Keresés

Részletes keresés

destrukt Creative Commons License 2024.03.13 0 0 1844

Ha be tudod idézni, hogy én ígértem 10000 példányt, akkor nem maradsz hazugságban.

De ha nem, akkor el kell ismerned, hogy hazudsz.

Ilyen egyszerű. Várom az idézetet. 

Előzmény: Construkt (1842)
destrukt Creative Commons License 2024.03.13 0 0 1843

"Vajon miért is nem tudod egyszerűen "a saját szavaiddal" elmondani, hogyan magyarázhatná a csillagászati aberrációt ez az állítólagos "magával ragadás"?"

El tudom mondani (le is van írva), de te nem érdemled meg, hogy elmondjam. Meg aztán nem is értenéd. 

Inkább a következőt magyarázd meg:

Einstein 1905-ben azzal magyarázta az MM kísérlet negatív eredményét, hogy nincs éter (fényközeg).

1920-ban meg azt írta, hogy: "...a tér éter nélkül elképzelhetetlen, nélküle nem terjedne a fény..."

Ha mégiscsak van éter, akkor a "nincs éter" magyarázatnak bukta. Akkor viszont más ötlet kellene, hogy a létező étert miért nem mutatta ki az MM kísérlet?

Einstein nem tudott erre válaszolni.

De te bizonyára tudsz. Hallgatlak.  

Előzmény: Construkt (1841)
Construkt Creative Commons License 2024.03.13 0 0 1842

"A hazudozás csúnya dolog."

Ezt ugye magadnak mondod.

Hisz mindannyian emlékszünk rá, te hőzöngtél itt a 10 ezer megrendelt példánnyal.

Előzmény: destrukt (1840)
Construkt Creative Commons License 2024.03.13 0 0 1841

Vajon miért is nem tudod egyszerűen "a saját szavaiddal" elmondani, hogyan magyarázhatná a csillagászati aberrációt ez az állítólagos "magával ragadás"? Miközben az aberráció jelensége éppen abban áll, hogy az év különböző szakaszaiban a Föld különböző sebességgel mozog a "fényközeghez" képest?

És ehelyett ugyan miért kertelsz, terelsz, igérgetsz inkább már sok év óta?

Előzmény: destrukt (1838)
destrukt Creative Commons License 2024.03.13 0 0 1840

A hazudozás csúnya dolog. 

Nem mondták még neked?

Előzmény: gépeszű (1839)
gépeszű Creative Commons License 2024.03.13 0 0 1839

Ejnye szuperfizikus, mindenki aki olvasta, ezt olvasta, és először tőled, ahogy magadról állítod:

leszerződtem egy kiadóval az első kötetre, kezdő kiadásban 10 ezer példányra.

hozzávetőleges idézet. Valamire rosszul emlékszünk netán ?

Előzmény: destrukt (1838)
destrukt Creative Commons License 2024.03.13 0 0 1838

"Nem vetted észre, hogy épp neked válaszoltam?"

Felesleges nekem válaszolgatnod. Mert nem is érted, amit írok. 

Nem azt mondtam, hogy Stokes magyarázata helyes volt, hanem azt, hogy ő már tudta, hogy  az MM kísérletnek is és a csillagászati aberrációnak is az a magyarázata, hogy a Föld viszi magával a fényközeget. Ebben igaza volt. De a részletes magyarázata nem volt teljesen helyes. Én azt is tudom, hogy miért.

A Szuperfizikám kifejtéséért nem kell aggódnod, az az én feladatom. 

A kis példányszám csak a nyomtatott változatra érvényes, elektronikus változatban pedig majd meglátjuk, hogy hányan töltik le. Ezért sem kell aggódnod. 

10000 példányt sohasem ígértem, ezt te hazudtad hozzá. 

De nem is értem, hogy miért az én könyveimmel foglalkozol.

Írjál magadnak.  

Előzmény: Construkt (1837)
Construkt Creative Commons License 2024.03.13 0 0 1837

Nem vetted észre, hogy épp neked válaszoltam? Erre az állításodra:

"Ez a helyes magyarázata az MM kísérletnek, és a csillagászati aberrációnak is.

De ezt már a jó öreg Stokes is tudta."

Te még azt se értetted meg, hogy Stokes magyarázata nem is a fényközeg magával ragadásán, hanem éppen a visszafelé áramlásán alapszik.

Most is csak terelsz és mellébeszélsz.

Hogy képzeled így kifejteni a szuperfizikádat?

Majd a kis példányszámban kinyomtatandó könyvedben?

Kis példányszámban?

Öt év alatt ide jutottál a 10.000 példányban kinyomtatandó 5 kötetes ígéretedből?

Még öt év, és eljutsz az 1 guriga WC-papírig, ami majd átalakítja az egész fizikát.

Előzmény: destrukt (1836)
destrukt Creative Commons License 2024.03.13 0 0 1836

Te ne azzal foglalkozzál, hogy én mit tudok.

Kutasd a feketelyukakat. Ez a te szaktarületed. 

Előzmény: Construkt (1835)
Construkt Creative Commons License 2024.03.12 0 0 1835

És ezt most higgyük el neked?

Egy notórius hazudozónak?

Aki egy évtizede csak ígérget, de még semmit se teljesített.

Nyilván azért nem mondasz semmit, mert nem is tudsz semmi konkrétumot.

Akár a papok, akik maguk se ismerik az ígéret földjét, de gátlástalanul ígérgetik.

Előzmény: destrukt (1834)
destrukt Creative Commons License 2024.03.12 0 0 1834

Én tudom azt, amit még Stokes nem tudott. Meg te sem. 

Maradj meg inkább a feketelyukaknál. 

Előzmény: Construkt (1833)
Construkt Creative Commons License 2024.03.12 0 0 1833

Nem véletlen, hogy destruktnak (szuperfizikusnak) csak sejtetésekre futja, soha nem tudta még közelebbről leírni a csillagászati aberrációnak ezt a vonszolásos magyarázatát.

Egzakt indoklás Stokesnek is csak olyan bizarr feltételezések árán sikerült, miszerint a keringő Föld maga előtt tolja az éter közeli részeit, amelyek ezért oldalra kitérve, mellette visszafelé áramlanak, majd mögötte újra egyesülnek. (Az aberrációt itt egyébként nem is a vonszolás, hanem épp a visszaáramlás magyarázná.)  De hát bármi ilyen a cirkulációhoz a fényközegnek összenyomhatónak kellene lennie, következésképp a fényhullám nem lenne tisztán transzverzális, hanem létezniük kellene longitudinális összetevőknek is, ami ellentmond minden tapasztalatnak.

"Conceptual illustration of Stokes' aether drag theory. In the rest frame of the Sun the Earth moves to the right through the aether, in which it induces a local current. A ray of light (in red) coming from the vertical becomes dragged and tilted due to the flow of aether."

Előzmény: destrukt (1832)
destrukt Creative Commons License 2024.03.10 -1 1 1832

Amikor a Föld a keringés során viszi magával a fényközeget, akkor valójában a fényközegben haladó fényhullámokat is magával viszi. 

Ez a helyes magyarázata az MM kísérletnek, és a csillagászati aberrációnak is.

De ezt már a jó öreg Stokes is tudta. 

Előzmény: destrukt (1831)
destrukt Creative Commons License 2024.03.09 -1 1 1831

"Kb. 1,5 millió kilométerig. Ez után a Nap cipeli a fényközeget, és úgy veszi át a Mars hasonló távolságban. "

Persze nincs éles határ, hanem folyamatos átmenetet van az egyik égitest által vonszolt és a másik égitest által vonszolt tartományokba. Ezért a fény nem megtörik, hanem meghajlik az átmeneteken.  

Előzmény: destrukt (1826)
destrukt Creative Commons License 2024.03.09 0 1 1830

Már azt hittem, hogy jó útra tértél.

Kár, hogy elbohóckodod a tudásodat és a tehetségedet. 

Előzmény: Törölt nick (1828)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.09 0 0 1829

jav: megkeressük

Kellett nekem a kecskékről értekezni. :o)

Előzmény: Törölt nick (1828)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.09 -1 0 1828

Elvileg meg lehetne tenni, hogy űrrakétákkal mekkeressük ezeket a feltételezett inflexiós pontokat, de iszugyi ejtőkísérletének megismétlése esélyesebb.

DGY mondta, hogy nem utazunk el űrhajókkal Ptolemaiosz köreinek középpontjait megvizsgálni, mert ott nincs semmi. Ezt biztosan tudjuk, megnézés nélkül is. Na de valójában micsodák Ptolemaiosz egymáson gördülő körei?

Az iskolában nem tanították, hogy a módszer sikere milyen matematikai alapokra támaszködik. Nem csoda, mert csak a függvénysorok elmélete után lehetne megérteni. Ez egy speciális Fourier-sor. Mai szemléletünk szerint a körök középpontjának kellene mozogni az őt "megelőző" körök burkolóján. Szemléletesen legyen csak két kör, és a külső kör középpontja mozog a belső kör kerületén. (Persze meg is cserélhetjük, az összeadás kommutatív.)

A különbség mindössze annyi, hogy Ptolemaiosz körei egymás kerületén gördülnek. (Dupla amplitudó.)

Tehát nem megyünk megnézni a körök középpontját.

És mégis azt gindoljuk, hogy a Fourier-transzformáció (és a Green-függvény) maga a valóság?

(Jelenleg kiújultak a hullámfüggvény valóságosságáról szóló száz évvel ezelőtti viták. Hát, nem is tudom.)

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.09 0 1 1827

Én már csak abban vagyok biztos, hogy semmiben sem vagyok biztos. ;)

destrukt Creative Commons License 2024.03.09 -1 2 1826

"Tegyük fel, hogy utazunk a Marsra.

Milyen távolságig viszi magával a Föld a fényközeget, és hol veszi át a Mars a fényközeg cipelését?

Milyen érdekes optikai alkalmazása lehet ennek a feltételezett jelenségnek?

Optikai Lagrange-pontok?

Ezek közelében egy űrhajón is megfigyelhető lenne a vörös/kék eltolódás a kabinban lévő fényforrás és ernyő között?"

"Milyen távolságig viszi magával a Föld a fényközeget...?)

Kb. 1,5 millió kilométerig. Ez után a Nap cipeli a fényközeget, és úgy veszi át a Mars hasonló távolságban. 

"Milyen érdekes optikai alkalmazása lehet ennek a feltételezett jelenségnek?"

A csillagászati aberráció nagyon jól megmagyarázható vele. Ezt már Stokes is megkísérelte. 

"Optikai Lagrange-pontok?"

Nem. De mivel a változó fényközegben a fény görbén halad, inflexiós pontok jönnek létre, ahol a fénysugár irányt vált.  

"Ezek közelében egy űrhajón is megfigyelhető lenne a vörös/kék eltolódás a kabinban lévő fényforrás és ernyő között?""

Ezen még nem gondolkodtam, de szerintem nem. 

destrukt Creative Commons License 2024.03.06 -1 1 1825

Azt hiszed, hogy jól áll neked ez a gügyögés.

Pedig nem. 

Előzmény: Törölt nick (1824)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.03 -1 1 1824

Remek, mert így rögtön magamnak is oszthatok egyet. Nyaki-Nyaki-Nyaki-Dagi.

Előzmény: MemetikaTan (1823)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.29 0 2 1823

Az a gond az ilyen anti-díjjakkal, hogy akik osztogatják, na azok is kiérdemelnék. 

Lásd .agyar Sz.eptikus Társaságot

Előzmény: Törölt nick (1821)
drx65 Creative Commons License 2024.02.29 0 0 1822

"Megint egy cifra eset történt.
 Ráadásul lebuktunk.
 De a vevő nem ott feltételezte a problémát, ahol az gyökeredzik.
 Matekhoz ért itt valaki egy kicsit?
 (Persze van korrekt megoldás, de a gagyi olcsóbb. Azt kellene megpatkolni.)"

Írd le - legalább lesz itt valami érdekes sztory... !
;-)

Előzmény: Törölt nick (1821)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.25 0 2 1821

Kellene valami antitalentum díjat alapítani a mérnöki tévedéseknek is. Megint egy cifra eset történt. Ráadásul lebuktunk. De a vevő nem ott feltételezte a problémát, ahol az gyökeredzik. Matekhoz ért itt valaki egy kicsit? (Persze van korrekt megoldás, de a gagyi olcsóbb. Azt kellene megpatkolni.)

Előzmény: MemetikaTan (1816)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.25 0 0 1820

Kaptam egy teszt feladatot. Miután megoldani nem sikerült, a feladat kiírója beismerte, hogy szándékos hiba van benne. Előre nem szóltak, hogy ez egy "keresd a hibát" típusú feladat. Ez egy különös IQ-teszt. Az életben minden csak valószínűségi változó.

Hipotézisvizsgálat. Amikor arra gyanakszunk, hogy a feltételezésünk (vagy a kapott leírás) hibás, elkezdünk kapaszkodókat keresni. Például a hipotézist alátámasztó vagy cáfoló kísérleteket végzünk. Nem mindig van rá lehetőség. Például most sem. A leírt szöveg és a rendelkezésre álló egyetlen mérési sorozat alapján kell a hibát megtalálnom.

Előzmény: Elminster Aumar (1815)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.25 0 1 1819

Lesz?

A relativitáselmélet nem tudja értelmezni, hogy a hullámfüggvény egy pillanat alatt összeomlik.

Vegyészek a 90%-os megtalálási valószínűséget nevezik tartózkodási helynek.

Miközben fizikusok azt állítják, hogy a zsebemben lévő hidrogén elektronja akár a Holdon is lehet, csak ennek kicsi az esélye. Elég kiterjedt lehet az a hullámfüggvény, ha igaz.

Ráadásul a megfigyelőtől függ, hogy Bob vagy Alice mérte meg előbb a nála lévő spint.

Előzmény: Hagymáslány (1818)
Hagymáslány Creative Commons License 2024.02.25 0 0 1818

Meg győződésem az hogy a relatívitás elmélete valós tény marad , egészen addig míg az emberrel nem történik meg valami olyan esemény ami nem lesz reális számára és az az eddigi elképzelhető rutin szerű élete olyan fordulatot vesz amire senkitől nem kap alátámasztott magyarázatot. Így ha valami ismeretlen egy ember számára, és mástól sem kap rá magyarázatot akkor bizony a realitás elmélete csak csak villanások lesznek gondolatban és keressük a megoldást hogy is tudjuk rá építeni a csodát vagy csodálatos történést ami szembe megy az eddigi emberi ismeretekkel. 

A Troll. Creative Commons License 2024.02.25 0 2 1817

Valamiért téged mindenki meg akar oldani....:)

Előzmény: MemetikaTan (1814)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.02.23 -1 0 1816

Javaslom például ezt elolvasni: LaposFöld-díj, kontra Szkeptikusok Társasága 

Előzmény: MemetikaTan (1814)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.22 -1 2 1815

"És van-e valami originálisan új felfedezésed,
amely 'nagyot lendített' az emberiség sorsán,
amire hivatkozva mondhatod, hogy
megérte ilyen sokat tanulni...?!"

Valójában semmije nincsen a szégyentelen öndicséreten kívül. Az sem igaz, amit tőle beidéztél, az csak alaptalan dicsekvés. A narcisztikus személyiségzavar egyik tünete, hogy a beteg saját magát gátlástalanul dicséri és elvárja, hogy mindenki hasraesve csodálja az ő nagyszerűségét.

Előzmény: drx65 (1813)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!