobe (6949)
hobe Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6949
Zarq

a 480 pill. fogyasztasmeroje nem 25.5-ot tud csak max. mutatni?

Előzmény: Zarquon (6947)
SITI Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6948
Kedves Volvósok!

Amennyiben szeretnék egy előző XC-t vásárolni, s nem találok a hírdetésekben, akkor hol keressek (az Autó-Motornál azt mondták, legközelebb Ausztriában, de még inkább Svájcban)? Egyáltalán jó az a kocsi? Meghibásodási lehetőségek? Fogyasztás? Én vontatni szeretnék vele, meg felmenni a présházhoz (egy sima Peugeot felmegy száraz időben, a terepjárót meg luxus fenntartani, tudom), s persze télen is hegyen, völgyön autóznék. Mibe kerül egy használt, most csak egy új V40-re futná a pénzemből, az meg nem is svéd, csak szép, annak tudom, hogy a hátsó futóműve nem bírja a kiképzést (és csak 60 000-nél ellenőrzik először) a kormánya és a váltója Renault...
Meg különben is luxusnak tartom az új kocsit, csak kibír egy Volvo pár év nyüstölést...
Nos, kedves tapasztalt Volvo barátok várom a segítségüket (a lehülyézők kíméljenek, azt magamtól is tudom).
Üdvözlettel: Siti

Zarquon Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6947
Sziasztok!

Mostanában dolgozom, és munkahelyemen még nincs gépem és net-hozzáférésem, úgyhogy bocs a nagy csend miatt. A talira azért mindenképpen megyek.

A korábban taglalt pillanatnyi fogyasztásról annyit, hogy, az S80-asét induláskor lazán meg lehet akasztani 99,9 l-en. Ez az adat valószínűleg hiteles is, csak hát az ember ritkán megy 100 km-t egyesben padlógázzal. Az S70-es fogyasztásmérőjének asszem 50 l a csúcsa. Úgyhogy nem kell aggódni. A 480-ast amúgy még nem sikerült 25 l fölé zavarnom.
Ha egy S70T 15 l körül fogyaszt átlagban, az valóban kicsit sok, de nem elég ahhoz, hogy bármelyik szerviz foglalkozzon a dologgal.

Üdv,
Z.

lore Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6946
Oyabun kollega!

Most jott meg a hiteles info (thanks to Pilota) az F1-bol, bekopizom:
A link:
FIA technikai szabalyzata
Az idezet:
"11.5.1 ) No braking system may be designed to prevent wheels from locking when the driver applies pressure to the brake pedal."
Az idezet magyarisul.
"11.5.1 ) Tilos olyan fékrendszert tervezni, amely meggátolja a kerekek állóra fékezését, miközben a versenyző a fékpedált nyomja."

Szivosan, kitartoan mint egy bulldog raaltam es ahogy Ace Ventura baratom mondana:
tökkkkeleteeeeees! :-)))

lore

lore Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6945
Szia,
nem hinnem, hogy egy regebbi modell tobbet tudjon, mar ami a radio nemitasat illeti.

A 92 km akkor osszejohet?

Az az ABS-es dolog, szerintem mas hibara utal, szerintem a szervodob-ban epitettek fel igy a nyomast, azaz valami nem volt gombolyu. Na aggodj a tiedben klappol minden.

Tovabbi jo sakaladzast, ne feledd, Te nem akarmilyen autoban ulsz, Te egy Volvot vezetsz!

lore

Előzmény: Törölt nick (6944)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6944
Hello,

Koszi mindenkinek a gratulakat.

lore:
- a motorfelporges megis inkabb az en vezetesem lehet, ha nagyon figyelek, hogy elobb vegyem el a labamat a gazrol, minthogy a kuplungot benyomnam, akkor elmulik. Csak igy nehez gyorsan valtani...
- a kihangosito (6110) nalam is tudna a mutingot, csak allitolag a radionak nincs ilyen inputja. :-(
- 92 km: Cegledi a pecset a forgalmiban. Kecskemeten nem lehet muszakiztatni ezek szerint?
- ezt az ABS-es dolgot egy masik forumon olvastam. Valaki elmeselt egy tortenetet, hogy egy no 30 metert csuszott a jegen es belement egy kocsiba, es hogy ez azert volt, mert ha csak nyomod a fekpedalt, akkor ABS-nel a fekhatas folyamatosan gyengul, ezert kell pumpalni.

fargo:
- "Milyen feeling a pávakék?" Kutya. Nem! Oooo, ize, sakal! Bocs. :-)
- infocenter: es ti honnan jottetek ra erre a Reset gombos trukkre?

Bond

Frigyes Mester Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6943
Jó reggelt Mindenkinek!

JB007: Gratulálok az új szerzeményhez, használd nagy örömmel sokáig.

F.M.

lore Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6942
Szia kollega :-) /Opel is sakal, nem?/
Ja, van honvagy. Ugy meghajtanam a vekktrat, hogy teli tanknal 200-at mutasson a BC, asztal ala ennem fargot, Trizzy es Oyat, annyira hianyzik mar valami normails kaja, Oyabun gallerjat megragadva face-to-face beszelgetnek vele autotechnikai dolgokrol, kiszednem hobe ajtokarpitjabol a csavarokat satobbi. Utana haza is mennek, csak bekoszonni :-)))
Előzmény: RAF2 (6941)
RAF2 Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6941
Sziasztok!

Találtam egy jó kis honlapot ahol el lehet mélyedni a gépkocsi biztonságtechnikába.
Mit gondoltok melyik kocsit hozták ki a legbiztonságosabbnak? :))

www.highwaysafety.org/

szia lore!

Hogy érzed Magad kinnt a németeknél? Honvágy van már?? :))

lore Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6940
Most latom, hogy te is kodot oszlattal ABS ugyben :-) Azert kell a kuplungot kinyomni, mert az auto nem tud normalisan lefulladni, a gyujtas es a meg-megindulo kerekek miatt be-bepoccen, karositve ezzel a katalizatort, ugyanis nagy esellyel elegetlen uzemanyagot kap. Ezenkivul az eroatviteli rendszer is megsinyli a sok rangatozast.

Megjegyzem, hogy az ABS razogatasa egyebkent is probara tesz egy-ket alkatreszt, feltengyelyek etc.

lore
ps: Oya, az F1 topik alapjan eddig 1:0 ide :-)

Előzmény: fargo (6915)
lore Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6939
Jaj, mindig megfeledkezem rola! :-)))
Előzmény: ORIZA TRIZNYAK (6914)
lore Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6938
Ja, a fekut roviditrese se igaz Oya baratom! Ez fizika, nem kell nagyon belemlyedni, hogy belasd. Persze valoban vannak gumikimelo mellekhatasai is...
Előzmény: Oyabun (6912)
lore Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6937
Oyabun kollega!

Nem maradtal le valamirol? A hosidokben amikor Schumi es Hill vivtam hosi kuzdelmet akkor valoban segitette ABS, kiporgesgatlo, aktiv futomu esatobbi a sracokat, de ezek tudtommal ma mar tilosak.
De tod mit? Felteszem a kerdest az F1 topikban.

udv
lore

Előzmény: Oyabun (6912)
RAF2 Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6936
Jóó reggelt!!!! Ki az ágyból!!

Egy igazi ritkasággal kivánok mindenkinek pálinkás jó reggelit!

Ebböl a Volvoból csak 67 db-ot gyártottak:

P1990

RAF2 Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6935
a muzeumi képek elég rosszak,nem sokat érnek
itt a cime mindenesetre: Volvo Muzeum

ez egy jo volvo nosztalgia honlap,itt van égy pár kép elég jó minöségben:
Volvo nostalgi

Itt találhatsz képeket két találkozoról [Wheels träff 5 aug-2000 és Pv träff i Hallstavik 3sep 2000] valamint privát képeket a fennt emliotett muzeumból.

Izelitönek:

Ez egy prototipus 262C. Egy használt 164-böl lett átépitve egyszerüen egy 162-re.A Volvo csak egy exet épitett belöle.Pótol6atlan darab,nem hiszem hogy sürün kikölcsönnöznék :))

Előzmény: fargo (6933)
fargo Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6934
Szerintem ne hagyd annyiban, beszélj a maca fônökével, a blondie-t meg hajtsd el máshova.
Előzmény: hal9000 (6931)
fargo Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6933
Aha, jöhet minden szépség is. Küldhetsz URL-t is. Vannak ott szép nagy képek is? Nagyon kellene a nyomdai anyagokhoz...
Előzmény: RAF2 (6932)
RAF2 Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6932
Fargó!

Épp a volvo muzeumban járok,rakjak be egy két svéd szépséget? :))

hal9000 Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6931
7 személyes Volvo:
Mostanában kénytelen voltam átiratni a ruhásszekrényt, aminek az eredeti forgalmijában 5/7 személy volt, de az "erdedetvizsgálat" nevű (hogy is fogalmazzak, hogy ne legyen bántó) átb@száson egy szőke cicamica (magas talp iq=3) közölte, hogy az tök mindegy mi volt beírva a forgalmiba, ők csak ilyet adhatnak és kuss. Tök jó nem? Mostmár marad örökre ötszemélyes a gép???
RAF2 Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6930
Szia Fargó! :))

Kösz a biztatást. :))

Itt egy kép a T. Punnyadoknak:

PV 544 sport 1965

Előzmény: fargo (6929)
fargo Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6929
Szia RAF2 :-)

Olvasgass csak szorgalmasan. Kicsit punnyadtunk is, de ma mintha élénkebb lenne a topic...

Előzmény: RAF2 (6928)
RAF2 Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6928
Sziasztok!

Nem nagyon van idöm benézni mostanában,pénzt is kell keresni sajnos a topicsba járás mellett. :(((

No,nekilátok visszaolvasni az utolsó tiz napot de szerintem elöbb esik le a fejem a klaviaturára mint ahogy a végére érek...

Volvo forever

RAF

fargo Creative Commons License 2000.09.14 0 0 6927
CSiGA:
A Delta Popp Kft-vel vigyázz, simlis társaság, azt sem szabad nekik elhinni, amit kérdeznek. Egy csomó rosszat lehetett róluk hallani itt, az Indexen is. (Visszatekert km órák, homályos eredet, totálkár után összekalapált kocsik értékesítése, stb.) Utólagos reklamációnál nagyon elutasító és merev a magatartásuk, vagy pert nyersz, vagy mehetsz világgá :-(

Próbálj rá az Ivanixra, esetleg a Képes Autó Expresszre...

CYRUS, Bolas, Dave, mindenki:
Mivel egyre sűrűsödnek a tennivalóim, kártyát akkor tudok adni, ha eljöttök érte. A klub telefonján (30 / 341-3009) vagy emilben tudunk egyeztetni.

Holnap reggel 8.30-kor az Ivanixnál leszek, szerintem 9-9.30 között végzek is, ha valaki odajön és megvár, annak adhatok anyagot.

Más:
Ma beszéltem az egyik Ivanixos sráccal a Sz. Zolival. Emlegette, hogy gyanútlanul gurult a kocsijával (sakál 740 kombi), mikor egy másik 740-es benne 4 "rossz arccal", full gázzal elévágott, leszorította, megállította, majd a kiugró alak valami kártyákat dugdosott az orra alá :-)))))))

Hajrá Bolas!

Előzmény: CYRUS (6926)
CYRUS Creative Commons License 2000.09.13 0 0 6926
Szia Csiga!

A Delta Popp, autókereskedésben láttam, egy gyönyörü fehér 460-ast!
Sajna nem figyeltem meg alaposabban igy nem tudom mennyi van benne de ugy tünt szépen egyben van!
Azt hiszem 1.8-as volt!
92 es, és 1149000 ezer volt az ára...általában ott lehet alkudni...Lehet 30 százalék előleggel, 48 honap részletre is venni....Talán annyit megér hogy elné arra, és megnézd...Hátrébb láttam még pár volvot asszem 440 es is volt....a hely az örs vezér tér felé volt...Nem tom pontosan a cimet, de akkor mi busszal mentünk mert a haverom kocsiját hoztuk el onnan, és a 9 es buszról az Élessarok megállonál kellet leszállni!

Fargo! Kéne mindenképp összekoccani ha van, még szorólapod, mert van egy pár megszállott Volvos a környéken adnék nekik, jó lenne tényleg minél több ember!

Na jó éjt

Volvo forever!

Előzmény: CSiGA (6896)
fargo Creative Commons License 2000.09.13 0 0 6925
fargo Creative Commons License 2000.09.13 0 0 6924
Aha, talán tavasszal...
Előzmény: Dave_ (6923)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!