Keresés

Részletes keresés

BX_thomas Creative Commons License 2006.11.20 0 0 15

kutyának nem munkaeszköz. Kereskedő és szeret vele vagizni :))))

Neki is hobby célra van. Csak szereti fényezni magát :P

Előzmény: utat! (12)
BX_thomas Creative Commons License 2006.11.20 0 0 14

te :P

2 sorompó van fölfelé.Amerre te felmentél az is természetvédelmi terület. A bükk fennsíkra megy föl az út.....

Én legalul szoktam lerakni kocsit és vonattal megyünk föl.

Régebben sétáltunk, de kiscsaj nem élvezi a hegymenetet 1 órán keresztül.

Van benne jó sok túlzás.

A másik meg az, hogy nem a fák között rodeózik senki sem! Hanem utakon. Márpedik a környék tele van erdei utakkal, amik nem természetvédelmi terülten vannak.

Sajnos ehhez a történethez hozzá tartozik a magyar mentalitás is.

Köcsög bunkózni divatos manapság mindenkit. :(

Amúgy elmondanám, hogy mikulás környékén még raliverseny is van a lovaspálya és a vasút mögötti hatalmas erdészeti terülten!

Amúgy a fakitermelés a természetvédelmi területen nem tiltott dolog???????

Előzmény: kutya. (11)
H.Laci Creative Commons License 2006.11.20 0 0 13

Minden quados beteglelkű, gonosz, kőgazdag, természetrongáló, suhanc! Ja és bunkó!

Bizos ez?
Szerintem nem!
Kétségtelen, hogy nem mindennapi látvány-élmény öt-nyolc ilyen gép feltünése akár az erdőben akár egy étterem parkolójában.
A törvényeket most egy kicsit félre téve, miért ne mehetnénk az erdőn át fel egy hegytetőre vagy csak úgy bele a "vakvilágba"? Miért elképzelhetetlen az, hogy valaki egy quad nyergéből is szeretheti-óvhatja a természetet?
Ebből a cikkből süt az irigység és az elfogult utálat!

utat! Creative Commons License 2006.11.20 0 0 12

Ha jól értem, neked ez nagyjából munkaeszköz. Azért ez egy picit más kategória, mint amikor valaki kifejezetten hobbicélokra vesz egy ilyet - és ha igaz, akkor a többség inkább hobbiból tartja.

Én főként rájuk gondoltam a kérdésemmel. Túl kicsi ez az ország, bárhová mész városon kívül, mindenütt komoly károkat okozhatsz a természetben. Nem nagyon van olyan hely, ahová nyugodt lélekkel be lehetne engedni ezeket a négykerekű gépeket vagy a crossmotorosokat... Legalábbis (bár nem vagyok egy elvakult környezetvédő) én sajnálok minden négyzetcentiméter tönkretett zöldet... :-(

Előzmény: kutya. (8)
kutya. Creative Commons License 2006.11.20 0 0 11

Ki is ?

Én még 'csak' motorral, a felső parkolóig, illetve onnan balra fel (szintén szfalt-szerű úton) valami kilátó féleségig.

Még azt is csapkodnám, aki motorral/autóval a behajtani tilos ellenére felmegy a vonat felső végállomásáig - főleg hogy általában ráférne a séta az alkatukra...

A fényképezés jó ötlet - legfeljebb az arcuk ki lesz satírozva (persze annyira csak, hogy vastagon felismerhető maradjon :-) aki vállalja a csapatást, az vállalja a következményeket is. És itt most nem a földúton csámborgóra gondolok, aki bele-belecsúszik a vetés szélébe - ahogy az alra járó vadász Nívák meg pick-up-ok is...

Mert ennyi erővel a fatolvajoknak sem a lopás, hanem a hátsó-kerekes zsigák üvöltése/kaparása lenne a legnagyobb bűnük.

Előzmény: BX_thomas (10)
BX_thomas Creative Commons License 2006.11.20 0 0 10
Te voltál már quaddal a szalajkában?
utat! Creative Commons License 2006.11.20 0 0 9

Ezzel az a gáz, hogy ha felismerhető rajta a tilosban járó, akkor a személyiségi jogokra hivatkozva még a képet feltöltőt, illetve a szerver gazdáját büntetnék meg, a bunkó meg csak röhögne az egészen.

Persze velem is előfordult már, hogy tilosban motorozót fotóztam és igen agresszíven ugrott nekem a saját jogai védelmében. Felajánlottam neki, hogy hívjunk rendőrt, tegyen az igazságot... :-D

Előzmény: Törölt nick (7)
kutya. Creative Commons License 2006.11.20 0 0 8

A terep-élmény (nálam) másodlagos: arra ott vannak a triál-pályák. A quad, számomra az az eszköz, amivel olyan helyekre juthatok el, vagy olyan különleges helyekről szemlélhetek meg dolgokat, ami más járművel lehetetlen lenne.

Pl. Adony környékén, az itt maradt szürke gémek, több helyi 'öreg' elmondása szerint már halálra vannak ítélve, ha csak nem repülnek napokon belül el.

Ha ez nem történik meg, akkor a helyi halászok segítségével apró-halat viszünk nekik a jövő hét végén, ill. amikor csak szükség van rá.

Viszont olyan távolságra vannak a normál járművekkel bejárható utaktól, hogy ezt másként nem lehetne megközelíteni (vagyis de: pár órás gyaloglással a sárban. Nagy élmény lenne...) Hát ilyen, és ehhez hasonló "élményekre" is jó a quad.

Másrészt, ha megfelelően kezelnék a quad-ok helyzetét (és most már létszámát is) akkor kijelölnének régiónként néhány bejárható útvonalat - a többit pedig még komolyabban védenék, ezzel biztosítva hogy gyalog ne menjen oda senki, ahová nem kéne, és fordítva is persze.

De amíg egyszerűbb egy cikket megíratni, aztán várni a "nép haragját" és semmit nem tenni, addig változás sem lesz.

Előzmény: utat! (5)
syrius Creative Commons License 2006.11.20 0 0 6

Itt sem a kerékpározással van a baj, hanem hogy időnként életveszélyesek a sétálókra. Az meg a csúcs, amikor a méltatlankodókat elhajtják.

Ami a motorosokat illeti, azokból meg nekem a Pilisszentlászló felé vezető terelőúton van elegem. Az a gyönyörű csendes hely, ahol az autósok 90%-a is visszafogottan vezet (SztEndrétől Lepencére) ott a motorosok őrültek módjára száguldoznak, bőgetve a motorokat, nyilvánvalóan károsítva a környezetet, veszélyeztetve a gyalogosokat, és az erdő lakóit. Minden héten felhúzom magam, amikor azt látom, hogy ezek csak itt tudják kiélni sajátos ösztöneiket. Persze rendőr, vagy valami ilyesmi sehol, pedig mind sebrsségben, mind decibelben volna miért büntetni.

Előzmény: utat! (5)
utat! Creative Commons License 2006.11.19 0 0 5

Úgy őszintén: ezekkel a terepgépekkel hol tudtok úgy közlekedni, hogy legyen némi terepélmény és ne rongáljátok a természetet, ne zavarjátok a kirándulókat?

Az már csak apróság, hogy erdőbe elvileg még biciklivel sem lenne szabad és pl. a budai hegyek teli vannak bringásokkal. (mondom ezt úgy, hogy tavaly még én is sokat jártam két keréken, de az ilyen helyeket elkerültem)

Előzmény: kutya. (4)
kutya. Creative Commons License 2006.11.19 0 0 4

A Tátrában , tucatszám találkoztam quadosokkal - fura mód (a törvényi tiltás ellenére) szabadon mozoghattak a járművekkel.

Ugyanis tudják, mi az az illem, és a felelősség. És így az erdészek sem szólnak rájuk (ők is 500-as ATV-kkel járnak) értékelik talán, hogy többek között a Magyar quados csapat segített nekik 2004-ben a katasztrófa (más eszközökkel meg nem oldható) elhárításában, a kárenyhítésben.

Na valami ilyesmi okán nyitottam a topicot (ha valaki vette a fáradtságot, és a fejlécet is olvasta, nem csak "BeBunkóz" hogy jobban aludjon) hiszen a nagy többsége a quad-os/ATV-s társadalomnak is elítéli mindezt. Csak tudjátok: 100 jó példa is semi, ha egy rosszat jegyez meg a külvilág.

Előzmény: alto (2)
Der Beste Creative Commons License 2006.11.19 0 0 3
Tökéletesen egyetértek.
Előzmény: alto (2)
alto Creative Commons License 2006.11.19 0 0 2

Az a baj, hogy ez a bunkó természetromboló fajta csak az erőszakból ért. Ezért van a természetvédelmi őröknek pisztolya, egyenruhája és bilincse.

Csak őrből baromi kevés van, rombolóból meg sok.

Azt szeretném egyszer megérteni, hogy miért kell azt külön mondani valakinek, hogy crossmotorral és más oda nem való eszközökkel nem megyünk természetvédelmi területre, mint ahogy a vaddisznót sem engedjük be a lakásunkba.

És azt is szeretném megérteni, hogy ha a Tátrában vagy a Dolomitokban tudnak hatásosan vigyázni a rendre, akkor nálunk miért képtelenek erre az erre kitalált hivatalok? Miért van, hogy amikor közbe kéne lépniük, csak széttárják a kezüket, hogy hát a jogszabályok nem teszik lehetővé az intézkedést. Miért van, hogy a bíróságok egyszerűen nem tekintik bűnnek a természetrombolást és nulla büntetéseket szabnak ki, ha véletlenül valaki ilyen cselekmény miatt eléjük kerül.

Balkán vagyunk, no. Annak van igaza, aki hangosabb, erőszakosabb és pofátlanabb.

Der Beste Creative Commons License 2006.11.19 0 0 1
Bunkók!
Előzmény: kutya. (-)
fokhagymabors Creative Commons License 2006.11.19 0 0 0
0
kutya. Creative Commons License 2006.11.19 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!