Keresés

Részletes keresés

sesebaba Creative Commons License 1999.06.26 0 0 123
Hogy jott ki?
SeSeBaBa
Előzmény: Piszkos Fred (122)
Piszkos Fred Creative Commons License 1999.06.26 0 0 122
Na ez a :"M$ : Jo, akkor en az enyemet ingyen adom mindenkinek :P " az ami torvenytelen. Ezt hivjak dompingnek, amikor azert adod olcsobban a termekedet, mint amibe neked kerul, ugy hogy meg bukod is rajta a penzt, hogy kiszoritsd a konkurenciat, mert tudod, hogy Ok elobb fognak csodbemenni ettol mint te.

sesebaba:
Azok a $ ertekek? Azon mit nem ertesz? Hogy hogyan megy a szamolas, amibol kijott, vagy hogy hol van a torzitas?

Előzmény: Fulig Jimmy (119)
sesebaba Creative Commons License 1999.06.26 0 0 121
Hi,
WINNT LINUX elony
PC Week - File Server $114.76 $182.07 59%
Mindcraft – File Server $93.20 $182.90 96%
????????????????????????????????????????
No, akkor ezt magyarazza el valaki!!!
SeSeBaBa
Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.06.26 0 0 120
Sajnos ezt en sem ertem :)
Biztos arra az 40 dollarra gondolnak, amibe egy RedHat kerul a boltban, meg arra mondjuk 2 orara, mire felall az egesz. Utana ugyanis gyakorlatilag nem kell hozzanyulni soha :)
Ja, biztos arra a 'high integration'-re gondolnak, hogy az osszes Unix ugyanazokat a protokollokat beszeli, ugyhogy fajlok csereje, nyomtatas, meg ilyenek az magatol adodik :)
Előzmény: sesebaba (118)
Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.06.26 0 0 119
Na mi ez, ha nem tisztessegtelen uzleti magatartas?

Sima normalis uzleti magatartas. Miert fizetne az M$ egy centtel is tobbet a kelletenel?

Szerintem amugy ugy lehetett a parbeszed, hogy:
M$ : Adok 20 milliot, ha abbahagyot a termeked gyartasat.
Ha : Menj a *****-ba!
M$ : Jo, akkor en az enyemet ingyen adom mindenkinek :P
Ha : Akkor beperellek!
M$ : Akkor en megfizetem a 100 legjobb ugyvedet a vilagon es kicsinallak!
Ha : Mennyit is mondtal, 20 millio?

(Amugy meg erdekes, hogy hogy lement a Hangul ara kozben, eloszor meg 20 millio volt a 20 szazalek, a vegere meg az egeszet megkaptak 10-20 millio kozott.)

Előzmény: Piszkos Fred (116)
sesebaba Creative Commons License 1999.06.26 0 0 118
Fulig, koszi
"Inherits the high setup, integration, and maintenance costs associated with setting up and managing a UNIX environment."
Ez volt a masik amit nem ertettem...ezt is elgyszi...
SeSeBaBa
Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.06.26 0 0 117
Erre annyit tudok mondani, hogy az igaz, hogy bufferek tulirasaval, meg stackek elkavarasaval lehet root hozzaferest szerezni Linuxon, de ez nagyon nehez es nagyon gyorsan javitjak, ha ilyet talalnak, viszont amikor eloszor nyomtam itthon egy 'network neighborhood'-ot itthon teljesen artatlanul (kabel modem, bridge-elt halozat), akkor olyan gyonyoruen tudtam egy rakas ember osszes fajljat latni, mint a pinty. (Lehet, hogy le is tudtam volna torolni egy parat, de inkabb huztam el.)
Előzmény: sesebaba (115)
Piszkos Fred Creative Commons License 1999.06.26 0 0 116
Sesebaba: A GCC-n ugy megy, hogy alapbol bele van rakva egy rakat oprendszerhez a compiler 'back-end'. (Szoval az a dolog, ami a koztes, mar optimalizalt kodot atalakitja az OP-rendszer szamara eheto gepikodda.) Ezert ha neked mondjuk egy Linuxos GCC-d van Intel platformon, de Szeretnel egy Wines vagy Solaris verziot, akkor egesz egyszeruen a GCC forrsakodjaban kijavitod azt az egy (jol dokumentalt es jol lathato) sort, hogy mire is menjen a forditas. Aztan a Linuxos GCC-del ujraforditod. Amit kapsz, az egy fordito, ami meg ugyan csak Linuxon fut, de amit O keszit, az mar indithato majd winen is.
Innen jon a masodik valtozat, most EZZEL a forditoval forditod le a GCC-det, es voala, maris van egy winen futo, es wines kodot generalo GCC-d. (Vagy solarisos, vagy pwer PC-s, vagy barmi 11+ platformbol.)

Ezert van a linux ott szinte minden HW platformon, mertcsak a valoban hw fuggo dolgokat kell ujra megirni. (Pl a compiler back-end, vagy a hardware kozeli dolgok a kernelben.)

Mas : Fulig:
"Last summer, Microsoft was accused of trying to eliminate its main
Korean rival by offering to buy 20 percent of Hangul for $20
million on condition that it take its word-processing software off
the market. The offer was withdrawn amid a national outcry."

Akkor mar ertem mi volt.
MS: MEGVESZLEK BAGOERT!
Hu: Nem elado!
MS: Akkor tonkreteszlek, kicsinallak, nem erdekel, ha torvenytelen is.
Hu: Na jo, menyit mondtal? A Bago pont jol hangzik!

Na mi ez, ha nem tisztessegtelen uzleti magatartas?

Előzmény: sesebaba (111)
sesebaba Creative Commons License 1999.06.26 0 0 115
Hi,
"Inherits the security flaws of UNIX (for example it’s easy to gain root access via poorly written applications)."
Jeee errol a hianyossagrol nem is tudtam. :-))))))))
SeSeBaBa
sesebaba Creative Commons License 1999.06.26 0 0 114
Fec,
Arra mondtam, hogy nem egy kategoria, mert masra valo, ugy gondolom, hogy pl. egy adatbaziskezelo/nyilvantarto progit sokkal jobb/egyszerubb/gyorsabb ilyen vizualis nyelvek alatt irni (ettol ez meg nem komolytatan, bar ahogy vesszuk, mert nem is egy nagy kaland) ORACLE es SQL tamogatassal, bar nem tudom pontosan, linux alatt meg nem csinaltam ilyesmit, de ha megis ugy a gyorsabb es grafikus is, akkor atszokok.
Jeee, ez mar nem is az MS-rol szol, szoval reszemrol ez lezarva es ONTOPIC leszek...
SeSeBaBa
Előzmény: Fec (112)
Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.06.26 0 0 113
Nem ertelek. Nem azt mondtam, hogy egy X platformra forditott vegrehajthato program fog mukodni egy Y platformon, hanem azt, hogy a GCC programozoi kornyezet megy egy nagy rakas hardveren, OS-n. Itt a megy azt jelenti, hogy hasznalhato rajta. (Persze, ehhez vagy le kell forditani Y platformra, vagy le kell tolteni az Y platformra forditott GCC-t.) Akkor most te probald meg letolteni a VC++ forrast valahonnan es leforditani SunOS-ra :))
Előzmény: sesebaba (111)
Fec Creative Commons License 1999.06.26 0 0 112
Bizony, bizony! Es aki nem csak "jaccasibol" ir programot, annak ez komoly szempont lehet.

SeSeBaba!
A gcc letezik minden platformra. A forraskod adott. Leforditod olyan OS ala amilyenre akarod es kesz. Azt senki sem mondta hogy a keszre forditott/linkelt binaris allomany fogod az OS-ek kozott hurcolaszni :))))

Előzmény: Fulig Jimmy (107)
sesebaba Creative Commons License 1999.06.26 0 0 111
Fulig,
Atmasolod a linuxos GCC-t WIN ala es megy??? Kuld mar el nekem azt a verziot legyeszi :-)))
SeSeBaBa
Előzmény: Fulig Jimmy (110)
Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.06.26 0 0 110
Jo, OS/2 alatt nem tudom, hogy megy-e, de Win alatt megy, mint a golyo.
Előzmény: sesebaba (109)
sesebaba Creative Commons License 1999.06.26 0 0 109
Uffffff
"Mert a GCC gyakorlatilag minden hardveren, meg OS-en megy."
Tenyleg??? Akkor masold at mondjuk OS/2 vagy Win ala esinditsd el!!!
Ird mar meg legyszi, hogy mi lett az eredmeny...KOSZI
SeSeBaBa
Előzmény: Fulig Jimmy (107)
Fec Creative Commons License 1999.06.26 0 0 108
Hi Gaborca.

Szerintem egy kicsit kiforditva nezed a vilagot. Nem azert kezdtek jatekot irni anno a w95-re mert jo volt, hanem mert a m$ szepen lefizette a jatekgyartokat hogy ne DOS legyen a platform. Valahogy ugy nezett ki a dolog, hogy a m$ minden eladott w95-re irt jatek utan pluszpenzt fizetett a keszitonek. Ekkor jelentek meg sok jatek egyszerre DOS-ra es w95-re. Ez foleg azert volt, mert a DOS-os verziot jobban el tudtak adni, a w95-osert meg a m$ tejelt pluszpenzt. Annak idejen meg eleg nagy volt a rohoges azon, hogy a vindoze mennyire rossz jatekplatform es 1-2 evnek el is kellett telnie hogy megjelenjenek a jatekok. Azota persze ok is fejlesztettek azota, de az hogy a w95 jatekplatform lett, nagyreszt a m$ "marketingpolitikajanak" koszonheto.
A processzorok meg fejlodnek csak ugy maguktol is, nem kell hozza 32bites vindoze-nak megjelenni :) Az csak "rasegit" eladni a vasat, mert minden elkepzelheto eroforrast meg bir kajal.

Előzmény: gaborca (100)
Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.06.26 0 0 107
Felig off.

Az igaz, hogy a drag&drop-os fejlesztes nem mindenkit kerget oruletbe :), de kivacsi vagyok, hogy egy Visual C++-szal mire lehet fejleszteni M$-es OS-eken kivul. Mert a GCC gyakorlatilag minden hardveren, meg OS-en megy.

Az a fele vissza on.

Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.06.26 0 0 106
Igen, de akkor elrontottak, mert ugy kellene, hogy mindenhova sunyiban 'felinstallalodjon' az ebola, aztan 2 nap utan irja ki, hogy az 'Uninstaller' letoltese a www.microsoft.com-rol tortenhet mondjuk 50 dollarert :))
Előzmény: gaborca (104)
bogyó Creative Commons License 1999.06.26 0 0 105
Hehehe ez kurvajó. Nem bírok betelni vele. Kedves Attis, a szemed sosem akadt meg még azon a karaktersorozaton, hogy "IBM PC kompatibilis" (gy.k. compatible, spanyolul sajnos nem tudok)? Nekem sokszor. És egyszer sem láttam, hogy Microsoft PC compatible :-)))))

Meg volt egy olyan megjegyzésed is, hogy ha a linux nem működik jól PC-n, akkor (...). A teljesség kedvéért: vannak ugyan mindenféle trükkös (fancy) gépekre is linux-portok, de 99%-ban a linux pc-n fut. Ezt tedd össze. Nem ezt írták a tájmba, hűbazeg most akkor mi az igasság?

Istenem.

udvbogyó

Előzmény: attila113 (82)
gaborca Creative Commons License 1999.06.26 0 0 104
Ja. Szerintem ők csinálták. Marketing, tudod? :)

Gaborca

Előzmény: sesebaba (103)
sesebaba Creative Commons License 1999.06.26 0 0 103
Gaborca :-)

Csak azert irtam, mert a vegen meg az EBOLAT is rafogtak volna a MS-re.
SeSebaba

Előzmény: gaborca (100)
sesebaba Creative Commons License 1999.06.26 0 0 102
Fulig :-)))
Fec: a vizualis fejlesztorendszerek mas reteget celoznak meg...
SeSeBaBa
Előzmény: Fec (98)
bogyó Creative Commons License 1999.06.26 0 0 101
Már ott is mondták" úraim olvasni kell naponta" Kösz hogy emlékesztetsz rá!

Hm, arról nem szól a fáma, hogy írni is kell (tudni) naponta?

bogyó

Előzmény: attila113 (86)
gaborca Creative Commons License 1999.06.26 0 0 100
Hello!

Sesebaba még annó reggel a szívemből szóltál! 100%-ban igazad van szerintem. Az, hogy most itt vitatkozunk, közvetve köszönhető a MS-nak is. A következő jutott eszembe a topic olvasása közben: 5-6 éve volt ugye a DOS. Lehetett vele játszani, aki meg dolgozni akart, az vagy egy saját felhasználói felületű DOS-os progit használt, vagy a Win31 alá írt Word-öt, Excelt, stb. Ezt a két említett programot megírták olyanra, hogy egy nagyon lamer felhasználó is meg tudta rajta írni a levelét, amit utána szép betűtípussal kilökött a nyomtatón és ő volt a király. Ebből a Word-ből, Excelből és Win31-ből (meg még egy-két windowsos progiból) úgy meg tudták szedni magukat Gates-ék, hogy a Win95-nek csináltak egy akkora reklámkampányt, aminek a következtében az egész világon elterjedt. '95 után volt még egy-két erőtlenebb próbálkozás DOS-os játékok írására, de mostanra már szinte 100%-ban belátták, hogy a Win95/98/2000 lett a mostani játékplattform. És itt a játékon van a hangsúly. A windows rendszer grafikailag egy lassú rendszer, egy programozó, ha elkezd ezen gondolkozni, rájön, hogy rendkívül sok racionális megoldás van benne, egy rendkívül rugalmas rendszerré gyúrták ki a fejlesztői. Hogy picivel gyorsabban lehessen rajta játszani, kitalálták a DirectX-et, amivel (ha jól tudom) elég könnyen lehet grafikus játékot készíteni. Viszont ez még kevés, ahhoz még jó hardver is kell. Nem tudom, észrevettétek-e, de amióta megjelent az első 32 bites windows, azóta a hardverek iszonyatosan fejlődnek! Míg 10 éve két-három év telt el a 386-os és 486-os kifejlesztése körül (nem kizárt, hogy tévedek, már tök régen volt), a tavaly legelsők között megvásárolt, zsír új 300 MHz-s AMD procimat ma már egy boltban sem akarják megvenni, (bár MO-n még nem jellemző, nyugati országokban) már 5-600 MHz-s és gyorsabb procikat lehet kapni. Úgyhogy szerintem (talán közvetve) Gates-nek köszönhetjük azt, ahol most vagyunk. Az Internetről meg annyit, hogy ha nem veszik meg annó az NCSA-tól a Mosaicot, és teljesen kihagyják, nem tartana itt az Internet, ahol most van. Igaz, hogy már csak az Explorer és a Netscape maradt a ringben (azért van egy-két próbálkozás, de már nem tudják utólérni őket), és emléxem még egy régi PC World-ös cikkre, miszerint az elején asszem 13 böngésző volt összesen, de hála a két nagy cég versenyzésének, mind a kettő le akarja nyomni a másikat, és őrült tempóban fejlesztik programjaikat, hoznak ki új szabványokat. Mivel nagy cégek, szerintem jobban haladnak, mintha kis, pénztelen cégek fejlesztenék a saját kis szabványaikat, és mindenhol csak inkompatibilitással találkoznánk. Nah, ez jutott eszembe, hozzászólásokat várok. (Ha esetleg érdekelne valakit a procim, és budapesti, az nyomjon nekem egy levelet)

Gaborca

Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.06.26 0 0 99
Na itt van : Microsoft megveszi a Hangul-t.
(remelem, jo lesz :)
Fec Creative Commons License 1999.06.26 0 0 98
Sesebaba! Mi nem egy kategoria?
Előzmény: sesebaba (95)
Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.06.26 0 0 97
OFF
Jo, megprobalom, de egyszer az mar olyan jol sikerult nekem, hogy Wagnerur-nak ugy kellett az egesz hozzaszolasomat kivagni :)
ON
Előzmény: sesebaba (96)
sesebaba Creative Commons License 1999.06.26 0 0 96
Fulig, Piszkos...
Off On
Ne igy vessetek mar ide legyszi a linkeket, utalok copypaste, csinaljatok mar meg ugy, hogy "clikk" es kesz...KOSZI
Off Off
SeSeBaBa
sesebaba Creative Commons License 1999.06.26 0 0 95
Fec,
Nem egy kategoria a ketto.
SeSebaba
Előzmény: Fec (93)
Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.06.26 0 0 94
Nagyon ugyes :)

Amugy a Hangul-t mar nem fogja zavarni az M$, merthogy az M$ megvette oket :)

http://www.chosun.com/bin/demo.cgi?FID=306798&key=MICROSOFT^KOREA^

Előzmény: Piszkos Fred (92)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!