World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
nnna.. minden healer nevében kikérem magamnak a "csak úgy gógyítgat" kitételt!!! Igenis maradandót tudunk alkotni. Ahogy ofc a jó tank és dps is. Egymásra vagyunk utalva, ettől szép ez a játék többek között.
Rugó spotunk nincs most kiadó. Pedig tényleg szép :D
Alapvetően arról beszéltem, hogy ezen a progress szinten nem nagyon vannak guildet kereső emberek, mert már megvan a biztos helyük ott ahol vannak. A legjobb amit fel tudunk venni az a Karából teljesen felöltözött arc aki megunta hogy a guildje leragadt Karában. Vagy a problémás emberek akiket kivágtak valahonnan :/ Kb 1 hete volt olyan jelentkező akinek már 20 guildje volt, gondolhatod hogy nem a világ volt a hülye :)
Szóval szerveren belül, magyarok közül recruitolni kb 0 esély van. Szinte csak a crossrealm emberekben bízhatunk, mint most pl te :)
Amennyire én az Arathor alli oldalát ismerem, a T5-T6-ban rohangáló népeknek van biztos guildje és ritkásan váltanak guildet. Transferelők meg inkább olyan guildbe mennek amelyik előrébb tart a progressben. Innentől kezdve T5-6 geares embereket nem tudnak recruitolni.
Mondom, hogy hunter buzi vagyok. :-D Azzal a kaszttal bármit meg lehet csinálni. Lehet, hogy rosszul döntöttem, hogy resto lettem, és tank kellett volna, hogy legyek. De hát annyi warrior van nálunk, mint a szemét. Szal tank nem kellett. De jó muri lenne. :-DDD Egyszer láttunk egy tauren druidát kara előtt, épp idézgette a többieket. És megszólalt az egyik gyerek: nézzétek ki van ott! A haverom gildjében van, egyedül tankolta xy-t, nagyon tud a csávó! és ilyenkor nekem meg csorog a nyálam. :-D Mert tankként a druida maradandót tud alkotni, hílerként meg csak úgy gyógyítgat. Csak az az egy bibi van ezzel, hogy a feralt nem nagyon komáltam. Moonkinban sokkal gyorsabban lehet ölni. Vagy csak én vagyok a béna. Tényleg, moonkin elmegy instában? Szal hogy áll, mint dps? Elég szar mi? :-S Monnyuk mobokat még sztem gyorsabban ölöm mint egy warrior.
Tekintve hogy T5-T6 szinten a recruit ezen a szerveren kb reménytelen, valszeg nem fogsz elkésni vele még. De próbaidő alatt is toleráljuk az eltűnést, ha előzetes egyeztetéssel történik.
19-30 között az asszony meg akarja mászatni velem az Olümposzt Görögországban ezért nem akarok most nagyon ugrálni, mert szerintem nem tisztességes jelentkezni valahova és egy héten belűl közölni, hogy a trial alatt eltűnök 11 napra :S nem venné be a gyomrom. Addig meg lesz időm, hogy a droidot és a sámlit felhúzzam 70re... :) Sámli talán egy hétvége, a druudnak kell talán egy hét is, mert nem vagyok kocka (annyira) :DDDD
Alapvetően az a gondotok, hogy ahogy elnézem, rengeteg a kezdő játékos aki nem tudja mit kéne csinálnia.
Hát ezt nagyon jól látod! Ez a bibi szerintem is. kb a társaság fele egy hónapja lett csak 70. Beleértve szerény személyemet is. Ráadásul nincs shadow pap sem, meg nincs holy pala sem... Nekem a palám már 50, valszeg nem tartana túl sokáig felhúzni, de két karakterrel egyszerre nem lehet játszani. Meg a druidámat sokkal jobban szeretem. Szóval karába egy ütőképes csapatot összeszedni nagyon nehéz. És mivel annyira sok aktív ember nincs a gildben, max 8-10 ember (a többiek ilyen vagy olyan okokból épp nem tudnak játszani) az a megoldás se túl jó, amit te mondtál. Max annyi lehet, hogy ha megy a haver (aki már mellesleg full epic) akkor megyek vele én is egy jó csapattal, és hátha esik nekem is valami. Csak ha idegennel megy az ember, akkor fenn áll a veszélye annak, hogy megorrolnak rám, ha elviszek egy-két cuccot. (Persze szabályosan greedelve meg minden, de akkor is.) De lehet, hogy ezt csak én látom így. :-D
Akkor nem olyan rossz az, Moroesen mi is nagyon sokat szívtunk anno, de azon túl kell esni. Elég bonyolult Attumenhez képest, 4 addot kell kezelni valahogyan, 2 tank kell a bossra, és még sorolhatnám.
Olvasgatom itt a hozzászólásokat és szerintem egy kicsit tulmisztifikáljátok a dolgot. Dorinesz szemszögéből 1000 Hup az elég Karára. Nekem is anno ennyi volt, még T3-ban csináltam Karát, Black Morassos staffal ha jól emlékszem. És azóta volt egy pár nerf. Illidanon nem volt meg az 1500 hup. Szal nehogy már annyi kelljen Karára. És akárhogy nézem 1000 healup elég egy heroic kihealelésére normális csapat mellett.
Nem, Attumen lement kb 15 perc alatt, ebben benne volt az is, hogy megdeglend vagy kétszer. Nem az volt a sok, hanem a következő boss, meg a próbálkozások, aztán beismertük, hogy na akkor ezt hagyjuk, jöjjön a következő boss, ott is próbálkozások, és akkor na jó menjünk. :-D Kb így nézett ki. :-DD
Épp a hétvégén nosztalgiáztunk, miylen volt amikro Kara 2 nap volt, ha Curatorig megvolt egy este az már jónak számított. A kezdetek kezdetén zöldben, kékben csináltuk meg persze, azóta kicsit könnyítették is, de ha nem szoktad meg a napi 3-4 óra wipe-ot (értsd sose raideltél előtte) az is komoly problémákat okozhat kezdő karaktereknél. Ezért érdemes pár induló jobb cumót összevadászni, mostmár lehet.
Hát az tény, hogy a taktikát 10-ból 8-an vágtuk a bossokhoz. De a taktika nemtudása az nem okoz elakadást, csak kell jópár próba mire sikerül jól betanulni.
Hát én a mostani guildemmel úgy kezdtem, hogy volt kb 3 ember félig Kara epicekben, kékekkel keverve. A többi kék-zöld volt általában, én meg MTként craftolt engi fejes + 2 kék instance drop + kék questelt itemekkel végigtankoltam csont nélkül, Princen se haltam el. Valami 15-16K buffed hpm és 13K armorom volt első Princen, minden létező stamina buffal meg flaskkal :D Ott nem az a tank hal meg akinek szarok a healerei hanem aki nem tudja hogy avoidance kell arra a bossra illetve használni is kell a mitigációs képességeket hiba nélkül (TC,demo,sb). Azt mondták, hogy kifejezetten problémamentes volt a healelésem.
A hordás guildemmel anno full kékben pucoltunk be elég gyorsan az első 3 bossig, utána volt némi szenvedés, de tudom hogy még Princen is nagyrészt kék volt mindenki. Ott alapvetően skill problémák voltak egyébként.
De ha végig nem is, Curatorig kékekben el kell tudni menni, ide a rozsdás bökőt, nagyon jól be van lőve a nehézségi szint. Csak itt már nem lehet tesséklássék módon játszani, mindent nagyon jól kell érteni, hogy mit miért csinál az ember.
Az a baj, hogy van 2 aktív és 2 kevésbé aktív rugónk és mind elég jó. Meleeben esetleg 1 cementshammy férne be, de sok a meleenk általában. Most ranged DPS felvételt akarunk épp kiírni, illetve titokban egykét resto shammyra is vágyunk :)
"Karát el lehet kezdeni 1 héttel 70re érés után, questekből, craftolt cuccokból bőven megfelelő geart lehet összerakni ennyi idő alatt, kényelmesen."
Hát ha epichuszárokkal mész, odacsapódó altként, akkor lehet, de ha mindenki épp 70 lett, épp most retalentolt, első raid próbálkozások, akkor azért necces :)
Allis:) A rugó 4/5 T5ben van, a lock éppen kisbatás gyilkossal rohangál húst szedni a rugómnak (meg a zöld dropokat szedi szét), afflira talentolva kb 1100shadow dmgt tud kitolni. A mage a füvész méregkeverő, neki csak az övet (belt of blasting) csináltattam meg. a shammyt még fel kell tornásznom 70re, mert egyenlőre lvl64en bontogatja az érceket:) a druud meg tegnap lett 36 (hétvégére meg lesz az 50-53). Szerintem már nézegettlek benneteket... :)
hát 3 hunter egy kara raidben talán csöppet túlzás, de a többi kaszttal sincs semmi gond, ha teszik a dolgukat :) Ha van gear, akkor jön a dps. Amíg nincs, addig csak szívni fogtok szerintem, mert biztonyos minimum szintet általában teljesíteni kell, különben levágnak csak és jön a frusztráció. Amúgy azzal nincs gond szerintem, hogy ha lementek próbálgatni és közben mentek heroicokat, gyűjtötök még cuccokat. Csak ezzel számoljatok is, hogy ne az egymás anyázása legyen, mert míg nincs mindenki megfelelő cuccban, addig ezek erős szerencse kérdései, hogy lemegy-e valami vagy sem. Ráadásul az alap követelmény pl. hunternél nem egy akkora egetverő, hogy ne lehetne összeszedni, még heroic nélkül is lehet olyan kékeket felkapdosni, amivel már neki lehet ugrani. Ha meg az első boss megy csak le, az se baj, abból is esik némi loot, aminek lesz boldog tulajdonosa, ezzel is javítva a geareken :)
Ha allis vagy, akkor esetleg nálunk lenne helyed ranged DPSsel vagy resto shammyval :) Sajnos T6nak az elején vagyunk még, azt is csak 2.4 miatt, a T5 endbossokra még éppcsak benéztünk mikor jött a patch... http://istenostorai.com/jelentkezes
Kaja ügyben <a href="http://www.wowhead.com/?spells=9.185#0-7+1" target="_blank">errefelé</a> nézz szét. Van ott minden, plusz heales, manaregenes, agilitis, staminás, spelldamages, ami szem-szájnak ingere.
Csak halkan jegyzem meg az elixir of healing power 50 healt ad egy órára, ennél többet nem ad semmi, flaska sincs healupos, csak manaregenes. Az elixir mellé még egy másikat is tudsz inni, attól függően épp mi a jó neked. A mai napig ezt iszom progressbossokon flaska helyett, egy elixir of major mageblood társaságában. A errefelé tudod megnézni. A guildnek se árt ismerkedni velük, jól meg tudják dobni a healt/dpst/tankot.
Igen, Karába kell járnotok de ha 3 óra leölni Attument akkor vagy cuccban vagy játéktudásban vagy mindkettőben komoly hiányosságok vannak. Ezt meg kell érteni és korrigálni kell, különben nem fogtok ennél tovább jutni. DPSt minden kaszt tud tolni elfogadható szinten tulajdonképpen. 10fősökbe, mint Kara, erősen javasolt minden kasztból egyet vinni és valamelyikből kettőt, kizárásos alapon ugye. Leghasznosabb kezdő Kara csapatnak, ha priestből, palából, warriorból vagy druidból van 2 db. Pl kiváló csapatösszeállítás kezdetnek:
1es csapat: - prot warrior (commanding shoutot ad a druid tanknak és magának, thunderclap/demo shout a bossokra) - feral druid (tud DPSelni cicában ha nem kell tankolnia, leader of the packot ad a rugónak. Helyette egy prot pala vagy fury warrior is megfelel.) - combat rugó (DPS, stunok, mind numbing poison, wound poison) - resto druid (minden healer teljesítményét növeli ha faformában a tankcsapatban áll + tappancsbuffot, innervatet és combatrest ad. Decurse) - affli lock (DPS, impből plusz HP a tanknak, healthstone, banish)
2es csapat: - resto shammy (potens heal, méreg leszedés, manavisszatöltő totem) - holy pala (erős buffok: kings, salva első körben. Jó heal, dispel) - shadow priest (DPS, valamint manát tölt a csapatának. Ad stamina és shadow prot buffot, tud dispelelni és shacklezni undeadeket) - mage (DPS, iq buff, víz a csapatnak. Tud spellt megszakítani is. Decurse) - BM hunter (DPS, fagyicsapda, misdirection a tankra, scorpid sting a bossra ha a tank nem bírja jól az ütéseket. Némileg buffolja a mage és a priest sebzését a ferocious inspiration)
Alapvetően legyen 2 tank, ami közül az egyik nem árt, ha tud DPSelni ott ahol csak 1 tankra van szükség. 3 healer kell, se több se kevesebb. Ha kevesebb van, a kezdő cuccok szintjén az nem lesz elég, ha több van akkor meg a DPS lesz kevés és Moroesen helyből elvéreztek emiatt. (szó szerint) A maradék 5 hely meg DPS, ebből 1 vagy 2 legyen közelharci, a többi távolsági.
Azért jó sokféle kasztból összeállítani a raidet, mert "keresztbebuffolják" egymást egyes osztályok, pl a shadow priest tölt manát a csapatának, az enha shammy növeli a melee DPS teljesítményét és így tovább. Valamint nagyon hasznos, ha van kéznél mindenféle képesség. Van dispel magic, tudtok leszedni mérget, tudtok fagyicsapdázni, vagy Moroes addot stunlockban tartva megölni (rugóval).
Amíg ilyen szenvedés van, az egyetlen út a sikerhez az lehet, ha a legjobban felszerelt, legjobban játszó emberekből állítotok össze egy fentiekben vázolt csapatot, és ők lepucolnak pár bosst, majd az ott szerzett cuccokkal, tapasztalattal levisznek később más, rosszabbul felszerelt embereket. Ez biztos sokaknak nem fog jólesni, de ha ennyire nem megy akkor nincs más út.
Alapvetően az a gondotok, hogy ahogy elnézem, rengeteg a kezdő játékos aki nem tudja mit kéne csinálnia. Ezt a cuccokból, talentekből meg lehet állapítani igen gyorsan. És ami nagyobb baj, hogy lehet hogy nem is érdekli őket, hogy jobbak legyenek. Karát el lehet kezdeni 1 héttel 70re érés után, questekből, craftolt cuccokból bőven megfelelő geart lehet összerakni ennyi idő alatt, kényelmesen.