Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Ami hiba lehet egy átlag trafónál: szakadt a betáp kábel, esewtleg a szekunder kimenetnél válhat le csatlakozás.
fokozatkapcsolós trafónál (pl. Piko és társai): ott van hibalehetőség bőven, pl. valameilyik érintkező törése, leszakadt belső vezetékek, törött szigetelő, stb). Javítottunk meg már néhány ilyen, fokozatkapcsolós-irányváltós modelltápot is. Ja és ha van zárlatjelző-feszjelző izzó, annak kiégése is lehet hiba, ezért pl. a Pannónia trafót szét is fogjuk szedni, izzócsere miatt.
Saját vélemény, hogy a pénzverdei tápok megbízhatóak, nem melegednek, könnyen össze lehet állítani a vezérlést velük 8pedig a Pannóniának elég sok dugasza/kimenete van).
Pannóniát már újítottunk fel, egy rozsdaette romos járműkupacból lett kiállíátsokon is bemutatott üzemképes készlet. Mivel vannak gépkönyveink pénzverdéhez, szívesen vállalkoznánk a felújításához, újravezetékezéssel egybekötve-a régi varnish-csöves vezetékek hajlamosak lehetnek a törésre szerelésnél.
Sziasztok! Egy jó ismerősöm keres PV Pannonia szettjéhez trafót. A váltót és szakaszolást vezérlő megvan, de tarfója nincs. Tud valaki segíteni? A mailem publikus.
Nézegettem a cseh Merkur 0-ás termékeit. Egy véletlenszerűen kiragadott példa (gőzös szerkocsi) a gyártó honlapján 552 CK vagy 24 Euro, ugyanaz egy német honlapon 37 Euro. Reális ez?
És vajon nálunk mennyiért lehet hozzájutni?
Egyáltalán idehaza valaki forgalmazza-e a Merkur 0-ásait?
OFF vége
Ez mégiscsak 0-ás, és azért itt tájékozott a társaság ilyen ügyekben...
Valószínűleg új trafó kellene hozzá, az '50-es évekből való kör alakú dugasz miatt nem tudtam kipróbálni egyelőre. Nem volt dolgom ilyennel, ehhez kapható valamilyen adapter?
Nem elképzelhetetlen, hogy működik a vasút, megkímélt állapotú (csak pirosbetűs ünnepeken jutottak hozzá a gyerekek :)).
A bakelit síneket megviselte az idő múlása, azt valószínűleg pótolnánk.
Ha ezeket megválaszolod szerintem kapsz segítséget itt a topicban. Hozzáteszem mélyvizes szakértője én sem vagyok a témának :-) . Pld ha rossz a mozdony nem tudnám megjavítani, de szakértőt sem tudnék ajánlani hozzá.
Hozzájutottunk egy PV1 Előre típusú játékvasúthoz. Családi "örökség", nincs rossz állapotban, de szeretnénk felújítani, hogy újra a fénykorát idézze, és még a mi gyerekeink is megismerhessék!
Tudnátok ajánlani szakembert, aki hozzáértő véleményt tudna mondani róla?
Ez azt hiszem, régi Zeuke 0-ás, nekem is van két kocsim, meg egy jó romos elemes gőzös hozzá. De a sínt nem tudom... Talán 3 sínes Zeuke, tudtommal volt óraműves, elemes és "rendes" is :-).