Köszönöm a gyors választ. Sajnos VLC-m nincs. Viszont a vastagságbeli eltérés azért lehet, mert a vékonyabb prizma felső részén Fresnel-lencse van, azért vékonyabb. Szerintem a rugó a vékonysága miatt nem szorítja le stabilan. Az is lehet hogy kinyitom a hátulját, mattüveget teszek a film helyére, és nézem hogy egyszerre éles-e a kép a keresőben meg a film helyén. Üdvözöllek, Ihagee
A képlet egyszerű: a VLC-XXX keresőjének mattüveg mérete a megfelelő.
Mindhárom kiterjedésben.
A filmsík vs. élességállítás képe:
- a lencsét a "rugólemezkörmök" helyezik méretre, az említett vastagság valszeg a keresőkép nagyítását (hoppá ! kicsinyítését) eredményező lencseidom miatt eltérő.
A hajlított laprugó ha lenyomja a körmökre, a látképélesség valós, akár vastag akár vékony a lencse.
Szerintem...........
A Varex-nál találkoztam a fénymérős feltétnél vastagsági problémával, mert nem adott értékelhetően éles képet egy lencse.
Hogy milyen volt, vastag vagy vékony nem emlékezem, de megállt benne rendesen. Képe viszont nem volt megfelelő.
Bocsánat az offért de ez a fórum sokkal aktívabb mint az Exaktás. Azt szeretném megkérdezni hogy az RTL 1000 fénymérős prizmájában milyen a mattüveg? Nekem műanyag van benne, de néhány napja kaptam egyet ami szintén műanyag és jobban belevalónak néz ki mint az eddigi. A régi elég lapos - szóval vékony - , az "új" meg vastagabb, felül domborúbb. Ráadásul az a gyanúm hogy a vékony elmozdulhat, és az élességi sík nem ott van rajta ahol a filmen... Próbáljak róluk képet küldeni, vagy nem kell? Üdvözlettel, Ihagee
A vitrinben van, a mamiyás vitrintől balra. és tegnap is ott volt. Egyébként tudni kell, kit kérdezz...az ifjú titánok nem sokat tudnak, Médike mutatta, és hívta fel a figyelmemet rá
Érdekesek ezek a japánok, (mondjuk minden tiszteletem az Övék). Komolyan gondolod, hogy valami kis manifaktúra vette át a termelést a, nem tudom másként nevezni, gigásztól, és a Fuji ebből az üzleti szegmensből kivonult?
Ezt valahogy úgy tudom elképzelni, mint amikor a BASF gyártotta a magnókazetta szalagot. Volt prémium minőség, meg a tekercs széléről vágott isten tudja, milyen néven forgalmazott anyag.
Szervusztok!A Jupiter-12 széleslátószögű obi nehezen megy fel a FED-2-re,és mintha feszülne rajta,nyomná talán a távmérő állítókarját?Tapasztalt már valaki ilyet?A Zorkij-4-el nincs ilyen gondom,rendben működik az Industar-26M el is,meg a Jupi obikkal is.
Szép állapotú tokjában, nagyon szép állapotú a váz elem nélkül, hibátlanul működik. Soós-nál vettem kb. 3-4 hete, ott azt mondták, hogy nincs semmi baja, én nem fotóztam még vele.