Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 33
Nem ti keveritek a szezont a fazonnal? A zsidóság a mai napig sem etnikum nálunk...
Előzmény: dorongoló (29)
Lebenstod Creative Commons License 2009.01.15 0 0 32
Természetesen szándékosan keverik. Kivéve a kb 10% imbecilt, aki nem érti.
Előzmény: dorongoló (29)
Lebenstod Creative Commons License 2009.01.15 0 0 30
Salkaházi Sára ügyében kifejtenéd, ismertetnéd a tényeket és véleményedet? Arról is szólnál, hogy a felavatása után már másnap megrongálták emléktábláját? aki megrongálta, kit gyűlölt vajon?
Előzmény: Or Kán (3)
dorongoló Creative Commons License 2009.01.15 0 0 29
Kereszténynek lenni hitvallás kérdése: bármikor felvállalható, megtagadható vagy eldobható. A zsidó vagy a cigány etnikumhoz tartozás születési adottság és akarattal sem veszíthető el. Kár keverni a két dolgot, mert nem egyforma élethelyzetet jelentenek.
Előzmény: AAAaaa (18)
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 28

"De ha még sokáig, és olyan eltökéltséggel és intenzitással nyomulnak, ahogy mostanában, akkor nem kizárt, hogy lesz -- legnagyobb sajnálatomra."

Pontosan ezt szoktam mondani én is egy másfajta irányultságú gyűlöleteltést feltételező - nyíltan hangoztatott - véleményekre. :)

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 27
Lassultok. A 26. hozzászólásig tartott, hogy valamelyik agyatlan gyurcsányozni kezdjen.
Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 26
Naná, kezdve gyurcsány kormánnyal
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 25

"Ha valamiért kritikával illetik az egyház egy képviselőjét, nem magát az egyházat illetik kritikával."

Látszólag igazad van, de - sajnos - jól megismerve azt a stílust, amely ezeket a megnyilvánulásokat jellemzik, mégis ellent kell, hogy mondjak neked: ezek az emberek a csoport (egyház, politikai párt társadalmi szervezet, stb.) egy képviselőjét úgy támadják be, hogy et a támadás aztán egyből kiterjeszthető legyen az egész csoportra is, megbélyegezve a csoport minden tagját és magát a csoportot is.

"Nagy kérdés, hogy hol végződik a kritika (no meg a szólásszabadság), és hol kezdődik a gyűlöletkeltés... "

Nekem is ez a kérdésem, és ennek kitárgyalására nyitottam a topikot.

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 24
Értelmezhetők-e Dési János szavai a keresztények, a katolikus egyház elleni gyűlöletkeltésként?

Nem értelmezhetők úgy. Dési egyetlen hazug püspök (Spányi) ellen kelt ki a cikkében.
Olvasd el az egészet, ha már belinkelted, abból minden kiderül.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 23
A kritika kritika, a gyűlölködés gyűlölködés. Cigány- és zsidóviszonylatban is megkülönböztetem a kettőt, teszek rá, hogy pc vagyok-e.
Megjegyzem, hogy az pc-hisztéria közepette erősen összekeverik (összemossák) a kettőt, ebből ered az az egy helyben toporgás, amely a problémát fémjelzi.
Előzmény: AAAaaa (18)
WYW Creative Commons License 2009.01.15 0 0 22
Ez egy (akár vitatható) vélemény, de nem a keresztények gyűlölete.

Előzmény: AAAaaa (13)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 21
Van kereszténygyűlölet (is), csak mintha kissé alacsony lenne az ingerküszöb e téren (persze nem csak ebben). Ha pl. valaki kritikával illeti a pápa hozzáállását bizonyos dolgokhoz, az nem kereszténygyűlölet (már csak azért sem, mert ezt gyakran keresztény emberek is megteszik).
(Ha még eszembe jut valamilyen példa arra, hogy mi nem kereszténygyűlölet, leírom.)
Előzmény: AAAaaa (13)
Fine Tune Creative Commons License 2009.01.15 0 0 20
Nézz már végig magatokon. Ki jár itt csűrhében, ha nem ti. Csak az utóbbi egy évben hány megmozdulást mondjak?

Ebből adódóan buta is vagy, a papok döntő többsége még csak a középosztályban sincs benne, amit te írsz, az régen kommunista, ma SZDSZ-es propaganda.
Előzmény: Törölt nick (5)
WYW Creative Commons License 2009.01.15 0 0 19
Désinek Spányi Antal székesfehérvári püspökkel van vitája és nem a keresztényekkel.

Az a kitétel, hogy a magyarok a hazájukat védték erősen vitaható, de szerintem nem ok ilyen kirohanásra. Dési eltévesztette a mértéket, de mint mondtam, nem a keresztények, hanem a püspök úr ellen hadakozik.
Ha ezt gyűlöletnek nevezzük (nevezhetjük éppen), akkor sem a keresztények népes családjára irányul.
Előzmény: Or Kán (11)
AAAaaa Creative Commons License 2009.01.15 0 0 18
"Nagy kérdés, hogy hol végződik a kritika (no meg a szólásszabadság), és hol kezdődik a gyűlöletkeltés... "

Magyarorszagon a ciganyokkal, zsidokkal kapcsolatosan ez eleg egyertelmu.
Igy csak annyit kell tenni, hogy egy-egy 'kritikus' mondatban a kereszteny szot kicsereled ciganyra illetve romara. Ha ugy is elmegy, akkor kritika, ha nem akkor gyuloletkeltes.
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 17
Van-e kereszténygyűlölet az országban?

Egyértelműen nincs. De ha még sokáig, és olyan eltökéltséggel és intenzitással nyomulnak, ahogy mostanában, akkor nem kizárt, hogy lesz -- legnagyobb sajnálatomra.
Előzmény: Or Kán (-)
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 16
Ha nyíltan felvállalnák ezt a dolgot, még nem is lenne ezzel különösebb bajom (leszámítva azt, hogy semmilyen formában nem szeretem a gyűlölködést). A problémám azzal a sunyisággal van, ahogy ezt a magyar társadalomban megjelenítik.
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 15
Nincs kedvem végigolvasni, de ennyiből azt a következtetést vonom le, hogy egy konkrét személyről van szó, nem az egyházról. Ha valamiért kritikával illetik az egyház egy képviselőjét, nem magát az egyházat illetik kritikával. Ha "az egyház" hozzáállásáról, tetteiről van szó, akkor igen ("szélsőséges és hazug megjegyzései hallatán tiltakoznia kellene annak az egyháznak").
Természetesen megvan az esélye, hogy egy szöveg a sorok között azt sejteti, hogy a konkrét személynek vagy tettnek szóló kritikát általánosítani lehet. A megfogalmazáson múlik minden. De szerintem az egyházról is joga van bárkinek negatív véleményt megfogalmaznia.

Nagy kérdés, hogy hol végződik a kritika (no meg a szólásszabadság), és hol kezdődik a gyűlöletkeltés...
méregkeverő Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14

Nem!

Spányi Antal püspök  kritizálásaként értelmezhető...

AAAaaa Creative Commons License 2009.01.15 0 0 13
pont az alattad talalhato hozzaszolas sem modositja velemenyedet?
Előzmény: WYW (6)
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 11
Dési mai cikkének olvasásakor sem?
Előzmény: WYW (6)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 10
Gratulálok! Te bizony nem vagy csürhe, csak a keresztények.
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 9
Hiánypótló topik!
mángorló Creative Commons License 2009.01.15 0 0 8
kivéve a keresztény szdszesek
Előzmény: Fine Tune (4)
KTTech_ Creative Commons License 2009.01.15 0 0 7
Van, a tudományos butaságok kártékony terjesztésén sokan kiakadnak (geocentrikus világkép, kétfejű magzat megtartása, stb.), illetve mégsem, inkább tapintatosan hallgatnak.
WYW Creative Commons License 2009.01.15 0 0 6
Én ilyet nem tapasztaltam.
Or Kán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 3

Egy friss, mai példa, még ropogós:

A hazug püspök

"E mondatok szerint tehát Spányi Antal püspök tudatos történelem-hamisító, aki éppen annak a Horthy rezsimnek a legelvadultabb szólamait ismételgeti ma, amelyik rendszer a halálba küldte azokat az embereket, akiknek értelmetlen halálára most emlékezünk."

"Spányi püspök embertelen, értelmetlen, szélsőséges és hazug megjegyzései hallatán tiltakoznia kellene annak az egyháznak, amelyik boldoggá avatta például Salkaházi Sárát, aki éppen a fasiszták elől próbált embereket menteni."

Értelmezhetők-e Dési János szavai a keresztények, a katolikus egyház elleni gyűlöletkeltésként?

T.Howard Creative Commons License 2009.01.15 0 0 2
flet000
AAAaaa Creative Commons License 2009.01.15 0 0 1
nem nulla van!
lendületlenül Creative Commons License 2009.01.15 0 0 0
0?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!