Keresés

Részletes keresés

kígyószisz Creative Commons License 2006.09.04 0 0 977
Elnézést, nem azt linkeltem be, amit akartam, íme, a helyes link.
kígyószisz Creative Commons License 2006.09.04 0 0 976
2006. évi választásokról, hitelességről, a megszorítások okairól, a továbbiakról az MSZP egy hitelét nem vesztett politikusától: Mandur László: lehetetlen megismételni a 2002-es sikert.
Ja, a cikk címe az, ami, de nem pont vagy nem egészen csak arról szól.
kantin Creative Commons License 2006.09.04 0 0 975
""Made in China" - olvashatjuk nap mint nap. Cipőnket, ruhánkat, elektronikai berendezésünket, sőt lassan már a gyerekünket is Kínában csinálják. Az a tény, hogy ezek a roppant ízlésesen és igényesen elkészített termékek általában az első használat után tönkremennek, végtelen örömmel tölthet el minket, hiszen az újabb termék megvásárlásával ismét hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a kétmilliárdnyi szorgos kéz egyike félmaréknyi rizs értékű fizetéssel teljen meg. Azonban mielőtt még elérzékenyülnénk saját magunk önzetlen jóságától, nézzünk szét egy kicsit a környezetünkben. Nézzük meg, miért lett munkanélküli Kati néni, a varrónő, miért lett 34 évesen rokkantnyugdíjas a Feri, miért akasztotta fel magát a gazdálkodó Józsi bá', vagy miért turkál ott a kukában az a büdös hajléktalan.

Nem a kínaiak miatt, hanem miattunk. Mert spórolunk. Mert azt hisszük, hogy spórolunk. Nem nézzük, kaviár vagy kutyaszar van e az üvegben, azt vesszük meg, amelyik két forinttal olcsóbb. Legszívesebben saját anyánkat is eladnánk és vennénk helyette egy akciós energiatakarékos takarítógépet. Mert az kevesebbet fogyaszt.

Kati néninek soha sem fájt a foga a munkanélküli segélyre. Nem is kapott belőle egyetlen fillért sem, míg működött a varroda. Azonban hiába varrtak szép és jó minőségű ruhákat, nem kellett az embereknek. A takarékoskodók számára túl drágák voltak a kínaiban és turkálóban kaphatókhoz képest, a menők pedig csak nem vesznek meg olyat, amire nem az van ráírva, hogy London. Így aztán hamarosan érkezett egy udvarias német úriember, aki nagylelkűen megvásárolta a gyárat. Azon persze nincs mit csodálkozni, hogy szép lassan csődbe ment a varroda, hiszen a német már régóta foglalkozott ruhákkal Németországban is. Érthető, nem akart konkurenciát saját magának.

Feri kőművesnek tanult. Olyan szép egyenes falat tudott rakni, hogy még az igazgató is csodájára járt. Dolgozott itt-ott feketén, de normális munkát sehol sem talált. Miért is lenne szükség kőművesre, ha építkezés is csak ritkán van? Így aztán egyik barátja tanácsára leszázalékoltatta magát. Félreértés ne essék, még mindig fél kézzel pakolja a negyven kilós betongerendákat, de valamiből meg kell élni.

Józsi bá' nem volt depressziós, nem volt szerelmi bánata, csak tíz millió forintos adóssága. Nem. Nem ivott, nem játékgépezett. Sokkal rosszabb: teheneket tartott, és gabonát termesztett. Azért kellett a pénz, hogy gazdasági épületeket építsen, gépeket vegyen. De nem kellett az embereknek a gyógynövényt legelő teheneiből fejt finom tej, mert inkább a bevásárlóközpontban kapható reggeli italnak becézett hulladék anyagokból készült kotyvalékot itták. Istenem, olcsóbb volt. Meg egészségesebb is, hiszen Józsi bá' is a tej miatt halt meg.

Fúj, büdös hajléktalan, hogy lehet ide engedni az utcára, rontja a városképet, elriasztja a turistákat, összehugyozza a padokat! Igen ám, de a büdös hajléktalan nem egy természeti jelenség. Nem valami varázslat következtében keletkezett, hanem rendes átlagos emberből vált büdös hajléktalanná. Hiába kergetjük el, zárjuk be, ha nem látjuk, akkor is büdös hajléktalan marad. És még mi sértődünk meg, ha az alamizsnánkat piára költi. Ha egy tíz éve totálkáros autóba eszeveszettül öntözzük a benzint, majd megpróbáljuk beindítani, van-e értelme megsértődnünk azon, hogy a járgány nem akar normálisan működni?

Oké, de mi közöm van nekem ezekhez? Jól fizető állásom van, új kocsim és

szép lakásom. Ez igaz, viszont egy kicsike kis közöm mégis van. Méghozzá az, hogy ez az egész mind-mind miattam van. Ugyanis ha a Kati néni által  varrt ruhát veszem meg, nem megy tönkre a varroda és neki is megmarad a munkahelye. És ha Kati néninek megmarad a munkahelye, össze tud gyűjteni annyi pénzt, hogy építtessen Ferivel még két szobát és egy fürdőszobát a szoba-konyhájához. Így Ferinek sem kellene a rendes fizetés helyett a kevéske rokkant nyugdíj. Ráadásul ha Józsi bá' által termelt tejet iszom, nem csak egy halottal lenne kevesebb, de még egy büdös hajléktalannal is, aki régen a mezőgazdaságban dolgozott, és akit most is alkalmazna Józsi bá'. Így a büdös hajléktalan már nem lenne se büdös, se hajléktalan. És hogy nekem ebből még hasznom is lenne? Nem meglepő, hiszen ezt a sok szerencsétlent mind az én adómból tartja el az állam, így ha dolgoznának, nemhogy nem kerülnének semmibe, de még ők is bevételt jelentenének az országnak. A több bevételből pedig több utat, iskolát, parkot, templomot, uszodát és kórházat lehetne építeni, ami számomra is egyértelműen hasznos lenne.

Ezek után érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon az a termék olcsóbb-e, amelyiknek kisebb szám van az árcetlijén, vagy az, amelyikre az van ráírva, hogy "Made in Hungary"."
hurrá! Creative Commons License 2006.09.03 0 0 974
Szimpatikus a türelmetlenséged ! Egyet értek Veled !
Előzmény: rebondo (973)
rebondo Creative Commons License 2006.09.03 0 0 973
-nem vagyok megkeseredve (mindenki oda van kozmálva,aki azt hiszi nincs odakozmálva -tükör-)
-nem kötözködöm veled
-"jé,tényleg!"-mondhattad volna.........brrrr
-semmi baj azzal,hogy ilyen vagy,nem veled foglalkoztam,neked írtam
@
Előzmény: Ladyb (972)
Ladyb Creative Commons License 2006.09.03 0 0 972

Meg vagy keseredve, az miért jó Neked, ha más is megkeseredik? Vagy máshogy fogalmazok: miért nem jó Neked, ha más máshogyan éli az életét?

Tudod, az olaszoknál van egy mondás: "e morto prima di morire", azaz halott ember már a halála előtt.

Az életet élni kell, örülni neki, élvezni a színeket, az illatokat, a napsugarat, az esőt, mindent, mert ez az egy van belőle (vagy legalábbis most ezt éljük). Nekem ez a hozzáállásom. Látom, valami miatt nem tetszik Neked, ilyen vagyok, take it or leave it.

:)

Ladybird

Előzmény: rebondo (968)
Árpi Creative Commons License 2006.09.02 0 0 971
Én nem ábrándozom, legfeljebb lehetőségeket vázolok. Sajnos elszalasztott lehetőségeket. De amit leírtam, az nem akkora marhaság, mint amilyennek látszik. A magyar informatikusok abban az "első osztályban" vannak a szememben, ahová a következők tartoznak:
Európából rajtunk kívül a bolgárok és az oroszok, Ázsiából az indiaiak, vietnámiak és a kínaiak. Amerikából ugyanezek... Afrika és Ausztrália még nem játszik. A másodosztály már szélesebb, de a német nyelvterület pl. mind a harmad-negyedosztályba kerül a tapasztalataim szerint. Vannak persze kiemelkedő képességű egyének mindenütt, én az átlagról beszélek. Addig lehet gondolkodni, hogy mi a közös ezekben az általam elsőosztályba sorolt országokban.
Előzmény: rebondo (969)
Árpi Creative Commons License 2006.09.02 0 0 970
Miért vágtalak volna orrba? :o))
(Különben meg én sem olvason 365x24 órában a fórumot, bármilyen hihetetlen.:o)) )
Előzmény: rebondo (965)
rebondo Creative Commons License 2006.09.02 0 0 969
Azt mondja L mo maga lehetne a Kánaán.
De nem lett.
Miért nem lett?Vagy mégis az,csak én nem látom?

Kedves Árpi!Még te is itt ábrándozol.Na mi is lett?15 éve mondom,az lett.
Az írás,amire rágerjedtem,hogy is lett?

Előzmény: Árpi (960)
rebondo Creative Commons License 2006.09.02 0 0 968
Megteheted mindig,hogy átugrasz,még ha neked írok,akkor is.

Én a gondolkodásodat nem kritizálnám,nagyszerű a pozitív megközelítés.
Nem akarlak kibillenteni.

Bizony mondom,a gondolatfolyamnak nem ott van vége,ahova te érsz.Az addig jó!
Ennyi.Majd ,ha eljön az ideje,akkor továbblépsz.(és ott sincs ,ahol én vagyok)

Pl ez az autópályatéma:addig nagyon jó"azért csináljuk,hogy a magyarnak jó legyen".
Ha ezt itt elhiszed és megállsz,ez így is van.

Ha megismered a folyamatot magát,majd elszomorodsz.
Előzmény: Ladyb (966)
rebondo Creative Commons License 2006.09.02 0 0 967
Más szóval (iparos)...nem a saját gazdasági és politikai helyzetemet vetítem rá a
gongolkodásomra.

Én itt egy közírói műre csatlakoztam.
Ladyb Creative Commons License 2006.09.02 0 0 966

Gondolj, amit akarsz, azzal kapcsolatban, mit gondolok Rólad (nem azt, amit Te gondolsz, hogy gondolok, érted, nem? :))). Amit mondtam, megmondtam, nem vitatkozom, mert feleslegesnek tartom, idő-és energiapocsékolás. Talán ismerlek Téged annyira, magamat meg tuti, hogy ismerem ennyire: nem tudjuk meggyőzni egymást. Innentől kezdve meg ez maxi szellemi farokverés lehet, ahhoz meg túl szép idő van ma. :))

Na meg most már télleg várnak nemsokára a vizsgázók. :)

Ladybird

rebondo Creative Commons License 2006.09.02 0 0 965
Velem azért nem vitázol,mert itt nem tudsz.

Tévedsz,én nem vagyok szegény .De sajnos idősebb vagyok nálad,ezt nehezen
viselem.De nem vagyok még öreg sem.

Én nem vagyok jobboldali,ez a beszéd néha velük egybecseng...nem örülök neki.
Nem vagyok ezért zárkózottakkal ,szomorúakkal körülvéve.

De nem érdekes,hogy megváltozott a vitakultúrád egy pillanat alatt,nem a tételekkel,hanem az én milyenségemmel kell vitatkozni.
(Én nem csak" azért szeretlek",én küzdök érted)

Érdekes,most Árpi sem vágott hirtelen orrba...

Bogárka!Nosza,gyere szembe tételesen!
Előzmény: Ladyb (963)
Ladyb Creative Commons License 2006.09.02 0 0 964

Árpival és Veled is egyetértek. Tudjátok, miért nem fejlesztik ezt? Mert

- hosszú távon jön be (a rövidtávú gondolkodásmód országában ez bűn)

- az okos, saját lábukon álló állampolgárok, akik nem az állam csecsét szopják, nos, ezekkel gond van, előbb-utóbb elkezdenék követelni a szolgáltató államot, megkérdőjelezni a 800 000-es állami alkalmazottak tömegét, még a végén elzavarnák a politikusokat. Kinek kell ez? Inkább csak dagonyázzon mindenki (vagy legalábbis a többség) a szürke középszerűségben, nem kell nekünk az információs társadalom Svájca, még a végén sokan lennének gazdagok, és ugyebár ez szintén bűn itthon.

Na, menek, nemsokára szóbeliztetek, ugye az senkinek sem lenne jó, ha rossz hangulatban lennék. :))))))

Ladybird

Előzmény: andzsin (961)
Ladyb Creative Commons License 2006.09.02 0 0 963

Rebondo,

tudom, ez nem érv, de felesleges elkezdenünk vitatkozni, mert Te egy másik világban élsz. Egy olyan világban, ahol inkább szűkösen vannak a dolgok, egy olyan világban, ahol megkeseredett emberek élnek, ahol úgy gondolják, a javak mennyisége konstans. Nem krédőjelezem meg ezt a világot, mert tudom, hogy létezik -- azoknak az embereknek a fejében, akik ebben hisznek. Pont Te nem tudnád, minden a fejben dől el?

Egyszóval felesleges vitatkoznunk, mert alapból máshogy látjuk a világot.

De azért szeretlek. :)

Ladybird

Előzmény: rebondo (958)
jevelley Creative Commons License 2006.09.02 0 0 962
Csatlakozom az előttem szólókhoz. De persze kéne hozzá egy kis fejlesztés is mert háttér nélkül nem megy az egész (és nem a Sulinetre gondoltam…) majd ha itthon is 12 $ ért kapok 5 GB tárhelyet webmail-el, nuke-al SQL serverrel, korlátlan email címmel és még egy csomó extrával akkor a cég weblapját is itthon fogom tartani. De addig…
andzsin Creative Commons License 2006.09.02 0 0 961
Ehhez hozzátenném azt is, hogy az oktatásra nem a GDP 0%-át kéne fordítani, mert így rohadtul nem jutunk előre...de azt sem mondom, hogy csináljuk azt, amit a japánok és Dél-Korea csinált, anno volt olyan év, hogy 30%-ot!!! nyomtak az oktatásba. De most is valahol 15% körül járnak. Meg lehet nézni hol tartanak...jó ahhoz kell egy olyan társadalmi morál is, elismerem.
Előzmény: Árpi (960)
Árpi Creative Commons License 2006.09.02 0 0 960
Több mint 10 éve (kb. 15) mondom, hogy Magyarországon miden más iparágat megelőzve kellene fejleszteni az informatikát. Bankkoszolidáció helyett ha azoknak a százmilliárdoknak csak a kamatát(!) informatikaoktatásra fordították volna, már most húzóágazat lehetne, 10 év múlva a szilíciumvölgy már csak a "másik" lehetne, 20 év múlva meg a múlt. Az információs kor Svájca lehetnénk negyed század alatt, ugyanis a magyarok renitens lustasága épp erre a legjobb: agyalni, agyalni, agyalni, csak melózni ne kelljen. :o)
Előzmény: Ladyb (954)
rebondo Creative Commons License 2006.09.02 0 0 959
Na iparos! hol vagy?
Tátsd a szádat!repül a sültgalamb.
rebondo Creative Commons License 2006.09.02 0 0 958
Kóka a híres nevezetes vállalkozó.Volt szó róla...

Miért is kell mindenáron autópályát építeni mo-n?Ha nincs pénz akkor is?
Csak nem meggyőzték(S//)?
Két irányból is!Mert kell föntről,és kell itt a földön is,,,,,,,legyen azért folyamatos
jövedelme Strabag úrnak is.Visszacsorgatva egy kicsit a pártnak is.
Föntről?Brüsszel suhanna át az országon...román nyersanyagért,munkaerőért...

stb
Előzmény: rebondo (956)
Jalmi11 Creative Commons License 2006.09.02 0 0 957
Ennél jobb jellemzést nem is írhattál volna magatokról...
Előzmény: n0ri (951)
rebondo Creative Commons License 2006.09.02 0 0 956
Amit Pálffy ír,ráadásul csak érintőlegesen gazdasági kérdés.
Nem jobbos duma.Korrekt elemzés(kicsit rebondós),indulatkeltési igény nélkül.
Az ilyet be kell tiltani?Már ott tartunk?

Nincs szó konvergenciáról,ez nem ma lett,vagy mostanában,folyamat egy pontján
vagyunk.
Elnyeli a globalizáció a nép-nemzet fogalmat,vagy méginkább lesznek
szegények és gazdagok?

Te azt mondod -de tényleg?-az egyén oldja meg gondjait!Miközben az állam
ezer körömmel kapaszkodik belé?A pártok az ígéreteikre szórták a kölcsönöket,
meggondolatlanul gazdálkodtak...nem egyik,mind...mióta?Már Janibácsi is.

Előzmény: rebondo (955)
rebondo Creative Commons License 2006.09.02 0 0 955
Drága egy bogár !

Igazad van! Már ami az első , második § illeti. De a többiben nincs.
Mégis irigyellek a hitedért.

A globalizáció nem arra lett kitalálva,hogy mindenkinek jó legyen.
Az EU nem azért csodálatos,mert nekünk hasznot hoz,hanem azért,mert
még tőlünk is tud elvenni keveset.

A te pályád sem ível fel örökké,de én kívánom,legyen szerencséd.

1 pl ...Kanada beenged évi 100 000 főt.Azokat,akiket kiválogat.
Többek között azért,hogy legyen kiművelt munkaerő,legyen folyamatos
növekmény a fejlődésben,fogyasztásban...Nem úgy önmagában
fejlődget,növöget,ezek nem egyéni sorsok.Elvesz a szegényektől.

2 pl ...Afrika egyes területei mindig éhezésfenyegetettségben élnek.A világ
élelmiszerellátása meg van oldva,fölösleg van folyamatosan...senki nem
szeretne mégsem az afrikai éhezőkkel foglalkozni,kicsit sem
(kivéve néhány akciót)...De onnan olajat,nyersanyagot elcipelni nem
fáradtak a gazdagok.Ott szafarizni nincs meleg.(dobj kis alamizsnát)

...még van,csak elfáradok...
Előzmény: Ladyb (954)
Ladyb Creative Commons License 2006.09.02 0 0 954

Amiért ez a nemzet bajban van a következő:

-  mindenki csak pénzt akar, igazából értelmes munkát végezni nem

- az emberek az államtól várnak mindent és még nem esett le, hogy el kéne kezdeni a saját lábukra állni

- az információ korában Mo maga lehetne a Kánaán, mert többé nem az ország területe a fontos, hanem hogy állampolgárai milyen rugalmassággal, nyitottsággal dolgozzák fel az infót és mennyire kreatívak. Ebben akár jók is lehetnénk, nagyon jók. De nem, ehelyett mindenki siránkozik és az államtól várja a megoldást, pedig az ott van az orra előtt, csak tenni kéne érte valamit.

Ennyi, az emberek gondolkodásmódjával van a baj, semmi mással. Ami itt fel lett sorolva, azok csak tünetek, a betegség máshol van -- a fejekben.

Ladybird

Előzmény: gal-lóca (950)
hurrá! Creative Commons License 2006.09.01 0 0 953
Remélem minél több ember lelkiismerete szólal meg és hajlandó, képes tenni szűkebb és tágabb közösségéért. Pálffy ebben az értelemben nem nacionalista, hanem civil. Nem merész, nem érzelgős - egyszerűen emberi !
vargailles Creative Commons License 2006.09.01 0 0 952
Bizony meg kell hasadni. A jegyzet írója Pálffy.
Egyéb infó: http://index.hu/kultur/media/palffy8482
Érdemes megismerni a sztorit. NOri, te ismered?
Előzmény: n0ri (951)
n0ri Creative Commons License 2006.09.01 0 0 951
Meg kell a szívnek hasadni
gal-lóca Creative Commons License 2006.09.01 0 0 950

"Veszélyben van az én hazám. Ma már nem az a kérdés, hogy milyen, hogy hány tenger hullámai nyaldossák a partjait, vagy hogy miféle népek lakják. Mert bajban van az én hazám a határon belül és kívül is. Szerkezetének eresztékei recsegnek-ropognak, eltűnik az 1000 éves rendszer, tíz falu nem épít templomot, helyette bezárja az iskoláit, a kispostát, holnap már a hivatalt is, holnapután pedig a vonat meg a busz sem jön többé. A magára hagyott ember elfárad, megvénül, kevés lesz az SZTK-bot, hogy támassza. Aki még mozdulni tud, az meg menekülőre fogja. Elhagyja a földet, amelyből vétetett, a helyét génmanipulált nagyüzem foglalja el. Megtelnek a városok népekkel, a körzetes iskolákban egyre kevesebbet tanítanak majd a hazáról. Lesz megint kötelező nyelv, csak most nem a kolhozról, hanem a globalizált világ kórusában kell majd énekelni. Persze könnyedén tercelnek a rendszerváltás haszonlesői, a nemzeti vagyon áruba bocsátásából elvtelenül gazdagodók. De miként sodródtunk ilyen veszélybe? Tizenkét évvel az európai csatlakozási kérelem beadása után mintaországból a szégyenpadra kerültünk. Az ország üres, a kassza nemkülönben. De miként jutott idáig az én hazám? Hogy napról napra csökken az ereje, kevesebb a dolgozó embere, születő gyermeke, fogy a lakossága, miközben egyre több a felírt gyógyszere, abortusza, szaporodnak a betegségei és sokasodnak a halottai. Nem segít már ezen a többi magyar sem, a határokon túl. Valami végleg elromlott. Szeretet, szolidaritás, szinergia, egyik sem magyar kategória. Tatárt, törököt, Trianont még túléltük, de most, most veszélyben van a mi hazánk."
(Magyar Rádió, Az én hazám, 2006. július 28.)
hurrá! Creative Commons License 2006.09.01 0 0 949

és még egy a "dübörgő gazdaságról:

Magyarország a legsebezhetőbb

MTI       2006. szeptember 1., péntek 15:33

A magyar gazdaságot hozta ki a legsebezhetőbbnek az egyik vezető londoni befektetési csoport pénteki jelentése. A ház által folyamatosan figyelt feltörekvő térségek nyolc országát vizsgálták, ebből kapta hazánk a legrosszabb besorolást.

http://index.hu/gazdasag/magyar/gsach060901/

hurrá! Creative Commons License 2006.09.01 0 0 948

Az igazság újabb szeletei - recseg a tákolmány:

Az európaiak szerint szégyen a magyar köztévé

Index       2006. augusztus 31., csütörtök 10:33

Éles hangú levelet intézett a magyar kormányfőhöz a televíziók és rádiók európai szövetsége (EBU) a magyar köztévé helyzetének rendezését követelve - tudta meg a Népszabadság. Arne Wessberg szerint az MTV-ben túl nagy a politikai befolyás, a függetlenség minimuma sem teljesül.

http://index.hu/kultur/media/mtvebu/

és a poén:

Az MTV-ből a pártokhoz folyik vissza a pénz?

Index   2006. szeptember 1., péntek 14:32

Ahogy az sejthető volt, az MTV-ből súgtak az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége elnökének, aki éles hangú levelet írt a köztévére nehezedő politikai nyomás miatt Gyurcsány Ferencnek. Rudi Zoltán német tanácsadója szerint a köztévé külső gyártásban készülő produkcióiról politikai nyomásra döntenek, a a műsorköltségekből pedig a pártoknak folyik vissza a pénz.

http://index.hu/kultur/media/mtv0901/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!