Keresés

Részletes keresés

islamorada Creative Commons License 2013.09.13 0 0 1123

Koszi! Feltetlenul ki fogom probalni. Talan ha a piacon latnek akkor meg iden is szoba johetne, na majd korulnezek azert....

Előzmény: pippoka (1120)
islamorada Creative Commons License 2013.09.13 0 0 1122

Iden szo sem lehet a levendularol, ahhoz eloszor ultetni kell mert senkit sem ismerek akinek lenne, a parkokban van, lehetne is szedni valamennyit de ott  folyton permeteznek, ki tudja mivel, inkabb nem.  Na majd jovore, igazabol izgat mert Limara folyton a levendulas sutemenyeit kinalgatja, valami kenyeret is sutott ilyet, rossz nem lehet.

Előzmény: Deryan (1119)
pippoka Creative Commons License 2013.09.13 0 0 1121

Igen állítólag a körtéhez is jól passzol a levendula.

Előzmény: Deryan (1119)
pippoka Creative Commons License 2013.09.13 0 0 1120

Egy kicsit én is félve álltam neki, épp ezért csak 3kg szilvából. Kellemesen csalódtam... jó érett szilvából készítettem, kevés cukorral, így a szilva természetes íze érződik. Botmixerrel pürésítettem és a levendula szárított virágát a végén főztem hozzá. Először épp csak egy kis kanállal, majd kóstolgatás után még tettem bele, addig amíg úgy éreztem pont jó az íze és illata. Persze ez izlés dolga. Holnap újabb adag készül.

Előzmény: islamorada (1118)
Deryan Creative Commons License 2013.09.13 0 0 1119

Levendula virágával (elvirágzott, már az érett mag van benne őszre) ízesített köredzsem nagyon finom. Főképpen ha saját ízlés, édesítés és ízesítéssel készül.

Körtelekvárt is szándékozok készíteni ezzel az ízesítéssel.

Vilmos körtéből készítettem a dzsemet.

A fahéjat én csak szilvához használom. Kellemesen harmonizál. Viszont csak felhasználs előtt keverem bele.

Előzmény: islamorada (1118)
islamorada Creative Commons License 2013.09.13 0 0 1118

Valahogy en is idegenkedve nezem hogy egyre tobben probaljak ki. M ilyen izt ad egyaltalan? Mihez hasonlit? Oszinten szolva nem szeretem csak a gyumolcsok tiszta termeszetes izeit, vettem egyszer fahejas korte lekvart, hat nem izlett. A viragat kell beletenni?

Előzmény: pippoka (1117)
pippoka Creative Commons License 2013.09.12 0 0 1117

Levendulás szilvalekvárt főztem ma, gasztro ajándék lesz. Ha kedvelitek a különleges lekvárokat, érdemes főzni. Egy kicsit tartottam tőle, de nekem nagyon ízlik a végeredmény.

Deryan Creative Commons License 2013.09.10 0 0 1116

Ez igen! :))

Gratulálok!

Előzmény: gergerg (1109)
Mariska néni Creative Commons License 2013.09.06 0 0 1115

Én is elkezdtem gyártani, most már csak azt meséld el, mire használod?

Előzmény: gomba2008 (1098)
Mariska néni Creative Commons License 2013.09.02 0 0 1114

Én is így képzeltem el, de kellett a megerősítés... Köszi.

Előzmény: Andrea555 (1113)
Andrea555 Creative Commons License 2013.09.01 0 0 1113

Szerintem igen,ha van rajta elég olaj.Én sült paradicsomot kevés olajjal tettem üvegbe és kidunsztoltam.2hete kb.és semmi bajuk.Gondolom ezekután sem lesz már...max elfogynakha nem dugom el :D

Előzmény: Mariska néni (1112)
Mariska néni Creative Commons License 2013.09.01 0 0 1112

Ezt télire is el lehet tenni?

baby-lon Creative Commons License 2013.09.01 0 0 1111

Ügyes vagy, gratulálok! A nejem által készített muszaka is.... hát, egyszerűen eszméletlen...

wilona Creative Commons License 2013.08.31 0 0 1110

Nagyon jól néz ki ! Gratulálok!

gergerg Creative Commons License 2013.08.31 0 0 1109

Elkészültem, végül mégicsak én csináltam, és a rcepttől is eltértem kicsit, mert nem volt alkalmam mindig benézegetni, szóval emlékezetből csináltam. A profi szakácsok már csak így szokták. :-))

Mivel eltértem a recepttől így át is kereszteltem.

Gabuszka :-)

inmi Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1108

Szia:)

"Feltolnád" nekem is azt a sült paradicsom receptet? Annyi a pari a kertben, hogy kell kezdeni velük valamit:) És nálunk se a lecsó, se a paradicsomlé, se a paradicsompüré nem megy, csak nyersen esszük. De ez hátha ízlene nekünk:)

baby-lon Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1107

Jaja, lemaradt hogy 4-5 nagyobb paradicsom (az benne a lényeg :-))

Előzmény: gergerg (1105)
baby-lon Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1106

Nagyon szívesen, a rakottas (muszaka) éppen itt van megsülve, holnap nyamnyam...

Előzmény: gergerg (1105)
gergerg Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1105

A  rakottasban az tetszik a legjobban hogy van benne egy kis szabadság, 4-5 nagyobb ugyanis mindig van itthon. Már csak az a kérdés hogy micsoda? :-))

Előzmény: baby-lon (1103)
gergerg Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1104

Köszönöm szépen! Nagyon jófejek vagytok! A csirkés nagyon tetszik, de a rakott sokminden is jól hangzik, most megkóperálom az asszonnyal melyik legyen. Mégegyszer köszi!

Előzmény: baby-lon (1103)
baby-lon Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1103

Muszaka:

több réteget kell egymásra tenni. Egyik réteg főtt burgonya sózva. Másik hagyma, foghagyma, darálthús (fél kg), 4-5 nagyobb , kakukkfű, só összesütve. Harmadik: padlizsánkarikákat oliva, vagy sima oljaban egy serpenyőben megsütjük. Negyedik:besamelt készítünk. Kivajazunk egy tepsit, burgonya, darálthús, padlizsán, besamel és ezt ismételjük. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Ezeken kívül van még: padlizsánkrém, grillezett padlizsán, mediterrán csirkemell padlizsános körettel. Ha valamelyik érdekel leírjuk szívesen.

Előzmény: baby-lon (1102)
baby-lon Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1102

Gergerg-nek küldi a nejem a padlizsánrecepteket (mind saját kísérletezés végén született)

Padlizsános csirke (teljesen saját recept):

Csirkemell serpenyőben vajon megsütve, tepsi kivajazva, csirkemell bele, erre megy:

megsütjük a padlizsánt sütőben (200 fokon kb 1 óra), kihűlés után kikaparjuk a belsejét, ebbe só, hagyma, fokhagyma (ízlés szerint), ezzel a masszával lekenjük a csirkemellet, sajt rá bőven, sütőbe 200 fokon 30 perc alatt készre sül...

Folyt köv...

pippoka Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1101

Jól hangzik:-) Hogy használod fel?

Én a paradicsomot is ízesítem, fokhagyma fűszerek, chili, ilyesmivel.

pippoka Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1100

Nálam folyamatosan aszalódik kint a pari, este behozom, reggel kimegy, sajnos most már több nap kell amíg kész. A kánikulában egy nap alatt megaszalódott. Én nem csont szárazra szoktam, mert olajba teszem.

A legközelebbi adagot apróbbra vágom, akkor hamarabb kész lesz.

Az őszibarackhoz szedret, vagy valami pikánsabb gyümölcsöt tegyél, úgy nagyon finom lekvár, vagy dzsem lesz. 

Előzmény: Törölt nick (1099)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1099

Ezt még eddig nem hallottam. Én most egyelőre leálltam a paradicsom aszalással, gépben nem nagyon éri meg, pedig éppen most kezdtek a San Marzanok tömegesen érni.  bár a lányaim épp tegnap mondták, hogy az olasz boltban 4900 kilója a szárított paradicsomnak. Hátha lesz még kánikula. Az eddigieket csak natur olajba tettem, illetve amikor besokalltam, csak simán lezárt üvegbe. Majd ha kifogy az egyik olajos üvegből, belerakom az újabb adag paradicsomot.

A bazsalikomot végül kétféleképpen tettem el. Egyiket simán olajban, lezárt üvegben a hűtőben van. A másik mandula-napraforgómag, fokhagyma, bazsalikom, só, bors, olivaolaj. Ez is lezárt üvegben van, de már vagy fele elfogyott szendvicskrémként. Finom.

gomba2008 Creative Commons License 2013.08.30 0 0 1098

Én szoktam. Eleve úgy "szárítom", pontosabban sütőben aszalom/sütöm (ahogy tetszik). Valaki tavaly ide tolt fel egy sült pari receptet, azt honosítottam. Rendkívül hálás vagyok érte, azelőtt soha nem csináltam, nem is tudtam hogy létezik.

Szárítottam már kint a napon is, azt csak sóztam, de nekem nem annyira finom mint a sütőben készített fűszeres. A nagy húsos fajtákat megnyúzom, kettévágom, fűszerezem (só,oregano, bazsalikom,esetleg zúzott fokhagyma) leöntöm olajjal, és addíg aszalom nagyon kis lángon, míg jónak nem látom. A saját olaját öntöm rá, ez általában elég. Hosszúkás keskeny, olívabogyós üvegekbe rakom el.

Előzmény: Törölt nick (1085)
Andrea555 Creative Commons License 2013.08.27 0 0 1097

Próbáld meg kicsit több olajjal összeturmixolni,hogy utána is maradjon rajta egy kicsi.Igaz még nem csináltam így ,de tavaly volt egy pesztó alapom(sajt nélkül),ami valahogy ott felejtődött a hűtőben és kb 3 hónap multán is jó volt.

Előzmény: Törölt nick (1096)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.27 0 0 1096

Tudtok-e a bazsalikomnak olyan tartósítási módját, ami nem fagyasztás, de eláll. Esetleg olyan pesto receptet, amit max hűtőben kell tartani, de hónapokig eláll? Nagyon szép bokrosak lettek a tövek, már fagyasztottam sokat, most szeretném másképpen tartósítani. Szárítani nem jó, elveszti a jellegzetes bazsalikom illatát.

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.26 0 0 1096

Csak hogy felhozzam. A képek sajnos csak mobilosak.

Az időjárás beszorított a konyhába a szárítással

Egy magról kelt őszibarackfa rengeteg terméssel. Miután nem győztem lépést tartani a befőttkészítéssel az éréssel, néhány üveg dzsem készült. Bár elég ízetlen (citrom került bele erősítésnek), még mindig jobb, mint ha megromlana. Annyi azért nincs, hogy pálinka készüljön. Végül is ez eláll évekig.

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.22 0 0 1095

Szia!

Nem tudod annak a paradicsomnak a fajtáját, melyet tavasszal küldtél? Az egyik olyan rózsaszínű szív alakú.

Ez volt az amelyik palántadőlésben elfeküdt, majd meggyökereztettem és terméseket is hozott.

Egyelőre 1HU és 1HK a neve = az 1H téged jelöl, az U az utca felőli oldalt, mert ott  van, a másik, mely gerezdes a  K-t kapta mert a kert felől van. :)

Jó lenne ha meglenne a nevük, vagy fajtájuk, különben

Előzmény: 1házas (1094)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!