A perzselés az legtöbbször csak a levél szélén jelentkezik, ahova összegyülik a permetlé. ilyen elszórt pontokkal (és nem foltokkal) én még nem láttam. Amúgy egy nyavalya kezelése esetén mérlegelni kell a kárértéket és a kezelés költségét (már amennyiben létezik). Ha a kárérték kisebb mint a kezelés költsége, akkor felesleges kezelni.
Én elsőre permetszeres perzselésre tippelnék (írtad is, hogy túl meleg volt). Lehet még valahonnan elsodródott kontakt gyomirtó (ha te nem gyomirtózol, akkor a szomszédból) is. A szőlőlevélatka szívogatási helyén is hasonlóan tud elhalni a levélszövet, én mégsem gondolnám, hogy ez az lenne (bár a gyengébb fejlődés ezeknél a tőkéknél lehet, hogy e mellett szól).
De várj még kicsit, hátha nálam okosabbak tudnak mást mondani. :-)
Egyvalamit nem értek: a te területnagyságodnál már lennie kellene (mert elöírás) szerzödött növényorvosodnak. Miért nem öt kérdezed? Pont az ilyen esetek mutatják, hogy szükséged lenne rá.
Amit tudtam beszortam csak van egy darab ami annyira vizes h képtelenség elmenni. Azért gondoltam ha el bírok menni teszek bele pluszba valamit rohadas ellen solofon azt hiszem ez a neve.
Jégverés után azonnal (egy napon belül) rézzel. Több nap múlva már külön a j€gverésmiatt nincs értelme, mert a sebek beszáradnak. Ilyenkor még nem a rothadás a fő probléma, ganem a fúrtperonoszpóra meg a lisztharmat.
Jégverés után mivel lenne célszerű permetezni, úgy hogy csak pár nap múlve tudok elmenni a területen ha addig nem esik az eső. Én folpant gondoltam belerakni rohadás ellen ezen felül kellene még mást?
Igazán nincs mit, jó kis könyvecske ez. A kevésbé szakmai fejezetek is szórakoztatóak. Egy ideje már én is vadászom lapozható formában de eddig sajnos nem sikerült beszereznem.
Mindkettő Fitohorm készítmény. Az egyik bórt, a starter foszfort tartalmaz nagy dózisban. Virágkötődés végéig adom 4 leveles állapottól. Utána Vitaflora szőlőt kap 1%-os töménységben.