Sziasztok! Hoztam néhány,a napokban készült képet! 1.Szurinami cseresznye virág,végre nyílnak!:) 2.az egész fácska kb 180cm és szépen hajt! 3.az első virág a nagy citromfámon,kötött is! 4.a szamócaguavám is beindult! 5.a végére pedig egy gyönyörű bazsarózsa,kár hogy illatot nem közvetít a kép!:)
Már megtörtént délelött. Aztán félárnyékos helyen kinnt is hagytam öket. Lassan szoktatom a naphoz, nehogy megégesse öket. De azért már nöttek egy kicsit, nem? Nagyon vigyázok rájuk, ezért nem mertem eddig kivinni öket. :)))
Az Arth_úr -tól kapott 2 db perui leanderem ilyen nagy lett már a tél folyamán. Az egyik valamivel nagyobb, és gyönyörü. A másik a kisebbik, amin most tünt fel ez a pókhálószerü valami, amiröl nem tudom micsoda. Mit csináljak vele, ez milyen kártevö? Nem akarom hogy a másik is ilyen "pókhálós" legyen. Mivel permetezhetem le? Remélem a képen látható a "pókháló"!
Amúgy ilyenkor már kirakhatom, vagy várjak még vele egy kicsit?
Ha valaki a Sieberztől akart mangot venni felesleges.Most irtak vissza hogy valoszinüleg idén már nem kaptnak belőle(eddig sem jött),mivel az anyacég sem küld belőle.
Caracalla? Volt nekem valamikor,legyökerezett a talajba összevissza futott az üvegházban,nyár végén virágzott is.magot sosem hozott,dugvány nem eredt,majd két éve összel fogta magát és tövestül kiszáradt:((Azota nem jutottam ujhoz.
Sziasztok! Hogy könnyebb legyen az eligazodás az Ibolyától kapott magok között, (köszönet érte) beteszek egy képet. Egyenként is megvan, ha érdekel valakit. Nálam eddig a 6-os és a 8-as bújt ki. Nagyon kíváncsi vagyok, ki kicsoda.
Nekem beváltak a laza perlites talajok, a mostani kesu perlit, kókuszrost és kevés virágföld keverékben van, de van hogy virágföldet nem is adok hozzá, helyette tápoldatozom az előírt mennyiséggel. A kókuszrost helyet a tőzeg sem rossz de nagyon ne legyen savanyú mert a kesu ha jól emlékszem kissé meszesebb talaj vagy semlegeset szeret. A mangót is fele kókuszrost és fele perlitbe tettem és 2 év alatt 1,5 m es lett.:)) üdv
Nem tudom,nekem mindig akkor purcantak ki az üvegházban amikor éjjel 13-14 fok alá ment a hőmérséklet,ebből gondolom.Tudod ezt a feketedéses,kiszáradásos szindroma. Mamej elvileg birja,5 évig gyönyörű csemetéim voltak aztán tavaly nyáron!!! az összes egyszerre elbarnult,kiszáradt, a fene nem érti miért,most egy sincs. De birta a hüvösebbet igen, a fő,hogy sok fényen legyen.
Köszi az infókat,tőzeges földbe tettem.Szerinted az is elég laza vagy ültessem át perlitesbe tőzeg nélkül?A Tőled kapott növények megvannak!!!2ledobta a leveleit,de már szépen hajtanak.
Szia Én még nem próbáltam, de azt mondod 15 foknál kinyiffant a kesu? Mikor érdemes kitenni a kertbe? Ha már 15 fok lesz éjjel vagy már májusba ki lehet tenni? A másik: a mamej bírja a hűvösebb teleltetést, nem?