Ismeri valaki a Petra panziót Hrabusicében? Viszonylag barátságos félpanziós árakat kínálnak (kb. 6000 Ft/fő/éj) de nem tudom, milyen lehet maga a hely.
Vagy tud esetleg valaki ajánlani hasonló árkategóriás, félpanziót kínáló helyet, Hrabusicén?
Húsvétkor ismét ellátogatnánk a Paradicsomba bepótolni a tavaly kimaradt útvonalak egy részét :)))
Vasárnap kiruccantunk Dedinkybe (Imrikfalva). Zejmarska-szurdok - Geravy-fennsík - és vissza a libegő alatt a zöldön. Gyönyörű, verőfényes napsütés volt. Felfelé volt egy-két érdekes rész (jeges emelkedők), de feljutottunk. A létrák jól járhatók. A fennsíkon elindultunk több irányba, a piros útról fák között látszott a Tátra, amúgy derékig érő hóban bukdácsoltunk, mert nem volt kitaposva. Lefelé már könnyebb volt, de azért ott is volt hó bőven. A tavon egyesek keresztülmentek, a szélén ki is volt tisztítva 2 kis rész. A Hotel Priehrada parkolójában 70 sk volt kiírva, de nem kellett fizetni, sőt belépő sem volt a Paradicsomba. Sajnos csak ennyi fért most bele, mert vissza kellett érnünk a 4 órai határzárásra.
Július elsejétől Szlovákiában hatályba lép egy módosított törvény, melynek értelmében a hegyi mentők ajánlásait mellőző és a biztonsági szabályokat megszegő turisták a mentők szolgálataiért fizetni lesznek kötelesek.
A harminc és hetvenezer forint közötti mentési díjon túlmenően a szabályszegőkre akár hétszázezer forintig terjedő bírság is kiróható. A mentésre szorulók orvosi ellátásának és ápolásának költségeit a betegbiztosítók megtérítik, de csak abban az esetben, ha az illető érvényes európai betegbiztosítási kártyával rendelkezik.
Igen, láttam az árakat, csak szlovákul van írva és én nem tudtam kibogozni, hogy egy személyre egy kétágyas szoba még szezon elött mennyibe kerül. Te megérted?
Mi egy kétszobás apartmant béreltünk (külön szobában jobban alszik a kislányunk), 2.000 SKK volt egy éjszakára, a honlapjukon megtalálod az áraikat is. (Ebben az árban a reggeli nincs benne.) Előre lefoglaltuk emailben (1-2 nap is eltelt rendre, míg válaszoltak).
A Hotel Slovensky Rajban voltunk október végén (rajtunk kívül senki nem volt a szállodában), kicsit szocreál, de amúgy kellemes (szauna + uszoda is van, igaz, külön kellett fizetni), a konyhája kifejezetten jó volt. Podlesok autóval 2 perc.
Magyarul nem beszéltek, a némettel jól boldogultunk.
a belinkelt túrát a Baraka szervezi, ők visznek oda túrára embereket. az Alacsony-Tátra gerince elég népszerű a túrasízők számára, így gyakran járnak arrafelé síelők. én egyszer voltam, akkor volt kitaposott nyom, így nem volt gond a felmenetellel. de a kitaposott útvonal is csak a következő havazásig van meg, utána kezdeni kell elölről a nyomtaposást. szóval lehet, hogy lesz nyom, de az is lehet hogy nem.
Vagy akivel voltam felreertette (gyanus), vagy nem feher embernek valok az araik. 2 szemelyre allitolag 25k lett volna reggelivel, es ezt igencsak sokallom a 4k -hoz kepest. Azert nem Skodak alltak a parkoloban.
Köszönöm az infót, kérdésem az, hogy a Koliba túristaszállóban milyenek a szobák, van wc is meg zuhany, vagy csak közös? és mennyibe kerül /fő és hogyan lehet lefoglalni?
Aha, értem , és mennyire szokott kitaposott lenni ( két út van ha jól tudom) február elején? Ha ti is szerveztek oda túrát gondolom más is szokott arra járni - próbálom nyugtatni magam:) Az erdőhatár fölött eserleg rátérni a műútra? Te melyiket javasolnád?