Keresés

Részletes keresés

ba-bylon Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1385

Azt mondtam volna, antiszociális?

Előzmény: ba-bylon (1384)
ba-bylon Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1384

Gólyatábor: a középiskolain részt vettem. Egy évre rá egy akkor már osztálytársam bevallotta(?), hogy a gólytatáborban " kis izé nebáncsvirág" benyomását kelltettem rája. Ez a nebáncsvirág, úgy tűnik 4 év alatt antiszociálissá nőtte (?) ki magát, ugyanis az egyetemi gólytáboron már nem vett részt. izgi sztory. :-)

Amúgy, javaslom mindenkinek, hogy menjen el a gólytáborra, mert ( cinikus(?) leszek) barátságot köthet egy leeendő német szakos egy afrikanisztika szakossal, akivek garantáltan egyszer sem futnak össze abban a kiba* nagy , esetleg városrészeken átívelő épületkoplexumban 5 éven át. Vagy. Barátok lehetnek a szaktársak egy szemeszterre, ugyanis sztatisztikám szerint a hallgatók 50 %-a, azaza a kettőből egy tuti meggondolja magát a félév végén, ill. közben és elhúzza a csíkot az iskolából.

:-))) Na, túloztam, na...  Csak mentegetem magam, amiért kihagytam a gólyatábort, egy jó bulit, amiért valójában a föld alá kívánkozom.

Rohamkéses Ofélia Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1383

Mira,

Nálunk a gólyatábor nagyon tuti volt, elég vicces feladatok voltak időnként, meg a szobatársakkal nagyon jókat beszélgettünk, mászkáltunk, stb. Lóriennel még gyíkot is fogtunk...:)))))

Aha, szóval idén a japán, aztán ha azzal már nagyjából egyenesbe jöttél, akkor jöhetnek az új nyelvek...:))) Csak hajrá!:)))) Akkor most pontosan hány nyelven beszélsz?:)

Előzmény: miramaru (1380)
ba-bylon Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1382

Harpokratesz: a Fallen Angels -t ( Bukott angyalkák, ugye. :-) postán szállítattad , vagy személyesen vetted át? Végülis, el tom ám dönteni magamtól is :-), de azért megkérdem. :-)

Amúúúgy jó tipp ez a netes rendelés az Odeon Lloyd -tól, ugyanis van nekik Velvet Goldmine ( szintén kultfilm,  nyugatabbról), amit szintén szeretnék megkaparintani.

Glam korszakról szól, tele homo-val ( emberrel, ugye:-), David Bowie és más , általam nem ismert  glam ember vonásaival, sok sok megfejtenivaló szimbólummal( (pl. Oscar Wilde: Dorian Grey arcképéből ). Olyan fajta film, amit végigénekelnek.  ( és wazze, fenn volt a neten a filmzenéje egy tuti helyen, s mire letölteném, hát nem lecserélték mással? :-///

Ez a filmből egy ( csak placebo rajongóknak jelentős) jelenet, amiben a placebo énekese Brian Molko, és dobosa Steve Hewitt szerepel. A megszállottak a film 20adszorra való megnézése után felfedezték, hogy az együttes gitárosa, Stefan Olsdal is feltűnik a filmben.

ba-bylon Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1381

A japán zenei bulik mostantól a Kék Yuk-ban lesznek, ami igen, kinn van a fenében. Hévvel kell menni, oda is. :-/ Marco Polo jó kis központi hely volt, persze ez nézőpont kérdése.  Megjegyzem: hazafelé: a hév vonalán simán el lehet sétálni a Margit hídig, ahol ugye  4/6-os éjszakai buszra  jár.

:-)

Buck-Tick: Ismét legendés cd-vel van dolgom? :-) Rukától kaptam, s persze simán származhat Case-től, An által.

Ezen mindig vigyorgok, hogy a szálak mennyire összefutnak , ha japán zenéről van szó.

Gackt ügyben: köszi -köszi -köszi! ^.^ Nos, jódolgomban nem is tudom , mit kérjek. De hamarosan eldöntöm, vagy inkább rádbízom:-)

/Amim van: Voyage tour ( de sajna nagyon recseg-ropog hangilag. Csak kérdem, neked is ily' rossz a minősége? ) , és egyetlen Secret Garden PV. Mp3-ak össze vissza innen onnan./

Csodálnám, ha tudnék vmi újdonsággal szolgálni, de azért megkérdem:

Extasy Summit '91 ( az újdonság nem az évjáratra értendő :-) megvan neked? Kaptam, s nagyon szórakoztató! :-)

Előzmény: miramaru (1378)
miramaru Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1380

Ofélia,

Igen, természetesen volt gólyatábor, bár nekünk nem volt annyira jó. Hát ez is sulinként változó. De szerintem minden egyetemen van gólyatábor, én még olyanról nem hallottam, hogy valahol ne lett volna, legfeljebb olyanról, hogy külön kell jelentkezni rá.

A kínaival egyenéőre olyan szinten állok, hogy idén még biztosan nem kezdek bele. Jövőre is legfeljebb csak nyáron. Ha minden jól megy (mégpedig muszáj, hogy jól menjen), akkor japánból az egy év alatt eljutunk középfokig, és onnantól már megy egyedül is, mert van egy biztos tudás, a többi már csak gyakorlás kérdése. És akkor tudnék elkezdeni egy új nyelvet, mondjuk a kínait vagy a franciát. Dehát ezek még távoli dolgok, bőven ráérek eldönteni, hogy mi lesz. :)

Előzmény: Rohamkéses Ofélia (1377)
miramaru Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1379

Ja, hogy ezt külön be is kell szúrni, nem tudtam. :) ezért most büntetésből berakok 2-t XD

Mikor először láttam a merveilles koncertet, ahol ez a ruha van rajtuk, azt hittem lefordulok a székről @________@ XD Azóta persze már jobban bírom a "gyűrődést" :)

Előzmény: miramaru (1378)
miramaru Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1378

Babylon,

Én is örülök. :) Persze, adok szívesen neked is Gacktot, írj e-mailt vagy felőlem itt is megbeszélhetjük, hogy mi kéne. A szeptemberi j-rock buliról én még azt sem tudom, hogy hol lesz, most hogy a Marco Polo megszűnt. De remélem, nem nagyon kinn a fenében. Egyszer voltam voodoo-ban, HÉV-vel kellett menni, aztán hajnalig haza se tudtál jönni. Azóta se mentem többet.

Az a bizonyos 11 lemeznyi Buck-Tick MP3 CD úgy látom, rendesen körbejár, eredetileg Case írta ki An-nak, aztán An kezte el terjeszteni. Lehet, hogy épp te is tőle kaptad? :) Végül is mindegy. Akkor viszont akár te is átírhatod Sárkánynak.

Sárkány,

Ezek szerint Babylonnak is megvan az a CD, An-ank azért video ügyben írhatsz ettől még. Neki vannak BT videoi is.

Ha valaki talál Juka-ról (M10M) smink nélküli képet, légyszi tegye már be. :) Köszi.

Addig is álljon itt egy Gaku-chan. :P

Előzmény: ba-bylon (1374)
Rohamkéses Ofélia Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1377

Szia Mira!:)

Hát igen, a jó szobatársak ezek szerint szerencse kérdései... Főleg az eljén, amikor még senkit sem ismersz... Tényleg, nálatok volt gólyatábor? Nekem ugyanis a gimis gólyatábor a legjobb élményeim közé tartozik...:)

Hát igen, a francia szép nyelv!:) És nem is túl nehéz!:) Hűha, kínait is fogsz tanulni? Az viszont szerintem nagyon nehéz lehet... Egyik osztálytársam kezdett el három éve egy "Tanítsd magad!"-könyvből kínaiul tanulni, nem tudom, hogy most hol tart...:) Nekem tetszik a kínai, de ha lehet, akkor már inkább japánt tanulnék, az könnyebb. Pedig én se szoktam megijedni a kihívásoktól, de azért a kínai a rengeteg írásjellel, meg a 4-féle hangsúllyal lehet hogy picit sok lenne nekem. Pedig az is szép nyelv, van egy kínai származású osztálytársam és ha telefonál akkor mindig vigyorogva hallgatjuk, olyan aranyosan beszél, de írni nem tud kínaiul.

Ha ezt mind megcsinálod, akkor jó sok nyelven fogsz tudni, az biztos!:) A franciát tényleg tudom ajánlani, én úgy jelentkeztem francia tagozatra, hogy egy szót se tudtam franciául, és nagyon tetszett, elsőben nagyon szorgos is voltam, mindent megtanultam, aztán másodikban már tanulni se kellett, szinte ragadt rám a tudás.:) Aztán most harmadikban megint picit nekiálltam nyelvvizsgafeladatokat gyakorolni, aztán meg középfokúztam...:) Hamar megy ez...:)

Előzmény: miramaru (1376)
miramaru Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1376

Ofélia,

Tedd azt! :) A szobatársak szerencse kérdései. Nekem első évben, akik voltak, azokkal nem igazán jöttem ki, nem azért, mert bármi bajom lett volna velük, csak nagyon különböztünk és ebből adódóan kicsit feszélyezett volt a légkör. Második évben szerencsére úgy variáltunk, hogy egy szobába kerültem egy jó barátnőmmel, akit a fősulin ismertem meg és az úgy már sokkal jobb volt. Tanulni végül is lehet, ha valaki nagyon akar. Szerintem nem is ez a legnagyobb baj, hanem tényleg inkább a többszáz kilóméter a fővárostól, amit mellesleg hetente-kéthetene meg kell tenni vonattal.

A francia miatt irígyelek egy kicsit. :) Nekem nagyon tetszik, de sajnos pár szónál többet nem tudok franciául. Jelenlegi elgondolásom szerint elsősorban japánul szeretnék megtanulni, utána jön a kínai, utána a francia. XD Van itt önbizalom, mi? :) Angolul igazából azóta tanulok, mióta az eszemet tudom. A középfokút még gimiben letettem, de a felsőfokút csak jövő nyárra tervezem megpróbálni. Az idegenvezetés miatt úgyis egész évben lesznek angolóráim, de már most nyáron is angolozok naponta minimum egy órát a nemes cél érdekében. :) Németből nem vagyok valami penge, középiskolában tanultam 4 évig, de nem nagyon ragadott meg, úgyhogy én azzal nem szándékozom mélyrehatóbban foglalkozni. Szívesebben tanultam volna más nyelvet, ha lehetett volna, dehát nem lehetett. :) Aztán fősulin jött a finn, az jól ment mindig is és azt jól is tudom. A szigorlatom 4-es lett belőle, de az is vicc, hogy miért szigorlat, mikor továbbra is fogjuk tanulni? Ilyen is csak a Berzsenyin van. :)

Előzmény: Rohamkéses Ofélia (1373)
ba-bylon Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1375

Így kezdődött a forumon a Gackt téma:

Babylon meglátja , milyen keleti szépségek vannak a Keanu Reeves és más pasik fórumán, azt' bátorkodik előhozakodni zenészekkel is a színészek mellett. Gackt képe sikert aratott. .....

De, most elnézem Sárkány és Harpokratesz újra betett képeit. És és ...ki az a Gackt?

:-)))))))))))))))

Előzmény: harpokratesz (1368)
ba-bylon Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1374

Mira: ! Örülök, hogy megérkeztél! :-) Utalgattam itt többször a soundofjapan-ra, tudván, ott naagyon segítőkészek . :-)

Felgyorsultak az események, hogy beléptél. :-)))))))))))

Gacktom nincs sok, asszem én is kérnék tőled. Szeptemberben még találkozni is fogunk, ugyebár.  :-)

Buck-Ticket viszont kaptam , pont egy cdnyi zene. Az 1987-es Sexual XXXXX-től a 2003-as Mona Lisa overdive-ig  11 album. Nos, igen termékeny zenekar, meg régóta a pályán vannak. Buck-Tick a legelsők közt megalakult modern japán rockzenekar, amely máig alkot, és viszi  a színvonalat, mindig megújul. ( ezek lopott gondolatok, de sajátommá váltak. :-)

Szóval, Sárkány, örülök, hogy érdekel a Buck-Tick. Klippem csak egy van, de mp3-at, mint látod írhatok elég sokat, ha kérsz.

Ámbár: Sakurai solo projektje ( mondom ezt a Sacrifice klipp alapján) meglehetősen más hangzású, mint a

Buck -tick-még a legfrissebb Mona Lisa Overdrive-hoz képest is. De Sakurai hangja az örök.

Ja  és hogy ne legyünk offok:

Rohamkéses Ofélia Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1373

Szió!:)

Aha, szóval szerinted inkább Pesti helyekre érdemes jelentkezni... Igen, az úgy tényleg kényelmesebb, én főleg attól idegenkedek a kollégium esetében, hogy ott ugye többekkel egy szobába vagy, és nincs igazán nyugi, hogy lehet úgy tanulni pl. vizsgaidőszakban?

Szvsz megyek és átnyálazom a felvételi tájékoztatót, hogy hol van Pesten francia szak...:) Hát több helyből valahova csak felvesznek, legalábbis nagyon remélem...:)))

Pussz

Előzmény: miramaru (1372)
miramaru Creative Commons License 2004.08.01 0 0 1372

Hello!:)

Természetes, hogy foglalkoztat a kérdés, negyedikben én is teljesen be voltam zsongva és finnül tanultam meg finn regényeket olvastam, hogy biztosan felvegyenek. :)

Szerintem az ilyen holland stb szakokra, ahová angol vagy német központit kérnek, a Te tudásoddal be lehet jutni. Mindendsetre ha arra kerülne a sor, mindenképpen az angolt válaszd, abból mégiscsak többet tudsz. Utána nem kell tanulnod angolt egy percig se, csak a felvételihez kell. És nyilván az a legokosabb, ha több intézményt is megjelölsz, mondjuk az ELTÉt első helyen, de van francia szak a Károly-n is, a Pázmányon is, és ezek mind neves és jó helyek és ami igazán fontos, hogy Pesten vannak.

Egyébként én is pesti vagyok, és mivel abban a helyzetben vagyok, hogy kollégista voltam 2 évig (és jövő utántól valószínűleg megint az leszek), senkit sem bíztatok arra, hogy vidékre menjen tanulni. Volt egy töritanárom, aki mindig azt mesélte nekünk, hogy ő Nyíregyházán kezdte el a történelem szakot, kollégista volt, és hogy ez mekkora buli volt és hogy mennyi új tapasztalatot szerzett és hogy mindenkit bíztat erre. Ő persze aztán első év után át tudott jelenkezni az ELTÉre (írt valami szintfelmérő teszet vagy ilyesmi). Annyiban igaza van, hogy egy év az tényleg nagyon jó vidéken. Új környezetbe kerülsz, új helyzetekbe, magadra vagy utalva, szóval kicsit felnőttebbé válik tőle az ember. Viszont miután ezen túlvagy és szeretnéd végre elkezdeni az életedet, kapcsolatokat kiépíteni, meg ilyesmi, akkor elkezd ROPPANT zavaró lenni, hogy egy olyan városban vagy kénytelen élni, ahol kizárólag addig tartózkodsz, amíg a suli tart, aztán jössz haza Pestre, mert itt van minden, ami fontos. És húsz leszel és huszonegy és huszonkettő és az a nyavalyás egyetem még mindig tart. Tényleg nem panaszkodni akarok, komolyan mondom, inkább csak másoknak jó tanácsot adni, ha egy mód van rá. Nem arról van szó, ki lehet bírni, és azt sem mondom, hogy rossz sorom van vidéken, mert ennél lehetne 100-szor rosszabb is, de ha mégegyszer dönthetnék, akkor minden bizonnyal Pestre felvételiznék. Én ezt tudom tanácsolni neked is. :)

Pusszantós.

Előzmény: Rohamkéses Ofélia (1371)
Rohamkéses Ofélia Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1371

Szia!:)

Oda vették fel egyik barátnőmet is angol-japán szakra.:)))

Igen, én is erre gondoltam, hogy talána franciát kéne, viszont nem tudom, hogy mit válasszak mellé, mert megnéztem ezt a honlapot, és kevés olyan kis nyelv van, amihez azt írták oda, hogy angolból németből vagy magyarból lehet felvételizni helyette. De kérdés, hogy akkor ha ilyen nyelvekból kell felvételizni, akkor milyen szintet várnak el???

Bocsi, hogy ennyit parázok, de ez mondjuk tényleg egy elég fontos döntés, és köszi, hogy ennyit segítesz!:)))

Előzmény: miramaru (1369)
miramaru Creative Commons License 2004.07.31 0 0 1370

Szia Harpokratesz! :)

Szólíts nyugodtan Mirának, hisz ez az nevem, csak sajnos itt már foglalt volt ez a nick, ezért lettem miramaru.

Igen, azt hallottam, hogy szabin vagy, remélem kellemesen töltöd az idődet. :) Nyugodtan írj augusztus végén vagy bármikor, amikor időd van, pár naponta úgyis ellenőrizni fogom a levelezésemet. Nagyon örülök, hogy ennyire egyetértünk Gackt ügyben. :) Tényleg olvastad az önéletrajzát? Nekem megvan eredetiben, bár még nem tudom elolvasni (úgyhogy én is csak az angol fordítást olvastam), de muszáj volt megrendelnem, egyszerűen nem tudtam ellenálni neki. :) Vicces, mert -pénz híján- semmim nincs Gackttól eredetiben, csak ez a 220 oldalas könyv, amit pedig éppenséggel nem tudok elolvasni. Jellemző. XD De majd milyen jó lesz elővenni pár év múlva, mikor perfekt leszek már a nyelvből... :) Majd megmutatom, feltéve ha érdekel és találkozunk valaha ebben az életben. :) A liveok miatt ne aggódj, abból van bőven, majd adok (vagy küldök) CD-n. Szerintem ha egy egész napon keresztül néznéd őket, még akkor is lenne ugyanannyi o_O XD
Nah, ami a linkeket illeti, én a következőket ajánlom:

1. J ROCK HAVEN MP3 oldala
http://www.geocities.com/jrockhaven/mp3list1.htm
Itt (a megnevezés ellenére) érdekes mód nem mp3-akat, hanem wma-kat lehet letölteni, de ez voltaképp mindegy, a windows a wma-kat is ugyanúgy le tudja játszani. Gackt mellett sok más együttes zenéi is megtalálhatóak itt.

2. GAKUTO
gackt.click.hu (nincs előtte www!)
Ez a mi kis magyar oldalunk, Beru~chan szerkeszti, én pedig írogatok rá, az mp3 részlegéből 5 jó számot rögtön le is tudsz tölteni.

3. AURORA'S WEAVE
http://members.shaw.ca/auroraweave/
Innen most 6 számot tusz letölteni Gackttól, plusz néhányat más előadóktól.

4. CUBE download szekciója
http://www.tsoba.net/cube/downloads.php
Innen most ahogy látom csak 1 szám tölthető le, plusz egy reklám, volt már jobb is.

5. SERENADE MP3 szakciója
http://sonicpixel.net/serenade/mp3s.html
Innét is J rockot lehet letölteni, Gackttól konkrétan 1 számot.

6. THE GACKT OASIS
http://camui_oasis.tripod.com/gackt.htm
Innen is egy számot tudsz letölteni.

7. MUSE
www.gackt.us
Itt regisztálni kell, de elég sok videót le lehet tölteni. Pillanatnyilag nem működik, állítólag hétfőn már fog. Hogy ne kelljen a regisztrációval vacakolnod, megadom az én jelszavamat inkább, regisztrálni meg ráérsz, ha egyáltalán akarsz, mert a download szekción kívül egy sznob szar az egész. Jól le kell húzni őket, aztán kész. :)
username: mira
password: gacktcamui
Igen, tudom, hogy nagyon sok elmére vall pont egy ilyen helyen ezt a jelszót alkalmazni, de ezt legalább nem felejtem el, megaztán ha kitalálják akkor se történik semmi. :)

Van még egy STYLISH nevű site, ahonnan elvileg le lehet tölteni néhány számot, de az nekem egyfolytában lefagy, ha próbálom. Azért megadom a linkjét, hátha neked több szerencséd lesz.
http://www.nataku.de/newstyl/index2.htm

Ennél többet momentán nem tudok mondani, nem igazán vagyok képben ilyen ügyben, hisz nekem úgyis az összes száma megvan. Ha nem így lenne, akkor biztos tudnék kapásból mondani 20 helyet. :) Azért remélem ezek is jók lesznek valamire.

További jó szabit, jó zenehallgatást, érezd jól magad!

csók.

mira

Előzmény: harpokratesz (1368)
miramaru Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1369

Szia!

Igen, szeptemberben a Károlyn már valószínűleg fogok tudni netezni (ott fogok japánt tanulni), csak az augusztus a problémás. A könyvtár nálunk ugyanúgy fizetős, szóval... de nem baj, megoldom:)

Azok alapján, amiket elmondtál, a három nyelv közül egyedül a franciát ajánlom. Az angolt azért nem, mert ott tényleg hatalmas a követelmény és ennek következtében a szórás is, a német pedig saját bevallásod szerint se megy még olyan jól, hogy megálld a helyed. Erre a két szakra középfokú tudással ELTÉre még az se biztos, hogy bekerül az ember, nem hogy elvégzi, bár én még sosem próbáltam. A francia ilyen szempontból azért jobb, mert az bár nagy nyelv, mégsem tartozik a két legnépszerűbb közé. Ha belegondolsz, hogy érettségi évében hány embernek van angol/német, illetve ehhez képest francia középfokúja, akkor rögtön láthatod, hogy az angol/német kategóriákkal népszerűbb itthon, mint a francia. Középfokú tudással szerintem bejuthatsz francia szakra. Persze követelmény ott is van, de ha szereted a francia nyelvet, akkor szerintem képes leszel teljesíteni, márpedig ahogy én látom, nagyon is szereted. :) Ha emellé választasz egy olyan nyelvet, amit sosem tanultál még, akkor az még mindig teljesíthető és akkor van egy nagy és egy kis nyelved is. Olyan nyelvszakon, ahol nem kérnek számon tudásszintet az adott nyelvből, ott általában kulúraismeret van felvételinek vagy a holland esertében pl. lehet választani, hogy angolból vagy németből írsz központit. De minden nyelvnél változó. Ajánlom, hogy menj el a www.felvi.hu -ra és ott a szakkeresőben rögtön kiadja, hogy francia mellé milyen szakok tárosíthatók az ELTÉn. De válaszhatsz szerintem más egyetemet vagy fősulit is nyugodtan, az ELTE igaz, hogy nevesebb, de a diploma az diploma akkor is, ha pl. a Károly-n adják. A szakpárok mellett ott van, hogy miből van a felvételi.

Szóval én a helyedben franciát választanék plusz mellé még valamit, akár nyelvet, akár egyebet. Dehát végül persze neked kell eldöntened. :)

Előzmény: Rohamkéses Ofélia (1367)
harpokratesz Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1368

Szia Miramaru!

Én vagyok Harpokratesz és csak egy pillanatra néztem be ide, mert szabin vagyok:)

Örülök, hogy ránk találtál, ez az egész j-popzene őrület csak most kezdődött itt a topikon Babylon jóvoltából, aki bemutatta nekünk Gakuto-t és még néhány japán kedvencét. Eddig részemről (és Sárkány részéről) a szépséges és tehetséges ázsiai filmsztárok voltak a domináns elemek itten (a kedvenceink), mivel mindketten szeretjük az ázsiai filmeket. Babylon csak szinesítette a palettát a popzenével, aminek nagyon örülünk, mint láthatod. Tehát a j-popzene nekünk még elég új dolog, és keveset hallottunk eddig belőle, de amit hallottunk, az nagyon, nagyon tetszik. Számomra már világos, hogy miért léteznek j-pop fanok szerte a világban. Megérdemelten...

Gackt-ra rátérve: mindenben igazat adok neked, ahogy őt jellemezted. Én is ilyennek látom, gondolom!! 

Eddig csak annyira ismerem, hogy kb. 10 számot hallottam tőle + a sok-sok oldal, ami a neten található róla, a hosszú önéletrajza, a mások véleménye és a rengeteg mennyiségű fotó. Egyelőre ennyi, de ez is elég volt ahhoz, hogy megállapítsam a jó szimatommal és emberismeretemmel, hogy rendkívüli egyéniségről van szó. Örülni kell neki nagyon, mert ritka az ilyen (művész)emberfajta!!

Az egy dolog, hogy szép (nála adottság), de született tehetség a zenében (és minden másban is!), nagyon erős egyéniség, fantasztikusan el tudja magát adni (pozitíve értve). Igen, és ami a legfontosabb, hogy őszinte, önmagát adja, nem játszik szerepet. Szerintem kitűnő színész is, a különböző image-i ezt sugallják. Szóval, egy ritka klassz emberke..., nagyon értékes!! Csak nagyon, nagyon szeretni lehet, vagy akár csodálni.

Remélem sikerül még jobban megismernem őt (és a többieket is), úgyhogy én is fogok élni az általad felkínált lehetőséggel, majd aug. végén (ha visszajöttem a szabiról) küldök mailt neked, és akkor megmondom mik kellenének tőle.

Ha tudsz olyan oldalakat ahonnan G. vagy Malice Mizer zene, klipp letölthető, nagyon megköszönnénk, ha betennéd ide őket linknek. Én pl. most itt gyűjtögetem a gépen, hátha ki tudom írni lemezre őket.

Koncert klippet meg még egyáltalán nem láttam tőle:((((

Mi is imádunk téged, hogy ennyire lelkes és segítőkész vagy, aug-ban pangás lesz itt, de majd beindulunk:))

Még hétfőn be fogok nézni, akkor net közelben leszek.

addig is: I love you Gackt!

G9 G10 G11G12 G13 G14
Előzmény: miramaru (1357)
Rohamkéses Ofélia Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1367

Netcafé? Hát, ha nincs más megoldás... Esetleg könyvtárban is tudnál, vagy az egyetemen, ha nálatok lehet...:)

Hát, most egy cseppet tényleg megijesztettél, ugyanis olyan középfok környékén állok mindhárom nyelvből. Angolt már nagyon régóta tanulok, és már 2 éve túl vagyok a középfokon, abból közeledek a felsőhöz, de azt már annyi éve tanulom, nem biztos, hogy még x évig azt szeretném nyúzni. Franciából kb. pont középfokon vagyok, a 3 közül talán ez lenne az, amit a legszívesebben tanulnék... Nagyon tetszik, és eddigi tapasztalataim szerint nem is túl nehéz... A némettel meg az a gond, hogy abból még középfokon se vagyok, sajnos még nincs nyelvvizsgám, de ha lenne, akkor is, úgy érzem, hogy az nem megy olyan jól...

Most, hogy így végiggondolom, lehet hogy úgy kéne, hogy választom a franciát, és mellé egy olyan nyelvet, amit még nem tanultam. De ilyenkor miből kérnek felvételit? A nyelvészet végül is tetszene, de a nyelvtannal elég hadilábon állok, annyi, hogy tudok helyesírni:), de a nyelvtani szabályokról, meg ilyesmikről gőzöm sincs...

Az hogy szeretnék-e tanár lenni, ez megint egy fogas kérdés, igazából nem, max. magántanár:), de azért nem árt, ha van egy olyan diplomám is, hogy tudjak majd valamihez kezdeni, ha más nem jön össze. Még nem tudom, pontosan mit akarok a nyelvekkel kezdeni (lehetnék mondjuk szinkrontolmács, szakfordító, vagy lektor), annyira bizonytalan vagyok... (Más már 8 évesen eldönti, mi akar lenni, én meg még 17 évesen se tudom, de nagyon nem...) Igazából azon is gondolkodtam, hogy mi lenne, ha két teljesen új nyelvet tanulnék, de attól félek, hogy ha nem tanulok legalább egy "nagy" nyelvet, akkor később az baj lesz, mert ugye a ritkábbakkal nem tudok majd mit kezdeni. Ez nem tudom, hogy mennyire van így, de ugye előre kell gondolkodni...:)

Pesti vagyok, úgyhogy az ELTE az, ami szóba jöhet, vagy valamelyik fősuli (még ezen is gondolkodom, hogy mi a jobb, az egyetem vagy a főiskola). Nem tudom, hogy mi lenne, ha vidékre vennének fel (valószínűleg kollégium...:) ).

Pussz

Előzmény: miramaru (1366)
miramaru Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1366

Szia Ofélia!

Még mindig van net. Nem tudom, a matávosok annyira lusták, hogy még egy telefonvonalat is nehezükre esik kikapcsolni? Mert hogy bekötni igen, azt még megértem. Nade én csak örülök neki, addig jó, amíg internet van. :) Az lenne a frankó, ha lejárna a pénteki munkaidejük és akkor egész hétvégén is maradna a vonal (de nem akarom elkiabálni...). Nekünk is egy éve van, és hogy őszinte legyek, én se tudom elképzelni, hogy mi a fene lesz ezután. A netcafé egy akkora ráfizetés :/ Dehát kénytelen leszek.

A finn és finnugor szakoknál előny, ha tanultál előtte finnül, de nem követelmény, mert az alapoktól kezdik első évben. Legfeljebb csak könnyebb, ha már nem teljesen idegen, amiket hallasz. Én 2 évvel ezelőtt, mikor érettségiztem, felvételiztem Debrecenbe finn szakra és Szombathelyre finnugorra (Pesten akkor még költségtérítéses lett volna, ráadásul 2. évben felvehető B-szak, oda azért nem). Mindkét helyre felvettek, de Szombathelyet jelöltem meg elsőnek, úgyhogy oda mentem. A finn az nyilvánvalóan nyelv és irodalom tanári szak lett volna, rengeteg nyelvórával, és az órákat is finnül tartják 2. évtől. A finnugor ezzel szemben nyelvészet és némi néprajz (amiket az előbb leírtam), viszont mivel kutató szak, nem tanári diplomát ad, és az órákat nálunk 80%-ban magyarul tartják. Hát attól függ, hogy akarsz-e tanár lenni. :)

Két nyelvet választani elég kemény dió, de ezt gondolom te is tudod. A nyelv szakokon rengeteg ugyanis a kötelező irodalom (nekem ez a rémálmom), és minél nagyobb nyelv, annál nagyobb a szórás (az angol szak pl. 10%-ra szokott csökkenni). Én akkor ajánlanám, ha már nagyon jó szinten állsz az adott két nyelvből, mert ott megtanulni a nyelvet már nincs idő. Melyik lenne a két nyelv, amit választanál? És milyen szinten állsz belőlük? A mi főiskolánkon angol és német viszonylatban én azt látom, hogy aki úgy kezdi el a nyelvszakot, hogy középfokúja van belőle, mikor felveszik, az talán 10%, hogy elvégzi, mivel az alapvizsga 1. év végén van és egy év alatt nem lehet középfokról alapvizsga szintig eljutni. Akinek felsőfokúja van, amikor elkezdi, az már 50%, hogy elvégzi. De mondjuk van olyan barátnőm, aki felsőforúval kezdte az angolt és így is csak 3-adszorra sikerült az alapvizsgája. :/ Szegény csaj, már ott gürcöl mióta. A szorgalmon persze sok múlik. Nem riogatni akarlak, tényleg, csak nem akarom, hogy csalódj aztán :) És a dolgok elég nagy mértékben különböznek intézményenként is. Van ahol könnyebb egy kicsivel, van, ahol piszok nehéz. Szombathelyen pl. ne legyél angol szakos, mert onnét mindenkit kirúgnak, azt még elő ember nem végezte el (najó, egynéhány azért csak:)). Veszprmben állítólag sokkal könnyebb az angol szak és a magyar is. Az ELTE meg nyilván megintcsak nehéz. Te egyébként honnét valósi vagy? És hová (melyik városba) szeretnél felvételizni?

Hogy miből áll az alkalmazott nyelvészet? Írok néhány tantárgycímet, hátha ebből világosabb lesz: magyar nyelvészeti áttekintés, kutatásmódszertan, magyar mint idegen nyelv, pszicholingvisztika, közép-európa nyelvi képe, gyermeknyelv, nyelvtipológia, szövegnyelvészet, interkultúrális kommunikáció, a nyelvtudomány története, stb. (most nem jut eszembe mind). Ha érdekel az anyanyelved és érdekelnek az idegen nyelvek akkor ez a szak abszolut ideális. A mi fősulinkon 2. évtől lehet elkezdeni, tehát ilyenkor úgy érdemes, hogy egyszakon elkezdeni az iskolát és úgy felvenni mellé. Ha bármi érdekel még, akkor kérdezz nyugodtan.

Csók.

Előzmény: Rohamkéses Ofélia (1365)
Rohamkéses Ofélia Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1365

Hűha, ez most így nekem nagyon bonyolultnak hangzott... De ugyanakkor tényleg érdekes is... Én eddig abban gondolkodtam, hogy mi lenne, ha két nyelvet választanék... És Te tanultál finnül már előtte is, vagy csak az egyetemen kezdted el? És az alkalmazott nyelvészet pontosan mit fed? Ez a finnugor nagyon érdekes, nem gondoltam volna, hogy ennyire benne vannak a kulturális dolgok, meg az is meglepett, hogy ennyi nyelvet tanultok...:)

Nagyon érdekel a japán, akkor is ha nehéz, ha lesz időm rá, akkor megbirkózom vele... Csak elhatározás kérdése...:) Szerencsére a nyelvek ragadnak rám...:) Különösen a franciánál éreztem ezt...:)

Nálunk szerencsére korlátlan a net-hozzáférés, kb. egy éve van itthon net, és már annyira megszoktam, nem tudom, mit csinálnék, ha nem lenne...

Előzmény: miramaru (1359)
miramaru Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1364

Persze, azért elérhető leszek valamilyen szinten :) Itt most megadom az egyik barátnőm, An e-mail-címét, ő is nagy J-rocker. Neki tényleg minden megvan, ami Buck-Tick. Nagyon rendes lány, mindenkinek szívesen ad zenét, csak CD-t szokott kérni, amire ír. Mutatkozz be neki, ha írsz, és hivatkozhatsz rám, hogy én adtam meg a címét.

angelelf.kukac.freemail.hu

Csók.

Előzmény: Sárkány (1363)
Sárkány Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1363

ÁÁ köszi. Buck Tick nagyon kéne. Most én is elhúzok, de jövő héten jelentkezem emilben. Remélem azért elérhető leszel....

Előzmény: miramaru (1362)
miramaru Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1362

Remek, ez most jól jött ki XD.... najó, szóval az új albumuk nem Mana, hanem Mona Lisa overdrive. Csak elírtam. A sors keze. :) Mana egyébként nagyon jó zenét csinál úgyhogy tőle minden megvan (Malice Mizer, Moi dix Mois albumok, koncertek). Azt is kérhettek, ha kell. Most már viszont tényleg bye~~

miramaru Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1361

Hi Sárkány! :)

Nagyon élvezem a helyzetet, mert 10 óra elmúlt és még mindig van netünk. :D Ez már sajnos csak órák kérdése.. :( OK, majd írj e-mail-t, és ott megbeszéljük, hogy miket tegyek a CD(k)re. Előre szólok, hogy Atsushi Sakurai az egyáltalán nincsen. o_O Nem elvből vagy ilyesmi, de én nem hallgatok BUCK-TICKet. Valami szörnyen nem jön be. Tudom, hogy mindenki imádja, és biztos, hogy jó zene meg minden, de én kíváncsiságból rengeteg zenét és klipet letöltöttem tőlük tavaly, aztán megnézés után le is töröltem, mert annyira nem álltak közel hozzám. Viszont mivel őt tényleg sok ismerősöm szereti, tudok ajánlani embereket, akiknek végtelenített mennyiségben van és biztos szívesen adnak neked. A Buck-Tick egyébként japán egyik leghíresebb és (a fanok szerint :)) legeredetibb rock-bandája. Tíz és húsz között jelent meg eddig albumuk, pontosan nem tudom, hány darab (a legújabb a Mana Lisa Overdrive tavaly), és már a nyolcvanas években is a csúcson voltak. Hát most így hirtenlen nem tudok mást mondani róluk, mondom, nem vagyok egy nagy Buck-Tick-rajongó. :)

A nyaralással kapcsolatban pedig, naigen, gondoltam, hogy oda mentek :) Akinek van egy csöpp esze / pénze, az most nyaral XD Hát jó nyaralást mindenkinek akkor. :) Csók.

mira

Előzmény: Sárkány (1360)
Sárkány Creative Commons License 2004.07.30 0 0 1360

Kedves miramaru!

Üdv körünkben. Köszi a kimerítő felvilágosítást, bár én nem rég óta ismerem a japán zenei felhozatalt, teljesen beleszerettem. Az pedig hogy ki milyen közülük nem foglalkoztat. Vannak különleges alakok akik baromira tetszenek (Gackt, Atsushi Sakurai). A felajánlásoddal (cd) élni fogok. Emilben jelentkezem.

Addig is ossz meg velünk minden infot! :-)))))))))

A többiek nyaralnak.... :-))))))))

Előzmény: miramaru (1359)
miramaru Creative Commons License 2004.07.29 0 0 1359

Szia Ofélia! :)

Nem baj ha nem szereted gacktot, nem is kell mindenkinek :)

Én a finnugor és alkalmazott nyelvészetet Szombathelyen tanulom konkrétan, eddig két évet végeztem el belőle, de ebben az évben Pesten maradok az idegenvezetés miatt. Hogy hogy jött a finnugor? Mindig is nagyon szerettem a nyelvtant, érdekelt a magyar nyelv eredete, tetszik a finnek mentalitása, hogy olyan szorgalmasak és becsületesek. Egy roppant érdekes tudomány egyébként a finnugrisztika, hiszen sokat tanulunk foklorról, hitvilágról, sámánizmusról, medvekultuszról, népek történetéről, ezen kívül nyelvpolitika, nyelvi tervezés, nyelvtörvények, kutatásmódszertan szerepelnek a tantervben, a nyelvtan rendkívüli mélységben (fonológia, külön a névszó és az ige morfológiája), számos nyelven van is lehetőség tanulni (a finn, az észt és 3 kis nyelv kötelező), szóval szerintem egy nagyon összetett és érdekes dolog, bár nem könnyű. Az alkalmazott nyelvészet pedig egyenesen fantasztikus, az a legjobb szak, amit valaha feltaláltak. Mindenkinek ajánlom, aki valami jót akar B-szakként felvenni. Az alk-nyelv még csak nem is annyira nehéz, mint a finnugor, hiszen nincs kötelező nyelv, amivel folyamatosan "nyüglődni" kéne.

A japán nyelvet természetesen szintén ajánlom. :) Az írás az nehéz, ez igaz, de ha túl nehéz és mégsem érdekel annyira, hogy ezt az áldozatot meghozd érte, akkor még mindig abbahagyhatod. Nem kötelező csinálni, ha nem tetszik. Viszont egy lenyűgözően szép nyelv, a szavak magukban is olyan kis helyes hangzásúak, hogy csak úgy ragadnak az emberre. Szerintem egy próbát mindenképpen megér;)

Hihetetlen, de anyám anyagi okokra hivatkozva kikakcsoltatta a netet, úgyhogy holnaptól nem fogok tudni nagy rendszereséggel írni :( Ki vagyok akadva. Hogy fogok én ezután levelezni? Fórumozni? Honnan fogok ezután gacktot letölteni?! Épp most jelenik meg az új koncert DVD-je >_< jajjjj, lehehetlen, hogy épppp most. *gr*

Najó, nem húzom itt a társaság idegeit, majd ezt is túlélem valahogy.

Pusszancs, mira

Előzmény: Rohamkéses Ofélia (1358)
Rohamkéses Ofélia Creative Commons License 2004.07.29 0 0 1358

Üdv Neked!:)

Bár elsősorban nem hozzám szólt, amit írtál, mivel én nem vagyok Gackt-fan, csak belehallgattam egy picit, mivel Harpokratesz mondta, hogy nagyon jó, és tetszett is, de valahogy nem az én stílusom... Van ez így...

Viszont azt nem kellett volna mondanod, hogy idegen nyelvek és kultúrák, mert én erre "ugrok", ugyanis nagyon mániákus vagyok, eddig 3 nyelvet tanulok, és épp azt fontolgatom, hogy mi lenne, ha japánul tanulnék, mert egy barátnőm bevállalta, hogy megtanít...:)))) Hogyhogy éppen finnugor nyelveket választottál??? Ezt csak azért kérezem, mert lassan nekem is el kéne döntenem, hogy hol tanuljak tovább és persze milyen szakon...

Előzmény: miramaru (1357)
miramaru Creative Commons License 2004.07.29 0 0 1357

Hello drágáim :)

Itt új vagyok, de szerintem lehet, hogy egyik-másikótokkal már ismerjük egymást. Mira vagyok és a japán zene nagy kedvelője. Igazából a Gacktos beszélgetésetere figyeltem fel (kereső dobta ki), ahhoz hozzá is szólok majd, de először szeretnélek megismerni benneteket, amennyire legalábbis fórumos kereteken belül lehetséges. Én 20 éves vagyok, nőnemű :), főiskolás (finnugor-alkalmazott nyelvészet szakpáron, mindkető egyetemi szintű), roppantul érdekelnek az idegen nyelvek és kultúrák, s ezért (és más okokból is) jövőre halasztok a fősulin és idegenvezetést (ezt angolul) valamint japán nyelvet fogok tanulni, a fősulit jövő utántól folytatom, mert a diploma mégiscsak kell. Írtam már japán vonatkozású cikkeket néhány helyre a neten, és alapvetően is szeretek írni, de újságírással mégsem akarok komolyabban foglalkozni, mert ami nem érdekel, arról kínszenvedés akár egy oldalt is összehoznom, márpedig ez is bőségesen benne volna a pakliban. Leginkább azt szeretném megtudni, hogy ismerem-e valamelyikőtöket más fórumról (babyílon, benned biztos vagyok :)). Az én nickjeim: mira (soundofjapanen, madeinjapanen, alapvetően mindenűtt, ahol még nem volt foglalt, hisz ez a nevem); mira-chan (LD-50en és freemailen); miramaru (itt és a livejournalon). És akkor térjünk is rá gacktra:)

Én úgy csodálom, és el vagyok ájulva, hogy hogy hordhat a Föld egy ilyen embert a hátán. Engem minden szempontból lenyűgöz. Úgy kábé öt éve ismerem, de valljuk be, volt, hogy évekig egy számát se hallgattam meg. A rajongás is olyan dolog, amit hosszútávon nem lehet egyedül csinálni. Szóval 99-ben megismertem, egy évig nagyon odáig voltam, aztán minthogy magyarországon senki mással nem tudtam megosztani ezt a nagyszerű felfedezésemet, időközben elhalványult az én érdeklődésem is. Csakhogy nem örökre! :) 2003-ban megindult a japán zenei élet Mo-on is végre (saját magunkhoz képest szólván) és megismerkedtem olyan emberekkel, akikkel végre akadt közös húr, amin pendülhetünk :)

Nagyon nagy fába vágom a fejszémet, ha gacktról akarom elmondani a véleményemet. Mert van, csak......... mire mindent elmondanék, ami róla eszembe jut, addigra körülbelül befagyna a pokol. :) És hülyeség is lenne azt elsorolni, hogy "jó hangja van, tehetséges, stb", mert ez még rajta kívül 16478535644 emberről szintén elmondható, ennyi erővel lehetnének ők is az én vezércsillagaim, és mégse. szóval csak néhány gondolatot engedjetek meg.

Gackt szerintem rendkívül őszinte, mindannak ellenére, hogy mond náha ezt azt, de ezek inkább humorosnak szánt dolgok, mint hazgságok. Ami komoly, abban nem hazudik, nekem legalábbis ez az érzésem. Persze, mondhatjátok, bárki mondhatja, hogy gacktnak hinni kizárólag egy ostoba rajongó sajátos tulajdonsága. De én, megmondom őszintén, hogy amit mond, azt elhiszem. Még akkor is, ha éppen azt mondja, hogy kiskorában látta a halottakat és hogy a dalszövegei mind látomásokon alapulnak (persze nem mind halottakról). Én minden rossz tapasztalat ellenére még hiszek abban, hogy ha valaki híres, az lehet azért is, mert különleges. Sajnos 99%-ban ott van Britney, BSB, Justin és társaik, valamint képzetlen rockbandák, meg mindenféle egyéb, nem akarom különösebben kritizálni őket, rájuk is szükség van, hisz sok ember van, akiknek ők jelentenek szórakozást és én semmi rossznak nem vagyok az elrontója, viszont tény, hogy miattuk az embereknek tényleg az a kép van a fejében, hogyha valaki híres, az = fesztivál, hakni, és mindent, amit tesz azért teszi, hogy híresebb legyen vagy érdekesebbnek tűnjün. Gackt ezzel szemben szerintem azon 1% jeles képviselője, aki azért híres, mert tényleg ott a helye, és azokat a dolgokat, amit elmond, sokmindenkinek meg kell hallania. Nagyon-nagyon imádom a dalszövegeit. Talán még a zenéjénél is jobban (ha ezt így le lehet mérni).

A másik tévhit vele kapcsolatban, (fogalmazzunk úgy, hogy szerintem hévhit, hiszen lehetséges, hogy én tévedek:)) az az, hogy corporate whore, azaz hogy eladja magát. Szerintem azzal, hogy szép akar lenni, nincs egyedül, elég sokan vannak még így vele, csak van akinek alapban nincs rá lehetősége, sajnos. Vagy azért, mert előnytelen külsővel született vagy mert nincs pénze szépségápolásra. Neki van és ki is használja. Az emberek másik fele egyáltalán nem ad a külsejére, de ezt nem lehet pozitívnak vagy negatívnak betudni, mert nem ettől függ, hogy a lelket mennyire tartják fontosnak. Attól, hogy valaki jól néz ki, még lehet értékes ember, és itt visszatértünk ahhoz a gondolathoz (analógiásan), hogy attól, hogy valaki híres, még lehet őszinte. A vetkőzés pedig egy olyan dolog, hogy van, aki megveti, van, aki viszont természetesnek tartja. És aki természetesnek tartja, mint ahogy ő is, annak számára ez nem erkölcstelen dolog. Tehát ő nem azért vetkőzik, mert polgárpkkasztó és erkölcstelen és mittudomén, hanem mert ez neki természetes. De még ezzel együtt is tiszteletben tartja, hogy van, aki ezt nem tartja helyesnek, úgyhogy ha olyan helyen van, vagy olyan helyzetben, ahol a többség nem feltétlenül kíváncsi rá, akkor azért nem csinálja. A mostani turnéja utolsó állomásán például, júli 4-én épp a közönséghez beszélt már vagy fél órája, mikor megjegyezte, hogy nagyon meleg van a színpadon és melege van. Erre a közönség természetesen úgy reagált, hogy akkor vetkőzz le, gackt:) Na, neki is állt, de nem sokáig. Megállt. Aszondja, nem lehet. Ugyan miért, kérdezték?, Azért, mert ezt a koncertet le fogják adni a tv-ben -felelte- ha csak ti lennétek itt, akkor megtenném, de itt vannak a kamerák is. képzeljétek csak el, hogy valaki kapcsolgatja a tv-t és egyszercsak megjelenek én egy szál tangában. Hát, biztos leesnének a székről :) Kábe ezt mondta. Jó, van ebben némi humor is, de az is átjön belőle, hogy nem teljesen gátlástalan.

Ezt a kétneműségét, vagy inkább nemtelenségét én is magával ragadónak tartom :) Néha olyan, mint egy angyal (nekik úgysincs nemük), máskor meg nagyon is emberi, pl mikor bőrcuccokba bújik. Nagyon sokféle tud lenni és ezzel együtt a zenéje is nagyon sokféle, végülis minden érzelmet felvomnultat, ami egy ember szívében megfordul. Azzal, hogy saját maga írja a zenéjét, garantája is ezt a változatosságot, hiszen az ember néha rosszkedvű, néha pedig optimista, és úgy érzi, hogy másokat is erre kell ösztönöznie.

Reméltem nem beszéltem sok hülyeséget, én ezeket a dolgokat -alapvetően- meggyőződésből mondtam, de hogy nekem van igazam, abban biztos sosem lehetek.

Nagyon szeretem egyébként hydeot is, az x japant és még sok japán (és nemjapán) együttest és énekest, de egyszerre nem lehet mindenről beszélni :) Akinek bármilyen audió vagy video kéne gackttól (tőle garantáltan minden megvan), az csak írjon bátran, és elküldöm a címére cd-n (postán) vagy yahoo messengeren (csak az hosszabb ideig tart). Szívesen adok más előadóktól is, bár tőlük nem garantált, hogy teljes a gyűjteményem, de azért elég jól fel vagyok szerelkezve :) Sőt, linkeket is tudok adni, ahonnan le lehet tölteni ezt-azt, bár ez egy korlátozottabb megoldás választék szempontjából.

Az e-mail-em : mira-chan.kukac.freemail.hu de végülis mindegy, mert ide még úgyis visszanézek.

Princeről nem is tudtam, hogy ennyire tehetséges. Hallottam persze egy-két számát, de a munkásságát nem nagyon ismerem. Nekem, ami zenéjét hallottam, az igazából nem jött be első hallásra, úgyhogy nem is volt komolyabb indíttatásom, hogy jobban megismerjem. De ha valaki ilyen elragadtatással tud róla beszélni, mint harpokratesz itt az előbb, akkor 100%, hogy említésre méltó a pasi. :) Szóval attól, hogy nem kifejezetten az esetem, még lehet jó (milyen engedékeny vagyok, heheXD)

Ha nem akartam mást mondani (talán nem), akkor asszem mára befejezem :)
Imádlak benneteket előre is. :)

Hugz, mira

harpokratesz Creative Commons License 2004.07.27 0 0 1356

IGEEEEN, GACKT EGY ÉLŐ CSODA!!!     ZSENI!  ZSENI!  ZSENI!

IMÁDOM A ZSENIKET!

a jogot nyugodtan fenntarthatod, ezen nem veszünk össze, de a két fogalom nem ugyanaz, ez tény. annyiban igazad van, hogy az androgünöket szokták ilyen jelzővel illetni:)) tehát elfogadom:)

szóval jól látom, nemcsak a fantáziám...

igen, ez így egy androgün ember (hímnős, kétnemű). különben meg zseniális a fotó, a beállás, meg az egyebek..., na és Gakuto:)  persze szigorúan 18 éven felülieknek!:))

Prince nagyon jóképű félvér gyerek volt a nyolcvanas években, fotómodellként is foglalkoztatták, mielőtt a világhír szárnyra kapta. ehhez társult még a nagyon sexy megjelenése és a dögös, fekás hangja. mára már megkopott ez az image-e, de megmaradt egy rendkívűl tehetséges (fanok szerint zseniális) zenésznek.

nála is megjelentek ezek az androgün beütések, az erősen feminin jelleg, használt is ehhez különböző szimbólumokat, na meg a hangját. a színpadon ő is szinte mindent megengedett magának...

hát Gackt klippet még nem sikerült látnom, pedig má' alig várom:)))

addig marad a lenyűgöző hangja és zenéje:)

azé' így összehasonlítva a többi énekessel (Hyde, Közi, Sakurai...), Gackt viszi a pálmát, annak ellenére, hogy ők is fantasztikusak, de G-ban van valami plusz, ami ugye az egyéniségéből jön, ettől olyan klassz.

meg fogom mutatni a számait a zenész családtagomnak (ő is játszik popzenét), kiváncsi leszek mit szól hozzá, nagyon jó a zenei ízlése és ő is fogékony a zsenikre:)  a Vanilla valami eszméletlen jó dal (és ahogy énekel benne, anyám?:))

Gackt hangját, zenéjét még a profi jazz, blues zenészek is megirigyelhetnék:)

Na üdv mindenkinek, nagyon jó nyaralást a topik minden lakójának!!!

(megj.: ezt a hozzászólást tegnap délután írtam és szerettem volna elküldeni,

de mivel ettől kezdve döglött volt az index, hát most tettem meg).

még beteszek egy G. mozaikot (szöveget is érdemes figyelni!), aztán tényleg lelépek...

Gca2Gca4GCa5Gca6Gca7Gca8Gca9Gca10Gca11Gca12Gca13Gca14Gca15Gca16Gca17Gca18Gca19Gca20Gca21Gca22Gca23Gca24Gca25Gca26Gca27Gca26Gca29Gca30Gca31Gca32gca33Gca34Gca35Gca36Gca36Gca37gca37Gca38Gca39Gca40Gca3Gca41Gca43Gca44Gca42Gca45Gca46Gca47Gca46Gca48GhGh2Gh3Gh6Gh7Gh8Gh8Gh11Gh12Gh13Gh14Gh15Gh16Gh21Gh24

GTGt2GT3Gt4Gt6Gt5Gt7 

és egy:  Gackt klipp  de nem koncert

Előzmény: ba-bylon (1353)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!