Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.11 0 0 381
Sziasztok!
Köszönöm hind!
Hm, a végén még én is veszek egy Hex-át. Bár az én vágyaim ne továbbja egy LeTrap és egy Garett pan. Jelenleg egy kenee-m van de nem vagyok vele teljesen megelégedve. Jó-jó csak lehetne jobb is.
Jelenleg úgy tervezem márciusban megyek a Dunára aranyat mosni. Aztán júniusban esetleg egy kicsit hamarabb a Tiszára körűlnézni hátha van ott is valami. Majd a Mura és a Dráva. Szeretnék még máshova is eljutni ebben az évben, ha sikerűl. De egyenlőre ennyi látszik tervezhetőnek. Mind ezt azért írom, mert ha valaki szeretne jönni valamelyik útra az szóljon bátran. Én örülni fogok neki. Ráadásúl együtt olcsóbban is ki lehet hozni a túrákat.
hind2 Creative Commons License 2009.02.10 0 0 380
Üdv!
Sajnos a szivattyúm tipusát nem tudtam megállapítani, a neten kerestem , a legjobban erre hasonlít:
http://www.trademe.co.nz/Business-farming-industry/Farming-forestry/Irrigation-drainage/Other/auction-199782502.htm
A fogyasztásáról nincs semmi adat,és mivel a tank méretét sem tudom, így nagyon megbecsülni sem tudom a fogyasztást.
Az biztos hogy a nyár elején bekevert 10 liter benzin nem fogyott el az év végéig, de ne kérdezd meg, hogy hány napot mostam, mert nem számoltam.
A szivattyú gyakorlatilag alpjáraton ellátja a padot.
A hex pannal mint már írtam meg lehet csinálni a szérelést, nekem legalább is sikerült, és nincs semmi különleges képességem,
csak gyakorlás kérdése.
Én egy műanyag habarcskeverő teknőben csinálom a szérelést otthon, így gyakorlatilag nem képződik veszteség.
A parton nem nagyon érdemes szérelgetni, az ember nem nagyon tudja megállni, hogy alánézzen a fekete homoknak,
és ha már nincs semmi az arany fölött a víz felületi feszültsége nagyon sokat magával tud ragadni.
Otthon ez a veszteség egy két csepp mosogatószer vízhez adásával csökkenthető.
Előzmény: Törölt nick (379)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.04 0 0 379
Sziasztok!

Azért kérdeztem a munkaórák számát mert az alapján pontosan ki lehett volna számolni a benzin fogyasztást.
A tipust is hasonló okból lett volna jó tudni. Ezzel akartam elkerülni a további kérdezősködést. (méret, súly, teljesítmény stb.)
A fekete anyagot összehasonlítás végett kérdeztem. N. László Endre hasonló adat írt a könyvében mint amit te mondtál. Viszont ő nem gumilapot, hanem posztót használt. Tehát a posztót is lehet hasonló hatásfokkal használni, csak azt nem tudom hogyan.
Hind! Szerinted HEXA pannal meg lehetne csinálni a szeparációt veszteség és higany nélkül ? Nagyon apró szemcséjű aranyal is láttam már ilyesmiről videót valahol, de ott más típusú szérkét használtak.
hind2 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 378
Üdv!
A pumpám típusát nem tudom, valami kínai no name, bolhapiacon vettem használtan, aztóta láttam mezőgazdasági boltban 33 000 ért.
Nálam nincs műszak, csak szórakozás, nem volt még kétszer ugyanannyi, volt hogy sátoroztam ,közben horgásztam, és volt hogy csak leugrottam pár órára megnézni egy igéretesnek látszó helyet. Volt hogy, egy jónek mondott helyen fél grammot mostam három nap alatt, és volt hogy 2 grammot 4 óra alatt, pedig csak kirándulásnak indult. Gumival kb. fél deci fekete jön össze egy nap alatt, de én nem azt gyüjtöm.
Előzmény: Törölt nick (377)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.02 0 0 377
Sziasztok!

Hind: Azt megtudod mondani, hogy milyen tipusú a pumpád? Hány óra neked egy aranyász műszak?
Mennyi fekete anyagod szokott összegyűlni egy nap alatt?
hind2 Creative Commons License 2009.02.01 0 0 376
Szia Papaver!

Hogy mennyit fogyaszt a pumpám, azt soha nem mértem le pontosan, kb. fél ,és egy liter között egy napi munka alatt.
De nekem inkább a kupacolással megy el az időm nem a mosással.
A szeparálás nagy részét a gumilap megcsinálja, ami a padon marad,
azt egy szérelés után már lehet is higanyozni, vagy egy biztonsági edényben tisztára szérelni.
A hex pan egyik oldala erre van kialakítva,olyan a felülete mint a rozsdás vaslap, ezen szoktam szérelni.
Szérelés közben mindig képződik veszteség, de ezt ez edény megfogja, a kb 90 % os anygot kiveszem egy üvegcsébe,ezután ujra átszérelem az egészet ami a biztonsági edénybe ment.
A második , harmadik szérelés is elég sok anyagot ad,
és még így is marad valamennyi ami megy a levesbe.A 90 % os anyagot tiszta edény fölött ujra átszérelem , és pipettával üveg fiolába töltöm.
A fiolában, vízben lévő anyagot összerázva látszik hogy mennyire tiszta, optimális esetben a tetején egy igen vékony, sötét réteg látszik, vagy az sem ha jó volt a szérelés.
A már átszérelt anyagot is érdemes megtartani és ha már sok összejött, akkor ki lehet azt a kis maradékot higanyozni belőle, de a higannyal csak ritkán, és ovatosan érdemes foglalkozni.
Előzmény: Törölt nick (375)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.31 0 0 375
Sziasztok!

Hind2!
Mivel és hogyan szoktál szeparálni?
Neked mennyi benzint használ a pumpád?
hind2 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 374
Érdemes egy pillantást vetni az arany árára!
most éppen 6800 Ft/g és emelkedik
hind2 Creative Commons License 2009.01.17 0 0 373
Szia vágó z!

Nekem nagyon bejött ez a kialakítás, és a fekete szín is, de összehasonlítási alapom sajnos nincs, mivel más kialakítású gyári pant nem használtam. Én is próbálkoztam Telkibánya környékén de csak ezüst rögöt sikerült fognom vele. A Dunán viszont nagyon bejött a fekete kereséshez, és gyakorlatilag teljesen le tudtam tisztítani vele a dunai aranyat higany nélkül, bár a tisztításhoz már jobb lenne a zöld de összességében én mégis a feketét választottam.
Az unyokakukachotmailpontcom címen elérsz.
Üdv!
Előzmény: vágó z (372)
vágó z Creative Commons License 2009.01.17 0 0 372

Szevasz hind2!

Nagyon is érdekel, pont mostanában gondolkodtam a rendelésen, mert az én bádog eszközöm igen nehéz. Ha jól értem fekete színű a pan, és te hogy értékeled, jó kialakítás?

Egyébként üdvözlet fórumozók, november elején jártam Telkibányán, egy élet és tudományban megjelent bányatörténeti cikk kapcsán, egy bányamérnök tanárnő bemutogatta ez egykori bányászást, és hát azt kellett látnom, hogy igen sokk sőt nagyon sok felsziní telér volt,+ erózió, hát nem rossz.

hind2 ha jónak mondod a pan-t akkor érdekel, és megírom a címemet.

Üdv!

Előzmény: hind2 (366)
hal40 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 371
Aranypikkelyekben gazdag boldog új esztendőt kívánok!
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.16 0 0 370
Levél ment.
csazo Creative Commons License 2008.12.14 0 0 369
Üdv mindenkinek!
T.papaver!Tudom hogy nagyon veszélyes a higany de anyi féle módot kipróbáltam már az elmult pár év alatt,de semmi sem sikerült igazán.Csináltam centrifugát,keskeny gumipadot,próbálkoztam filcel,de mindég ott maradt a vaspor és a vörös gránit is.Nagyon köszönöm a segitségedet!Email:csanyi.zoltan2@chello.hu
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.13 0 0 368
Szia csazo!

Kérlek küldjél nekem egy e-mailt, s megcsinálom a szeparációt ingyen, higany nélkül is.
Ha pedig ráérsz akkor légyszíves olvasd el a 196. és a 204. hozzászólást.
csazo Creative Commons License 2008.12.12 0 0 367
Sziasztok!
OLyan sok hasznos információt találtam a fórumon,ezért kénék egy kis segitséget ,hogy hol lehet higanyt beszerezni mivel hogy van egy pár liternyi "zagyam"de a gumival nem tudom az összeset megfogni.
Elöre is köszönöm a válaszokat:Zoli
hind2 Creative Commons License 2008.11.28 0 0 366
Sziasztok!

Megjöttek a pan-ek amiket rendeltem, van még egy gazdátlan fekete hex pan, az ára 4000 Ft + posta ha valakit érdekel.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.22 0 0 365
Sziasztok!

Kérlek titeket, mondjátok el a véleményeteket az alábbi linkről letöltjető cikkel kapcsolatban. A magyar aranyászhonlaphoz készűl(t).
http://data.hu/get/878124/Az_aranyasz_eszkozok_attekintese.pdf.html
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 364
Köszi, ooooobi!
Esetleg szeretne még rajtam kívül valaki nyomtatott pulcsit?
ooooobi Creative Commons License 2008.11.19 0 0 363
az a fekete szinu aszem megvan valahol nekem, utananezek
meg van egy masik is amit terveztunk meg anno
1
2
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.17 0 0 362
Köszi Sol! Jó dolgogat írnak.
Sol24 Creative Commons License 2008.11.17 0 0 361

Üdv mindenkinek!

Találtam még egy hasonló Fórum oldalt bár ahogy néztem mostanában nem látogatják.

Gondoltam hátha valakit érdekel:

http://forum.sg.hu/listazas.php3?azonosito=metaldetector&id=1156536114

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.15 0 0 360
A 207-es hozzászólásban szereplő oldalak. Bár most egyik sem működik.
ooooobi Creative Commons License 2008.11.12 0 0 359
milyen aranyasz oldal? milyen logo?
Előzmény: Törölt nick (358)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.04 0 0 358
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy hol lehetne elérni a magyar aranyász oldal régebbi logóját?
Azért kérdezem, mivel szeretnék néhány aranyászos pólót nyomtatni.
hind2 Creative Commons License 2008.10.27 0 0 357
Europában nem biztos hogy forgalmazzák, amerikában is tavaly kezdték gyártani. Valószinűleg fogok rendelni a közeljövőben a gpsupply.us ról egy két dolgot, akinek kell pan dobjon egy mailt és hozzácsapom a rendeléshez.
Előzmény: Atay (356)
Atay Creative Commons License 2008.10.27 0 0 356

Sziasztok!

Nem tudja valaki hogy hol lehet Europaban hex pant rendelni?

hind2 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 355
Veszteség természetesen van rajta, de nem sok.Az igazán nagy szemcsék mennek el csak a végéig, vagy tovább, de menet közben könnyen ellenőrizhető, hogy az adott helyre jó e a beállítás, ha túl sok a szemcse a vége felé kicsit visszaveszek a vízből.Ha jó a pad valóban nem nagyon kell szérelni, az enyémnél én elkövettem egy kis hibát, a gumikat beszabtam az aljára, úgy hogy nincs peremük, ezért van egy kis alámosás.Amikor öblítem a gumit, az aljára tapadt finom porszerű homok is megy a vödörbe, lényegében ezt kell leszérelni róla.
Előzmény: Chilkoot járó (354)
Chilkoot járó Creative Commons License 2008.10.16 0 0 354
Hind2
,nagyon szép gép, tényleg profi, gratula. A guminál tényleg csak a lényeg marad, érdekesség még, hogy ott általánosságban nem szérelés történik, hanem a redőkben ülepítés.Nincs nagy veszteség rajta? Persze ez jó hosszú gép...
hind2 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 353
Csak így sikerül, de talán látszik valami a linken: http://img.index.hu/imgfrm/8/9/6/0/THM_0004958960.jpg
Előzmény: Törölt nick (345)
hind2 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 352
http://img.index.hu/imgfrm/8/9/1/2/THM_0004958912.jpg
Előzmény: Törölt nick (345)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!