a www.depo.hu -n van valami focusnet team ahol lehet elvileg kapni de a fene se tudja ...
az általad említett gépeket sztem az értékeléseknél lehetne +nézni h mire képesek érdemes 1ébként körülnézni hírdetésekben mert ott még találhacc 4300ast ...
nem tudjátok hogy merre lehet még kapni nikon 4300-ast? én mindenhol azt látom h már nincs forgalomban...itthon már van 1 csak az nem az enyém és eléggé féltik tőlem :) viszont hobbi-néha művészi jellegű dolgokra nekem pont jó lenne 1 uilyen
ja és még 1 : melyik most forgalomban lévő nikon gép hasonló ehez? 4600? 5600? ahogy néztem ezek szarabbak a 4300-asnál
Akkor ti jól nyomjátok! :-)) Most szembesültem, hogy nem minden a gép. Sógorom vett magának 1 éve egy 300D-t azóta van egy csomó obija hozzá. Fényképezési tapasztalata semmi, de volt pénze. Szóval azóta már többször észrevettem, hogy jobb képeket lövök a 4300-assal, mint ő egy félprofi géppel. Aztán múlt héten miután nyaralásból hazajöttünk, kicsit megphotoshoppoltam a képeket és mikor kézbe vette a papírképet elismerte hogy ezek nagyon jó képek. :-))))
Szóval ha valakinél nagyobb jobb szebb gépet láttok, attól még nem biztos, hogy jó képeket is csinál vele. Érdekes tanulság...
örülök, hogy sikerült megoldani:)) én is mindig aggódom, hogy nehogy valami komolyabb alkatrész romoljon el benne, mert ha egy elemfedelet ennyiért cseréltek, akkor ha drágább alkatrészt kell cserélni, már nem is éri meg javíttatni, hanem új gépet kell venni:(.. de remélem azért még 1-2 évig kihúzza hiba nélkül:))
furcsa, hogy nem javították meg azonnal... én először csak telefonon hívtam fel őket, bekapcsoltak a szervizeshez, az megígérte hogy ha behozom akkor azonnal kicseréli az elemfedelet... és így is tettek. pech, hogy neked bent tartják 2 hétre :(((
Köszi, em! A Nikon szervízhez elzarándokoltam a város másik végéből, ahol bevették a gépet azzal, hogy majd 2 hét múlva telefonon adnak árajánlatot! Féltem tőle, hogy horror lesz, ezért érdekelt, más hogyan rendezte? Ha tényleg 5-6e Ft akkor azért nem horror, de nem is túl tisztességes ár egy gyártási hiba javitásáért. Nincs két éves a gép, megbecsültük, vigyáztunk rá, óvatosak voltunk mindig az elemcserénél, kártyacserénél. Szerintem nem illik ehhez a márkához ez a gyenge megoldás.
nekem is letört kb fél éve ugyanaz a kis pöcök. (úgy látszik ez típushiba).
kb 5000-6000 forintért javították meg a nikon szervizben (tettek rá új elemfedelet).
Mondjuk ha ez ilyen gyakori hiba, akkor ez gyártási eredetű, és meg lehet próbálkozni szavatosságban megjavíttatni (gondolom garanciád már nincs a készülékre), ha kicsit győzködöd őket, szerintem sikerülhet:))
Amúgy ott helyben meg is csinálták, nem kellett otthagyni.
Sziasztok! Gondolom régóta nagy örömmel élvezitek a gépet. Én is. De most szomorú lettem, mert az elemtartó fedele elromlott, egy pici pöcök letört róla, így nem tudom becsukni. Ha valakivel esetleg ez már előfordult, kérdezem, hogy és hol tudta megjavíttatni? Köszönök minden segítséget.
Szomorúan tudatom, hogy a 5106791 sorozatszámú Nikon CoolPix 4300 kamera bűncselekmény (betöréses lopás) áldozatává vált, ezért rendőrségi körözés alatt áll.
Kérem, aki március 28. után használt kamerát vásárolt vagy ilyet vásárolni szándékozik, gondosan ellenőrizze a sorozatszámot! Köszönöm.
A géppel együtt eltűntek még az alábbi eszközök: 2x512 Mb CF kártya, 1 db tartalék akkumulátor, adaptergyűrű és circular polárszűrő, mindez a géppel együtt egy mini táskában - melyek együttes felbukkanás esetén talán segíthetik a felismerést.
Aki találkozik vele, kérem értesítsen engem a nikontele3x@freemail.hu címen, vagy a II. kerületi ill. a legközelebbi Rendőrkapitányságot, vagy a legközelebbi hatóságot - pl. használtcikk piac esetén a Piacfelügyelet jogosult lefoglalni a lopott tárgyalak.
A nyomravezetőnek pénzjutalmat ajánlok fel.
Előre is nagyon köszönöm, és elnézést, ha megzavartam a technikai diskurzust.
Én fél éve használom a 4300-ast, fényképezőgépnek vettem, annak 3x optikai zoom kivételével tökéletesen bevált ... Csináltam vele 1-2 videot is max a hangiány ami idegesíthet.
De ha komolyan gondolkozol gépvételen akkor sztem érdemes olyat venni mégha kissé drágább is ami zoom-ban többre képes.
Igazán komoly hátránya pont abban rejlik, hogy mozgóképfelvételben nem valami erős. Max. 320x240-es vidót rögzít 15fps sebességgel és max. 30-40 másodpercig, hang nélkül. Bár szerintem egy fényképezőgépnél ez teljesen sokadrangú szempont. Ha neked ez nagyon fontos, akkor a 3700-as jobb választás, mert ott azt hiszem sokat fejlesztettek videótéren.
Ezt leszámítva néhány elenyésző apróságban gyengébb a 4300, de minden más dologban sokkal jobb a 3700-asnál. Manuális gép, rengeteg beállítással, kézi fókusszal, 4 megapixel, tömörítetlen képformátum. Míg a 3700 egy egyszerű kis point'n'shoot gép. Nekem nincs egyik sem, tehát mondhatom magam elfogulatlannak. Szerintem képminőség terén is jobb a 4300. Már az eddig neten látott tesztképek alapján.
A kérdés tehát az, hogy a videó a fontosabb, mert akkor 3700, vagy a fotóképesség, mert akkor 4300 ?
Remélem olvassa vki, gondolkozom egy cp4300-as vásárlásán és ami még befutó lehet cp3700 azt kérdezném milyen hátrányai vannak 4300-nak és az érdekelne még ez a tipus tud e hangot rögzíteni?
szintén cp4300 tulaj, erősen elfogult asszem, de huzamosabb ideig más gépet nem próbáltam, viszont általános jótanács:
Tapasztalt fotóstól fogadtam meg én is a tanácsot, miszerint a legtöbb esetben nincsenek az embernek olyan spéci igényei amit egyszerre több gyártó ne fedne le adott géppel, vagyis egyszerűbben szólva biztos van 3-4 vagy akár több gyakorlatilag azonos tudású gép más gyártóktól, amik lényegében csak dizájnban különböznek. Ezért az a lényeg, hogy neked mi esik jobban kézre meg hogy tetszik e a gép. Pl konkrét példa: annó nekem a canon slr gépen nem tetszett a görgethető választógomb, túl nehezen járt nekem, ezért is lett nikon f65 a vége.
amúgy figyelmedbe ajánlom még mint szempont: tárólókártya tipusát(CF talán legolcsóbb, bár nem jelentős, viszont kemény tokozású), áramforrás típusa, pl hagyományos cerka aksi nagyon kellemes, én egy spéci pótaksiért 10e-t perkáltam cp4300hoz...