Keresés

Részletes keresés

onobody Creative Commons License 2001.04.19 0 0 11
Nálunk igazábol nem csinálnak nagy kárt (2db).
Egyedül az idegesit fel , hogy a gyerekek
homokozóját klozettnak használják .

Ez azért elég undoritó!!!

Onobody

barnetto Creative Commons License 2001.04.19 0 0 10
Megnéztem, nagyon, nagyon szép a kert, gratula! A kutya is. Macskák, biztos szépek azok is, kutya:macska fordított arányban, az igen!
Előzmény: CsabA (7)
ensingmosing Creative Commons License 2001.04.19 -1 0 9
Szasztok!
Az ellen hogy a kis dögök ne csócsálják meg a növénykéket, talán valami csalétket kéne nekik a kertbe kitenni. Legyen ez mondjuk a macskamenta. Én ugyan még nem próbáltam, bár három macsom van és az egyik épp vemhes, de egyesek állítják hogy bolondulnak érte. Én nekem nincs rá szükségem mert a macsok a fiatal kutyától félnek aki állandóan visszakergeti ide őket az erkélyre, úgyhogy mindíg itt kotlanak. Végülis a mi kertünkben nem okoznak olyan nagy kárt, mert nincs miben. Mindenhol fű honol. Ahol meg más van azt gondosan elkerítettük a kutya elől. De azokban sem láttam nyomukat. Szóval az én macskáim teljesen ártalmatlanok a kertre nézve. Nem adom! :)))
Előzmény: Csupka (8)
Csupka Creative Commons License 2001.04.19 -1 0 8
Nekünk is van három. Tapasztalatom szerint az igazi veszélyt a kicsi, épp kelő növényekre jelentik, amin most úgy próbáltam enyhíteni, hogy a tulipánsorok közé ültettem, talán a tulik kitartanak, amíg a csöppök megerősödnek és eléggé nagyok is ahhoz, hogy azokat békén hagyják. Próbálom nevelni is őket, de eddig nem volt átütő a sikerem. Nincs véletlenül valami olyan növény esetleg, amivel a kert beültetett részeit meg lehetne védeni, de azért nem menekülnének el tőle hét határra? (A mieink egyébként szigorúan kertben tartott macsekok, a lakás küszöbét sikerült velük szigorú tiszteletben tartatni még télen is.)
Cs.
CsabA Creative Commons License 2001.04.19 -1 0 7
Nálunk jól megvan a kutyus meg a három macska, a kutya csak a gyalogúton jár, ahol mi is, kivéve, ha a macskákat üldözi :)) A macsokat pedig kordában tartja, azok sem teszik tönkre a kertet, az idegen cicákat pedig legfőképp a saját macskáink kergetik el. Amikor a szomszéd macsek beköltözött hozzánk a kölkeivel, akkor még a tetejében a kutyusunk őrizte is. (Egyébként a honlapomon megnézheted a cicákat, macskákat meg a kertet is, milyen.)
Előzmény: cucu (2)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.19 0 0 5
óóóóriási tévedés!
én rendszeresen locsolom a macskákat, eddig még mindegyik visszajött...

:)))

Előzmény: onobody (3)
Caryota Creative Commons License 2001.04.18 0 0 4
Lehet, hogy nyáron azért nem tesznek nálunk kárt? Éjjel kétszer is megy az automatika...
Előzmény: onobody (3)
onobody Creative Commons License 2001.04.18 0 0 3
Azt mondják , ha egy macskát sikerül
vizzel lelocsolnod , akkor oda nem jön többet.

Elő a slagokat...!!!

Üdv onobody

Előzmény: cucu (2)
cucu Creative Commons License 2001.04.18 0 0 2
Helo.
Nem jó a kutya sem. Volt, 3 évig, de mindent lepusztított. Most kezd magához térni a kertünk, mert 3 hónapja nincs kutyánk. A macskák akkor is mászkáltak éjszakánként, ezért viszont meg kellett kötnöm szegény kutyámat, ugyanis fél éjszaka nem aludtunk a macskakergetések miatt. Viszont csak a ház mögött mászkáltak.
Amúgy -érdekes egybeesés- ma a házunk mögött egy döglött macskát találtam -a vöröset- egyelőre nem tudom, miért döglött meg. A szomszédom különben nagy macska buzi. Még külön ajtójuk is van az ajtójukon.
Szóval nehéz a kérdés, mert a macskák ravaszak és gyorsak. Tettem ki nekik patkányfogó csapdát, de észre sem veszik, kikerülik.
cucu
Caryota Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1
A legjobb egy kutya... :)
Nálunk is problémát jelentenek a macskák a friss magvetésekben, összevissza botokkal támasztottuk körül, elég labilisak. Ha megvan az átjáró, valami zajos riasztót lehet összeeszkábálni üres üdítósdobozokból (fém), bennük néhány apró kaviccsal. A lényeg, hogy megszólaljon, a fejükre essen, amikor átjönnek.
A páfrányfenyő kérgét dörzsöld be narancshéjjal, utálják a szagát (karomélesítés előtt mindig megnézik, hol is teszik ezt).
Előzmény: cucu (-)
edelweis Creative Commons License 2001.04.18 0 0 0
Jóóó kérdés! Engem is érdekelne a megoldás, nálunk kiszemelték a páfrányfenyőt és megszállottan csak azon hegyezik a körmeiket. Félek, hogy kipusztúl, mert teljesen tönkre tették a kérgét
Előzmény: cucu (-)
cucu Creative Commons License 2001.04.17 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Adjatok tanácsot! Mi a fenét csináljak? Éjszakánként a szomszéd által tartott macska átjár hozzánk szarni. Már az egész kert macskakaparásból áll. A palánták közé járnak főleg.
Nem könnyű megfogni vagy elriasztani őket, mert nagyon pofátlan és gyors állatok.
Van valami ötletetek?
Előre is kösz! cucu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!