Ez mondjuk így első ránézésre tényleg szararc húzásnak tűnik, valószínűleg nem fogyott elég 300ezres légkondi, és máshol kell bestoppolni a profitrátát. :(
Megnéztem az átrajzolt alaprajzot. Nem értem: ez miért jobb a beruházónak. Nem tudom, hogy akkor az F épület meddig fog tartani a Lehel úton, de szerintem több lakás, nagyobb lapterület nem jön ki belőle.
Igaz, az hitelváltozások miatt valószínűéleg a kisebb lakásokat fogják keresni...
Nekem sem tetszik, bár engem csak a park miatt izgat. Az E-C kevésbé fogja látni a parkot, iagz, az F1 nem lesz közelebb, mint az F. A B-sek viszon ismeretséget köthetnek az F1-ben lakókkal, kb. megfeleződött a távolság.
Most látom az F2 ívét te rajzoltad be, csak nincs kihúzva pirossal, az lesz az F2 vége? Mert akkor 5 méterre lesz a két erkély egymástól...
Lehet, hogy a park területe nem változik, de az élvezete... 0.
Én nem tudtam, hogy ezt a közepére tervezik... a CP attól park, hogy van nagy parkja nem?
Azt hittem, hogy az F eredeti helyére teszik a kör alakú építményt...
Sziasztok, most találtam meg ezt a fórumot. Én is lakó leszek, C épület felsö része. Szerzödéskötés és hitelkérelem tavaly decemberben, OTP lakáshitel ma. Elég türhetö kombináció a szabálydzsungel mai állása szerint :)
Viszont most azért írok, mert láthattátok, hogy a park közepére egy nagy kör alakú épületet akarnak felhúzni az F épület kettéosztásával, és ez nagyon belerondít a parkba, a kilátásba.
A terv nem végleges és nincs még engedélyezve, de szerintem nem erre szerzödtünk, és jó lenne minél többen tiltakoznunk, hogy a beruházót eltérítsük szándékától. Tudom hogy a szerzödésben aláírtuk hogy módosulások lehetnek, ami a lakás minöségét nem befolyásolja negatívan. Na szerintem ez nem olyan. Elsösorban a D, C és B épület lakóit érinti, de valamennyire mindannyiónkat.
Én írtam egy levelet a CPK-nak, javaslom hogy aki egyetért, fejezze ki a véleményét. Én így tettem:
I would like to raise a concern about the changed Central Park building layout plan I happened to see in the CP office:
According to the drawing (dated 2004 Feb) a big roundish F1 building is planned in the very heart of the park.
I am aware that the contract (paragraph 2.2) says purchasers "accept the possibility of Technical Content change, provided that the quality of the property does not degrade".
For this reason I firmly believe that all customers should be very soon informed about a change of this magnitude, before finalizing it.
My concern -and surely that of most purchasers- is the following:
1. The new building would take huge space out of the central green park-area, for which many customers voted for CP, and not a dense housing estate.
2. What is more, it would very much narrow the prospect from D, C and B buildings, and squeeze the buildings into uncomfortably close distance compared to the scenario presented when we decided to buy.
3. In one word, from customer perspective such change would very seriously degrade the quality of the property, hence I am writing this email.
I attach a scaled overlayed drawing to visualize the impact:
I hope that you will find these arguments understandable, reasonable and you will consider other alternatives that do not hurt the existing and future purchasers.
Looking forward to hear about any developments in this matter. Thank you very much.
Sőt, az ominózus asztalborogatós találkozón is emlékeim szerint azt mondták (hehe, arról még mindig nem kaptuk meg a "jegyzőkönyvet" :), eltűnt nagyjából szőrén-szálán, de mindegy mostmár), hogy az épker a cp-nek adja át a lakásokat - amiket a cp ad át nekünk. A cp/prontos igyekszik az átadás-átvételt azáltal lerövidíteni, hogy csak olyan lakást vesz át az épkertől, amit nyugodt szívvel ad tovább nekünk.
Vagyis a cp-lakó átadást ők csak formalitásnak szeretnék - más kérdés, hogy ettől függetlenül úgyis mindenki végig fogja kopogtatni a csempét és fél órát folyatja majd a csapot és tízszer lehúzza a vécét, mielőtt aláírná az átvettem papírkát. :)
Nekem sincs :)
Szerintem nem is keménykedett senki csak meglepődtünk azon, hogy ez valóban így van-e?
Az utólagos garanciális javításokban én sajnos nem hiszek :( más lakóparkokban ahol a hozzáállás ennél 100-szor jobb volt, hónapokat vártak, hogy valamit megcsináljanak :(
Bármilymeglepő, nem vagyok ennyire naiv én sem. Én csak azt mondtam, amit az Épkernél nekem mondtak. Magyarul a műszaki átadás nem neked, hanem a CP-nek történik!
Az Épker véleménye ez ügyben nem izgat, mert ők tényleg csak átadják a CP-nek az épületet, meg intézik a garanciális teendőket. A műszaki átadás, mármint az, ami engem érint, az a CP és köztem fog lezajlani. Enélkül nem veszem át a lakást, és a bank sem fizet.
Ne kezdjük már újra, amit másutt már megbeszéltünk :) Egyébként Te tényleg átvennéd látatlanban a sokmilliós lakást? Ennyire naiv nem lehetsz ...
Ha szerinted nem lesz műszaki átadás, akkor ugyan mikor fogod megnézni, hogy nem nyikorog a padló, amikor rálépsz, és be lehet csukni hézagmentesen a bejárati ajtót? :)
Nem lesz külön műszaki átadás. A műszaki átadás csak az épker és a CP között fog megtörténni. Mi azon nem leszünk ott. Az állítólagos május-június a beköltözés időpontja. Én azért bízom benne, hogy júni végén, júli elején beköltözhetünk.
Szerintem az idő elég a munkákra, ha rendesen dolgoznak.
Össze lehetne kötni egy bejárással, ha az Épkertől valakivel meg tudnánk beszélni. Akkor 1 emberke 1 óra alatt mondjuk megmutatná nekünk a lakást, és még találkoznánk is, fel lehetne tenni egyszerre a sok buta kérdésünket. Mindenkinek könnyebb lenne! Utána meg sörözés!
Sajnos nem elég a szerződés, sőt még az sem hatja meg az APEH-et, hogy a számlákat is fel tudom mutatni, na meg a földhivatali széljegyzetet, stb.
Mindenképp használatbavételi engedély kell. Addig úgy veszik mintha a párnám alatt tartanám a lóvét, amit kaptam a régi lakásért.
Szerencsére én 2003. novemberében adtam el, és így talán ez év végéig még haladékot adnak "bár még a határozat nem érkezett meg". De ahhoz, hogy december végéig le tudjam igazolni a használatbavételt, 2 hónappal előtte be kell küldeni a papírokat, mert ugye gyors az ügyintézés az APEH-nél és 2 hónap kell nekik egy papír beérkeztetéséhez.