Keresés

Részletes keresés

Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.21 0 0 774
hat nalam nem kellett sietni, viszont lehet, hogy nem volt bent eppen olyan, aki ert hozza, nem tudom. oszinten szolva engem mar nem erdekelt, hogy, csak szedjek ki (c:

nekem eredetileg program-csaszar lett volna, mivel a gyerek nem fordult be, es nagy sulyunak is igerkezett, nem vallaljak az ilyesmit manapsag. hat befekudtem, es konkretan a csaszar elotti delutan befordult a gyerek (hogy hogyan, az rejtely, nem vettem eszre). ekkor vartak meg tobb mint egy hetet, hatha elindul, ezalatt bent rontottam a levegot a terhespatologian (feltek a toxemiatol, vagy mittudomen, mivel 35 kg-t hiztam a terhesseg alatt) a 42. hetbe lepve megprobaltak inditani, de nem reagalt a vilagon semmit egy teljes napig, ugyhogy hiszedtek - amit nem nagyon bantam utolag, mivel 4600 g es 61 cm lett a kis dragank. en szemely szerint ugy ebredtem az altatasbol, hogy azt hittem, veletlen, es meg nem varrtak ossze. kurvara fajt, mintha fajdalomcsillapitot se kaptam volna. aztan masfel ora mulva mar jol voltam, telefonon beszeltem a ferjemmel, stb. de hozzateszem, hogy en ritka rosszul turom a fajdalmat.
Előzmény: Cserri (767)
hétszínvirág Creative Commons License 2008.05.21 0 0 773
Cserri, nem ismerem, csak amikor dokit kerestem, végigolvastam a babaneten a Jahn Ferences topikot, meg valamennyire most is követem, onnan tudom. Egyébként teljesen rajongó hozzászólások vannak róla. :)
pannni Creative Commons License 2008.05.21 0 0 772

piupiup:

mi az a gatvédelem?

Az, hogy megpróbálják elkerülni a gátmetszést. A szülésznő masszírozza a gátat, segítve a tágulást, illetve picit lassabb lehet a kitolás, hogy minél simábban bújjon ki a baba feje. Nekem tökéletesen sikerült, semmi sérülés nem volt a gátamon, pedig első baba volt. (persze sok tényező befolyásolja, hogy mit lehet elérni)

Mellbimbó:

Biztos, hogy teljesen befelé forduló, nem csak lapos? Ami lapos, az ingerre (pl. hideg víz) azért kiugrik, viszont a befelé forduló tudtommal akkor se. Nekem az egyik lapos, de bimbó kiemelővel lehet segíteni, plusz a baba nagyon hamar megtanulja ám, hogy kell belőle szopizni. Nekem a kórházban nem hitte el a csecsemős, hogy nem bimbóvédővel szoptatok, és különben is hogyan tudok én ezzel (ami egyébként kedves, önbizalomerősítő hozzáállás volt a részéről :) )

piupiup Creative Commons License 2008.05.21 0 0 771
JefkoT, szoritok Neked, hogy minden rendben menjen!!!!
Előzmény: jefkoT (765)
piupiup Creative Commons License 2008.05.21 0 0 770

Cserri, de a kozos bankokban tarolt ossejt nem biztos, hogy jo "donor" lehet nektek.. figyu, én most kaptam meg a mintavételi csomagot otthonrol. A Sejtbank eléggé korrektnek tunik, ha filozol rajta persze jard még korul a témat, de nincs mit veszteni...ha pedig a tudomany olyan mértékben fejlodik, hogy ha szukségunk lesz ra, akkor tudok hova nyulni! Es ez megnyugtat!

Jo, jo masok is mondjak, hogy nem olcsosag, de akkor gondoljuk végig mire koltenénk, mondjuk egy nyaralasra, vagy egy hazimozira, vagy egy uj autora, ...én nem ezeket valasztom inkabb,  hanem bebiztositom a jovojét a gyerekemnek, még ha nem is fogom hasznat venni, akkor is megnyugszom, hogy megtettem mindent, amit szulo tehet a gyerekéért.

MaMy. Creative Commons License 2008.05.21 0 0 769
(ja, tapasztalatból mondom, mindkettőt tapasztaltam)
Előzmény: MaMy. (768)
MaMy. Creative Commons License 2008.05.21 0 0 768
Ha nagyon sürgősen vágni kell (császár), akkor altatnak azonnal. Ha van idő, ill. program-császár, akkor spinál (gerincközeli érzéstelenítés). Ez utóbbi sokkal jobb mindenkinek - ha van választási lehetőség.
Cserri Creative Commons License 2008.05.21 0 0 767
Tényleg vicces lenne :) (bár nálunk a lány név változni fog még sztem)
MAjd leinformálom a dokit szülésznőről kicsit később.

piupiup, épp ilyen érzésem lett, hogy csak pénzszerzés miatt megy nálunk ennyire ez a dolog, náluk meg nem.
Hát még utána kell olvasnom, úgy hallottam, hogy van vmi közös őssejtbank, és onnan is lehet kérni ha kell. De sejtelmem nincs hogyan. Informálódok még. :)

hétszínvirág, ismered a dokimat? Esetleg vélemény tapasztalat?
Még csak 2szer voltam nála, de egyelőre meggyőző, nála akarok szülni :)

hatnemistudom, mért nem tesztelsz? Ezt nem mi tudjuk megmondani hogy vane rá esély :) De a tüneteid stimmelnek!

Aiiaiiyo, császárnál mi dönti el hogy altatnak vagy gerinces?
És mi oylna nagy baj az ébredéssel? Most megijedtem :)
Miért lettél császáros?
Előzmény: Moka25 (749)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.20 0 0 766
hat en ott es akkor megfogadtam, hogy nem lesz tobb gyerek (mondjuk gondolom a jelenlevok sem gyakran halljak ebredes utan elso mondatkent azt, hogy "basszameg, ez kurvara faj!"...) aztan persze ezt atgondoltam :)

Lányok, én meg jövő héten szülök.:)

gondolod? ;)
Előzmény: jefkoT (765)
jefkoT Creative Commons License 2008.05.20 0 0 765
Nagy valószínűséggel csak akkor lenne altatásos, ha a gerincközelit nem tudnák beadni/nem hatna.
Megértelek amúgy, egy ideig azért tiltakoztam a tesóprojekt ellen, mert a mélyaltatás utáni ébredés az tényleg pokol volt.

Lányok, én meg jövő héten szülök.:)
Előzmény: Aiiaiiyo (760)
Mamacsibe Creative Commons License 2008.05.20 0 0 764
Aii, hát azért az már igazi progicsászár lesz (gondolom), reggel bevonulsz, csak nem altatnak... :)
Előzmény: Aiiaiiyo (760)
cheyeine Creative Commons License 2008.05.20 0 0 763
1000 hála a válaszért!
Előzmény: Aiiaiiyo (762)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.20 0 0 762
a 36. hetben vagy, ami a betoltott 35. het :D amugy az orvosnal mindig azt kell mondani, amit betoltottel :)
Előzmény: cheyeine (761)
cheyeine Creative Commons License 2008.05.20 0 0 761

Sziasztok!

Tudom kicsit idióta a kérdés, de tényleg nem vagyok vele tisztában!:)
Szóval:

Ha ma 35 hét + 4 napos vagyok, akkor az a 35. vagy a 36. hét?

Kérem valaki segítsen tisztázni, mert most már mindenki másképpen mondja nekem, és kissé belekavarodtam.Eddig azt hittem, hogyha betöltöm mondjuk a 34. hetet, akkor másnap a 35. kezdődik és így tovább...Tévedek?

Előre is köszi a választ!

Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.20 0 0 760
Allia
egyreszt megszoktuk, hogy lanyunk vna :) masreszt vlaahogy a zuram meg en is meg voltunk gyozodve rola, hogy lany lesz masodszorra is. Persze orulunk, hogy fiu, de a lanynak is orulnenk :) (remelem meg egy iseig nem jut a ferjem eszebe, hogy egy halom babaruhat ugy vettem meg, hogy "jo lesz masd a masodiknak is!" ;))

Meggi
nem mutatok pocakkepet nyilvanosan, mert randa a hasam, de majd kuldok private :)

Mamacsibe
hat az elsonel kisebb tuti nem lesz :D erre mondjuk nem szamitottam...
a nevvel egyebkent nem volt sok dolgunk, mert "megmaradt" tavalyrol ;)

Amugy remelem, hogy most valami gerinces izevel lesz a csaszar, mert az altatasbol ebredes eletem legrosszabb elmenye volt (es nem szepul).
Előzmény: Allia (736)
Katus27 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 759

Ja, és max. 20 másodpercig tartott egy-egy fájás.

Előzmény: Katus27 (757)
Chipie Creative Commons License 2008.05.20 0 0 758

ezek mind terhességi tünetek, amiket leírsz, de ha parázol a dologtól, lehet pszichés is, a legegyszerűbb, ha veszel egy tesztet, az érzékenyebbek  már az elmaradt mensi után pár nappal kimutatják a terhességet.

Előzmény: hatnemistudom (755)
Katus27 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 757

Sziasztok!

Moka! Ezt megcáfolandó... Bennem bizony felmerült, hogy most igazi-e vagy sem.  (Joslóm nem volt egy db sem és még 3 hetem volt a kiírásig). Aztán csak elindultunk. És egy órán belül meg volt Kristóf. :)

Katus

Előzmény: Moka25 (743)
babaja Creative Commons License 2008.05.20 0 0 756
nekem spontán indult az első szülés, és elég gyors volt, ugyhogy nem volt idő bekötni az érzéstelenítőt. A fájások eleinte olyanok voltak, mintamikor megjön és begörcsölsz, de utána egyre sűrűbben és erősebben jelentkeznek.
de ne aggódj a fájások miatt, a természet jól ki van találva annyi adrenalint stb. termel a szervezeted, h elhomályosítja a dolgokat.(v. hogy is mondják)
A szülésznők meg ha rendesek (én csak ilyennel találkoztam), akkor mindent mondanak, mit kell érezni, csinálni.
Előzmény: piupiup (750)
hatnemistudom Creative Commons License 2008.05.20 0 0 755
sziasztok!

SZeretném a segítségeteket kérni...van rá némi esély, h teherbe estem... van pár tünet is, ami miatt erre gyanakszom...van, h megszédülök, sokkal többet eszem, állandóan nassolni van kedvem,pedig sosem szoktam,a mellbimbóim érzékenyek, ha hozzájuk érek szinte fájnak, és a bőrömön elég sok pattanás kijött, emellett állandóan járok pisilni...a hasam pedig úgy néz ki, mintha megduzzadt volna egy kicsit, és néha úgy érzem, mintha hőemelkedésem lenne.

ez jelenthet valamit?elképzelhető, hogy terhes vagyok?
Mamacsibe Creative Commons License 2008.05.20 0 0 754
ha ilyen gond van azért segítenek a csecsemősök. :)

eda szuper dolog, csak az nem hogy a legtöbb helyen feküdni kell vele. én kaptam, és bár éreztem a fájásokat, de csak kellemetlenségként. tiszta hawaii volt az oxytocinos fájások után.
és hát lejjebb viheti a vérnyomást, arra figyelni kell.
nekem innen hamar császár lett, azt is ezzel csinálták végig. utána órákig remegtem, és a nagyon alacsony vérnyomásom miatt nem kaphattam fájdalomcsillapító-utánpótlást, amikor szerettem volna.

az oxytocinnal együtt növeli a császár és az egyéb műtétek (vákuum) esélyét, és lassíthatja a kitolási szakaszt. vagy gyorsíthatja is a szülést, ezt csak azért írom le, mert a legtöbb helyen szeretik elhallgatni, hogy ez nem cukorka.

nagyon jó dolog hogy van, mindenkinek szíve joga mellette dönteni, én nem tettem volna, ha nem kapok oxytocint, amikor azt megtudtam hogy adni fognak, inkább kértem.

jó szívvel merem ajánlani Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez c. könyvét, illetve Ingeborg Stadelmann-tól A bába válaszol-t.
Schusy Creative Commons License 2008.05.20 0 0 753
Én úgy tudom létezik bimbókiemelő, direkt a befelé forduló bimbókra, meg meg lehet próbálni a mellszívóval is kiszívni nem? Nem tudom nekem nincs ilyen gondom...

Zsu
hétszínvirág Creative Commons License 2008.05.20 0 0 752
Cserri, én úgy hallottam, hogy Hartman dokinak van olyan szülésznője, akivel szívesen dolgozik együtt, esetleg kérdezd meg őt.
Előzmény: Cserri (745)
piupiup Creative Commons License 2008.05.20 0 0 751

Cserri, probaltam utana jarni, de Franciao-ban ez nem elterjedt. Sot! A kismamak tobbsége azt se tudta, hogy mi ez!!Bamulnak ram, ha megemlitem, vagy rakérdezek.

Nem értem én sem ennek a miértjét, de biztos politikai okai is vannak. Sok cikk jelent meg arrol, hogy maga a koldokvér levétel és az azzal valo gyogyitas még nem tisztazott, csak kiserleti statuszban van, igy nem helyén valo, hogy ebbol uzletet csinaljanak a sejtbankos cégek. Azt is ellenzik, hogy a tudataln szuloket becsapva probalnak ebbol uzleti fogast csinalni...

En viszont nem igy latom...miért van az hogy minden mas orszagban mar hallani lehet gyerkekrol akiket a sajt ossejtjeikkel gyogyitottak meg. Es soha nem lehet tudni, hogy a jovoben mi lesz...allitolag a gyermek ossejtje beultetheto a szuloknek is, és a testvéreknek is. Szoval még ha csak egyszer vesszuk is le a KZSV, akkor is megnyugszom, ha barmi baj van. Az orvosom egyébként nem javaslota, és nem is nagyon foglalkozott vele, amikor kértem jarjon utana, hogy itt kivel tudnank felvenni a kapcsolatot. Ezért is fordultam a magyar céghez...bar Belgiumban is léteznek, de ott még dragabb a szolgaltatasuk...igy maradtam a magyar cégnél. (Sejtbank)

piupiup Creative Commons License 2008.05.20 0 0 750

Koszi Zsu,

:-) ezt mar masoktol is hallottam, hogy olyan érzésed van, mint ha szét akarnanak szakitani. Hat minden esetre biztato....

Az érzéstelenitést mar kértem, volt talalkam az aneszteziologussal is, aki megnézte a gerincem, azt mondta minden rendben lesz...valami vérvétel van még hatra az utolso elotti héten.

Probalom én is mondogatni, hogy minden rendben lesz...de nem olyan konnyu!

Ja, uj kérdésem felétek...(remélem nem kuldotok mar a francba...)

Az egyik mellbimbom sajnos befelé fordul. Probalom mar a 3 honap ota "kisegiteni", de nem sok reménnyel. Hogyan fogok igy szoptatni? Olvastam, hogy majd kijon a szoptatasnal, de van egy baratnom, akinek minda2 bimboja befelé fordult és nem is tudott szoptatni...

Tud valaki tanacsot adni, hogy mit tegyek?

Előzmény: Schusy (747)
Moka25 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 749
Szia Cserri,
a dokink nem ugyanaz:)), de valóban, akár együtt is tologathatjuk a dedeket a JFK-ban;)) Még akár két Dorkát is, vicces lenne;))
Környékről annyit, hogy sokan nem idén barnultak le, vagy nem is tudom, hogyan fejezzem ki finoman. De szerintem ez csak akkor gond, ha a látogatókat beengedik a szobákba, itt meg ugye ez nem pálya.
Szülésznők - nem tudom. A Budai Honvédban nem lehetett fogadni sajnos. Talán szervez a kórház szülésfelkészítőt, ott biztosan találkozhatsz velük, vagy az utolsó hónapban, mikor hetente kell CTG-re járni, akkor is. De lehet, hogy előbb meg kell fogadni, nem tudom. Kérdezz rá az osztályon, ha valami vizsgálatra ide küld a dokid, vagy magánál a dokinál, talán ő is tudja.
Moka25 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 748
Valóban, nem mindenkinek megy el a víz. De állítólag úgy is meg lehet őket különböztetni - erről a verzióról sajnos nem tudok első kézből beszámolni;)) De szívesen kipróbálnám;))
Előzmény: Allia (746)
Schusy Creative Commons License 2008.05.20 0 0 747
SZia :)

Én az elsőt edával szültem, indítva (oxytocin+burokrepesztés) 7,5 óra alatt, repedéssel (nem volt idő a metszésre) Jó volt az eda, a kötelező fekvés, és az oxy miatt nagyon ne mbírta ma fájásokat. De a bekötés nekem borzasztó volt, ne mtudom hgoy a túlsúlyom, vagy a doki bénasága miatt, de vagy 3x szúrt mellé.

A másodikom eda nélkül, indítva, 2,5 óra alatt volt meg, pici repedéssel (gátvédelem mellett). Vele sétálhattam, így nem volt brutál az oxy.

A harmadikom eda nélkül, indítás nélkül 50 perc alatt bújt ki, sétálásra nem volt idő, rohantun ka kórházba :)

HOgy hogyan kezdődik, azt nehéz elmagyarázni, de így utólag azt mondom, tudni fogod :) Nekem az első kettő índított volt, így tapasztalatom nincs sok, én is parázta ma harmadiknál hogy rájövök-e. A joslófájások nekem egész másmilyenek voltak. Olyan volt hgoy éreztem hgoy összehúzódik a méhem, az egész olyan nehéz érzés volt, mintha egy kő lenne a hasamban. Az igazio fájások inkább lent voltak, és feszítő érzés volt, mintha szét akarnának szakítani. a joslók elmúlnak melegvíz hatására, az igaziak erősödnek.

Jah és a joslók rövis ideig tatanak, az igazi fájások 40-50 mp-ig (haha, nekem nem volt fél percnél hosszabb fájásom...)

Ennyit tudok modnani.... :)

Zsu
Előzmény: piupiup (742)
Allia Creative Commons License 2008.05.20 0 0 746
Viszont nem mindenkinek kezdődik a szülés vízelfolyással. Sőt, van akinek még csak nem is rendszeresek a fájások. A lényeg valóban az, hogy nem múlik el.

Piup, a szüléstől nem kell félni, legalábbis én soha egy percig sem tartottam tőle, még az elsőnél sem, és eszembe se jutott az érzéstelenítés, pedig tudtam róla. A gyereknek meg kell születnie, mindegy, hogy hüvelyi úton, vagy császárral. Ha van időd rá, és tényleg tartasz a szüléstől, kérjél érzéstelenítést.
Olvasd el ezt: http://www.mounet.com/~gablau/szules.txt Ezt a szülészet-nőgyógyászat topik Amerikában élő, magyar szülész orvosa írta. Sokaknak segített ez a leírás. :-)
Előzmény: Moka25 (743)
Cserri Creative Commons License 2008.05.20 0 0 745
Moka, jó hogy írtad a magánszobát, eszembe sem jutott volna a "betegösszetétel". Mégcsak a környéket sem ismerem, újpesti vagyok.
Egy barátnőm szült ott viszont, aki akár magánkórházba is mehetett volna anyagio körülményeit tekintve, de a doki miatt bevállalta. Ő ajánlotta nekem a dokit. És nem nagyon panaszkodott a kórházra. De majd kifaggatom részletesen, és megírom.
Amugy én Hartman dokihoz járok. Hátha ez is egyezik :)
És látom közvetlen utánam vagy a táblában. ha az én babám kicsit késik, a tied kicsit siet, még találkozhatunk is :)
szülésznőt is javasolta a barátnőm, bár még nem tudom ki az, de majd erről is érdeklődöm.
A szülésznővel hogy találkozik az ember? Mikor kell fogadni?

Ma először biztosan éreztem a babám mozgását. Már múlt héten is volt párszor, de még bizonytalankodtam. A mai viszont egész egyértelmű volt :) Nagyon jó érzés.

piupiup, vajon mért lehet hogy ott nem szoktak köldökvért levenni? Azt hittem nyugaton mindenhol általános már. Kicsit megzavart ez most....
Mi is gondolkdounk rajta, bár még egyáltlaán nembiztos.
És nehogy azt hidd hogy csak te félsz! Amióta babám van nagyban kerülöm a témát, nem akarok hallani róla (csak ha majd muszáj már :) ) be vagyok tojva rendesen... :)
lehet császáros leszek, ennek sem tudom örüljek vagy ne....

Aiiaiiyo, gratula a kukachoz! :)
A meglepődés mit jelentett? Lányt szerettetek volna?
Én jövő7 hétfőn megyek uh, remélem nálunk is kiderül most már.
Előzmény: Moka25 (719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!