Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

beta9 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 2184
Igen, az ügyvéd azt mondta, várja meg a végzést írásban, aztán mehet. Ekkor szóltam, hogy első dolga inkább a CM beüttetés legyen, mire az ig.ügyi szakértő is a homlokához kapott, hoigy bizony, mivel a CM-re viszont érvényes jogszabály van.
Szerinte az MKH erre kötelezhető lesz, ha nem akarják, akkor polgári perben.
Az ügyvéd szerint az is nyerő a szakértői doksi alapján.
Alig várom....
Előzmény: xeniah (2183)
xeniah Creative Commons License 2007.04.17 0 0 2183
Éljen!

Akkor végre 1 év után a postás is használhatja a brumit!!!
Előzmény: beta9 (2182)
beta9 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 2182
NOS, HOGY NE ÁLLJON A FÓRUM, HÍR:

BRUMI SC - RENDŐRSÉG/NKH VEGYES SC: 1:0, a hétfői, tatabányai Városi Bíróság fedett pályáján. Nézőszám 1. Ez én voltam.
A BÍRÓ (bácsi, kb 70 éves) sportszerűen levezette. Szakértői vélemény: smkp.
Tehát, ha fenntartja a véleményét - miért ne tette volna? - akkor
VÉGZÉS: SMKP, feljelentés alaptalan, szab. sértés törölve, fellebbezés nincs, jogerős.

Szab. sértési perek nyíltak, SENKI! nem tilthatja meg, hogy hallgatóként ott légy. Ez jogszabály.

A meccs 1 félidős, s velősen rövid volt.

Tudósító: beta9
üdv
Előzmény: Törölt nick (2181)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.17 0 0 2181
még mielőtt újból megszólnának minket,hogy áll a fórum.
sz.tem ez úgytörtént,hogy meglátták a "micsodát" és a két autó között az alábbi beszélgetés zajlott:
" józsi , ti is látjátok? ott avel egy UFÓ! Nem is az Te! negativ gömbvillám. azért nem világit! hagyjuk békén , a tudomány mai állása szerint nem tanácsos az ilyeneket piszkálni! "
ugye milyen egyszerű!
Előzmény: BIGYO2 (2180)
BIGYO2 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 2180
Most, éjszaka jöttem hazafelé, végre láttam rendőröket.
Mindkét járőrautó jött egy darabig, az egyik be is fordult utánam a
mellékutcába, vártam, mikor gyullad ki a fényhíd, de nem állítottak meg.
Persze minek, hisz oly kultúráltan közlekedem....
Előzmény: xeniah (2166)
BIGYO2 Creative Commons License 2007.04.15 0 0 2179
Ez így korrekt.
Előzmény: Törölt nick (2175)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.15 0 0 2178
természetesen, amint a feltélelek adottak lesznek, már megyek is.igy lesz teljes a dolog. mocorog a "kisördög", ezt nem szabad kihagyni. a többit majd meglátjuk.
Előzmény: Bakancs4 (2177)
Bakancs4 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2177
Gratuli...azon gondolkodom , ha én lennék ilyen helyzetben ,akkor lehet elkezdeném kihajtani a felügyeletből a CM-et , mert ha a bíróság kötelezné őket az nagy áttörés lenne...
Előzmény: beta9 (2173)
beta9 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2176
OK, ferdeszemű, igaz, ha kezedben a határozat, akkor tökéketes.
A tatabányai postás kb 1 éve nem használhatja a brumit, szerinte a yard figyelmeztette, hogy ne használja. Hát ő nem meri használni.
Azért egy kicsit hadd örüljünk a sikerednek!
üdv
Előzmény: Törölt nick (2175)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2175
béta9!
mint mondtam a szab.hat. nem képviseltette magát . javaslom várjuk meg az irásban levő itéletet, és akkor nincs féreértés . senkit sem szeretnék megtéveszteni.
xeniah Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2174
Akkor már elvileg féléve nem járhatnék a járgányommal, merthogy akkor volt az első feljelentésem. Azóta még odáig sem jutottunk el, hogy tárgyalási időpontot kapjak, bár ez már hamarosan várható, hogy megjön.
beta9 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2173
ferdeszemű,

szóval a szab.s. hatóság vagy pökhendien magabiztos volt, vagy - ha jogban kicsit is járatos - már érezte, hogy kérdésre konkrét, rendelettel alátámasztott válasza nincs. Nekem inkább ez utóbbi igaz.
Amennyire jól tudom jogász barátomtól:
Ha van egy ítéleted, hogy mehetsz a géppel, ha ismét feljelentenek, akkor addig, amíg a másik ítélet meg nem születik, a már megszerzett jogod alapján tovább is közlekedhetsz. Akit először jelentenek fel, annak sajnos - elvben - a közl.-i jogát az felfüggeszti. Ezért ez Neked nagy eredmény, mert tovább közlekedhetsz, ráadásul remélhetőleg az újabb ítélet az előző mása lesz, ha lesz.
Kéedezem: a Tiédben benne van a CM+ccm? Mert ebbe köthet(né)nek bele talán. Viszont ez alapján bemehetsz azNKH-hoz, hogy üssék bele. Ha nem, jegyzőkönyvezzék, vagy írják rá a kérvényedre, hogy elutasítva, s mire hivatkozva. Jogász haverom szerint egy polgári perben a bíróság - mivel ez smkp a rend.-k szerint - kötelezheti őket. Kérdezz utána Te is!

üdv
Előzmény: Törölt nick (2165)
BIGYO2 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2172
Mi a francot kérjen ?
- Hölgyem v. Uram legyenszíves egy fényképes okiratot átadni számomra, melyből az ön kiléte kétséget kizáróan megállapitható?
Előzmény: BIGYO2 (2170)
ezmiez Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2171

Gratulálok !

Március 31-től szaladgálok Miskolcon a JDM-el, még nem volt szerencsém (?) közúti ellenőrzéshez.  Mivel erre a régióra utaltál elárulhatnád a példamutató eljárás az

egri vagy a miskolci bíróságon született ?

Én mindenesetre készíttetek a typenshein-ből egy hiteles fordítást. Ugyanis az

első fordulót a rendőrrel kell megvívni. Ha őt meg lehet győzni azzal a hármassal, hogy "súly-kw-sebesség" miatt a járgány smkp, lehetővé teszi számára, hogy ne

kezdjen eljárást.  Ha a dokumentáció német, nem köteles tudni, hogy a sok súlyadatból melyik a sajáttömeg, stb.

Minden anonimizált papírod nagy érdeklődésre tart számot !

Előzmény: Törölt nick (2165)
BIGYO2 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2170
Gondolom a lakcímére volt kíváncsi. Miért ne kérhetné? Legfeljebb Vez.eng-el,
útlevéllel, vagy más, fényképes igazolvánnyal igazolja magát, aztán a
lakcímét meg lekérik az ANH-ból, ha akarják. Azt még semmi sem tiltja, hogy kérjék,
viszont el kell fogadni mást helyette.
Előzmény: Omegatd (2169)
Omegatd Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2169
Nem semmi. Pedig a személyit nem vagy köteles magadnál tartani...
Előzmény: xeniah (2168)
xeniah Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2168
Mert a jogsiban nincsen benne a lakcím, az meg gondolom nélkülözhetetlen egy feljelentéshez.
Előzmény: Omegatd (2167)
Omegatd Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2167
Minek kértek személyit?
Előzmény: xeniah (2166)
xeniah Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2166
Engem legutoljára húsvét hétfőn kapcsoltak le a rendőrök - két szondáztatás között rám is szántak egy kis időt :)
Kérték a személyit is, szóval nagyon feljelentésnek indult a dolog. Aztán beszélgettünk, mondtam, h. ez segédmotor. Kérdezték, h. és a KF? Mondtam, hogy mit tegyek, ha nem hajlandók elismerni, pedig jogszabályt is tudok mutatni. Mutattam nekik a KÖHÉM-et, aztán szerencsére az egyikük már találkozott a "külső gyújtású motor" fogalmával, és mondta, h. valóban így van, e rendelet alapján segédmotor. Mutattam nekik a mezőtúri végzést, de hát mondták, h. az itt nem érvényes. Megmondtam nekik, h. júniusban hoznak a mi megyénkben bírói döntést. Erre azt mondták, h. akkor kíváncsian várják a júniust, de addig még számítsak újabb zaklatásokra. Mondtam, h. ezzel tisztában vagyok :)
Előzmény: Törölt nick (2164)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2165
szüken fogalmazva ketten voltunk. nem cifrázom , a Birónak minden kijelentésére csak bólintanom kellett, jól volt tájékoztatva . mégegyszer hangsulyozom , sok függ a "tálalástól"
Az NKH képviselője nem volt megidézve, / az előzetes szabs.-i eljárásban kifejtette a hivatalos álláspontot./
a szabs.-i hatóság "nem képviseltette magát".
Előzmény: beta9 (2163)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2164
a rendőr szivfájdalom nélkül "fel fog jelenteni" - mert mint korábban irtam, imigyen szóla " Uram fingom sincs , hogy mi ez." !!!
Előzmény: BIGYO2 (2162)
beta9 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2163
ferdeszemű,

most értem haza, még le sem ültem, olvasom - GRATULÁLOK!!!!!!! ...És köszönet a többi brumis nevében.
Igen, biztosan a jó előterjesztés, indoklás sokat számított, ismerve eddigi hozzászólásaidat reméltem is a sikert. Azért lettem volna légy a falon, hogy láthassam az NKH képviselő arcát.....
Mégegyszer GRATULÁLOK!
üdv
Előzmény: Törölt nick (2161)
BIGYO2 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2162
.......nem jelent fel a rendőr. (ez a vicc helye). Ilyenkor kell egy kis szellemi lazítás.
Előzmény: Törölt nick (2161)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2161
ezt mostanában ugy mondják, hogy "ez a műsör/müsor/ nem elirás , nem jöhetett volna létre, ha ......... , köszönet mindekinek.
Előzmény: BIGYO2 (2160)
BIGYO2 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2160
Gratulálok, nagyon diplomatikus voltál, nem szabad púposkodni.
Újabb csata nyerve.
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2159
igen, mégegyszer megköszönöm a segitségedet.hozzájárultál a sikerhez. natürlich" vica -versa."amiben csak tudok!
Előzmény: xeniah (2158)
xeniah Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2158
Akkor szerencsés nap volt a mai :)
Remélem, mifelénk is hasonló döntés lesz...
Előzmény: Törölt nick (2157)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2157
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!GYŐZELEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
az adategyeztetési részt mellőznem,ez után rátértünk a lényegre. a Biró / megérdemli a "B"-t/, hót korrektül tárgyilagosan kijelentette, sem a szabálysértési hatóság határozata, sem az NKH állásfoglalása rá /mármint a biróságra nézve/ semmilyen hatással nem lehet. kizárólag a jelenleg hatályban levő joszabályok alapján fog itélkezni. megállapitotta , hogy a szabs.-i hat.-ban foglaltak nem kellően megalapozottak. az NKH állásfoglalásárol - ami alapján a szabs.hat. a szab.sértést megállapitotta-, jogszabályba ütközik, törvénysértő. a más biróság által hozott itélet/ek/ rá nézve nem kötelezö érvényüek, de figyelembe veszi.
ezek után kijelentette , hogy a jármű megfelel a smkp. jármű fajtának. nem rendszám és forgalmi engedély köteles.
érintőlegesen szóba került a szem.száll. kérdése /mivel nem szerepelt a szabs. hat.-ban/ azt javasolta , hogy ne. mivel nem volt lényeges kérdés , nem vitatkoztam. -egy külön tanulmányt lehetne irni-.sz-tem igen.meg is tudom indokolni.
nem lehetett nem észre venni, hogy a tárgyalás során a Biró a bizonyitási inditványban leirtakra alapozta a döntését. ebből a tapasztalatból kiindulva javaslom mindenkinek, hogy ha tárgyalásra kerül a dolog, erre nagyon nagy hangsúlyt fektessetek./ feltételezte, hogy jogász közreműködésével készült.
:))))) / ugy külalak, mint tartalma alapján ne kelljen " szégyenkezni".
már látom a kérdést!! mikor lesz hozzáférhető? a titkárságon azt mondták kb. egy, másfél hónap.
gondolkodom:
a Biró azt is mondta , hogy amig olyan jogszabály nem születik, ami konkrétan kijelenti, hogy ez a jármű szgk. , addig a jelenleg hatályban lévő jogszabályok alapján ez smkp.
mint "álláfoglalásra felkért hatóság" a Nemzeti Közlekedési Hatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága / ez magába foglalja Heves, Borsod, Nógrád megyéket, de ma már régió, Eger Faiskola u.6 / ezt hogy fogja "feldolgozni ?"
mert mint a kérdésben "szakértő " , meg fogja kapni ezt az itéletet.
és most örülök :>>>)
ez az itéletet, FELLEBBEZÉSNEK HELYE NINCS!,
BIGYO2 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 2156

Nyugi, ezeket az "ellenfélnek" orcájába lehet olvasni, de a bíró felé türelmesnek

kell mutatkozni. Nem árt, ha érzi a különbséget a felé irányuló viselkedésben.

Előzmény: Bakancs4 (2155)
Bakancs4 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 2155
Kezelőszervek ? Az anyjuk fülét !  A  "B" kategóriás jogsimmal vezethetek egynyomomhaladó kétkerekű smkp-t . Bivalyt életmben 100 m-ről közelebbről nem láttam (karámban) , de a belőle készült fogatot (állati erővel vont jármű) vagy hatlovas hintót vezethetek . Traktorról sem volt szó , de a két rúddal (botkormány) irányított lánctalpas traktorra még félvakon , lejárt jogsival is felülhetek .  A hárompedálos , autókormányos , botváltós , zárt karosszériás Piaggio Apecar csak "A"-val megy . Bátyám 2004-ben  nagymotorként forgalomba helyezett Pulija szintén . Viszont a korábban gépkocsiként forgalomba állítottak (ugyanaz a jármű !) csak "B"-vel . Szó nem volt a tanfolyamon ezekről az extremitásokról , de a 35/2000-es BM rendelet ezekre feljogosít . Szóval ha ilyennel jönnek , akkor ne felejtsétek  el őket kicsit zavarba hozni . .............Más .  Ha én kimegyek Olaszországba egy nagy buszt vezetve zicher , hogy lecsuknak , nincs rá jogsim . Hiába mondanám , a "carabineri-nek" , hogy nálunk a kis falumban így szokás , vagyhogy nálunk más a jog (?) . Bécsi egyezmény , barátaim ! 1968 ! Nem Csehszlovákia , Bécsi Egyezmény a közlekedésről , még anno mi magyarok is aláíruk .  Szóval megszívnám , az tuti . A kérdés : ha  Kurt Zeitberger átjön Grazból az Aixamjával , csak mopedes jogsija , mit csinál vele a magyar rendőr ? Mert akkor jogilag ugyanaz a szitu , mint ha én mennék jogsi nélkül külföldön . És ha ő mehet  , de a magyar nem ? Mi van , ha elkérem a kocsiját , pontosabban olyan valaki kéri el , akinek csak "M"-je van ? Erre feleljenek ...
Előzmény: beta9 (2151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!