Hát az előzményeket olvasva láttam hogy milyen elfoglalt vagy, elismerésre méltó, biztosan jól pörögsz a mindennapokban. Igen van fundim, majd töltök fel képet.
A kiállításra pedig egy kalappal!! Majd mesélj hogy mi volt!
newfyfan, üdv Neked is itt köztünk. Gyarapszunk. :-)))))
Nagyon érdekes és hasznos dolgokat írtál. Ezek szerint Neked van fundid.? Megmutatod nekünk őt(ket)? Teszel fel képet?
Sajnos én még nem tudom ápolgatni a fundimat, mert még nincs, de ami késik, az nem múlik. Nemsokára....
Mostanság ritkán tudok ide felnézni, nagyon sok a dolgom. Gyerekek, tanulás, házimunkák, na és persze a kutyák. Meg még egy csomó minden. Készülünk a kutyukkal 1000rel. Vasárnap megyünk a Csilibe az Alpok-Adriára. Kíváncsi leszek, hogy mit alkotnak. Ez lesz a 2. kiállításunk.
Naah, örülök hogy beindult a fórum:) Ezek szerint csak vannak fundisok rajtunk kívül is:))))) Egyébként netboard szerintem nincs túlbonyolítva, habár a bejutásra várni kell, ez tény:( És nagy képeket is lehet betenni, csak csinálni kell egy képtárat a neten ahova fel tudod tölteni a képeidet, és onnan kell bemásolni a fórumba:)
Örülök, hogy létrejött ez a fundis fórum, korábban én is próbáltam bejutni a netboardba, de sajnos nem sikerült hiába regisztráltam, képeket is akartam feltölteni, akkor kiderül hogy csak mini képek férnek fel, szóval berágtam és azóta sem próbáltam újra. Túl van bonyolítva. :(
A sharpeies honlapod nagyon aranyos, a kutyuk is gratulálok hozzájuk!
Na egy kis szőrápolás!
Kiállítási kutyát minden héten vagy kéthetente fürdessünk, a házi kedvencnek elég havonta egyszer is szerintem. Samponnal fürdessünk és figyeljünk arra hogy jól kiöblítsük a sampont a szőrből, mert ha benne marad az problémákat fog okozni. HA veszünk egy 250 ml-is sampont akkor azt el is használjuk egy fürdetésre, ha mondjuk 1 literes a samponunk akkor a harmadát öntsük egy vödörbe, és higítsuk fel azt vízzel 9-10-szeresére. Ez után habverővel kemény habbá verjük, és a sampon habot a kutya jól átáztatott szőrére rátesszük egy szivaccsal. Miután a vödör habot rátettük a kutyára, és már jól beledörgöltük, a szőre már jól habzik, de a megmaradt samponos vízet is szívaccsal rárakhatjuk a kutya szőrére. Ezután hideg! vízzel leöblítjük, szemre, fülre vigyázva, és addig öblítjük amíg a kutya bundája nem csikorog. HA végig húzzuk az ujjainkat a bundin, akkor csikorog, ha csikorog akkor jól kiöblítettük. Ezután jöhet a szárítás, ha van akkor szárítóval, ha nincs akkor sok ronggyal átdörgöljük a kutyát, dörgölünk - fésülünk, majd hajszárítóval ami tud hideget fújni, megszárítjuk. HA van rakéta porszívónk az még jobb mint a hajszárító. HA megszáradt kifésüljük, kikeféljük a kutyut. Minden egyes fürdetés javítja a szőr minőségét, és segíti az aljszőr kiszedését, fellazítja azt. A hideg víz két okból is fontos. 1. kevésbé csomósodik a szőr tőle, 2. a meleg víztől csak eldobja a szőrt, míg a hideg növekedésre serkenti a szőrt. Ami még szintén nagyon fontos hogy fürdetés előtt-után is kikell fésülni a kutyut. A kefélés kevés! A fésülésnél arra figyeljünk hogy nem elég csak a felületet simogatni, attól még csomós maradhat a szőr és bennt marad az aljszőr. Fogjuk a fésűt, egyik kezünkkel megemeljük a szőrt, a másikkal a fésüvel fésülünk, lentről felfele haladva, vagy fenntről le. Így aztán nem marad bent sem csomó sem aljszőr.
HA rendben tartjuk a kutyut és kiszedjük az aljszőrt akkor nem kell attól tartani hogy bepálik a kutya bőre mikor nedves és minden féle bőrproblémája lesz mint Hot Spot, és egyéb nyalánkságok. Valamint ha rendben tartjuk akkor a szőre sem lesz korpás. A szárítás is ezért fontos. Ahhoz hogy ezt mind végre hajtsuk még szükségünk van egy kis apróságra! Ez lenne az asztal. Az asztalra felpakolt kutyához jobban hozzá férünk. Az asztalhoz úgy szoktassuk a kutyut, hogy az asztalra tegyünk juti falatot úgy hogy ne érje el, és közben "ütögetve" az asztalt bíztassuk a hopp vezényszóval! Mikor a mellső mancsaival felugrik és megeszi a jól megérdemelt jutiját dicsérjük meg. Ezt többször játszuk el vele, és ha már megy neki, akkor a köv lépcső legyen az hogy amíg rág emeljük fel a hátsóját is az asztalra. Az asztalon dicsérjük, simogassuk, puszilgassuk hogy szeressen oda felmenni. HA már ez megy akkor folyamatosan növeljük az asztalon állás idejét, és már a fésülések helyszíne az asztal legyen. A leugrásnál vigyázzunk a kutyura, ha igényli segítsünk neki, vagy vegyük le mi. A felnőtt kutyát is meg lehet erre tanítani. HA kölyök jön hozzánk akkor jobb már az első naptól kezdve minden nap feltenni az asztalra kicsit, hogy had szokja a magaslati levegőt. Az asztal magassága lehet 65cm-78-ig például. Az asztallap legyen akkora hogy kényelmesen rá férjen a "csöpség".
Kiállításra pedig nyírjuk a kutyut, teljesen mást mutat egy megnyírt fundi.
HA vmit kihagytam volna, vagy van vkinek jobb módszere az leírhatja azt.
Üdv itt q45! Örülök, hogy ránktaláltál. Nem olyan rég csináltam ezt a topicot, még csak egy-ketten vagyunk, de folyamatosan bővül a csapat. Látod, már Te is itt vagy. :-)
ditt! Biztosan nagyon élvezték a kutyik, hogy végre mehettek sétálni. A képek meg jók, nagyon édesek a blökik. :-)
Megfogadtam a tanácsod, benéztem a netboardra, de katasztrófa oda bejutni, így gondoltam megpróbálom kicsit "fényezni" itt a topicomat, ide egyszerűen bejut bárki. Már felkerült az ujfoundlandis lapra a fórumok közé. Igaz, még csak ti ketten ditt-tel találtatok ide, de remélem idővel itt is többen leszünk. Bár mondjuk ahogy elnéztem, ismert, de nem elterjedt fajta, legalábbis Magyarországon.
Sorry. viviq is járt itt, de ő sem fundis, csak megajándékozott minket egy szép képecskével. :-)
Általában sűrűn vagyok itt, mondjuk inkább a shar-pei-es topicban, de most sokat kell tanulnom, így kevesebbet tudok jönni.
Egyeteeem? Az azért elég durva lehet így a gyerekek mellett.. Én tuti nem bírnám, úgyhogy elismerésem:)) Én kutyáim is ilyenek, akármit csinálok, mindig ott vannak mellettem:) Mi az az ebtilalom? Háát mérgeket tesznek ki a rókák miatt az erdő, szántóföld környékére, és ilyenkor nem szabad kivinni a kutyát a faluból, csak állatorvosi engedélyel, és persze sétálni is csak pórázon, szájkosárral szabad.. hát úgy meg mi nem megyünk inkább.. de asszem pénteken már vége van szerencsére:)
És mit tanulsz?:) Barry jól van köszöni szépen, pihenget a napon:) Délelőtt játszottunk egy nagyot:)))) Nemsokára meg vége az ebtilalomnak, és akkor már mehetünk sétálgatni is:)