Egyeteeem? Az azért elég durva lehet így a gyerekek mellett.. Én tuti nem bírnám, úgyhogy elismerésem:)) Én kutyáim is ilyenek, akármit csinálok, mindig ott vannak mellettem:) Mi az az ebtilalom? Háát mérgeket tesznek ki a rókák miatt az erdő, szántóföld környékére, és ilyenkor nem szabad kivinni a kutyát a faluból, csak állatorvosi engedélyel, és persze sétálni is csak pórázon, szájkosárral szabad.. hát úgy meg mi nem megyünk inkább.. de asszem pénteken már vége van szerencsére:)
És mit tanulsz?:) Barry jól van köszöni szépen, pihenget a napon:) Délelőtt játszottunk egy nagyot:)))) Nemsokára meg vége az ebtilalomnak, és akkor már mehetünk sétálgatni is:)
Láttam, hogy ott is van fundis fórum, de oda bejutni. Amikor regisztráltatni akartam magam még feltettek vmi várólistára vagy mire, hogy majd talán engedélyeznek.
Jaa, szóval ha meglesz a ház, akkor lesz kiskutya?:) Vannak gyerekeid?:) Mennyi idősek? Háát a szőrével minden nap kell foglalkozni, legalábbis én minden nap átfésülgetem, és heti egy-két alkalommal pedig alaposan kifésülöm.. Nincs nagy gond a szőrével, csak nem szabad elhanyagolni:) Mondjuk most az enyémnek nem olyan nagy a bundája, nyáron levágtam neki:) Most olyan középhosszú.. de teljesen máshogy mozog, így sokkal könnyedebb, meg fürgébb lett:) De még így is rengeteg szőre van..:)
Annyira várom már, hogy nekem is legyen egy ilyen szőrpamacsom. Csak szerintem erre még kb. olyan 1 évet várnom kell. Még itt lakunk a szüleimnél. Az építkezés meg nem megy általában valami gyorsan. Ide meg nem szeretnék hozni még, mert szerintem anyumék kitérnének a hitükből. :-)
Meg még picik a gyerekek nagyon sok időt kell velük foglalkozzak, így időm sem lenne még rá, mert gondolom nem kis ápolást igényel a szőre is.?
Ööö Barry-t is elég nehéz rávenni, hogy behuppanjon a kádba:) Úgy kell beleemelni:D A slagtól pedig ő is fél, nem tudom miért.. de ha séta közben meglátja a vizet, már rohan is bele:) Lehet hogy ősi ösztön, hogy a slagtól és a kádtól félni kell:D Mondjuk ez jó taktika volt, hogy a gyereket betették a vízbe:) Ugyanis a fundiknak mániája kimenteni mindenkit és mindent a vízből.. Egyszer próbáltam Barryvel úszni, egyszerűen lehetetlen, mert lököd a part felé:) És közben persze összevissza karmol:D
Képzeld a múlt hétvégén mentünk kiállításra (ott volt egy fundi is, olyan gyönyörű volt, ott csöpögtem), szóval elötte jött hozzánk a kutyakozmetikus. Az mesélte, hogy jár egy fundihoz, és képzeld fél a víztől! Teljesen ki volt rajta akadva. Hát én is csodálkoztam amikor mesélte. :-)
Állítólag amikor le akarta volna zuhanyozni, a kuty megfogta aztán bevágta őt a kádba, hogy fürödjön ő. :-)
A gazdija meg már nem tudta, hogy mit csináljon. Állítólag úgy fürdették meg, hogy egy tóparton megfogták a gyereküket és beletették 1 úszógumiba aztán vízre tették. Persze elbújtak, mintha ott sem lennének. Na, akkor állítólag a kutya fogta magát és be ment a vízbe a gyerek után.
Hogy milyenek a fundik? Sajnos én a sajátomon kívül nem ismerek személyesen más fundit.. De az enyém nagyon könnyen tanul, szófogadó, játékos, barátságos, ugyanakkor iszonyatosan jó házörző! Nálunk a roti csak dísznek van, Barry őrzi csak a házat:) A vizet tényleg nagyon szereti, amerre szoktam vinni sétálni, ott van egy kis patak, alig lehet onnan kicsalogatni:)) Régen jártam vele a tóra is, amíg ott voltunk, ki sem jött szinte a vízből, és mindent kihozott a partra, ami a vízen úszott..:) Szóval csak ajánlani tudom:))))) Barry egyik szeme hajlamos a gyulladásra, ezt láttad a képeken is.. de van rá szemcseppünk, az helyre szokta tenni:) Nagyon szépek a te kutyáid is:)))))) Nameg a macsek is:)
Megnéztem a fotókat. Olyan gyönyörű az a mackó! :-)
Látom tényleg szereti a vizet. :-)
Persze a többiek is aranyosak voltak.
Egyszer azt hallottam, hogy a fundiknak is szokott gond lenni a szemével. Láttam, hogy a Te mackódnak is volt egy-két olyan képe amin eléggé csípás volt. Amúgy igaz ez? Mi a sharpikkal szinte minden hónapban kell menjünk szemészetre, nem egy egyszerű esetek azok sem. :-)
Én is teszek fel a háznépéről pár fotót, a többit meg itt meg lehet találni:
Képet úgy tudsz feltenni, ha írod a hozzászólást és akkor lent van a browse, ott kiválasztod, mellette a feltölt, arra rányomsz és elvileg akkor meg is jelenik lent a kép. Ha megvan a kép mellett jobb oldalon lesz egy olyan, hogy beszúrás, meg asszem törlés. Ott rányomsz a beszúrásra és már fel is teszi rögtön a szöveghez. Ezután már csak azt kell csinálni, mint amúgy, rányomsz a mehetre. Elvileg így meg is fog jelenni a hozzászólások között a kép is. :-)
Nekem sajnos még nincsen. Jelenleg 3 shar-peiem van, de amint sikerül elköltöznünk innen, ahol most lakunk akkor majd szeretném bővíteni a családot egy kis fundival is.
:-)
Ez akkor azt jelenti, hogy hóbortosak? Sajnos személyesen csak 1x-2x találkoztam még fundival, akkor is csak szinte pillanat erejéig.
Milyenek? Imádnivalóak ugye?
Valóban úgy viselkednek a vízzel kapcsolatban, mint amiket írnak róluk?