Miért jut eszembe folyton ha olvaslak egy barátom intése : óvakodj a szekusoktól, mert titkuk abban áll, hogy mesterien teszik tönkre mások hitelét, miközben finoman épülgetnek. Hangosan beszélnek helyetted, hogy mások ne hallják hangodat ?
Mindenféle kommunizmusról szól, árnyalatnyi eltérés nincs köztük! Persze, egy regényben sem lehet kitalálni nagyobb dolgokat az életnél, amit a vörös khmerek vagy Maoék műveltek, Sztalin halála után jóval. Aki persze ugyanúgy az atyamesterük volt, mint a mai szociknak nálunk vagy Moszkvában a Putyinéknak.
"Olvasgasd a Sötétség délbent, a balsikról íródott. Elég érv van abban ellenük."
Nagyobb hülyeséget már nem tudtál kitalálni? Az a könyv a sztálinizmusról szól, amit mellesleg még 1955-ben a kommunisták is elítéltek. A kommunistáknak meg végképp semmi közük sincs a balliberális pártokhoz, mert áthidalhatatlan ideológiai szakadék választja el őket egymástól. A Thürmer féle magyar kommunista párt pl. igencsak zokon veszi, hogy az MSZP milyen büszke a kommunista eszmék elárulására. Ők aztán igazán engesztelhetetlenül gyűlölik a balliberálisokat.
Szerbia sem. Mert az legalább 3-4-ben egymás után. Horvát, bosnyák, koszovói albán, délvidéki magyar-nekik secko jedno, mind elnyomnák, aki hagyja magát és még nekik áll feljebb!
Az 56-os és a 68-as bevonulásokról is mostanában derült ki, hogy nem testvéri segítség volt, hanem leverés. (Hozzáteszem, hogy pár elvakultabb ballibmagyar számára még ez sem kristálytiszta 56-tal kapcsolatban.)
Teccettünk volna függetlenek maradni.
Persze ha a szlovákok továbbra is ennyire következetesek lesznek pl., akkor nemsokára felszabadítják Budapestet, és azt viszont nem fogja elítélni senki. :)
"A katonai beavatkozás is következetes politizálás része"
Abban mi a következetes politizálás, hogy ÉN megtámadhatom Szerbiát, ha tisztogat egy tartományában, de Ő nem támadhatja meg Grúziát, ha tisztogat egy tartományában?
Ez a párbeszéd sajnos nem sokra vezet köztünk, mert az általad használt fideszmagyar nyelven mást jelentenek a fogalmak, mint a magyar köznyelvben. Hetente=háromhetente; következetesség=ami nekem jó, azt csinálom, ugyanazt másnál elítélem.
"nem volt világos számomra, vajon mi köze volt a grúzok által állítólag végrehajtott dél-oszétiai etnikai tisztogatás megállításának az onnan kétszáz kilométerre lévő Poti kikötőjének szétlövéséhez."
Ugyanaz, ami a szerbek által végrehajtott koszovói etnikai tisztogatás megállításának az onnan 300 kilométerre lévő újvidéki Duna-híd szétbombázásához.
A hadviselés is szakma. Nem mindenki szimpatizál vele, de annak is megvannak a maga szakmai szabályai, függetlenül attól, hogy egy árpádsávos lelkű bértollnoknak világosak-e azok vagy nem.
Tehát inkább el kelle kerülni a katonai konfliktusokat, aminek a legjobb módja a következetes, elvszerű politizálás, a mindenki számára egyforma mérce alkalmazása.
Emberként és kommunistaként is nehéz helyzetbe kerültem az elmúlt időkben, ezért írok most Önnek. Röviden és tömören, kedves Igor Szergejevics, alaposan megtévedtem. S még nagyobb a bűnöm, mert nem csak megtévedtem, hanem ráadásul nem elég gyorsan ébredtem hiányosságaimra. A rádöbbenéshez kellettek azok a megbízható elvtársak, akik most segítenek megírni ezt a levelet és csak a ránk, különleges anyagból gyúrottakra jellemző kedvességgel megígérték, hogy becsukják utánam az ablakot.
Nos, Önnek írok, mert nagy az én vétkem: úgy gondoltam, hogy történelmi kísérletünk 1989-91-es bukása után majd más eszközökkel kell szolgálni Mozgalmunk és Eszménk nemes céljait. Úgy gondoltam, jobb, ha csodás humanizmusunk befogadását Hazámban végre nem nehezítik arrogáns helytartók és pöffeszkedő tábornokok. Azt is gondoltam, kedves Igor Szergejevics, hogy negyven év kényszerű együttélés után nagyot lendíthet kapcsolatainkon, ha a korábban a Táborhoz tartozó nemzetek nem érzik úgy, mintha az illetékes orosz elvtárs most is a kapcarongyának nézné őket.
Tévedtem, Önnek van igaza: piszkos ellenforradalmárokkal, reakciósokkal, fasiszta brigantikkal szemben nincs helye a legendás bolsevik udvariasságnak. Nagyon is helyes, hogy Ön, mint Oroszország budapesti nagykövete „enyhe undorral" fogadta Orbán Viktor Grúziát támogató és államát kritizáló szavait, majd azt is közölte, nem tudja, a politikus miképpen tud mások szemébe nézni, és „az amerikai neokonzervatívok zsebéből beszél". Önkritikát gyakorlok, amiért úgy hittem, effajta szavakat diplomata még álmában sem mond, nehogy meghallja valaki. Így kell kezelni mindenkit, aki bírálni merészeli a humanizmusáról közismert 58. hadsereg kisebbségvédő, grúz, oszét kisgyermekeket, sőt, még azok macijait is megmentő akcióját!
Korábban nem értettem: miképpen állíthatják ugyanazon magyar közszereplők, hogy országom ne szólaljon meg a konfliktus ügyében (mert leállnak a gázszállítások), akik korábban még a lehetőségét is kizárták az energiaellátás politikai célzatú manipulációjának (mert az kizárólag az üzletről szól). Dialektikus materalista világképem alapján itt ellentmondást véltem felfedezni, de a levelem írása közben mellettem dohányzó kedves elvtársak meggyőztek arról, hogy nincs igazam. Helytelen következtetést vontam le abból is, hogy többszöri ígéret ellenére az orosz csapatok még nem vonultak ki, nemhogy Dél-Oszétiából, hanem a grúz Gori városából sem, ellenőrzésük alatt tartva az egyetlen, az országot Kelet-Nyugat irányban átszelő főutat.
Álláspontom egy másik ügyben szintén teljes tévedésre épült: korábban nem volt világos számomra, vajon mi köze volt a grúzok által állítólag végrehajtott dél-oszétiai etnikai tisztogatás megállításának az onnan kétszáz kilométerre lévő Poti kikötőjének szétlövéséhez. Ideológiailag nem eléggé képzett fejemben még az is megfordult, az orosz repülők azért bombázták szét a megfelelő berendezéseket, mert azt akarták, hogy a nem Oroszországból származó olaj szállítása lehetetlen, a nemrég felavatott vezeték pedig használhatatlan legyen.
Súlyosan tévedtem, s ezért, belátom, bűnhődnöm kell. Lassan zárom soraimat, mert a mellettem álló elvtársak elszívták cigarettájukat, és már mennének.
Köszönöm, hogy hihettem az Eszmében és köszönöm, hogy napjaimat nem önmarcangolva, hanem az elmúlt időszak eseményeinek helyes moszkvai értelmezését elfogadva, végsősoron boldogan fejezhetem be, drága Igor Szergejevics!
(Az eddig ismeretlen körülmények között keletkezett búcsúlevelet egy ismeretlen jutatta el szerkesztőségünknek, hitelességét még vizsgáljuk.)
Eléggé mást imádnak. Afféle pravoszláv és nacionalista ideológiai szósszal leöntött autokráciáról van szó, a bolsevizmus helyett másféle ordas rezsimekre hasonlít (bár még közel se totalitárius).
minden nagyokosnak annyit üzenek csendben és szerényen, hogy amikor gyűlölködni és mellveregetni kezdünk és ezt kivisszük a nagypolitika színterére, abból általában vesztesként jövünk ki, mert nem vagyunk tétel a nagyhatalmak játszmájában. amikor poiltikai szűklátókörűség miatt hagytuk magunkat megvezetni és reménykedni abban, hogy a trianonban leszakított területeket erővel visszaszerezzük, a doni katasztrófa lett a vége. és hozzáteszem, nem az oroszok üzentek hadat nekünk, hanem mi nekik. az arány kb. olyan mintha Luxemburg hadat üzenne Németországnak.
Mi mindig qrvára meg akarjuk mutatni, aztán csodálkozunk, hogy beverik a pofánkat. A románok meg 1919-ben majdnem elcsatolták a Tiszántúl, közben meg elvitték az MNB teljes aranykészletét, meg egy halom műkincset. És ők jártak jobban a 2. világháborúban is.
Azé vazze mert az értelmes ember előbb gondolkodik és utána cselekszik. Egy politikusra ez 100x is igaz. De Orbán nem képes tanulni. 2002ben a magyar külpol. a mélyponton volt, minden olyan ország, amelyikben ballib vezetés volt az ellenség volt (lsd. a Schröder-affért) és minden konzervatív vezetésű ország barát. Na így nem lehet viselkedni a modern Európában.
"Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: Orbán Viktor a levelekben összefoglalta a Fidesz álláspontját Oroszország grúziai beavatkozásával kapcsolatban, melyet katonai agressziónak tart, hiszen Oroszország Dél-Oszétia mellett grúz területek ellen is támadást intézett, ezzel megsértve az ország szuverenitását és területi integritását. Emellett a Fidesz túlzott erő alkalmazásával is vádolja Oroszországot. "
Orbán úr megkezdte a rugalmas elszakadást önnön magától :o)
A címzettek által már nagyon hiányolt :o) levelében visszatért a Fidesz-külpolitikusok által több mint egy hete megfogalmazott eredeti agressziózáshoz. Vegyük észre a fontos különbséget: a Fidesz-közlemény nem a Dél-Oszétiai támadást, hanem az azon kívül eső grúz területek elleni támadást nevezte agressziónak, összhangban a NATO-nagyhatalmakkal!
Orbán úrnak nincs érzéke az ilyen finom distinkciókhoz, nem is érti ezt a csűrés-csavarást. Ő rohamozni szeret. Ezért 56-ozott és oroszagresszorozott az Info Rádióban porcelánbolti elefánt módjára, amire olyan keményen reagált az orosz nagykövet. Kritikátlan rajongóinak sem tűnik fel ez a picike különbség, jól látjuk itt a topikban.
Orbán úr a medvének hadat üzenni akaró primitív figurák igazi vezére.
Ja, akkor én lennék a néhai Kastner, talán jobbat tudnék írni, mint ez a mű. Ide elég csak a címet bedobni és ugranak a balsik, mint béka a piros rongyra. Nem kimondottan a sztalini bolsevikokról írta, hanem általában e hitvány eszméről, amiben az oroszok is a mai napig feredőznek nagy kedvvel.
A kettő verzió között azért van pár más megoldás is. Többek között a tárgyalás, aminek feltétele, hogy a másik szemébe megmondjuk, amit gondolunk róla. Ha nem is mindent szó szerint, mert az nem lenne diplomatikus, de úgy magyarosan.
"jön a sok gyáva barnanyelvű magyar és elkezd sikoltozni, hogy jaj oroszország így meg úgy, ne rugdossuk a medvét stb.
De, bazeg, igenis rugdosni kell. A medve az ellenségünk, már évszázadok óta az,"
Ismerjük jól a magadfajta hősöket. Ott állnál az állomáson, és rikoltozva biztatnád a medve ellen induló katonáinkat, jobb kezedben árpádsávos zászlóval, a balban seprűnyélre szerelt turullal, a seggedről meg malomkeréknyi kokárda csüngene.
Ha ilyen nagy hős vagy, utazz ki Grúziába, kérj egy kiegyenesített kaszát és torold meg az oroszokon az évszázados sérelmeidet saját kezűleg. Ahelyett, hogy sunyin bujtogatnál másokat a biztos fedezékedből.
Valamelyik fegyveres topikban ezt egyszer kivesézték. A Nato légiereje gyakorlatilag letolná az oroszokat az égről, onnantól kezdve nincs miről beszélni.
Ez a gázcsapos riogatás meg maximum bennünket zavarna, mivel mi voltunk olyan balfaszok, hogy mindent az orosz földgázra építettünk rá. Más europai országokban nem ennyire elvadult a helyzet. Meg ilyenkor mindig a nagyszüleimmel szoktam példálózni, akik elvileg gázzal fűtenének, de mivel drága, inkább hanyagolják a dolgot és felöltöznek szépen télen. Meg azért vannak más módszerek is a spórolásra.