Nem, már kinéztem, egy LG lesz az áldozat :)
Vagy 32x, vagy "csak" 24x. A pénztárcám függvénye ez :) Amúgy szerintem már nem sok különbség van a 24 és 32 között, úgyhogy vszín?, a lassabb lesz.
Eddig talán ha 30-40 cédét írtam. Nem nagyon volt szükség rá, eddig. Negvettem írót, írtam 4-5 lemezt, majd néha-néha egy-egy darabot. Aztán jött egy 80 gigás vinyó. Kezd megtelni, nem ártana néhány dolgot kiírni :)
Ja, garis, 5 év gari van rá, de ahhoz meg is kellene találni a papírjait, én meg egyel?re lusta vagyok megkeresni :)))
Röviden összefoglalva:
Két variáció lehet. Jó az íród, vagy rossz az íród
;-)
Elsősorban az lehet az ok, hogy nem szereti a beléje helyezett nyersanyagot.
Zárójelesen megjegyzi, hogy ezt a problémát okozhatja az is, hogy az írást végző lézer dióda élettartama véges és a tiéd már valahol ott tart...
Feurio-Write-Errorreport
------------------------
Error: POWER CALIBRATION AREA ERROR
At command: Write Leadin
Comments/Hints: The is an error at the "Power Calibration"
"Power Calibration" means that the writer adjusts the power of the writing laser to the inserted blank.
This calibration didn't work, i.e. your writer doesn't "like" the inserted CD-R.
(Or the writer is defective. The life of the laser-diode is limited; the power of this diode decreases with time, until it hasn't enough power for successful burnings anymore.)
Tehát mit is jelent ez a hiba magyarul? Ezt írja a nero is. Az író a "szokásos" Philips 4x4x32 :)
HELP!
Otthon frankón tudtam írni a TEAC CD-W54E írómmal W98SE alatt 99 perces CD-re, most a benti gépben (NT alatt) viszont kidobja a kis mocsok, hogy nem elég a CD az adott mennyiség felírásához, grrrrrrrrrr
Író progi: Néró 5.5.8.2 (asszem, most épp ír így nemtom megnézni, csak a könyvtárnév alapján sejtem)
A Feuriot neked köszönhetem. :)
"Ha EasyCD-t kaptál az LG-hez, akkor kérdezd nicko-t, hogy mit csinálj vele... :o)"
:)) Gyárilag készített hivatalos frizbi. :)
Stimmt (nagyjából...). Mármint amit nicko(5891) írt....
Premastering: legkényelmesebb/gyorsabb a Nero.
Audio: legtöbbet tud a Feurio; erőse(bbe)n karcos lemeznél viszont EAC.
'Általános' disccopy: Stomp RecordNow Max, Padus DiscJuggler. Ez a kettő is nagyon jól szapportálja az új drájvokat, és gyakorlatilag mindent 1:1-ben átírnak; overburning ameddig az íród engedi /99 min!/, stb. Stomp-> very user friendly, but professional, DJ-> just for experts... Egyszóval f@szák.
CD/DVD mulálás: a FantomCD-t valszeg úgysem kerülöd el, mert a Daemon csak 4 drájvot támogat egyidejüleg. De ez utóbbi a csúcs, és ez az alapja is a Fantom-nak ...
MP3: Audiograbber + Lame 3.92
Ha EasyCD-t kaptál az LG-hez, akkor kérdezd nicko-t, hogy mit csinálj vele... :o)
A szoftver-vásárlásban nagyon udvariasak, segítőkészek, és igen olcsók itt és itt.... ;o)
Inkább olyankor lehet ilyen, ha rosszabb minőségű lemezt írsz meg gyorsan, és a gyengébb CDROMok ilyenkor nem bírják olvasni. Nekem a szutyok ELTA (Ritek) 12x megírt lemezeimet se olvassa a vadiúj Pioneer DVDrom, míg a régi Aopen cdolvasó és az LG író simán.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kéni. Kaptam egy Philips PCRW 24*12*40 cd írót. Az a gondom, hogy szépen felírja a lemezre a képeket, de csak ebben tudom megnézni. Ha berakom egy sima cd olvasóba, akkor nem lát semmit. Segítsetek mi lehet a gond, nero 5.5 progim van hozzá. El lehet rontani valamit a bekötésénél? Nem szakember rakta be a gépbe.
Hi!
Grat. :)
Nekem általános dolgokhoz Nero.
Zenéhez Feurio.
.bin fájlokhoz CDRWin.
90-99 perces CD-hez a Padus progiját.
És nem akadnak össze a progik. Ja és win98 van.
Eszembe jutott egy régi kér(d)és /puppis(5738)/; hosszú-hosszú fájlneveket hogyan írjunk fel cd-re (pl. weboldalak)...?
Hüle voltam /vagyok(?!)... :o)/ és csak most találtam rá megoldásra, holott itt volt az orrom előtt /mert használom is az egyik progit.../ !!
Az összes Prassi-s pxengine-t használó progi (PrimoCD/DVD, Prassi CDRepPlus/CDRightPlus, Stomp RecordnowMax, ...) a maximális felírható fájlnévhosszot 212 karakterben maximálja !!!
Hogy mindez milyen fájlrendszerben történik, azt már meg ne kérdezzétek... :o)
Javítanám azt, amit a 2. pontban írtam: a MamaSaid által belinkelt ASPI a 4.71.1-s, ami telepítő és apgréd egyben /de ott van a drájver-inkonzisztencia problematikája.../.
Amilyen 4.60-ast le lehetne szedni az Adaptec-től, azt pedig a PPeti zip-je tartalmazza, de ez szigorúan apgréd.... Linket nem teszek, mert a PPeti szervere gyorsabb... :o)
GombocArtur(5972): próbáld meg ezt az ASPI-t. A Pioneer DVR-104 OEM combo a Depó-ban bruttó 90 körül van... De én még nagyon nem látom tisztán, hogy ki "győz" a DVD-R vagy a DVD+R vagy egy harmadik szabvány(?)... Addig nem is veszek írót hozzá... ;o)