Viale Sabotino-n van, a posta felé menj a metróból (ne kérdezd, hogy melyik irányban van::DDDD))), és az utca mésik oldalán lesz, valahol a 20-24 környékén.
Köszönöm a beszámolót! :) Nagyon jó volt olvasni, újra feljöttek az emlékek.:) Ismerős minden amit írtál. A meccs hangulat felejthetetlen; át kell egyszer élni; az itthoni tapasztalatok alapján el sem tudja képzelni az ember, mikor ott van, akkor meg nem akar haza jönni. :)
Én nem vagyok kimondott szurkolója egyik csapatnak sem; szeretem az olasz focit, és az Inter áll hozzám a legközelebb. :)
Szállást végülis hol sikerült találni?
Üdv: Cattus
Ui: Várom a képeket. Jó lesz újra látni az ismerős helyeket, a mi képeink középpontjában is ez a "háromszög" állt; kíváncsi vagyok milyen a sempione őszel. :)
Nekem eros a gyanum, hogy ennek a kèpnek nem sok koze van Milànòhoz...inkàbb Como-s beutèse van...de orulnèk ha tèvednèk... :)))
Kozèrt...ehh...itt az a "baj", hogy èjjel-nappali nincs sehol, amugy SMA meg COOP meg ilyesmik itt is vannak, de nem ugy mint otthon, itt sajnos kocsival kell jàrnunk bevàsàrolni, mert a nincs a kozelben semmi, pedig belvàros... :(
:DDDD Bocs, de én még közértet is csak kb. harmadjára találtam. Mert inkább bárok vannak. Első kintlétemkor pl. (piaci) marcipánt szerettem volna, mert előtte egy héttel Genovában "occsoé" árulták a piacon, gondoltam, majd a későbbi útról, Milánóból hozok. Hát nem volt "egyszerű a dolog".
A Rina nekem nem számít, mert ott csak "márkás" ruhák, illatszer van. Az Általad említettek is a Lotto megállónál, illetve utána kettő megállóra vannak? A város másik irányába nincs? A központi pályaudvartól nem messze. Köszi.
Ismerős a háromszög. :) Akkor ahhoz tényleg furfang kellett, hogy egy teljes szektornyi tömeg bejusson. :) Alig lehettek feltűnőek. Mivel Interes vagy, ajánlom egy Inter-Milan meccs beiktatását. Ha hazai pályán játszotok, csak pár ezer Milanos van, min. 60ezer az Interes. Bayern-Milan: mindenben van valami jó. :)
Sajnos, bevàsàrlòkozpont nincs a belvàrosban sehol. A La Rinascente ugyebàr nem szàmit annak. Minden nagy kajàs bev.center kulso rèszen van. Bicocca, Sesto, Bellinzago...
képeket majd töltök fel otthonról, bár igazából a dóm-sforza kastély-san siro háromszög, amiről szólnak.
inter - napoli volt hétvégén, és a vendég szurkolók elvileg ki voltak tiltva. Ennek ellenére le a kalappal a déliek előtt, mert valamilyen furfanggal mégis bejutottak és megtöltöttek egy egész szektort meg elvétve kisebb-nagyobb csoportokban ott voltak a stadionban és szurkoltak becsülettel.
szóval jó volt a hangulat, de nem mérhető egy városi derbihez. Egy ilyet át kell egyszer élnem, ebben biztos vagyok!
Idén már voltam Münchenben az allianz arénában, a Bayern - Milanon, szenzációs volt az is, de a San Sirohoz nem fogható (bár ott telt ház volt, és jobb volt a sör is).
Csak olvasgatni szoktam a hozzászólásokat, hogy picit dejavu-m legyen. :)
Én pedig a 3., aki (repülő indulás-érkezés miatt) szintén meccs miatt. :) Így én se tudom "megunni" a várost. (Bár, a kedvencem, inkább Genova.) A képekre én is kíváncsi lennék, elsősorban a városról készültekre. :) Bocs! Sajna még mindig kevesen beszélnek angolul, úgyhogy márciusban több órába telt, mire megértették, melyik teret keresem a dóm környékén. Ha már más "akcentussal" ejted, kész. A San Siro atmosztférája számomra is feledhetetlen. Malacko! Városi derbin voltál már? Este! Na, az az igazi! :))))) Fullon, 85ezer emberrel. :))) Kaptatok a stadionnál jegyet? (Bár, ha nem rangadó, nincs teljesen tele.)
A piacos infót majd én is szeretném hasznosítani, mert ilyenre még nem bukkantam, max. amelyik minden hó utolsó vasárnap van, azt hiszem, a csatorna fele. Bevásárlóközpont csak a stadiontól kívülebb van? Már olyan pláza-szerű, ahol pl. mindenféle étkezde vannak, tehát nem olyan drága egy pasta, mint a belvárosban. (Ebben is talán Deriva tudna segíteni. :))
Ezek szerint én lennék a másik, aki két napot töltött milánóban egy meccs kedvéért:)) és igaza lehet annak, aki azt mondja, hogy két nap alatt nem lehet megunni a várost, mi kifejezetten élveztük.
Egy hétvége alatt bejártuk a "kötelező" látványosságokat, ettük-ittuk azokat, amiket egy olaszországba látogató túristának fogyasztania kell. Minden szuper volt (pizza,pasta,capuccino) Érdekes módon minden helyi segítőkész volt és több-kevesebb angolsággal mindig útba tudott igazítani.
a meccs... elmondhatatlan, milyen inter szurkolóként a san siro :))) a hangorkánt nem engedi ki a nézőtér feletti tető, ráül az emberre és akaratlanul is együtt énekel a tömeggel :) már ha érti, hogy mit kell :)))
visszafelé a Garda tónál időztünk kicsit, mindenkinek ajánlom, hogy legalább egy fél órára kanyarodjon arra, csodaszép hely!
Végül Velencét is megnéztük, de az a tömeg miatt nem tetszett annyira, bár a hajóút jó volt a városban.
ellőttünk jó pár képet, majd próbálok néhányat feltölteni. :)
Cattus, Te is Inter meccsen voltál vagy a Milant szereted?
Hello! Piacok vannak, a legnagyobb a Via Papainiano-n van minden szombat dèlelott. Van tobbfelè, a Via Padova kornyèkèn, a Corso XXII Marzo-n is minden csutortok de. meg van egy vàndorlò piac ami a legnagyobb, de azt sose tudom hol van, nèha pont elpakom, na az tele van mindennel.
olvastam hogy régebb milanoban élsz .....én most voltam kit egy inter meccsen és megdöbbenve láttam hogy 10 ből kilenc olasz lábán KAMU hamis nike cipő van....de mindenki ezekben járkált...volt azonban egy cipo ami nekem is tetszett ha hamis volt ha nem és nemsoka megyünk megint...kérdésenm hogy hol áruljak ezeket milanoban..van ott is valamiféle kinai piac ahol van minden..polo kabát táska óra és cipo is.....sajnos a cipo tulaja nem tudott angolul..el akarta mondani de nem tudtaa :-DDDD amugy nekem teszett milano..igaz én avgyok az aki 2 napra ment ki meccset nézni :-DDDD várom válaszod!!!!!
hàt nem a vàros szèpsège miatt...elobb csak melo miatt (ide kuldtek) aztàn meg pasi miatt, aki olasz ès nem akar Mo-ra menni, pedig fuzom a fejèt... :) De o is utàlja milànot, szoval remèlem hamarosan elhuzunk inenn.
nem bizony... de màsok sem (tisztelet a kivètelnek, ok kb. 5%), mèg az olaszok sem szeretik, pedig ok ide szulettek. Milànot csak snobok szeretik, de ok sem a vàros miatt ugyebàr, meg azok a tùristàk akik 5napnàl kevesebbet toltenek el itt,ès vagy shoppingolni jonnek, vagy meccset nèzni. Akkor nanà, hogy imàdjàk Milànot.... Amugy sok làtnivalo nincs, a Dòm gyonyoru, a Castallo Sforzesco nem nagy szàm (bàr èn szeretem), ezenkivul van a Scala...elsètàlsz mellette anèlkul, hogy èszrevennèd, hogy ott a Scala...utolso vacsora, 1-2 kèptàr...kb ennyi. Ezen kivul abba nem megyek bele milyen itt èlni, mert arrol tènyleg nem sok pozitivat tudnèk mondani... bocs,ha valakit megbàntok, ez az èn vèlemènyem, otthonrol èn sem ezt gondoltam, de elèg volt pàr hèt, hogy megvàltoztassam.