Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dx22 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1887

2009-ben nyáron vettem egy O2 Wintert, ami ha nem tévedek 2008 évvégi gyártás volt.

A naviban 0764 SW van.

Mire érdemes frissíteni?

Előzmény: pberencz (1884)
Sa-quad Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1886

Tudom.

Előzmény: pberencz (1885)
pberencz Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1885

Írtam Neked e-mail-t.

Előzmény: Sa-quad (1883)
pberencz Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1884

Be kell tolni a firmware cd-t a Columbus-ba, kb 1 órán át fog zakatolni, aztán elvileg működik.

A buktatók: nem ismerem az autódat, de elképzelhető, hogy az új firmware-től kicsit megkavarodik a can-gateway, és ezért folyamatosan kommunikálni akar majd valami valamivel, aminek hatására lemerül az akkud.

Ez, a 2008-as alvázszámú autóktól elvileg már nem áll fent, csak a korábbiaknál.

Előzmény: dx22 (1881)
Sa-quad Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1883

Remélem igazad lesz.Lehet RNS850-hez megcsinálják de RNS510-hez?Meglátjuk.

Előzmény: pberencz (1882)
pberencz Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1882

Azért gyanús nekem, hogy a VW-k is fogják tudni a táblafigyelést, mert, ha a naviban "túrkálsz" a vcds-sel, ott már van olyan checkbox, hogy táblafelismerés. Gondolom nem véletlenül került oda. 8)

Előzmény: Sa-quad (1875)
dx22 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1881

Elég csak az.

Mennyire komplikált egy frissítés, milyen buktatók állhatnak elő?

Csaba

Előzmény: pberencz (1880)
pberencz Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1880

Ha a képernyő jobb felső sarkában látható sebességjelző táblára gondolsz, hogy láthasd Te is, ahhoz szerintem elég csak a navi firmware-jét lecserélni.

Ha azt szeretnéd, amit az I-Go tud, hogy bemondja Neked a Columbus, amikor túlléped az adott szakaszra megengedett legnagyobb sebességet, na azt perpill nem lehet...

Előzmény: dx22 (1877)
Sa-quad Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1879

Szia!

SETUP-MAP-Show speed limitation   -  ezt kell kipipálni.

Ha ez nincs akkor fw. frissítés.

Üdv

Előzmény: dx22 (1877)
pberencz Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1878

Na, pont erről brekegtem korábban! 8)

Ugyanilyen kell a tolatómakerához is, amelyiknél görbülnek a vonalak.

Amúgy meg persze, nyilván láttak már ilyesmi dolgokat (nagyobb) márkaszervizben, de valami azt súgja, hogy audikat nem feltétlenül hordanak mindenhova ilyesmi problémákkal. Kb mozaik, fáy, m5, meg amelyiknek most nem jut eszembe a neve, ott a Lágymányosi hídnál.

Sajnos van olyan ismerősöm, nem is egy, akik márkaszervizben dolgoznak, konkrétan ilyesmikkel foglalkoznak, és amúgy halvány lila gőzük nincs ilyesmikről, pedig otthon is fusiznak ezerrel.

Ehhez képest olyan hozzáértőket is ismerek, akik viszont kenik-vágják ezeket a kérdéseket, nem nagyon létezik számukra lehetetlen, miközben közük nincs a szervizhez...

Szerintem, Te a két halmaz úniójába tartozol! Szerencsére! 8)

Elkél itt a tudásod!!! 8)

Előzmény: Sa-quad (1876)
dx22 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1877

Szia!

Hátha tudsz segíteni, ahhoz, hogy a sebességhatárokat kijelezze a képernyőre, milyen feltételekre van szükség?

Köszönöm előre a választ,

Csaba

Előzmény: Sa-quad (1875)
Sa-quad Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1876

Sávváltás aszisztens kalibrálása nálunk.

Sa-quad Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1875

Válaszolok erre is.

Nekem 13XX-es fw. van a fejegységen.A táblafelismerés az új Audikban van(lesz) A7,A8.

Márkaszervízzel kapcsolatban.Ott dolgozom,ami eszedbe juthat kalibrációval kapcsolatban azokon már túl vagyunk.

Gondolj bele hány autó törhetett már össze ami tartalmazott valamilyen vezetési segítséget(sávtartás,sávváltás,fényszóró aszisztens stb.).Ezeket csak meg kellett csinálni.

Üdv!

Előzmény: pberencz (1870)
Sa-quad Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1874

Hello!

Az ár e-mailben.

A gyárnak kb. 2Ft-tal lett volna drágább a gateway egység programozása.

Amik most jönnek ki faceliftes Fabia-k szerintem alapból lekezelnék a kérdést mivel más a CAN rendszerük.

A facelift elöttiek cd-s navival (vagy SD-s) csak a 5J0 035 751-et tartalmazzák.Ez a modul a CAN protokolt módosítja de ez nem elég a Columbusnak.

Most még rámegyünk arra ,hogy ezt a 5J0 035 751-es modult kihaggyuk a körből és felprogramozzuk a mi modulunkat, plusz,hogy érzékelje a hátramenetet is.

Üdv

Előzmény: pberencz (1867)
pberencz Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1873

Megpróbálom majd megkeresni, de több helyen is olvastam, hogy a vonalakat görbítős kalibrálása nem gyerekjáték.

Te tudsz ilyet csinálni? Mert akkor megint előrébb lehetünk! 8)

Előzmény: Donibcsi (1872)
Donibcsi Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1872

Mindenféle lézeres távolság méréses kalibrálásról van szó, ami házilag kb kivitelezhetetlen. Spéci gyári műszerek kellenek hozzá.

Ez a tolatókamerára nem igaz. A sávváltó asszisztensnél van -hasonló- ilyen jellegű beállítás.

Előzmény: pberencz (1870)
mistermekkmester Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1871

Hello, milyen márkájú ( típusú) tunert láthatunk a feltett videódban, és milyen antenná-(t) (-kat) használsz? Érdekel a téma, azért kérdezem...Köszi

Előzmény: pberencz (1799)
pberencz Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1870

Nemnemnemnemnemnem....

Az a tábla, amit oda kitesz jobb felülre, az azt jelenti, hogy az adott utcán-úton-autópályaszakaszon mennyi a maximum megengedett sebesség. Ezt az adatot maga a térkép szoftver tartalmazza, de nem minden utcánál tudja. Az akkor is ott van, ha áll az autó, meg akkor is, ha 237 km/h-s sebességgel száguld rajta. Figyelmeztető hang nincs, hacsak be nem állítjuk a fedcomp-on azt a bizonyos limitet. De az csak 1 sebesség határ, nem változik/változtatható dinamikusan sajna...

Ezt a tábla kirajzolós témát a 266x firmware-től fölfelé tudják a navik, az alatt nem.

Ellenben most már van(?)-lesz táblafigyelő és felismerő rendszer is! Legalábbis a vcds-sel már beállítható, bár gyanítom ez édeskevés a működéshez. Gondolom szükség van még mondjuk minimum egy kamerára is, ami a táblákat keresi az út mentén, de szerintem újabb firmware is kellhet hozzá (3xxx), és tán az sem kizárt, hogy maga a navi is újabb kell, hogy legyen, mondjuk minimum "C"-s... De azt is simán elképzelhetőnek tartom, hogy a műszercsoportot is cserélni kell (színesre kijelzősre), mert szerintem oda is ki tudja rajzolni az adott táblát (ahogy a többi márka autói is).

A tolatókamerás, vonalgörbítős téma kicsit bonyolultabb szerintem ennél. Azok az autók tudják "görbíteni a teret", amiknél van egy külön kontroller egysége a kamerának (pl tiguan, passat, touareg, phaeton, multivan). Aminek nincs kontrollerje, csak maga a kamera van és annak a drótjai mennek a naviba, az nem figyeli a kormányszöget.

Az utólagos beépítésnél a kontoller helyes beállítása azonban nem kis feladat. Van egy olyan érzésem, hogy a márkaszervizek sem csináltak még ilyet itthon! Mindenféle lézeres távolság méréses kalibrálásról van szó, ami házilag kb kivitelezhetetlen. Spéci gyári műszerek kellenek hozzá.

Legalábbis ezt olvastam róla (olyantól, aki pöttyet jobban értet hozzá, mint én, és mégsem sikerült neki, pedig az említett műszerezettsége is megvolt).

Előzmény: ckerti (1869)
ckerti Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1869

Az elgépelésektől kéretik eltekinteni:

sziftver=szoftver

túllpéte=túllépte

akktuális=aktuális

Előzmény: ckerti (1868)
ckerti Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1868

Sa-quad kolléga videóján látható volt, hogy a képernyőre kitette a megengedett legnagyobb sebesség jelzőtáblát a sziftver.

Azt nem tudom, hogy csak akkor amikor túllpéte a vezető, vagy folyamatosan kinnt van-e az akktuális sebességhatár.

Úgy érzem, lassan nekem is el kell mennem egy "továbbképzésre", nagyon le van maradva a navim :-)

Előzmény: dx22 (1866)
pberencz Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1867

Már csak az a kérdés, hogy mekkora beruházást igényel ez a kis beavatkozás? Sa-Quad kolléga is elmondhatná igazán! 8)

Meg akkor már azt is, hogy ennek az egésznek mi az értelme? Mármint annak, hogy a Fabia így le van butítva gyárilag. Illetve, hogy vajh' még mindig így van ez? Tehát a ma legyártott Fabiák is így jönnek le a szalagról? És amiben gyárilag van navi, az meg máshogy van programozva? Amiben gyárilag RNS-310 van (cd-s verzió), az együtt tud működni a Columbus-szal is?

Lenne még egy csomó kérdésem... 8)

Előzmény: Fercsi 41 (1860)
dx22 Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1866

Most tökéletesen müködik,kiirja a sebesség határokat,utirányt ,távolságot  ,újra tervez stb...

Természetesen a Maxi-Dot ra ki ir mindent amít kell.

Mit értesz azon, hogy sebességhatárokat mutat?

Én feltettem itt a fórumon már kérdést, hogy hogyan lehet megjeleníteni a "Túl gyorsan mész" sebességhatárát, de sajnos nem kaptam választ. :(

eszkimo37 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 1865

Szia,

nekem van gyári kamerám, és mondhatom hogy nagyon jó, abszolult lehet tolatni tükör nélkül, persze oldalra nem lát, ahhoz kellenek a tükrök. Jók a vonalak is, nagyon pontosan rajzolja, ahol a zöld vonalak vannak pontosan oda fordul az autó.

Előzmény: Varshi (1861)
Sa-quad Creative Commons License 2011.01.29 0 0 1864

Még meg kell oldani,hogy a Columbus érzékelje a hátramenetet.Hiába van fent a Can-en az info,az úgy nem jó neki.Az elfordulást nem valószínű,hogy mutatni fogja...

Mondjuk az elfordulási szög szintén fent van a Can-en (a kanyarkövető fényszóró is onnan kapja az infot) akár még használható is lehet.

Előzmény: Varshi (1861)
Sa-quad Creative Commons License 2011.01.29 0 0 1863

Hello!

Ezt olyan szépen leírtad,hogy könnybelábadt a szemem.Köszönöm!

Természetesen a Roomsteres társakat is szívesen várom.

Üdv!

Fercsi 41 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 1862

Hello!

Bocsika pberencz!

Varshi Creative Commons License 2011.01.29 0 0 1861

A tolatókamera mennyire használható?

Értem itt a "mennyire férek el" kérdést - továbbra is kellenek a tükrök (és csak +1 dolgot figyelek), vagy érzem egy idő után, hogy mi látok?

Hülye válaszok ellen :) - arra gondolok itt, amikor vonalakat is kirajzol a képernyőre pár fejlettebb rendszer, de ahhoz tudtommal cserélni kéne még pár dolgot, hogy a kormányelfordulást is nézze stb.

Fercsi 41 Creative Commons License 2011.01.29 0 0 1860

Sziasztok!

Ma meglátogattam  Sa-Quad barátunkat és a látogatás nagy-nagy sikert hozott.(Várt)

Szépen beűzemelte ill. beoperálta a Columbus navimba mindazt ami még hiányzott a tökéletes mükődéshez.

Ez igy egyszerű eset lenne ha, pl.egy octiról volna szó,de a történet egy Fabia II-ről szól.

Eddig is bent volt a Columbus (Köszönet érte C.kerti ) csak éppen fele annyít tudott mint amít kellett volna,és ráadásul  félóránként kikapcsolt.

Most tökéletesen müködik,kiirja a sebesség határokat,utirányt ,távolságot  ,újra tervez stb...

Természetesen a Maxi-Dot ra ki ir mindent amít kell.

Tehát aki FII be szeretne Columbust az nyugottan vehet pberecz-től és a tökéletes müködést nyugottan bízhatja Sa-Quad barátunkra.

Sajna gépet nem víttem magammal igy képet majd később tudok feltenni.

"Lehet ez az első a világon? " irta Sa-Quad,ha ez igaz akkor az enyém a második a világon.

Fercsi 41 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 1859

Helló!

Küldtem emailt.

.

Előzmény: Sa-quad (1856)
Varshi Creative Commons License 2011.01.25 0 0 1858

Azon gondolkozom, hogy ha magát a 12 V-t teszem gyújtásfüggővé, nagy szopás-e. Gondolom jó lassan bootolna be. Meg nem lenne nyáron "utóhűtése"...

Előzmény: Varshi (1852)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!