Hallgatom Patai okfejtését..felszalad a szemöldököm. Volt egy PSZAF vizsgálat,hogy a kifizetésekkor nem volt jelentős devizamozgás az országban!
Vakarom a fejem.Ha nem lesz kereslet már a Chf-re mitől is ugrana fel a forint árfolyama. Egyszerűen nem lesz shortolásos kereslet az alpesi deviza iránt.
Homlokom dörzsölve figyelek,miért terhelődik halálra a magyar pénzügyi rendszer?Nincsenek már anyabankjaik?
Vajon mitől érdemes ennyire szakmaiatlannak lenni egy bankárnak?
Nincs beárazva. A svájci jegybank meg nem tud mit lépni, mert a forintot 100% euróból álló kosárral szemben jegyzik. A 6000 milliárd forint több, mint a devizatartalék fele, ha a jegybank ennyit feláldozna, a spekik azonnal megtalálnák a forintot, az államkötvényeket meg csak extrém magas hozammal vennék, ha egyáltalán (mondjuk a várható hiperinflációra tekintettel legyen 300%, de mindegy, mennyit írok, mert úgysem vennének semennyit).
Ez már Patai félehülyeség..egy nap,mikor felfóggeszthetik a kereskedelmet maximum ésmásnap már nincs kereslet a frankra..ami erősíti ám a forintot!! Nem kicsit!
Ha megneszelné??--Hiszen tele harsogták mára világsajtót...
Üsd csak be devisenkredit! Az utolsó hónapban csak ezzel van tele a világsajtóT
A shortolásról hallottálmár? A jövendő eseményei is alakítják az árfolyamokat. Ez már be van árazva.A csere után már nincs jelentős kereslet,sőt a kint dolgozók hozzák haza a megkeresettet. Ezek mind fordított árfolyam erősítő folyamatok. Az MNB-programját sem hiába tettem be alul,be tudja simán váltaniaz összeget,ha kellene!
De a svájci jegybank kijelentése alapján nem is kell.
Nem érted. Pont a visszafizetéshez kellene vagy 6000 milliárdért frankot venni nemzetgazdasági szinten. Ha ezt valaki megneszelné, vagy elindulna a folyamat (egy tranzakcióval nyilván nem lehetne meglépni, mert nem lenne ajánlat) - azonnal 400-ig szaladna az euró, 300 fölé a CHF, és akkor még a tizedét sem vettük meg a szükséges devizának.
Hogy utána visszaesne a kereslet? Biztosan, de addigra túl lennénk az államcsődön, és 1000 forint lenne egy euró (vagy tízezer, mindegy, a lényeg, hogy nem lehet egyben visszafizetni, mert kontrollálhatatlan folyamatok indulnának).
No, ennek kéne egyszer és mindenkorra végetvetni! Csak szólok, hogy Orbán és Rogán nem saját kútfőből merítik bátor kijelentéseiket! A világon már rég ketté oszlott a pénzügyi guruk tábora!
A BANKOK 2002-2011. KÖZÖTT 19.639 MRD HUF KAMAT ÉS ÁRFOLYAMBEVÉTELT ÉRTEK EL, AMI TETEMES ÖSSZEG! Vizsgáljuk meg, hogy ezen extraprofit és uzsora után mennyit adóztak az állam felé:
ÖSSZESEN: 451 MRD HUF , ami egy 2,3 %-os adózást jelent, ami nagyon minimális a korábban 16%-os, ill. 10%-os versenyszférában befizetett társasági adóhoz képest.
a bevétel ne egyenlő a nyereséggel!!!!
tudod abból kell fizetni az alkalmazottakat: bér, adó, járulék; a fenntartási költségeket: víz, villany, gáz, fűtés, telefon, internet, karbantartás...
és ami ezen költségek után marad, nos az a nyereség
Nem mindenki a jogutódpárt tagja, ezt vedd figyelembe! Nem mindenki viselkedik úgy, mint azok tették.
Ráadásul én azért sem szavazok a fideszre (volt rá némi esély egy időben), mert elegem lett abból, hogy az én pénzemet a devizahitelesekre költenek újra. Aki nem tudott az eddigi segítségekkel élni, az úgy járt. Nekem soha egy fillér hitelem nem volt, illetve ez első termelőeszközeimet vettem hitelből, vagy harminc éve (nagyon rábasztam, amit az elején ajánlottak, még megfejelték mindenféle címen különböző összegekkel, még a felvétel napján is, mikor már a pénzért mentünk volna, a végén a törlesztőm, negyven százalékkal lett több, mint ahonnan indultunk, de akkor már nem volt visszaút), de azokat is nagyon hamar visszafizettem. Lapos tv-re, autóra, utazásra, fogyasztási javakra meg biztos soha hitelt fel nem vennék. (Mondjuk soha nem is volt rá szükségem, de ha lenne, inkább nem kéne a cucc, ha nem tellik rá.) Azt olyasmire lehet ép ésszel, ami megtermeli az árát, a költségit.
És ezzel az ismerőseim közt messze nem vagyok egyedül. Szóval lehet, amit nyernének a vámon (ha egyáltalán ez a szándékuk, bár szerintem más volt eredetileg), azt bőven elvesztenék a réven.
Szerintem: az a nagy helyzet, hogy a devizahitelesenek annyi. Kampec.
A jelen rezsim is tudja ezt és a kegyelemdöfést is ők fogják megcsinálni egy drasztikus forintleértékerléssel/irányított államcsőddel... (szerintem egy éven belül)
Most csak egy kormányzati színjáték folyik, hogy a devizahitelesek tömege még reménykedve rájuk szavazzanak félévmúlva...
Bizony izladn felválalta a konfliktus az angolokkal,de ot van Argentina esete is..nem halltak azok se éhen és ők nem voltakNATÖ bázis,vagy bármi miatt fontos és gazdag ország..
Iggen, hát, mi azt a színvonalat az életben nem hozzuk. Az írekét sem, ők is benne voltak a kakiban rendesem, most bezzeg! Sajnos mi olyat nem tudunk! :((((
Én egy valamiben biztos vagyok: ha Magyarország elkezdi b@szogatni a külföldi kézben lévő bankokat, akkor mi (a nép) marha nagyot fogunk szívni. Mindig a bank nyer, akkor is ha veszít.
A Jobbik törvényjavaslatokat nyújt be az Országgyűlésnek a devizahitelesek megsegítésére - jelentette be Bertha Szilvia, a párt parlamenti képviselője Budapesten.Bertha kijelentette:követelik, hogy az adósok csak a fedezet erejéig - vagyis az ingatlan eladási áráig - legyenek felelősök a bankok felé, és a fedezet elvesztése után ne lehessen rajtuk további követeléseket érvényesíteni.A másik javaslat értelmében ingyenes állami jogi segítségnyújtást biztosítanának a hiteleseknek, mivel a Jobbik szerint sok esetben a bajba jutott adósoknak nincsen anyagi lehetőségük ügyvédet fogadni és jogi tanácsokat kérni.A harmadik javaslat szerint a Jobbik az eladási ár két százalékában maximalizálná a végrehajtói jutalékot, amely a párt szerint ma sok esetben aránytalanul megnöveli az adósok terheit.
A bankok nem értik Orbán nyilatkozatát
Finoman szólva is meglepődtek a bankok Orbán Viktor és Rogán Antal nyilatkozatán. A miniszterelnök és hű vazallusa az elmúlt napokban jelentette ki sajtónyilatkozatban, hogy a bankok erkölcsi kötelessége rendezni a deviza-csapdából[...] Bővebben!Tovább »
adatok a PSZÁF-forrásból származnak. Mivel, hogy számos számviteli csalás történt, így a hivatalos számok ezeknél az összegeknél csak magasabbak lehetnek… !!
10 év alatt a bankok 16.838 MRD HUF kamatbevételt, és 2.801 MRD árfolyamnyereséget értek el, összesen 19.639 MRD HUF hasznuk keletkezett a hiteleken, különösen a devizahitelen. Emellett megkapták bankmentésként a 20 MRD EURÓ, azaz 5.600 MRD HUF Ft-nak megfelelő összeget. Ez eddig 25.239 MRD HUF, és plusz az ÁLLAMI támogatások, bankgaranciák, feltőkésítések.
A BANKOK 2002-2011. KÖZÖTT 19.639 MRD HUF KAMAT ÉS ÁRFOLYAMBEVÉTELT ÉRTEK EL, AMI TETEMES ÖSSZEG! Vizsgáljuk meg, hogy ezen extraprofit és uzsora után mennyit adóztak az állam felé:
ÖSSZESEN: 451 MRD HUF , ami egy 2,3 %-os adózást jelent, ami nagyon minimális a korábban 16%-os, ill. 10%-os versenyszférában befizetett társasági adóhoz képest.
Alig adóztak valamit, mert mérlegtrükkökkel eltüntették az adóköteles bevételt, pénzügyi tranzakciókkal. Ahogy nem adóztak a 20 MRD EURÓS feltőkésítés után sem.
TEHÁT A BANKOK A DEVIZAHITELEKEN EDDIG KÖZEL 20.000 MRD EXTRAPROFITOT REALIZÁLTAK, AMI UTÁN GYAKORLATILAG NEM ADÓZTAK. HA EZ A RENDSZER MENT VOLNA TOVÁBB MÉG 4 évig, AKKOR ÖSSZESEN: 40.000 MRD HUF UZSORÁT TUDTAK VOLNA REALIZÁLNI!!! MOST A KORMÁNY ÁLTALI JAVASLAT 1,2 MRD ÖSSZEGRŐL SZÓL,(amely javaslattal TELJES mértékben NEM értünk egyet!!) AZT IS A BANKOK ÉS A KORMÁNY KÖZÖTTI MEGOSZTÁSRÓL, ÉS A BANKOK PRÜSZKÖLNEk..
...A program harmadik pillére értelmében a kereskedelmi bankok a jegybankkal kötendő megállapodás alapján mintegy 20 százalékkal, 3600 milliárd forintra csökkentik a jegybanknál tartott kéthetes jegybanki kötvényállományukat, miközben az MNB a devizatartalék terhére hasonló értékben biztosítana számukra devizaforrást rövid lejáratú külső adósságuk törlesztésére.