Macskák ellen kerités?
Legfeljebb , ha 4 méter magas betonkolosszusrol
nem beszélünk.
Nálunk a tetőre is felmásznak .
Fogalmam sincs hogy csinálják.
A multkor megcsodálhattam , ahogy a tetőablakunk
közepére pisilt.
Helo.
Arra jöttem rá, hogy ha ezek idegenbe járnak piszkítani, akkor mindössze annyi a teendő, hogy enni kell nekik adni és akkor máshová fognak járni koszolni, ha minden igaz.
Na?
cucu
Egyébként Bandinak hívjuk. A párom agyszüleménye volt a név, tekintve, hogy kb. negyvenféleképpen hívtuk szegényt előtte. Végül is apóca döntött úgy,hogy ha állítólag Ságvárinak is negyven álneve volt, hát legyen a macs Ságvári Endre. (Leánygyermekeinek egyike egyébként a bájos Ságvári Johanna névre hallgat (szintén bársonyfekete)és kiscicákat vár, tehát akit esetleg érdekel kismacs, szóljon!!!)
Bár lehet, hogy ez nem pont a legmegfelelőbb topic :-))).
Akkor, kedves Onobody, egy cipőben járunk...
Nálunk a szomszádban van egy hároméves forma kisfiú, de ő sem tud úgy sírni, ahogy a macsekok bírják szórakoztatni egymást. (Bevallom, hajnali kettőkor én söprűvel szoktam kirontani és rendet tenni, pedig nagyon bírom a Ságvári Endre nevű fekete kandúrunkat.)
"vegyszerként" a narancs, mint Caryota ajánlotta, de ez csak lokálisan alkalmazható (kissé drága). Éjszakai ügyeletre pedig szvsz tényleg a víz a legjobb. Nekem nappal időnként besegítenek a szarkák. Télen viszonzom nekik egy kis eleséggel.
Ma reggel fél ötkor arra ébredtem , hogy
sir a gyerek .
Áttámolyogtam a szobájába , de kiderült ne ő volt.
A teraszon a szomszéd kandurja udvarolt
a Negro macskámnak.
Áááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!
Helo.
Az esti locsolás sem rossz ötlet. Végül is én eddig nyáron mindig locsoltam lefekvés elött és valószínüleg ezért nem jártak hozzánk sűrün. De most még nem locsolgatok, (bár nappal eléggé meleg van.)
A kutyánkat én is elajándékoztam, mert az sem volt ám semmi, amit őfelsége művelt.
cucu
Nagyon klassz ez a macska téma. Olyan szórakoztató olvasni a megoldási lehetőségeket és a problémákat. Szerintem hatástalanok, de jobbat én sem tudok. Amig volt egy vizslánk, addig egy macs sem merészkedett a kertbe,viszont bokatörő gödröket ásott mindenhová az a "drága" kutya. Elajándékoztuk, igy egyre több látogató keresi fel a veteményest. Annyira, de annyira szemtelenek,hogy néha már nosztalgiával emlékezem a kutyára. Gondoltam már légpuskára, csúzlira stb. De azért a macskákat is meg lehet érteni, a környéken a mi kertünk az egyetlen jó puha fövenyes talaj. A homokozóra teritett nádszövet viszont szuper ötlet!! Megfogadom.
Helo.
Az a baj ezekkel a macskákkal, hogy éjszaka okozzák a botrányt, akkor én meg aludni szoktam. Szóval, fárasztó volna egy pufkával a kezemben arra várni, hogy mikor jönnek. Itt tényleg vagy valami vegyszer, vagy egy elektromos riasztó segítene.
cucu
A magam részéről csúzlira gondoltam és egyre elszántabb vagyok, mert már nem csak a veteményesemet tapodják össze, hanem lyukak tucatjait kaparják a sziklakertbe is.
Pufkával a szomszédom lődözi a madarakat :((
Igen, ok a maguk eletet elik (lasd meg Kipling: A maganyosan setalo macska...) es nem tisztelik a magantulajdont es lehet, hogy ok tudjak igazan hogyan kell elni, nem pedig mi...
Mikor hazaertem eppen egy kobor szurke iranyult a keritesunk fele (mondtam neki SICC, de csak bemaszott). Amig a kaput nyitottam, magyaraztam neki, hogy itt en lakom, nem o, de csak nezett ram zold szemekkel (jo, hogy nem nagyobb, mert a szeme szep, de csunyan nezett).
Aztan atlosan at-amokfutott a szomszedba, de szerencsere nem tort le semmit.
Kedves Outdowns!
Igen, a "Sicc!"-re a macskák elszaladnak, de később visszajönnek, tényleg nincs mit tenni.
Magam nagy macska- és kutyakaki/belső és külső kertek/ gyűjtője vagyok.
Az állatok a saját protájukat nem "tisztelik meg", idegenbe mennek.
Ők is helyet kérnek maguknak a nap alatt.
Üdv. mic.
Macska ellen nincs orvosság, de bosszúság és rosszkedv ellen van: Terry Pratchett, The Unadulterated Cat. Ha ezt olvasom, szinte szeretem őket.... Meg anyuét is, akivel ő vesződik.
Az életben?
A 2 szomszédunk macskabolond, minden kóbort odaszoktatnak, azok aztán átlátogatnak. Nagyon szeretik az aromás növényeket, meghemperegnek bennük (santolinát már többet tönkretettek) télen a párnás évelők kellős közepébe... Így aztán SICC (ha találkozunk), napközben pedig gondolom vígan garázdálkodnak.
Ja és mégvalami: ha előkészítek egy helyet vetésre, akkor még nem kaparnak bele, csak ha már a mag is földbe került. (Friss vetésre jó macskagátló pl. egy bekeretezett szunyogháló-darab.)
Szerintem nincs jó megoldás macskák ellen, bár a szomszédom állítja az övé tökéletes.
A módszer:
1. Gyűjts össze sok kézre álló kavicsot.
2. Tartsd mindig a közeledben, ha kint vagy a kertben.
3. Ha macskát látsz célozz...
4. és lehetőség szerint találj is.
A saját bevallása szerint ettől megfogyatkoztak a macskák és kaparások a kertjében.
Csak ne lenne az az elviselhetetlen zaj, amikor füvet nyír :)
Takard le nádfonattal, vagy léces árnyékolóva (vagy bármi mással), akkor a macskákat távol lehet tartani a homokozótól. Nálunk, a "birtokon" a füvet használják erre a célra, pedig a szomszédoknál nincs gyep, csupa homok minden (ez a normál talaj), de nekik a mi füvünk kell. Most vetettük felül a kiégett lukakat.
Szasztok!
Az ellen hogy a kis dögök ne csócsálják meg a növénykéket, talán valami csalétket kéne nekik a kertbe kitenni. Legyen ez mondjuk a macskamenta. Én ugyan még nem próbáltam, bár három macsom van és az egyik épp vemhes, de egyesek állítják hogy bolondulnak érte. Én nekem nincs rá szükségem mert a macsok a fiatal kutyától félnek aki állandóan visszakergeti ide őket az erkélyre, úgyhogy mindíg itt kotlanak. Végülis a mi kertünkben nem okoznak olyan nagy kárt, mert nincs miben. Mindenhol fű honol. Ahol meg más van azt gondosan elkerítettük a kutya elől. De azokban sem láttam nyomukat. Szóval az én macskáim teljesen ártalmatlanok a kertre nézve. Nem adom! :)))
Nekünk is van három. Tapasztalatom szerint az igazi veszélyt a kicsi, épp kelő növényekre jelentik, amin most úgy próbáltam enyhíteni, hogy a tulipánsorok közé ültettem, talán a tulik kitartanak, amíg a csöppök megerősödnek és eléggé nagyok is ahhoz, hogy azokat békén hagyják. Próbálom nevelni is őket, de eddig nem volt átütő a sikerem. Nincs véletlenül valami olyan növény esetleg, amivel a kert beültetett részeit meg lehetne védeni, de azért nem menekülnének el tőle hét határra? (A mieink egyébként szigorúan kertben tartott macsekok, a lakás küszöbét sikerült velük szigorú tiszteletben tartatni még télen is.)
Cs.
Nálunk jól megvan a kutyus meg a három macska, a kutya csak a gyalogúton jár, ahol mi is, kivéve, ha a macskákat üldözi :)) A macsokat pedig kordában tartja, azok sem teszik tönkre a kertet, az idegen cicákat pedig legfőképp a saját macskáink kergetik el. Amikor a szomszéd macsek beköltözött hozzánk a kölkeivel, akkor még a tetejében a kutyusunk őrizte is. (Egyébként a honlapomon megnézheted a cicákat, macskákat meg a kertet is, milyen.)
Helo.
Nem jó a kutya sem. Volt, 3 évig, de mindent lepusztított. Most kezd magához térni a kertünk, mert 3 hónapja nincs kutyánk. A macskák akkor is mászkáltak éjszakánként, ezért viszont meg kellett kötnöm szegény kutyámat, ugyanis fél éjszaka nem aludtunk a macskakergetések miatt. Viszont csak a ház mögött mászkáltak.
Amúgy -érdekes egybeesés- ma a házunk mögött egy döglött macskát találtam -a vöröset- egyelőre nem tudom, miért döglött meg. A szomszédom különben nagy macska buzi. Még külön ajtójuk is van az ajtójukon.
Szóval nehéz a kérdés, mert a macskák ravaszak és gyorsak. Tettem ki nekik patkányfogó csapdát, de észre sem veszik, kikerülik.
cucu
A legjobb egy kutya... :)
Nálunk is problémát jelentenek a macskák a friss magvetésekben, összevissza botokkal támasztottuk körül, elég labilisak. Ha megvan az átjáró, valami zajos riasztót lehet összeeszkábálni üres üdítósdobozokból (fém), bennük néhány apró kaviccsal. A lényeg, hogy megszólaljon, a fejükre essen, amikor átjönnek.
A páfrányfenyő kérgét dörzsöld be narancshéjjal, utálják a szagát (karomélesítés előtt mindig megnézik, hol is teszik ezt).
Jóóó kérdés! Engem is érdekelne a megoldás, nálunk kiszemelték a páfrányfenyőt és megszállottan csak azon hegyezik a körmeiket. Félek, hogy kipusztúl, mert teljesen tönkre tették a kérgét