Kitiltják a gárdaegyenruhát az EP-ből
A Jobbik gárdaegyenruhás bevonulása nyomán a szociáldemokrata EP-frakció arra kérte a testület elnökségét, szerezzen érvényt a házszabálynak, amelynek értelmében katonai és félkatonai szervezet uniformisában nem lehet az ülésterembe lépni
A dundi Csanád gyereken különben is úgy áll az a ruha, mint tehénen a gatya.:) Mint a gárdisták többségén is egyébként. Aki masirozni kiván ilyen feltűnő cuccban, először fejlesszen már magának valami férfiszerű testet, mert csak saját magát teszi nevetségessé.
Nem, ez politika - nyilván az ellenfeleik abban érdekeltek, hogy úgy viselkedjenek ahogy ők diktálják a szabályokat, és ez oda vissza így van. A nemzetközi diplomáciában elfogadott, hogy politikusok (különösen a muszlimok, de mások is) nem az európai szabvány pingvin ruhában jelennek meg, ugyanakkor nők esetében ez még nem is szokatlan. Kíváncsi vagyok hogy alakul ez a ruházkodási kérdés - hogyan akarják majd rendezni, hatalmi szóval vagy pusztán a vélemény nyomásával. A tiltó igyekezet nyilván abból a gondolatból táplálkozik, hogy amit betiltanak vagy amiről nem beszélünk, az nincs, akkor nem áll mögöttük 15% szavazó. Lehet, hogy bohócság amit csinálnak, de a 15% így cirkuszostól és bohócruhástól fogadta el őket. Pubikám.
Nekem csak az tünt fel, hogy eddig büszkén hangzott, hogy " ígéretéhez híven Magyar Gárda egyenruhában vette át a mandátumát, és a házszabály esetleges ( mert még nem láttam bizonyítékát igazából, hogy tényleg tiltaná az egyenruha viselését) tiltására azonnal lealacsonyodott fekete nadrág, fehér ing és mellény sorba!
Ez a hirtelen változtatás nem hiszem, hogy jó indulás azoknak, akik hitelességükkel akarnak kitünni a többi párt tagjai és szimpatizánsai közül!
Ha alakítok egy szervezetet, akkor amennyiben ehhez egységes ruhát hordok, akkor az lebontva tényleg "csak" egy akármilyen ruha, de ha ÉN nevezem egyenruhának ( vitatható az egyenruha elnevezés egyébként), akkor az!
Vagyis amíg a jobbikosoknak úgy tetszik, addig egyenruha, ha gáz valamiért, akkor csak fehér ing stb...?
Nem jól indultok el a politikai pályán (és irányba), ilyenekből már túl sok van arrafelé, éppen a szanálásuk folyik!
Miben volna katonai, vagy akár félkatonai a fehér ing, fekete nadrág és mellény?
Önmagában nem volna az. Viszont ezek hierarchikus, parancsuralmi rendszerben működnek, rendfokozataik vannak, egyenruhájuk van, rendezvényeiken alaki szabályok szerint sorakoznak fel, és vezényszavakra masíroznak. Ez éppen elég ahhoz, hogy a gárda félkatonai szervezetnek legyen nevezhető.
A katonaihoz már csak a szuronyos puska hiányzik a vállukról.
A dolgot azért árnyalja, hogy egy olyan törvényileg betiltott szervezetről van szó, amelyik nyiltan támogatja a terrorizmust (amennyire tudom a bajtársak rávallotak badaházyra).
No arra leszek kiváncsi amikor a nyilasbarbi ezt magyarázza ki.
Apropó, mikor fog tüntetni a gárda a pedofil hajléktalan mellett? Ugyanis a csákó nyílt jobbikos.
Bezzeg, ha csak alsónadrágban lenne, rövid topban, kiszőkített hajjal, kifestett szemmel és cézárkoszorúval a fején, ahogy azok öltözködnek, akiknél majd 7napig tart fesztivál, akkor lehetne:D Hja a demokráciát mindig a világtrendi határozza meg:P
Jaj, baszki, már megint ez a felezés:félkatonai, félfasiszta, félelemkeltő...
Az oké, hogy a mértékadó értelmiség idehaza balfácán, na de az EP tagság is idióta...
Miben volna katonai, vagy akár félkatonai a fehér ing, fekete nadrág és mellény? Ezt megmagyarázták már? Vagy a válasz ennyi csak:"Az és kész, mert mi azt mondjuk. Mert az." Hmm?