Ezt nekem a bankba mondta az ügyintéző 2 napja. Volt egy időpontom már, mert előző napi érdeklődésemre ami szintén abba a bankba volt:), közölte az információnál lévő hölgy, hogy elég a német nyelvű munkaszerződésem (mert látszik rajta a nevem, adataim, meg a cím ahol dolgozok), meg a személyi igazolványom....
Mikor konkrétan visszamentem megnyitni, akkor 10 perces tanácskozás után a fönökével, közölte velem az ügyintéző, hogy csak fordítassam le a munkaszerződést, plusz a Nizzai hivatalba csináltassak egy ilyen kártyát, mert ennélkül tán nem is dolgozhatnék itt.
Arrol tud-e valaki valamit, hogy az ugynevezett carte séjour tartózkodási kártyához hogy jutok hozzá? Van-e valakinek már személyes tapasztalata? Megtudtam már hol kell intézni, jövő héten el is megyek megkérdezni a feltételeket, de gondoltam itt is érdeklődök.
Azért kell, mert bankszámlanyitáshoz kérte a bank. Én ugye egy Német céghez vagyok bejelentve, de az itteni ingatlanjába vagyok gondnok. Így nem könnyen tudok bankszámlát nyitni sajnos...
Anno mikor idekerultem, meg a magyar allapolgaroknak is hasonlo hercehurcan kellet keresztulmenni. Ahhoz, hogy tartozkodasi engedelyt kaphassak munkahely kellet volna, viszont minden allasinterjurol elkuldtek, mondvan hogy szerezzek tartozkodasi engedelyt. A francia nagykovet Pesten mondta, egyik a masik nelkul lehetetlen. A legegyszerubb ut az volt, hogy osszehazasodtunk. A polgari eskuvo utan 1 hettel kezemben volt a papir amivel munkat tudtam vallalni.
A multkor le maradt,de hó végén nekünk is meg lesz a hivatalos tartozkodásink,sajnos magyar állampolgároktol is kérik akik itt igénylik meg a családi potlékot meg stb...
Tudtommal Román állampolgároknak nehézkesebb az ügy intézés és bizza kell is tartozkodási engedély azt a helyi város házán kérelmezheted minden papiroddal születési anyakönyvi ami 3 nyelvű ezt kérik mindenhova,kérnek 4db fényképet amin nem lehet smink és szemüveg tehát ahogy alapból kinézel,igazolni kell hogy van kereseted,francia bank számlád és hogy van hol laknod.Utánna jöhet csak a többi.
ELNEZEST KEREK KAPHATNEK ONTOL ESETLEG EGY TELEFONSZAMOT HOGY FELHIVHASAM MERT SOKKKAL JOBB LENE UGY BESZELNI DE HA CSAK NEM PROBLEMA DE HA IGEN AKKOR ITIS BESZELHETUNK NEM PROBLEMA CSAK EN NEMTUDOM HOGY ON MIKOR VAN FENT A NETEN KOSZONOM ELORE IS UDV ENIKO
NINCSEN SEMI PAPIROM ES NEM VAGYOK REGISZTRALVA SEHOVA ES PACSOT SEM CSINALTUNK DE EN ROMAN ALAMPOLGARVAGYOK TENLEG NEMTUDOM MERRE INDULJAK EL SEGICSESETEK LECIVES
en roman allampolgar vagyok de oszinten en magyarnak valom magam es a munkahelyhez mijen papirok kelenek?en ugy tudom hogy csak az anyakonyvi kivonat kel vagy tevedek?koszonom a turelmet de megkoszonem ha mindel elobb irna valaszt mert nemsokara utazom haza egy kicsit es akkor megcsinalnam a szukseges papirokat koszonom udv;ENIKO
Mi dolgozni jöttünk :-) , adódott egy lehetőség egy Lengyel-Magyar családnál, akik a nyarat itt töltik a Francia birtokukon. Én egyébként számítástechnikus vagyok, az élettársam ápolónő. Ez egy kicsit más jellegű munka :-) de az otthoni lehetőségeinknél még mindíg jobb.
Tartozkodasi engedely mar nem kell leven unios allampolgar vagy. Ha mar osszehazasodtatok kerheted a francia allampolgarsagot. 10 eve egy ev hazaselet utan lehetett kerni de azt hiszem most mar kitoltak 4-5 evre... Ha dolgozol valahol automatikusan kapsz tarsadalombiztositasi szamot es kartyat ami vele jar amit a dokik kernek.
sziasztok en meg uj vagyok itt en paromal metzben elek o francia allampolgar de nekem meg nincsen semilyen papirom kulomben azt sem tudom hogy hol kel elkezdeni leci segitsetek nagyon megkoszonom sziasztok
Ritkán nézegetem a fórumot, nagyon kevés időm van.
Mi családostól jöttünk, Toulos mellett :Beauzelle-ben lakunk. November elsején érkeztünk, most próbáljuk intézni a papírokat, a gyerekeknek az iskola előkészítőt.