Mivel tizedmm dof van, ezért macro slidert (makrósínt) érdemes használni, így a gép mozgatásával megy arrébb az éles sík. Há átfutod a fórumot, találsz felrakott szettről képet, hogy is néz ki.
Amúgy általában a Zerene programot használjuk, mert ingyenes és jó. 73 kép összerakása már biztos nem kevés idő, de persze gépfüggő, combos procival gyorsabban megy.
neeeem :) ennyi kepbol van osszerakva a vegleges kep ;) stacking. folyamatosan valtozo fokusszal csinal sorozatfotot, majd ezeket egy programmal osszerakja, mindegyik kepbol csak az eles reszeket. olyan, mintha szeletekbol raknad ossze a kepet. itt egy tutorial. eleg csak az 5 db kaktuszfotot megnezned. az elso negyen mindenhol mashol van a fokusz, majd az 5. kepen egyesitve van az elso 4 kep, ugy, hogy mindegyik kepbol az eles reszek vannak atteve.
Találtam egy beteg méhet. Mikor készen lettem a sorozattal, megdöbbenéssel vettem észre, hogy ennek szőrös a szeme. Először azt hittem, hogy a Zerene jó szokása szerint a hátsó szőrök előre kerültek az élességállítás miatt, és retusálni kell a programban. De utána kétszer is megnéztem az eredeti sorozatképeket, és ennek tényleg szőrös a szeme. A betyárját. :D
Minden tiszteletem a Tiétek! A kép létrehozásának technikai (szoftveres) részének már utánajártam, viszont arra nem tudtam rájönni, hogyan marad egy sáska, szöcske, vagy légy egy helyben mondjuk 50 expón keresztül.
Köszi. Azért csendben jegyzem meg, a G12 nem átlagos kompakt. :) Viszont két dologgal nem vagyok megelégedve, amik szándékos hiányosságok. Az objektív és a képérzékelő elbírt volna hétszeres zoomot is, amit ugye külön árulnak hozzá 1.4 x telekonverterként. A másik, bizonyos fényviszonyoknál a CA. Fizettem volna jóval többet is ezért a gépért, ha ezek is rendben lennének. Nekem a méret megfizethetetlen. És ugye amit már említettem a telekonverterrel kapcsolatban, hogy nincs rajta szűrőmenet. Tehát nem csíptethetem fel a Raynoxot. Pedig azzal még nagyobb nagyítást lehetne elérni. De gondolkozom a megoldásokon, ha majd egyszer hozzájutok emberi áron egy telekonverterhez. Vagy beleragasztani egy szűrőmenet-átalakítót, vagy valami módszerrel belemarni a belső falba, hogy felfogatható legyen a Raynox.
Köszönöm. Sajnos így elhullottan, bepirosodott a szeme. És ha megnézitek nagy méretben, a ráeső fény miatt a szeme körül homályosnak látszik, pedig nem az. A Zerene-ben van retusáló funkció, többször is átnéztem, de azzal a résszel nem volt gond.