És már értem a fogalmi zavar mibenlétét, de asszem továbbra is fenntartom Gacktra az asexuális jelző használatának jogát:-), a saját értelmezésem szerint, persze. ( csak viccelek) :-) És egyre gondolunk, pontosan ARRA gondoltam a lakkruha kapcsán, Arra a bizonyos összeférhetetlenségre .Csak nem tudtam, hogy fogalmazzak finoman. Neked sikerült. :-))))
A Prince: benne kevés a szépfiúság ( G.-hoz képest), de van benne vmi vonzó. (Ami a pasasok számára általában érthetetlen, hogy mi. ) :-)
:-)~~~~~
________
Ennyire futotta tőlem, késő van, megértitek.
:-)
Jó zenehallgatást mindekinek.
Ja, és ne merjetek Gackt videóklippeket nézni nélkülem.
persze, hogy felzaklat, egy ilyen kivételesen jó pasinál:))))) :DDD
na várjál, várjál, akkor itt fogalmi zavar van kettőnk között, tisztázzuk:
aszexuális = a szexualitás teljes hiánya, nemi vágytól mentes, nemi ingereket nélkülöző.
jó, már értem, hogy te az androgünitást érted alatta. nálam nem egészen ugyanaz a két fogalom.
a lakkozott ruhás kép pont, hogy nem aszexuális, ha jól látom amit látok..)))
egy kurvajó nő van rajta (jó, mi tudjuk, hogy nem nő), de látható a férfiasság jele is kontrasztként. vagy nem jól látok, csak piszkos a fantáziám??? jujujjjjj:))
ez az ember se nem férfi, se nem nő, hanem valami másféle lény. (mondtam ezt a betett lakkruhás kép okán,vizsgáld csak meg a képet jól :-)) De az andrögün jobb szó erre a "nemtelenségre". :-)
na, pontosan én is ezt mondom Gakuto-ra, hogy androgün, vagyis nemtelen, egy kivételes emberi lény. ez egy magasabb szellemi, lelki állapot következménye, de mondhatnám alkímiai terminussal szólva, hogy a Nap és Hold egyesülése testben, lélekben és szellemben. hát Gakuto már itt tartana?? húúú, de irigylem:)) na azért nem:))
nem azt mondtam, hogy volt, hanem volt/van, tehát van is:))
bocs ha hülyén fogalmaztam, csak annyira külön választják a régi és a mostani G-ot.
(tudod mire gondolok).
nekem semmi bajom Gackt női szerepeivel, akkor sem, ha ezt komolyan megéli.
látni benne a baromi jó, szexis férfit (amikor férfi) és a gyönyörű, szexis, kívánatos nőt (amikor nő).
ehhez kivételes képességek kellenek. Prince (nem tudom ismered-e) ugyanezt csinálta fiatalabb korában. ő is eljátszadozott ezzel. sok párhuzamot fedeztem fel kettőjük közt.
TUDOM, HOGY G-nak SEMMI BAJA!!!!
szerintem G. zseni, Prince is az (ő is vagy 25 hangszeren játszik, zseniális hangszerelő, előadó, énekes, stb.).
-----------
ez érdekes, amit momdol, mert nagyjából nekem is ez jött le a klipből, miután többször megnéztem., de most más teljesen világos így.
-----------
meghallgattam a L'arc en ciel számokat: SZUUUUUUUUPER!!!!!!
Hyde-nak is tényleg marha jó a hangja. ez is egy nagyon jó banda.
a GACKT számoktól ismételten el vagyok ájulva, a Vanilla fantasztikus!
Letöltöttem egy klippet Atsushi Sakurai-tól. Baromi jó. A zene is, a pasas is. A Buck Tick nevű zenekarban játszott vagy még most is ott van. Nagyon jó.
Jó képet sajna nem találtam róla. Hasonlóak a Gackt-hoz. Külsőre legalábbis...
nahát..ha tudom, hogy így felzaklat a Gackt & aszexualitás téma....akkor másképp fejeztem volna ki magam. pl így: ez az ember se nem férfi, se nem nő, hanem valami másféle lény. (mondtam ezt a betett lakkruhás kép okán,vizsgáld csak meg a képet jól :-)) De az andrögün jobb szó erre a "nemtelenségre". :-)
S miről jutottál arra a következtetésre, hogy "Gacktnak eszméletlem jó hangja volt" ? VOLT?
Ha jól terjed a "mi kis pletykánk", a végén visszahalljuk, hogy Gackt tulajdonképp egy eunuk, sőt hermafrodita :DDDD na jó, semmi baja nincsen nekije. ezek csak szavak :-)
Nos pár számomra megfogható dolog a raison detre-ről.
A férfi elhidegült a nőtől, s bevallja, csak a nő teste érdekelte.
Úgy tűnik, csak a nő ragaszkodik még a férfihez , míg az teljesen rideg .
De valójában mindketten madzagon függő pierrot-k, bábok, és egymást rángatják , élvezkedve (önző módon).
én augusztusban nem leszek net közelben (sőt már igazából jövő héttől sem), szabin vagyok, de néha azért bepillantok majd.
Ő mondta, hogy aszexuális, vagy ez a te megállapításod? - kiürült volna a puttonya, csak nem pazarolta el az enegiáit 10 év alatt (mer' akkor nagyon sajnálom, komolyan)?, ha meg szerep, akkor nincs gond.
különben meg az a legjobb állapot, pl. az androgünitást is szokták annak nézni. olyan szerintem nem létezik, hogy aszexualitás, akkor romba dőlne Freud bácsi minden elmélete. kizárt dolog, csak legfeljebb az energiák másfelé terelődnek..., de lehet nagyon titkolni is (erre csak kivételes egyének képesek).
na jól van, nem filózok, de akiben ilyen hatalmas energia, potencia van/volt, mint benne, az nem válik csak úgy köddé. mint tudjuk, semmi nem vész el, csak átalakul...
szerintem Gackt-nak eszméletlen jó hangja van/volt, hihetetlenül erőteljes, és azzal, hogy ennyire mély, férfias is, még külön lenyűgözővé teszi.
Hyde érdekel, most töltöm le a L'arc en ciel számokat. nekem is nagyon szimpi így képek alapján, és tényleg jó pasinak tűnik.
Dir en grey-t én is többször megnéztem, előszörre nekem se tetszett, de a japikkal gyakran így van az ember. igaz rájuk a mondás, hogy ne ítélj túl elhamarkodottan. más kultúra, más szimbólumnyelv, más gondolkodás, más lelkivilág...
a filmjeik is ezért olyan nehezen emészthetőek laikusoknak.
a szöveggel nem foglalkoztam még, kapásból nem tudnám az egészet lefordítani, csak szótár segítségével. angol tudásom gyatra, sajna:(
de szívesen venném, hogy neked miről szól, mert nekem most nincs időm fodítgatni, szöveg nélkül nemigen értelmezhető. engem inkább a képi világa fogott meg, a zene nem annyira:)
Én ha fúvóst tanulnék, akkor klarinét vagy oboa lenne, de azt már én se fogok, maradok a jól bevált hegedűnél...:))) Lórien próbálkozott ugyan azzal, hogy megtanítson zongorázni, csak ahhoz gyakorolni is kellett volna, nálunk meg otthon nincs zongora...:(
Nem , sajna nagyon korlátozott a "befogadóképességem". Gagyi az internetes előfizetésünk. :-/ De havonta , úgymond "lenullázódom".
Aszexuális az Gackt. :-)
Hyde amúgy nagyon jó pasi , és a hangja is. :-)Volt egy csomó Laruku klippem ( Laruku=L'arc~en~Ciel ) A korai indies korszakában fullra nőnek néztem a hosszú barna hajával...de csak egy pillanatra, hisz nem téveszthetnek meg a japik. :-) A Blurry eyes c. dal klippje ilyen. Aztán egyre sexibb hapsi lett belőle,persze a maga törékeny androgün módján .Meg a képen látható gitáros Tetsu is egyre pasisabb lett, de amolyan édes pasika, és hatalmas plázarobogó cipőket hord. :-) A kedvenc klippen tőlük a Pieces, mert Hyde megöli benne Tetsut. Hát nem édesek? :-))))))
Sajna már nincs meg az a cd-m, pedig most úgy megnézném. :-(
Amúgy a Dir en grey raison detre klippjéhez direkt belinkeltem a dalszöveget, mert elsőre nem tetszett a klipp nekem, nem prűdségből, csak egyszerűen nem értettem , hogy mi célja van. Nem szeretem a céltalan brutálkodást. De aztán elolvastam a szövegét, és annak fényében már mindjárt más. Meg nagyon gyors vágások vannak benne, s ez is elsőre nem könnyíti meg a történések felfogását. Sz'al soxor meg kell nézni újra meg újra meg újra meg újra, harmadszor már élvezetből, haha... :-)))))))
De lehet, hogy túl sokat látok bele ebbe a dalba. KIváncsi lennék, nektek miről szól!
A filmrendelősdid még nem próbáltam, de felírom teendőim közé. :-) , mint a szájharmonikát. :-)
jah, jó kérdés. mindegyiket szeretem, de a fúvósok (szaxofon, trombita, fuvola, harsona, klarinét stb.) különösen a szívem csücske, még a vonósok is (hegedű, bőgő). ezektől szinte extázisba tudok kerülni, a szaxofon pláne nagyon el szokott bűvölni, talán ezen. de már nem fogok:((
:-)Sokat változott a találós kérdéses kép óta a zenekar tagjainak stílusa külsőre. Sok év el is telt. :-) Nemrég tettem be a pasiról egy aktuálisabb képet. Na, súgok: Moonchilde
az a helyzet, hogy régi a film (1995-ös), úgyhogy reménytelen moziban keresni, talán filmklubokban felbukkan időnként, mert a rendező elég nagy név, az operatőrről nem is beszélve.
(csak) videokazettán lehet beszerezni az Odeon Kiadóban (kb. 1800,- Ft), de itt az info róla:
Bocsi, a "csaj"-t ebben a topicban képletesen kell érteni. :-)
Majd augusztusban tudok töltögetni, ha akkor vmikor átküldesz canto-t, az jó lenne. köszi. :-)
Sárkány:
remek dolgot találtál. A Sex Machinegunsot ugyan nem ismerem, de az X-Japan, Gackt, a DIR EN GREY !!! és Larc en Ciel a legnépszerűbb együttesek, legalábbis hazánk kicsiny japán fan színterén biztosan. :-)
X-Japan 1997-ben oszlott fel, ő volt a modern értelemben vett japán rock első populáris és eszméletlenjó zenekara, példakép a következő fiatalabb generációknak. Nem tudom, hogy fejezzem ki magam, az X Japan, az Az X J -A-P-A-N . :-)
a kantoni (és a mandarin) nyelvet szokni kell, elég furi, de úgyanúgy hozzá lehet szokni, mint a többihez. a kantoniban a magánhangzók ejtése bonyolultabb, elnyújtottabb, hangsúlyosabb, éneklősebb, többféle hangmagasságban ejtik, így a jelentésük is különbözik egymástól.
én sem beszélem egyik ázsiai nyelvet se, pedig nagyon szívesen és örömmel megtanulnék japánul és kantoniul, de sajnos egyelőre pénzkérdése a dolog.
pl. a koreai nyelv hangzásra nagyon hasonlít a japánra (sokszor nem is tudom eldönteni melyiket hallom), csak az írásjeleik nem. persze nem véletlen, hisz anno erről a területről vándoroltak be tömegével a japán szigetekre, keveredve az ottani őslakosokkal.
Leon Lai-hoz ajánlanám neked az egyetlen itthon elérhető filmjét, amiben nagyon cool, de a film is cool és a zenéje is. abszolut formabontó művészfilm. szerintem neked nagyon tetszene. anno (1996) a mozikban itt nagy sikerrel ment, azóta már kulti film lett. a másik főszereplő fiú benne, a már említett Takeshi Kaneshiro (alias Aniki). ha érdekel, megadom a film pontos paramétereit.