Keresés

Részletes keresés

ásítósmacska Creative Commons License 2020.05.27 -3 0 11062

Nálam is kb. ugyanez van, egy ing kivasalása az bruttó 4 perc. :))   A zokni-bugyi vasalást már én is olvastam vhol - AGYRÉM! :-DDDDD 

Nem is részletezem a többit, teljesen igazad van. 

Párhuzamosan fut egy csomó minden - messze nem napi 2 óra a háztartás. 

Előzmény: Cabron01 (11060)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.27 -1 0 11061

Igen. Viszont egy egyszerű főzelék+fasírt+ mosogatás kapásból van 1,5 óra. Szerintem. :) És akkor ez még csak a kaja. Hol van a gyerekkel való tanulás, de legyen csak egy minimális ellenőrzés, hogy megvan-e a lecke, ellenőrző, ilyesmi. Boltba sem kell minden nap menni, de azért úgy másnaponta nem árt. Idő, idő, idő. Akkor még nem volt semmi takarítás (mert azt majd hétvégén, egyben a lakást mondjuk), szülői értekezlet, gyereknek különóra, edzés. 

Előzmény: Anyóca99 (11047)
Cabron01 Creative Commons License 2020.05.27 -1 1 11060

Ugye onnan indultunk, hogy napi minimum 2 óra házimunka otthon. Mi van? Én pl. kikerekedett szemmel hallgatom azokat a nőket, akik feszt pusztulnak bele a vasalásba. Sosem fogom megérteni, hogy mi a francnak konyharuhát, ágyneműt, bugyit, pólót, zoknit vasalni. Jól kell teregetni. Én mondjuk a másik véglet vagyok vasalás szempontjából. Semmit nem vasalok alapvetően. Ha kell egy ing, előtte kivasalom. Úgysem lehet úgy eltenni a szekrénybe, hogy felvétel előtt ne kelljen kicsit itt-ott átvasalni. Minek vegyem elő vasaláshoz az egész szerelvényt 2x?

A főzés körül is vannak felesleges körök. Pláne, ha nincs mosogatógép a háztartásban. Például mi a francért kell minden áron áttenni kisebb edénybe a maradék étel? Ha befér úgy is a hűtőbe, akkor miért kell még egy edényt bepiszkolni? Vagy mi szükség van egy sima családi ebédnél a lábasból átmerni a levest üvegtálba (vendégség esetén oké), miért nem jó a lábasból szedni? Vagy főzés során hatvanhat műanyag tálat használni, miért nem lehet ugyanabba az tenni a dolgokat. 

Mondjuk vegyünk egy pörköltet. Nálam az 1 db vágódeszka, 1 db tál. Pedig még mosogatógépem is van. Hagymát felkockázom, megy a serpenyőbe. Míg dinsztelem, addig felkockázom a húst bele a tálba, onnan megy a serpenyőbe. Ugyanazon a deszkán felkockázom a paprikát, paradicsomot, bele ugyanabba a tálba, amiben a hús volt. Az egészet egyben megfőzöm. Mi a franc baja lesz a kajának, ha a húsos vágódeszkán aprítottam a paradicsomot és a paprikát?

Ja, és főzés közben lepörög a mosás, az nem plusz idő. :)

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (11054)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.27 -1 0 11059

Engem anyám szokott kérdezni, hogy aztán mikor keltél, lányom. (tudja, hogy azért nem fogok hajnalban kelni hétvégén, hogy döngethessem a mellem, hogy nálam már 10-kor ott a húsleves az asztalon)

Nyugdíjas, de ez még most is így van, hogy ő 5-kor kel. És büszke rá bmeg. Igaz, hogy különben sem tud aludni, mert délután 5 körül meg bekotlik a tv elé, és bólogat közben. 

Ami a főzést illeti, én is csak a legritkább esetben éltem a rendeléssel, mert azért az 3-4 főre elég húzós. Nálunk a felsősök nem kapnak ebédet a suliban. Így, ha nem is minden nap, de általában főztem. 

Előzmény: Cabron01 (11036)
Cabron01 Creative Commons License 2020.05.27 -1 0 11058

Én pusztán arról beszélek, hogy ebben a nőknek éppúgy részük van, mint a férfiaknak. Azt is látni kell viszont, hogy a férfiak vállalnak többször túlórát, másodállást, ők mozgósítják inkább magukat hétvégi munkavégzésre. Azon lehet vitatkozni, hogy mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás, egy biztos, a feleknek kölcsönösen kell kialakítaniuk a dolgokat úgy, hogy az mindenkinek jó legyen, kompromisszumokat kell kötni, le kell vetkőzni terhes, de beidegződött, nem is igazán valós igényeket.  

Egyoldalúan nem szabad nézni ezt a dolgot. Vannak olyan helyzetek, amit a felek nem mernek a másikra bízni (gyerekkel kapcsolatos dolgok, bevásárlás, "bütykölés"). Ha a fene fenét eszik, akkor is vannak NŐK és vannak FÉRFIAK. Nem egyforma a két nem. 

Előzmény: Anyóca99 (11045)
Anyóca99 Creative Commons License 2020.05.27 -1 1 11057

Én se tudom mi a szokás .

Tescóba járok nagybevásárolni (ahogy eszembe jut : reggel/napközben/este) , ott jobbára csak nyögdíjasokat látok párban cipekedni . Anyu egyedül jön , persze kocsival .... gondolom addig apu a gyerekekkel foglakozik , és ha anyu hazaér , elébe megy behordani a cuccot . Persze ... valahol logikus , hisz anyu tudja mi kell otthonra . De egy bevásárló cetli sokat segítene apunak is ....:-)

Érdekes , de a menyem szerint pl.-ul a szülőin is max 1-2 apuka látható . Fel nem fogom , miért teszik  direkt olyan időpontra , amikor az apák még gályáznak . Talán ha vasárnapra tennék ....:-D

Előzmény: robopassmeet (11055)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.05.27 -1 0 11056

napit (ami alapvetoen felesleges) intezi a no (tervezessel meg 3-5 perc peksegben toltott idovel kivalthato), a nagybevasarlast meg egyutt

Előzmény: robopassmeet (11055)
robopassmeet Creative Commons License 2020.05.27 -2 0 11055

Hádde nem?:-) Mindig kell nézni a másik oldalt is. Fordítva meg ritka, h a pár nő tagja a fő családfenntartó, apuci meg ilyenolyan tinglitangli melókkal is elvan, ami mellett van ideje például a gyerekért menni. Nagybevásárolni meg tán közösen szoknak, nem? Bár nemtom, manapság mi a 'szokás'.

Előzmény: Anyóca99 (11051)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.05.27 -2 0 11054

valojaban amivel a nok tobbet foglalkoznak a haztartassal, a ferfiak annyival tobbet dolgoznak (kb. heti 7 ora) es akkor meg nem is beszeltunk arrol, hogy a haztartasi melobol mennyi a feleslegesen vegzett. (tul gyakori takaritas, vasalas, vagy a fennt emlitett allando vacsorafozes, stb...)

Előzmény: Anyóca99 (11051)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.05.27 -2 0 11053

Na, akkor ebben is hasonlók vagyunk! 

ÉN is kézzel keverem a majonézt, de ilyen spirális habverővel! :-D 

https://www.ikea.com/hu/hu/p/idealisk-habvero-2-db-rozsdamentes-50093172/

(a jobboldali) 

Előzmény: Cabron01 (11041)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.05.27 -2 0 11052

Én is így gondolom... 

És ja... Ha nem döglesz bele a háztartási munkába, akkor JELLEMZŐEN a nőtársak terjesztik, hogy lusta háziasszony vagy! 

Csupa-csupa ellentmondás... :-DD

Előzmény: Cabron01 (11043)
Anyóca99 Creative Commons License 2020.05.27 0 1 11051

Szóval ideologizálsz .:-)

Apu egész tanévben túlórázik , továbbá a bevásárló centrumok/kisboltok helyét sem ismeri .

Előzmény: robopassmeet (11050)
robopassmeet Creative Commons License 2020.05.27 -2 0 11050

Mint ahogy az is, h még manapság is jellemzően a pár ffi tagjának jövedelméből él nagyobbrészt a család. Így aztán logikus, h úgy osszák meg, h akinek a munkája másodlagos a megélhetés szempontjából, az intézi a gyerekkel kapcsolatos teendőket. Apuci nemigazán tudná megbeszélni a főnökkel, h ő mostantól hamarabb elmegy, mert a gyerekért kell menni az oviba.

Anyóca99 Creative Commons License 2020.05.27 0 1 11049

Pont így vágom .:-)

Előzmény: Cabron01 (11044)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.05.27 -1 0 11048

Csak elvétve látok akár reggel , akár délután apukákat , akik a gyerekért jöttek .

ez lehet, bar en inkabb 30%-ra tennem az aranyt. (en is sokat jartam a gyerekekert, lattam mas ferfiakat is). a ferfiak viszont atlagosan egy oraval tobbet dolgoznak munkahelyen. (de pl. edzesre, meccsre szinte csak ferfiak hordjak a gyerekeket irl tapasztalat szerint.)

Anyóca99 Creative Commons License 2020.05.27 0 1 11047

4-5 óra alatt egy vendéglátó egységnyi kaját lehet megfőzni . Vagy egy lakodalmast .:-)

Előzmény: ásítósmacska (11040)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.05.27 -1 0 11046

igen, igy jartam, es elmeletben a kezit is tudom, gyakorlatban meg szetcsuszik az a nedves szar es elobb utobb levagom valami kiallo reszem is :)

Előzmény: Cabron01 (11044)
Anyóca99 Creative Commons License 2020.05.27 0 1 11045

Veled ellentétben , nekem fogalmam nincs , hogy elvárás-e a meleg vacsora (otthoni íz) , vagy anyu  "flepnije" . Gondolom van ilyen is , olyan is ....aztán megszokás lesz . Egy azonban biztos : ma még a nők zöme végzi a több házimunkát , a gyerekek körüli teendőket . Pl.-nak okáért : mellettem van egy iskola/óvoda . Csak elvétve látok akár reggel , akár délután apukákat , akik a gyerekért jöttek . A boltban max nyugdíjas bácsika kószál bevásárlás címén (vírus előtti állapotot nézve) . Nem gondolom , hogy az anyák mind htb.-k lennének , és ráértükben hozzák-viszik a gyereket , jönnek bevásárolni .

Lehet ezt tagadni , megideologizálni , de attól még így van .

Előzmény: Cabron01 (11035)
Cabron01 Creative Commons License 2020.05.27 -1 0 11044

A hagymaaprító szopás. Azzal nem lehet egyenletes szép pici darabra aprítani a hagymát. Mindig le kell tuszkolni az oldalfalról a felragadtakat, és sose lesznek egységes méretű hagymáid. Szóval nem tudom mi a trükkje. 

Ha a kézzel való hagymaaprítás trükkjét kérded, akkor hagyma félbevág, fél hagymát szeletekre úgy, hogy megmaradjon a fél hagyma alak, aztán kereszt irányban újra szeletekre és kész a kocka. Ja, és egy jó kés!

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (11042)
Cabron01 Creative Commons License 2020.05.27 -1 1 11043

:DD

Vagy, ha írod, hogy férj palacsintát süt, akkor szintén lusta vagy, vagy hazudsz. Meggyőződésem, hogy egy csomó "elnyomott" nő maga alakítja úgy az életét, hogy panaszkodhasson az "elnyomásról". 

Előzmény: ásítósmacska (11040)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.05.27 -1 0 11042

vettem egy hagymaapritot (mert nem tudok pici darabra hagymat darabolni), hat szopas volt az is. nekem nem mukodott jol. mi a trukkje?

Előzmény: Cabron01 (11041)
Cabron01 Creative Commons License 2020.05.27 -1 0 11041

Vannak dolgok, amiket nem jó, vagy nem hatékony robotizálni. Én pl. nem használok zöldségaprítót hagyma aprításához vagy a majonézt magam keverem ki fakanállal olajat lassan hozzáadva. Olyan gépet én még nem láttam, amivel olyan állagú és keménységű majonézt lehetne készíteni, mint kézzel. :) Vannak perverzióim. :)

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (11034)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.05.27 -2 0 11040

Ja-ja, hogy is feledhetném! :-D 

Gondolom, az ilyenek fejében van valami elvárt mennyiségű robotolás - ha nem tart min. 4-5 óráig az ebédfőzés, akkor lusta vagy, punktum. :-D

Előzmény: Cabron01 (11036)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.05.27 -3 0 11039

Na igen, ez is egy jó példa....  _nekik_ fontos a másodszori meleg étel - ugyanakkor meg ajvékolnak, hogy milyen sok napi szintű meló van a háztartásban....

Előzmény: Cabron01 (11035)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.05.27 -2 0 11038

Sose értettem, miért jó egyeseknek, hogy ilyen savanyú-szőlő-típusú marhaságokat mantrázzanak… 

Előzmény: LokhajtasosCsillamponi (11034)
ásítósmacska Creative Commons License 2020.05.27 -2 0 11037

plusz a savanyú szőlő esete... :) 

Előzmény: Cabron01 (11033)
Cabron01 Creative Commons License 2020.05.27 -1 0 11036

Meg akkor is lusta vagy, ha ünnepnapon nem pörögsz hajnaltól a konyhában, hogy elkészítsd a "hagyományos" családi ebédet, ha meg pörögsz, akkor el vagy nyomva. Emlékszünk ugye, volt már ilyen. :)

Előzmény: ásítósmacska (11029)
Cabron01 Creative Commons License 2020.05.27 -2 0 11035

Ugye az is egy flepni, amikor az egész család iskolában, munkahelyen eszik meleg ételt, anyunak mégis meggyőződése, hogy vacsorára is frissen készült főtt ételt kell felszolgálni a családnak. Ezek a nők még be is magyarázzák maguknak, hogy ez a család elvárása, pedig rendszerint nem.

Előzmény: Anyóca99 (11028)
LokhajtasosCsillamponi Creative Commons License 2020.05.27 -1 0 11034

nekem a gyerekeim mondtak (by anyuci), hogy lusta vagyok, azert van robotporszivom. (a szaritogeprol meg nem volt velemeny, az ujabb beszerzes, de jol jott, amikor a gyerek leontote a feher polojat ketchuppal, es delutan ment volna haza.)

Cabron01 Creative Commons License 2020.05.27 -2 0 11033

:) Szeretnek mártírkodni biztos.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!