Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Ennek oka az hogy sok busz van műhelyben + kékre festett/festésre várnak azok is bent vannak. 077-es péládul nem hozhatják ki mert nincs rajta műszaki.
Én megértem, hogy a sofőr ebben a helyzetben mindenképp vesztes szituációban volt:
Ha ott ácsorgunk csukott ajtóval, akkor hőbörögnek az utasok (mint most én)
Ha kinyitja az ajtót ott, ahol nem szabad és megsérül valaki, akkor az ő felelőssége.
Én csak azt mondom, hogy ilyen szituációt nem lenne szabad teremteni. Nem tudom, hogy a végállomáson hány busz fér el úgy, hogy mindegyik ki tudjon állni, és hogy milyen gyakran éri el, vagy haladja meg ezt a számot a helyzet. Az lenne célszerű szerintem, hogy mindig csak annyi busz álljon ott, ami nemsokára továbbmegy, figyelembe véve a sofőrök pihenőidejét. Ez nyílván szervezés kérdése, és elismerésem azoknak, akik a fordákat összeállítják.
A 2-es villamos elindulásával gondolom csökkenni fog a 31-es 32-essel a forgalom (meg még ki tudja, mi változik) de akkor is ez a mostani helyzet elég vacak.
A hó miatt meg nem írok senkinek, akinek dolga takarítsa el a járdáról!
Gondolj bele. Keresztbe áll egy autó egy szűk utcába, kész a dugó sofőr se előre se hátra.
Utasítás még nem jött, de 2 perc után háborog az utas, hogy lekési a csatlakozást, a gyereket a suliban a manikűrt és a rucivásárt a plázában.
Már feszegetik az ajtót. Sofőr még mindig nem nyithat.
Arra akarok célozni, hogy ilyen bárhol kialakulhat és fog is. Ilyen a közút.
Persze egy végállomáson csak úgy otthagyni egy buszt nem szerencsés (bár ha a "szükség" törvényt bont előfordul az ilyen, de persze tárolóra kell állni).
Én megértem, hogy a sofőr ebben a helyzetben mindenképp vesztes szituációban volt:
Ha ott ácsorgunk csukott ajtóval, akkor hőbörögnek az utasok (mint most én)
Ha kinyitja az ajtót ott, ahol nem szabad és megsérül valaki, akkor az ő felelőssége.
Én csak azt mondom, hogy ilyen szituációt nem lenne szabad teremteni. Nem tudom, hogy a végállomáson hány busz fér el úgy, hogy mindegyik ki tudjon állni, és hogy milyen gyakran éri el, vagy haladja meg ezt a számot a helyzet. Az lenne célszerű szerintem, hogy mindig csak annyi busz álljon ott, ami nemsokára továbbmegy, figyelembe véve a sofőrök pihenőidejét. Ez nyílván szervezés kérdése, és elismerésem azoknak, akik a fordákat összeállítják.
A 2-es villamos elindulásával gondolom csökkenni fog a 31-es 32-essel a forgalom (meg még ki tudja, mi változik) de akkor is ez a mostani helyzet elég vacak.
A hó miatt meg nem írok senkinek, akinek dolga takarítsa el a járdáról!
- nincs annyi beálló hely, hogy a beérkező buszok meg tudjanak állni normálisan
Az egész elég rosszul működik, az utasokat lerakó busznak (miután lerakta őket) gyakorlatilag vissza kell tolatni balra valahova, de ha közben újabb busz jön mögötte, akkor ott táncikálnak egy ideig. Nem a sofőrök hibája tudom.
Megint csak azt mondom, hogyha ezt így véglegesre (több évre) szánják, akkor nagyon rossz megoldás.
A Jvez csak a kialakított megállóban teheti le az utast. Egyrészt ő megütheti a bokáját miatta, másrészt pedig ha az egyik utas leszállás közben sérül akkor a sofőr a hibás. Ő pedig ezt a kockázatot nem fogja vállalni. Ha csak nem mindenkit öltbe levisza buszról de ez meg abszurd.
Akár DKV akár BKK akár Volán akár MÁV ez mindenhol így van.
Az, hogy hókupac van vagy éppen szemétdomb az a város és az AKSD sara.
Ha ma 12:00-ig nem kapok választ, a rendőrségtől is meg fogom kérdezni, hogy ez nem számít-e személyi szabadság megsértésének.
----------------------------
Azért én megfontolnám az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli összehívását is az ügyben.
Azt gondolom, hogy rajtad a NATO vészbizottsága segítene ha a 6. cikkely alapján: a tagállam polgárát ért vállalhatatlan incidens miatt, azonnali válaszcsapást rendelne el a DKV telephely ellen.
A föld mai kb. kb. 8 milliárd lakosából az 7,9999 milliárd akinek ennél súlyosabbak a napi gondjai, azonnali pszichikai vizsgálatra, orvosi segítségre szorul.
Ha a rendőrség kék kocsi helyett fehéret vagy sárgát küld érted - válaszul - melynek oldalán kereszt is látható, azért ne nagyon csodálkozz el.
Előbb a szolgálatónál és az önkormányzatnál (városüzemeltetés) tegyél panaszt egyszerre az egymásra mutogatást elkerülve hivatkozva a Petőfi tér áldatlan állapotára.
Édes istenkém, csak egy hét telhetne el úgy, hogy nem fröcsögöm ide az újabbat!
"Ma 2014 január 28-án reggel 6:07-kor a Nagyállomásra beérkező 18y nem rakta le az utasokat a megállóban, hanem még 2 percig ácsorgott csukott ajtóval. Az ún "megállóban" egy jelzés nélküli busz állt, ami a mi sofőrünk fényjelzése és dudálása ellenére sem mozdult. Hogy volt-e benne sofőr, azt nem tudom, de szerintem van olyan placc, ahol az utasokat kell lerakni, és olyan, ahol várakozni lehet. Naszóval, 2 perc után a sofőrünk előregurult kb. 50 cm-t és egy picit eltávolodott a járdaszegélytől, gondolom azért, hogy mégse a hókupacba dobja le az utasokat. Én, többedmagammal a 6:10-es villamost így lekéstem. Meg még ki tudja ki mindenki milyen egyéb buszt. A villamos, hála önöknek 8, mutatom betűvel is nyolc!, sőt mutatom kézzel is,
-|||/ -V, szóval megint mondom, 8 perc múlva jött! De a lényeg, minek kell 2 percig bebörtönözni az utasokat? Ha ma 12:00-ig nem kapok választ, a rendőrségtől is meg fogom kérdezni, hogy ez nem számít-e személyi szabadság megsértésének.
Az ún "megálló" állapota pedig trágya, arra nem képesek hogy elkotorják a havat.
Szégyelljék magukat! Ilyenkor nagyon szeretném, ha a városvezetés nemes egyszerűséggel eltörölné az egész DKV-t a fenébe! Nem lennének késések, emberrablások, mindenki vagyonokat spórolna a bérlet árán, a város meg megszabadulna egy adósságot termelő kolonctól."
"Ugyan már, ki a halál száll át a 10-esről a 2-es villamosra a Nagyállomás felé? Ugyanoda megy, miniminális útvonal eltéréssel. Ez már tényleg túlzás."
Honnan tudod, hogy ugyanoda megy, minimális eltéréssel??? Még nem ismertek az új útvonalak menetrendek. Még az is lehet, hogy megszűnik és akkor nem áll fenn ennek a veszélye, amit írtál! :)