Keresés

Részletes keresés

b.viridis Creative Commons License 2007.07.03 0 0 297
Könyörgöm, ne basztassál már!
Hol mondtam én olyat, hogy nincs járhatóbb út?
Pontosan azt sikítozom, hogy ezekről az utakról kéne igen széles körben és kellően értelmesen beszélni közileg. Ezt vágja haza kicsinyég ez a "ne legyen vizitdíj" népszavazós demagógia.
Előzmény: twist (295)
zeta john Creative Commons License 2007.07.03 0 0 296
a dolognak az a rákfenéje (stílusosan), hogy mindaddig nagyon bölcs az ember, amíg nem az egyik hozzátartozója lesz halálos beteg, akinek a megmentése sok pénzbe kerül, olyan sokba, hogy TB nélkül esélyed sem lenne kifizetni.
de ha ezt félreteszem, én biztos, hogy az egészségmegőrzésbe fektetnék több pénzt, hiszen az az igazi és legolcsóbb gyógyítás. csak éppenséggel az iskolai testnevelés órák száma csökken, és az élsporton kívül más sportot nem nagyon támogatnak, egészséges táplálkozás iskolai programról nem is beszélve (tényleg van egyáltalán erre tananyag az általános iskolában? nem lenne érdemes az alapvető táplálkozástudományi dolgokat tanítani akár egy éven keresztül a tehén bélrendszere helyett?)
Előzmény: b.viridis (291)
twist Creative Commons License 2007.07.03 0 0 295

//Könnyű azt mondani, hogy kérem szépen, én bedobtam a közösbe koszos párezer forintot, osztán abból oldják meg. Nagyon jól látszik, hogy ez nem járható út. Arról kéne közbeszélni, hogy melyik lenne a járhatóbb. Na, ez nincs meg ma, szvsz.//

Má miért ne lenne a mostaninál járhatóbb út eü. "reformra"?

Pl. itt van egy:

Háziorvosok megerősítése,

járóbeteg ellátás megerősítése

vizitdíj bevezetése (szigorúan az orvosé!!!)

1 napos sebészet bevezetése,

mentőszolgálatok megerősítése

házi gondozás kialakítása

gondozó házak (kórházak) kialakítása

ágyszámok csökkentése (radikálisan)

feleslegessé vált kórházak bezárása

Egy baja van, hogy így logikus!

b.viridis Creative Commons License 2007.07.03 0 0 294
Az mit is nyújtott be?
Előzmény: zividivi (293)
zividivi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 293
//"..Miért nem az alapvető kérdésekről népszavazunk?.."//

Mert nem nyújtottad be, mint az a házaspár.
zividivi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 292
Végülis mi köze derek Amerikájának a magyarországi népszavazáshoz???,

Kell demokrácia, vagy nem kell???

Előzmény: Daikini (288)
b.viridis Creative Commons License 2007.07.03 0 0 291
Namost, szerinted ebből az egész katyvaszból, amit egészségügyi ellátórendszernek hívunk a leglényegesebb elem az a kibaszott vizitdíj?
Miért nem az alapvető kérdésekről népszavazunk?
Olvastam vagy fél éve egy érdekes cikket, abban nagyjából vázolták, hogy ez a kockázatközösségen alapuló ellátórendszer akkor működött jól, amikor az orvos legértékesebb műszere a sztetoszkópja volt és felírhatott harmincféle gyógyszert.
Ma meg szinte nincs is műszaki és tudományos akadálya annak, hogy darabjaira szedjék majd összerakják az embert. Csak ugye minden ellenkező híresztelés ellenére ez biza pénzbe kerül. Amit valahonnan elő kell teremteni. Az nem nagyon megy, hogy filléres befizetésekből neked, nekem, bárkine fussa milliós diagnosztikai cuccokra, gyógyszerre, képzett orvosokra, személyzetre, satöbbi. Könnyű azt mondani, hogy kérem szépen, én bedobtam a közösbe koszos párezer forintot, osztán abból oldják meg. Nagyon jól látszik, hogy ez nem járható út. Arról kéne közbeszélni, hogy melyik lenne a járhatóbb. Na, ez nincs meg ma, szvsz.
Előzmény: reggelsanyi (274)
zeta john Creative Commons License 2007.07.03 0 0 290
jó neked, én sajnos nem látom az ábrán a számokat...
Előzmény: Daikini (288)
Daikini Creative Commons License 2007.07.03 0 0 288
Ha ez dollarban van szamolva, akkor csak ovatosan. Orbanek alatt 300 korul volt a dolcsi, most 180. A grafikon ezesetben torzit a szocik javara.
Előzmény: Derek (285)
zeta john Creative Commons License 2007.07.03 0 0 286
ezt valószínűleg a MeH-től kaphattad, mert semmi nem látszik rajta. egyébként 3 százalék alatt van.

(A negyedéves számítások alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2007 I. negyedévében 2,7 százalékkal növekedett.)
Előzmény: Derek (285)
Derek Creative Commons License 2007.07.03 0 0 285
Ennyi
Előzmény: zeta john (282)
zividivi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 284
//"...eddig sem volt, eztán sem lesz kolbászból a kerítés. .."//

De kerités legalább volt, amíg az is el nem privatizálta magának a maffia.

Most se kerítés, se kolbász, se több nap.
Előzmény: mavtelep (278)
zividivi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 283
Csak nem a kormányzati jósdától tudja??????

"A kiránynőt megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki beleegyezik és nem ellenzem."
zeta john Creative Commons License 2007.07.03 0 0 282
ööö. és most mennyi is?
Előzmény: sashimi (281)
sashimi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 281
gdp

Ennyit a Vezenylo Tabornak Ur sikeres gazdasagi programjarol:
a ciklus elejen gyorsabb nott a gazdasag, mint a vegen. Orban ezt is elqrta.
Mint mindent. Mar csak a gyari dolgozok lelkesedese maradt neki a "sikeres negy evert".
Előzmény: upi2000 (218)
zeta john Creative Commons License 2007.07.03 0 0 280
hát sztem meg ellenőrizgessék csak egymást a baj az, hogy nem ezt teszik, hanem látszatpolitizálnak. sztem nincs 30-70, de mivel dolgozni egyik sem dolgozik, ezért nem is működik a dolog.űa nagy összeborulás a legrosszabb megoldás, ott aztán elszabadul a pokol. bár már így is közel a tsőd.
reggelsanyi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 279

A két párt kooperál már :)))

összekapaszkodni meg nem fogok egy komcsival meg egy szadeszessel sem(és remélem azok sem akik engem képviselnek a parlamentben)...

A többi kijelentéseddel egyetértek...

:)

mavtelep Creative Commons License 2007.07.03 0 0 278
Van egy rossz hírem : eddig sem volt, eztán sem lesz kolbászból a kerítés. Nem népszavazni kell,  hanem kooperálni a két pártnak...  (  b. viridis )
javított állomány Creative Commons License 2007.07.03 0 0 277
Népszavazás:Gyurcsány megbukott! :-))
Daikini Creative Commons License 2007.07.03 0 0 276
Ez Gyurcsanytol elegge hulye huzas.

Egyreszt nem bukott meg, hatra van, es bizony nem ok allnak nyeresre.

Masreszt ha kijelenti, hogy eleve megbukott, azt uzeni a meg mindig hu valasztoinak, hogy ha nem mennek el, az az ugy szempontjabol nem katasztrofa.

Ha ez a kommunikacio marad, akkor hiaba benazik a fidesz, megnyerik a szavazosdit.
Tegnap Tyinko Creative Commons License 2007.07.03 0 0 275
Én is ott leszek a szavazáson. Leszavazom a vizitdíjat, de ugyanakkor megerősítem a kormánynak azt a döntését, hogy vény nélkül kapható gyógyszereket (majdnem) bárhol árusítsanak.
reggelsanyi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 274

Tudod az az igazán nagy baj hogy lexarom az átlagkeresetet meg az átlagnyugdÍjat meg minden más átlaggal kezdődő statisztikai számot...

Én most élek most xar az ország helyzete most nyúzzák a bőrömet a milliárdosok msost nem akarok vizitdíjat fizetni ha már eccer pengetem a tb-t...

Úgyhogy én meg elmék népszavazni és ha minden jól megy még sikeres is lesz..

Mindenesetre a véleményem legalább elmondhatom(ez is valami)

Előzmény: b.viridis (273)
b.viridis Creative Commons License 2007.07.03 0 0 273
Tudod, igazán az a baj, hogy már hosszú ideje nem ilyesmikről folyik a közbeszéd, mint államadósság, átlagkereset, foglalkoztatottság, infláció és ezek összefüggései. Az éppen mikrofon elé penderülő ügyeletes hülye (díszpéldányai: Szíjjártó és Nyakó) valami irtózatosan dedós szinten elkezdi osztani az eszet egy, az összefüggéseiből kiragadott dologról, az értelmes párbeszédnek még a látszatát is kerülve.
Pedig az egészségügyi ellátó rendszer (meg a nyugdíj, meg az összes többi) megérdemelné, hogy így, 17 éves spéttel átbeszélés tárgyává váljon. De normális hangon, érvekkel, lehetséges alternatívák felvázolásával. Utána akár egy népszavazás is beleférne, mert úgy talán csak nagyobb lenne a döntés támogatottsága.
Hogy ki baszta el a párbeszéd lehetőségét, lehet vitatni, de nem igazán visz előre. Én személy szerint úgy érzem, hogy azzal tudok a leghatásosabban tiltakozni a permanensen hülyének nézésem ellen, hogy eszem ágában sincs elmenni erre a népszavazásra, már ha lesz. És emellett kampányolok, egy embert már hoztam is. Illetve vittem. :-)
Előzmény: upi2000 (218)
Tegnap Tyinko Creative Commons License 2007.07.03 0 0 272

"sztem belátták, hogy az ország úgyis csődbe megy"

A számok mindenképp téged igazolnak.

Előzmény: zeta john (267)
boci boci tarka Creative Commons License 2007.07.03 0 0 271
A nyugdijasok ebben az esetben is külön problémát jelentenek, adott esetben lehetne erről is morfondírozni: ők pl. járulékot sem fizetnek. No, mindegy, ez tényleg bonyolult kérdés, viszont a gyógyszerek esetében működik.
Előzmény: upi2000 (268)
boci boci tarka Creative Commons License 2007.07.03 0 0 270
Igen, talán. A választások előtt volt egy elemzése és részletes megoldási javaslatai is, amelyek azonban köszönő viszonyban sincsenek a fidesz által hangoztatott elképzelésekhez.  Én persze nem is egy személyre gondoltam.
Előzmény: upi2000 (266)
Tegnap Tyinko Creative Commons License 2007.07.03 0 0 269

Nagyjából erről beszélek én is. A vizitdíj emelése néhány hónapon belül, vagy hozzánemértést jelez, vagy a nép türelmének tesztelését.

Az adóemeléseknek és megszorításoknak elvileg nincs határa, gyakorlatban a nép tűrőképessége a limit.

Előzmény: zeta john (267)
upi2000 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 268

Egyébként nem gondolom, hogy áltakában az önrésztől félnek, sokkal inkább azt nehezményezik (és joggal), hogy egy nyugdíjassal is megfizettetik, aki végiggürizett egy életet, elég rendesen belepakolt a nagykalapba, most meg kötelezik arra, hogy valamiféle önrészt fizessen.

Megjegyzem, a vizitdíj jelen formájában csak hellyel-közzel fogható fel önrésznek. Egy üzleti biztosításban minél magasabb önrészt választasz, annál alacsonyabb a díj, itt meg csak be kell fizetned, oszt jónapot...

Előzmény: boci boci tarka (264)
zeta john Creative Commons License 2007.07.03 0 0 267
nincs értelme semmiféle adóemelésnek. a pénz elfolyik. ezeknek ki akarna többet fizetni? a garanciát egy átláthatóbb rendszer jelentené, ami maga után vonná, hogy a vezető tisztségek ne kifizetőhelyként, ahenm szakmai vezető pozícióként működjenek. (ez azt is jelentené, hogy a vezetői posztokat nagyságrenddel lehetne csökkenteni). egyelőre azonban továbbra is a vízfej felduzzasztásáról van szó: lsd. egészségbiztosítási reform, ahol aállam bácsi egyetlen kifizetőhelyből tucatnyit hoz létre, igazgatókkal, fb-tagokkal, igazgatótanácsi tagokkal. de szép is ez! sztem belátták, hogy az ország úgyis csődbe megy, úgyhopgy most már az van, hogy minél gyorsabban, minél többet lopni.
a botcsinált kalapos király megbukott. már mindenki csak a zsebeit tömi.
Előzmény: Tegnap Tyinko (262)
upi2000 Creative Commons License 2007.07.03 0 0 266
Bod Péter, pl.
Előzmény: boci boci tarka (261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!