Keresés

Részletes keresés

bookworm Creative Commons License 2002.06.18 0 0 659
1981

és zseniális.. két napja éjjel felejeztem be, de azóta még nem mertem másik könyvhoz nyúlni.. most sztem pár napig még nem :)

Előzmény: Wwf (658)
Wwf Creative Commons License 2002.06.18 0 0 658
Ha jól emlékszem 1982-es a könyv eredetileg
Előzmény: Enrico Palazzo (656)
plajbasz Creative Commons License 2002.05.31 0 0 657
"Az íróktól pedig a történeteket, amelyekből én szeretem levonni a tanulságokat és nem a szájamba rágják."
Olvastad Steinbeck "Szerelem csütörtökét"? Ezekkel a szavakkal kezdődik ... (nagyjából)
Előzmény: madfax (644)
Enrico Palazzo Creative Commons License 2002.05.31 0 0 656
Tudtommal Vonnegut ezt a könyvet már jó régen írta. (Tehát nem "élete vége felé".)
Előzmény: sramek (655)
sramek Creative Commons License 2002.05.31 0 0 655
"Az idén 80. születésnapját ünneplő mester kötete különös önéletrajzi gyűjtemény. Egy bölcs gondolkodó meghökkentő, önvizsgálatra késztető tételeit és kételyeit ismerhetjük meg belőle Istenről, családról, az univerzumról, vagy éppen a pontos vessző átkairól" 384 o., 1650 Ft

- ez is moralizálónak tűnik
- úgy látszik, ezek az amerikai öregek életük vége felé ilyeneket írnak

Enrico Palazzo Creative Commons License 2002.05.31 0 0 654
Én ma már láttam egy árusnál.

Belelapoztam, és láttam, hogy van utószó is. Ennek azért örülök, mert legutóbb, mikor (harmadszorra) kiadták az Ötös számú vágóhidat, abban ugyanaz volt az utószó, mint ami az első kiadásban is megjelent. Gondoltam, írok nekik, hogy itt az alkalom, megjelenik a Virágvasárnap, nem valószínű, hogy K.V. új könyveket írna, most pótolhatják a mulasztást, végül is történ egy és más az évtizedek alatt Vonneguttal és a műveivel, nem árt, ha az olvasó (akár régi megszállott, akár újonc) kap egy kis összefoglalót.
Aztán lusta voltam írni, de végül is telepatikus úton fogták az észrevételemet.:-)

Előzmény: sramek (653)
sramek Creative Commons License 2002.05.31 0 0 653
Mit tudtok a könyvhéten megjelenő Virág-vasárnapról? (Szerintem eleve gáz, ha a címben van egy kötőjel... mert ki tudja, hogy gondolják.)
madfax Creative Commons License 2002.05.22 0 0 652
Terry Gilliamnak kellene egyiket megvalósítani. Nem a "lila" Rudolphnak.
Előzmény: madfax (651)
madfax Creative Commons License 2002.05.22 0 0 651
Szerintem az 5-ös számú vágóhíd azért annyira nem volt rossz.
A rendezői invenció tettenérhető volt benne.
Előzmény: pok_ussz (650)
pok_ussz Creative Commons License 2002.05.22 0 0 650
Azért annyira csak nem hiányzik a golfütő...
:o)
S az Éj anyánk milyen filmen? Azt sem láttam még... El tudom képzelni, hogy azt normálisan megcsinálják (szemben a Bajnokok reggelijével, s az 5-ös számú vágóhíddal)...
Előzmény: Zog (649)
bookworm Creative Commons License 2002.05.21 0 0 648
Sajna nincs videóm, meg én is alig láttam belőle pár mozzanatot.. mondjuk már ott megakadtam, hogy a rengeteg hivatkozás "tündérországra".. ami ugye "fairyland".. és a fairy szleng-jelentése... ami a fordításban abszolúta nem jött ki.. nem tudom, hogyan lehetne, de nemteccett..
Előzmény: pok_ussz (646)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.21 0 0 647
Szerintem addig örülj, míg nem láttad. Én még moziban láttam anno, és utána vissza akartam kapni pénzemet és másfél órát az életemből. A könyvet imádom, de a film az valami borzalmas volt. Ami a könyv vs filmadaptációt illeti: igenis vannak jó filmfeldolgozások. Sajnos a Bajnokok reggelije nem az.
Előzmény: pok_ussz (646)
pok_ussz Creative Commons License 2002.05.21 0 0 646
A fene vigye el, lemaradtam róla...
:o(
Nem vette fel valaki?
Szeretném kölcsönkérni a kazit, ha lehet.
Előzmény: bookworm (631)
bookworm Creative Commons License 2002.05.20 0 0 645
Vagy a Két Lotti a közepén a Shirley Temple-hasonlattal (amit kb 15 éves koromig meg sem értettem, de ez titok ;)
Előzmény: madfax (644)
madfax Creative Commons License 2002.05.20 0 0 644
Erich Kastnertől a Repülő osztrályt szeretem, bár annak a végén is moralizál.

Nekem van morálom:)).Azt szeretem. Az íróktól meg atörténeteket, amelyekből én szeretem levonni a tanulságot, és nem a szájamba rágják :))

Előzmény: elbéjé (643)
elbéjé Creative Commons License 2002.05.20 0 0 643
Szerintem meg nagyon is jól áll neki. Nagyon szeretem, amikor Vonnegut moralizál, és azt is nagyon szeretem amikor Mark Twain moralizál, sőt a Camus-től is nagyon jó olvasni a moralizálást, de említhetném Erich Kastnert is, és egyáltalán nagyon szeretem, amikor ezek a humanista írók időnként kibújnak a fikció-háttér mögül és némileg idősödvén fontosnak tartják így is kiadni ami összegyűlt bennük a világról.
Előzmény: madfax (635)
madfax Creative Commons License 2002.05.19 0 0 642
Na nekem is eszembe jutott egy:

Wenders:Amerikai barát vs. Patricia Highsmith:Ripley és a maffiózók (pedig a könyv sem volt rossz, de Bruno Ganz rulez)

Előzmény: nebamun (639)
Sz. István Creative Commons License 2002.05.15 0 0 641
bvúúúú
Sz. István Creative Commons License 2002.05.13 0 0 640
OK. Ez tényleg nem érdemel több szót; ízlés kérdése. Tehát, ha Te úgy gondolod, akkor tutira igazad van. Azért érdekes.:-)
Előzmény: nebamun (639)
nebamun Creative Commons License 2002.05.13 0 0 639
"Tud valaki egyetlen megfilmesített könyvről, melynél ne lett volna jobb a könyvváltozata?"

Tucatnyiszor idézett példám: Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok c. kisregényéből készített Menzel film. De szerintem a Sörgyári capricco-val is hasonló a helyzet.

Előzmény: Sz. István (636)
nebamun Creative Commons License 2002.05.13 0 0 638
Bizony, az idő haladtával egyre soványabb a "cselekmény" és egyre több a moralizálás.
Az Időomlás pl. már csak az. Ezért volt aztán kellemes felüdülés a dr.Kevorkian, mégha valójában csak egy novellácska is.
Ati-pati Creative Commons License 2002.05.13 0 0 637
Az én sorrendem is pont ez. Kicsit megszeppenve hallgattam eddig a többieket, mert ők a "A Titán szirénjei"-t leszólták, pedig nekem éppen az a nagy kedvencem.

Ati-pati

Sz. István Creative Commons License 2002.05.12 0 0 636
Üdv minden újnak!

Tud valaki egyetlen megfilmesített könyvről, melynél ne lett volna jobb a könyvváltozata? – mert ha igen, akkor a hiba az ön készülékében (fej) leledzhet. (Természetesen elég jó azért lehet egy ilyen.)

Vonnegutban azt szeretem, amit az ajánlókban is gyakran hangoztatnak róla: a maga „pihentagyúamerikai” megközelítésével igazából pár igen gondolatébresztő, mély dolgot boncolgat. Megmutatja délről is, amit mi leggyakrabban északról nézünk.

Biztos kevés új V. könyvet olvasok, hogy nem veszem észre a fokozottabb moralizálgatását.

madfax Creative Commons License 2002.05.11 0 0 635
Üdv minden réginek.

Nekem sokkal jobban tetszett a könyv, mint a film(Bajnok)de Vonnegutot akár csak Viant "szolgai" módon nem lehet megfilmesíteni.

A legjobb feldolgozás szerintem minden hibája ellenéra az 5-ös számú vágóhíd.

Az én toplistám:

A Titán szirénjei (-szerintem az, hogy sf alpokat használ nem von le semmit az értékéből, hiszen az csak díszlet.)

Meterlövész Egyidőben olvastam Brautigen Hogy el ne fújja mind a széljével, szerintem érdekesek a párhuzamok.

5-ös számú vágóhíd

Nem tudom, hogy vagytok vele de ahogy V. egyrejobban öregszik egyreinkább direkten moralizál és ez szerintem kevésbbé áll jól neki.

panka Creative Commons License 2002.05.11 0 0 634
én néztem :)
msebubu Creative Commons License 2002.05.10 0 0 633
En lattam ugy fel eve a Muveszben, es nemigazan teccett. A kedvesem el is aludt rajta :o)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.05.10 0 0 632
De.

[ZedIzDead]

bookworm Creative Commons License 2002.05.10 0 0 631
nem nézi senki az m1-en a Bajnokok Reggelijét?
msebubu Creative Commons License 2002.05.10 0 0 630
Tegnap olyan szellemi allapotban voltam, hogy barmit el tudok kepzelni magamrol, meg a Mrs. Robinson is lehet :o)
Előzmény: bookworm (629)
bookworm Creative Commons License 2002.05.09 0 0 629
mse, Mrs. Robinson-nal keverted? ;) (bocs :)

nálam a sorrend mondjuk Börleszk, utána Kékszakáll, aztán nagyonsok holtverseny, és az alja (ami nemigazán...) a Bajnokok.. kövezzetek meg, de az nekem nemtecc...

bw

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!