És most vedd úgy, hogy az utolsó 3 hozzászólásodért /valójában a figyelmetlenségedért.../ megdorgáltalak... ;o)
ad 1. Nem olvasol figyelmesen; a hozzászólásomban ott van a 4.71 linkje is...
ad 2. Ha te IS /nemcsak én.../ utána járnál, akkor rájönnél, hogy csak upgrade, így ha nincs 1008-as vagy 1017-es alap-telepítésed, akkor vazelinnel /vagy anélkül.../ felhelyezheted a 'szent' Adaptectől leszedhető verziót /amit szíves voltál belinkelni... :o)/
ad 3. Mint látható, nem állítottam valótlan dolgokat, pánikot meg végképp nem állt szándékomban kelteni. Megismétlem: BÁRKINEK akit érdekel, szívesen elküldöm a 1021-es telepítőt, annál is inkább, mert nem hekkelt, hanem autentikus kiadás. Csak épp most már nem engedi a gazdi sajátmagától letölteni.... ???? Az apgrédet akkor meg miért...????!!!
ad 4. Idézet a "nagyoktól": "Szvsz most (is...) az Adaptec/Roxio volt béna;..." Nem tudom figyelted-e: SZVSZ->szerény véleményem szerint... Szerintem ahhoz / mármint SAJÁT, SZERÉNY VÉLEMÉNY.../ talán még van jogom....
Nem kellett csalódnom az Adaptec-ben... :p
Leellenőriztem a linkeket (PPetitől szedtem egyébként...), és az Adaptec-esek megváltoztak/megszüntek...
Mondanom sem kell, hogy nem az Adaptec honlapról származik, hanem egy csont-hivatalos....
És most vedd úgy, hogy az idézett sorok miatt megdorgáltalak. Ha minden cég olyan támogatást nyújtana mint az Adaptec, akkor nem lenne semmi problémánk. Miért kell valótlan dolgokat állítva pánikot kelteni?
Így van, még mindig philips. S marad is addig, míg össze nem jön a pénz valami jó kis combora. Lehetöleg egy DVD/R(W)-s combo kéne :) Ezt az inkonzisztenciát én is felfedeztem a feurionál. Majd megpróbálom felrakni a kisebb verziót :) Mennyibe kerül egy DVD-(újra)író-olvasó-CD-(újra)író-olvasó combo szerkentyü? :)
Nem kellett csalódnom az Adaptec-ben... :p
Leellenőriztem a linkeket (PPetitől szedtem egyébként...), és az Adaptec-esek megváltoztak/megszüntek... A PPeti szerverén lévő zip-ben található verziót lehet csak most már leszedni, ez pedig télleg csak apgréd... :o((
Nekem van 4.60.1021-es telepítő-verziós; bárkinek kell, szóljon, mélben küldöm.
Mondanom sem kell, hogy nem az Adaptec honlapról származik, hanem egy csont-hivatalos WinDVD 2.3 telepítő cd-n volt rajta... :p
PPeti ! Ha érdekel, és fel akarod tölteni a stuff-jaidhoz, akkor szívesen elküldöm Neked is...
kontaszet2(5949): A pörkölés az ASPI(Advanced SCSI Programmer's Interface)-n keresztül valósul meg, függetlenül attól, hogy ATAPI/EIDE (leegyszerűsítve IDE) vagy SCSI íróval dolgozol, magyarán mindig SCSI-emuláció jön létre az ASPI-n keresztül. /Kivétel az NT-kernel-es opsys-ek (w2k, XP) alatt a DeviceIOControl-al, tehát az opsys közvetlen drájvcímzésén alapuló írás.../
Sok progi saját ASPI-drivert használ (Nero, Clone
eCD, PX-Engine-esek, stb.), de jónéhány a "szabvánnyá nemesült" Adaptec-es ASPI-t (Feurio, CDRWin, EAC).
A te esetedben viszont valszeg az zavar téged, hogy a Nero telepítése után feltelepítetted a Nero Image Drive-ot is, amelyik (ugyanúgy mint más virtual cd-progi pl. a DaemonTools...) elfoglalja az első "üres" /tehát nem vincsi vagy floppy.../ meghajtóbetűjelet. Semmi más dolgod nincs, mint átírod a Vezérlőpult->Rendszer->Eszközök->CD Rom->Tulajdonságok menűben a Nero Image Drive betűjelét pl. "N"-re, és máris visszaírhatod a combo-d betűjelét az eredetire...
kesua(5953): Szinte tuti, hogy nincs ASPI a haverod gépén. 3 dolgot kell leszedned : ASPI-Checker-t, 4.60.1008-as telepítőt, és a 4.60.1021-es upgrade-ert...
Először csekkold; ha nem jó a verzió (valszeg nem lesz jó...), akkor telepítő, rebút, apgréder, rebút, csekker, és minden O.K. ...
Lehet(ne) a legújabbat, a 4.71-et is használni, de (elég béna módon...) csak az új, Adaptec-es csekker mondja azt, hogy jó a verzió, mert a 4 fájlból kettőnek a verziója maradt 4.60.1021, a másik kettőé 4.71.1; az íróprogik csekkere (pl. Feurio) és a régi Adaptec-es csekker inkonzisztenciára hivatkozik, és újratelepítést javasol. Szvsz most (is...) az Adaptec/Roxio volt béna; ha olan okostojás vónék, hogy bármilyen progihoz bármilyen drájverszetet kiadnék, akkor mindegyiknek fájlnak ugyanazt a verziószámot adnám... Tudom, ízlések és pofonok... ;o)
Én XP alatt is a 4.60.1021-et használom; perfekt. XP-users !!! Ha az ASPI telepítés sem használ, akkor a Micr$s$ft-os CD-író pacsokat is fel kell hángálni !!! Ha kö, írgyá/írgyatok linkér/fájlér...
GombocArtur(5958): lásd az előző litániát... :o)
Még mindig a Philips-el görcsölsz, vagy ez már új égető....?
Adept: nem értem... Otthonra veszed az LG-t vagy a céghez a másik helyett? A halódó Yamaha privát?
Mindettől függetlenül; nem csinálsz rossz vásárt a 8320-al, akárhová is veszed... :o)
Inkább már a DVD írók miatt esnek az árak. Két éve még 80 ezer Forint volt egy SCSI-s Plextor és ma már majdnem ennyiért lehet CD-R/RW + DVD-R/RW írót kapni, ami azért elgondolkodtató.
Én sem tartom jó dolognak ezt a combót, de majd az idő eldönti.
Eddig ugye az volt, hogy lehetőleg az írót ne használjuk másra, mint cd-k sütésére. Most meg nemhogy cd-t játszhatunk vele hanem dvd-t.
Tájékoztatólag én a mistral.hu oldalt szoktam nézni ez ügyben. Nézzed meg mik vannak, mert nem nagyon tudom most mi a helyzet.
A combók miatt esik az áruk az íróknak és jó hír a CD-nek. :).
Vásároltam 10-es csomagban PrimeDisc 24x slim tokos, 700MB-os CD-R-t. Otthon derült ki, hogy semmi felirat nincs rajta, ellentétben a normál tokossal. Ez mindenhol így van v. csak engem vágtak át?
A Furio régi ASPI driverekre panaszkodik. Mással sem tudok írni. Vagy sikerül, vagy a lead-in írása közben leáll. Gondolom ez a hibája. Honnan tudok szerezni ilyen drivereket? Amit letöltöttem, az nem hajlandó felmenni, mert nincs semmi legális adaptec cuccom vagy mi a baja. Help me pls.
Akkor 22.000 volt bruttó és kit kiszerelésű volt. Egyedül az Easy Creator 4.0-tól kellett megszabadulnom, mert elcseszett 3 CD-t, azóta kopp-kopp egyet sem rontottam. Régebben leírtam mennyi mindent csinálok írás közben a géppel. 8 MB-os puffere van.
A CP tesztje szerint amikor megvettem (tavaly novemberben)csak a Plextor előzte meg. :P
Mindig az a jó náluk (több évi megfigyelés alapján)aki jó sokat fizet a hirdetésért. :P
Nekem megfelel és nem cserélem le amíg tönkre nem megy. Minden gond nélkül túlírok vele, megírja a 90 és 99 p. lemezeket, régikód független. Nem sok tudja ezt manapság ennyiért. Nem?
Az pedig, hogy uccsó helyen van tán azért is mert régi darab és azóta jöttek ki újabbak.
Segítség kellene: Vásárolt a haverom egy Toshiba CDRW/DVD SD-R1202 írót. A számítógép felismeri, az oprendszer felismeri, viszont az író progik nem, kivéve egy régebbi Easy CD Creator, ami állandóan lefagyott mikor 700 Mb-os lemezt írna. Az író honlapján nincs semmi segítség ez ügyben.
Köszi a haverom nevében előre a segítséget. Bye, Kesua.
Sziasztok
Én még nagyon kezdő vagyok,egy 12*8*32*8 LG CD-RW/DVD-t használok Neroval igaz mindössze mégcsak egy mp3 gyűjteményből írtam audio CD-t.
Kérdésem meglepve tapasztaltam, hogy megváltozott az író meghajtójele ugyanis a régi jelnél a NERO IMAGEDRIVE 2 megjelölés van az eszközkezelőben, ugyanúgy a SCSI vezérlőnél pedig +egy NERO IMAGEDRIVE SCSI controller lett. Ezeknek mi a szerepük a CD iró IDE nem pedig SCSI? A SCSI kártyán csak egy elagott 1Gb wincsi van.