Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Nem, inkább azt kéne kideríteni miért került a Gazdag ember a
Pokokolra? Azonnal írd meg nekem, a gazdag itt / miért nagy G!!!
Nem, mert azt tudjuk, azt már ne taglaljuk.
Azt is tudom (én), és tudja (más), hogy te miért kerülsz oda ha ilyen sertés maradsz.
De te, te viszont nem tudod, és ennek az a magyarázata, hogy nem veszed észre hogy bűnöket folyamatosan elkövető vizidisznó vagy.
Olyan vagy, mint az alkoholista, akinek nincs betegségtudata, csak neked bűnösségtudatod nincs.
Tehát ne a bibliai gazdagembert cseszegesd, hanem jöjjél rá, hogy perverz bűnöző vagy, nagyon képmutató, szánakozz ez miatt, és térd meg. Vagyis mondd ezt: rájöttem.milyen moslék, szar alak vagyok, és állandóan csak tisztára mosogattam.magam, hazudoztam, de most már ennek vége.
Úgy tűnik, a kárhozat felé tartasz: Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát...
Már megént magadnál kéne a sepregetést kezdened. Magad miatt aggódj inkább: Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát? Ne tévelyegjetek; se paráznák, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák, se férfiszeplősítők,se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát...
Inkább az lenne a baj, ha a Pokolra kerülnétek, ezért nézzük meg miért került a gazdag zsidó bácsi oda. Nézzük meg, vajon mit vétett, hogy odakerült, nehogy ti is odakerüljetek.
Ráadásul az ótvar-részeg-disznó igenis kifejezőbb, árnyaltabb mint a részeg disznó, az ótvar részeg, vagy akar az ótvar disznó. Szóval jobb ez a név, mint a furulya (ez hülyeség), vagy a talicska (ez meg faszság).
Ha valaki több mondatban fejez ki valamit amit egy szóval is lehetne az ugyebár más aljasságra is képes.
(Örkény után szabadon)
Nem vagy valami jó névadó.
Általános iskolában az orosztanárnő például Adolfnak nevezett el, ez sem terjedt el, mert még ez is túl hosszú volt, ezért csak ő hívott így. (viszont ő mindig így szólított következetesen....)
És szerintem őrá az ótvarrészegdisznó egy sokkal találóbb név, mint énrám a furulya, vagy terád a talicska tehát a névadási versenyt megnyerted a tisztelt ótvarrészegdisznó ellen, tiéd az aranyérem, ótvarrészegdisznónak csak ezüst jut.
Ha te csak szépen, szeretettel nevet adsz neki, és nem kiabálva mondod hogy furulya-talicska, ahogy a mélyen tisztelt ótvar-részeg-disznó teszi, akkor nincs semmi baj, az egy ékes dolog.
Te sem vagy kevésbé furcsa ember, s nekem is megvan ama szokásom, hogy az ilyeneknek nevet adok. Úgyhogy te mától kezdve ótvar-részeg-disznó vagy. De ne szégyelld! Sőt legyél büszke rá (egyáltalán nem egy pejor kifejezés...), hisz' Ádám is nevet ada az állatoknak, nem igaz, te ótvar-részeg-disznó...?
"Ez a ronda paraszt mondott már sértésként furulyát is"
Furulyaaz egy fúvós hangszer. (egyáltalán nem egy pejor kifejezés...)
Ha kapsz valakitől végre egy találó nevet, ne szégyelld!
Sőt legyél büszke rá.
És formált vala az Úr Isten a földből mindenféle mezei vadat, és mindenféle égi madarat, és elvivé az emberhez, hogy lássa, minek nevezze azokat; mert a mely nevetadott az ember az élő állatnak, az annak neve...
1Móz. 1Móz. 2,19
Én is ember vagyok, és nekem is megvan az a jószokásom, ha találkozok valami, furcsa emberel az első, hogy nevet adok neki...