Vizuális élményeim minőségét emelte ez a cikk. Magam előtt láttam az énekes mögött boldogan mosolygó, fénylő homlokú, kacsingató muszsikus személyeket. A rózsabokros tényezőn igyekeztem konszolidáltan vinnyogni...
"Szerintem elérkezett az idő, hogy modernebb köntösbe bújtatassuk a magyar nóta videoklippeket."
Kedves Mester szerintem már rég megtörtént ez az idő. Szerintem már több hazai zenész is küszködik azon, hogy magyaros hangzást lopjon a nótáiba. Csak pl. képpen : Demjén Ferenc : Honfoglalás c. nótája. Nem reklám akar leni, de van a youtube-on egy Holdviola nevű női hölgy előadó, aki kifejezetten magyaros nótákat dolgoz fel. Nox táncdal zenekar : "Szeretem" c. nótájában is vannak magyaros motívumok, de más nótáikban is. A "Bikini" nevű zenekarnak is vannak magyaros hangzású nótái. De ha jól emlékszem akkor valahol a Fonográf (Illés-Bródi) párosnál kezdődött a magyaros zenei hangzások beépítése a modern zenébe. Ennek egyik eredménye talán az "István a király" c. zene mű, ami telis-tele van magyaros hangzásokkal. Talán ezért is népszerű. Amúgy a Kedves Mester kedvelt zenésze, a horváth-nak titulált Zorán is, írt már teljesen magyaros hangzású nótát. Szóval ez az ötlet nem új, de mindenképpen rajongolandó. Na és persze teljesen egyetértek abban, hogy nem a lagzi stílusban kellene ezt népszerűsíteni.
Hol van a szinapszis videó !?!?!?!?! Látni szeretném!!!
Na de most komolyan. Ki más zenéljen a kilenc lukú híd előtt, ha nem más mint a cserépfalui T.Péter? Zenélhetne éppen az AC/DC is. Arra még én is elmennék megnézni. Csak benzinre legyen pénzem.
Debrecen – Nem vagyok ellensége a magyar nótának. Alkalomadtán nézem a Nóta televizió műsorát ahol szinte éjjel-nappal énekel valaki. Többnyire egy parasztház vagy rózsabokor előtt.
Magyarnóta videoklipp
Szerintem elérkezett az idő, hogy modernebb köntösbe bújtatassuk a magyar nóta videoklippeket.
A mai fiatalság dinamikusabb képi megjelenésre vágyik. Valljuk be a nóta klippek elég sivárak. Egyik variáció hogy a az énekművész háta mögött mosolyognak a népi hangszeresek valami zárt stúdióban.
Amennyibe külső helyszinen van forgatás oda már csak az énekes mellett maxiumum a hegedűst viszik el, mert így gondolom olcsóbb. A cimbalom hordozásához pl. mikrobusz kell bérelni.
A helyszinek többnyire ugyanazok..
Parasztház tornáca
Rózsabokor előtt
Szőllő vagy alma szüreten
Folyóparton akácfa alatt
Én eddig más környezetben felvett magyarnóta klippet még nem láttam.
Pedig megérné a fáradtságot, hogy megfrissitsék e prima muzsika látványát.
Egyik ismerősöm életének fontos elfoglaltsága, hogy szabadidejében gyönyörű videoklipp szinapszisokat irogat.
Úgy gondoltam egyet megosztok a civishir olvasóival. Hátha van önök között olyan népszerű énekes aki kedvet kap ahhoz, hogy megreformálja a műfajt.
Az énekes áll a híd hatodik lyukában, balról nézve hatodik, mert jobbról negyedik. Háttal áll a szembe sütő nap miatt csak egy nagy feketeség látszódik. Léghajóról vesz a kamera, átfordul a másik oldalra, így már szemből élesben látható az énekes. Persze danol torkaszakadtából, ez a snitt 3 perces, mint ahogy a nóta hossza is. Amikor már véget ér a dal 50 bikinis nő stoppolva látszik a háttérben. Nem fogja őket felvenni senki.
A dal arról szól, hogy nem érhetjük el a kedvesünket olyan simán, mint gondolnánk.
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK. Az FM90 Friss Rádió támogatásával. Címkék: Szakács Béla, blog, ,